Gönderen Konu: Yeni Tüfek Ve Ruhsata İşletme Öncesi Deneme  (Okunma sayısı 1499 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali TÜRKER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yeni Tüfek Ve Ruhsata İşletme Öncesi Deneme
« : 24 Nisan 2015, 22:01:34 »
Merhaba avci abi ve kardeşlerim,

Ne kadar araştırsam da herhangi bir bilgiye rastlamadığım için sizlere danışmak ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim. Yarın yeni bir yivsiz av tüfeği alıyorum. Daha öncesinde satın alam belgesi çıkarmıştım zaten. Sorum şu herhangi bir terslikle karşılaşmamak adına tüfeği ruhsatıma işletmeden önce meskun mahal dışında test atışı yapsam ne olur. Bir kaç gün sonra tüfek faturası ve satın alma belgesi ile emniyete gittiğimde bu tüfek ile atış yapmışsın cezası var gibi bir şeyle karşılaşır mıyım? Teşekkür ederim.
1983-Antalya

Uğur BUYURAN

• Ziyaretçi
Ynt: Yeni Tüfek Ve Ruhsata İşletme Öncesi Deneme
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2015, 22:14:02 »
Tüfeğin faturası kesildikten sonra 30 gün içinde tüfek ruhsata kayıt edilmeli..
Ben daha önce aldığım bir tüfeği denedikten sonra sıkıntılı olduğu için geri vermiştim.
Ama çok hızlı hareket edip ben tüfeği işletmeden satıcıda emniyete bildirim yapmadan iade edip faturasını iptal ettirmiştim.
Kayıta götürdüğünüzde memurun ilgilendiği kısım fatura ve tüfeğin seri nosu..
Ateş edilmiş mi kullanılmış mı bakmıyorlar.
Saygılar.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2015, 22:15:11 »
Hayir sana oyle bir soru soran yetkili olmaz zaten öyle bir durumun cezasi filanda yok silahi begendiginde sana denemek amacli silahi veren firma sana fatura kesmekle yükümlü her ne.olursa olsun herhangi bir ters durumda silahin fatutasini gosterirsin
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Ali TÜRKER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2015, 20:42:13 »
Öncelikle zaman ayırıp, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İşlerimden dolayı teşekkür edtmekte geç kaldım kusura bakmayın.
1983-Antalya