Gönderen Konu: fisek secimi hakkinda yardim..  (Okunma sayısı 4769 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
fisek secimi hakkinda yardim..
« : 24 Nisan 2015, 21:46:18 »
Selam forum uyeleri abilerim ve kardeslerim uveyk sezonu acilmasina daha var biliyorum ve uveyk avinda cok fisek atiliyor avrupa fisek kullanirim genelde ama cok fisek atildigi icin kaliteli yerli fisek tavsiyeniz nedir tufegim huglu 601 g otomatik

• huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
Ynt: fisek secimi hakkinda yardim..
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2015, 21:53:45 »
kardesim ben meca kullaniyorum bence en iyi yerli tufegimle uyumlu 28-30 gram 8no
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2015, 21:58:26 »
Atacan deniyecen uygun olani bulucan :)
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2015, 22:13:11 »
Yerli de meca ithalde 1. BP 2. RC Armer.com dan alabilirsiniz. 28-30 gr. 7-8 numara en ideali.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 24 Nisan 2015, 22:24:01 »
en güzeli bir kaç çeşit alıp avda denemek bende tavsiye ile aldığım fişekten hiç memnun kalmadım bir iki çeşit fişek aldım deneyerek en uygun fişeği buldum
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2015, 23:02:01 »
Bende italde b&p kullaniyorum yerlide biara yaf denedim memnun kalmadim mecayi denemedim sivama falan yapiyormu
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 25 Nisan 2015, 02:37:22 »
Ozkursan 32 10.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 25 Nisan 2015, 03:16:55 »
Şimdi herkes kendinin beğenip uygun bulduğu,randıman aldığı fişekleri yazıyor büyük ihtimal,Sizde sezon başında denemek icin 2-3 kutu fişek alıp deneyin,iclerinden birinden elbet memnun kalıcaksınız,Ben şahsen yerli olarak üveyikte gecen sezon Meca marka fişekler denedim,bayağı beyendim.
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2015, 03:27:38 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 25 Nisan 2015, 11:16:56 »
en güzeli bir kaç çeşit alıp avda denemek bende tavsiye ile aldığım fişekten hiç memnun kalmadım bir iki çeşit fişek aldım deneyerek en uygun fişeği buldum

Şimdi herkes kendinin beğenip uygun bulduğu,randıman aldığı fişekleri yazıyor büyük ihtimal,Sizde sezon başında denemek icin 2-3 kutu fişek alıp deneyin,iclerinden birinden elbet memnun kalıcaksınız,Ben şahsen yerli olarak üveyikte gecen sezon Meca marka fişekler denedim,bayağı beyendim.
+1 olay budur aslinda ben bu foruma üye oldugumdan beri hep bunu gòrüyorum anlam veremiyorum tavsiyede bulunanlar kendi silahinin sevdigi fisekleri öneriyorlar :) birakin badka silain sevdigi fisekler ayni markalar bile ayni fisegi sevmiyor cünkü arka arkaya üretilen seri üretim ayni model silahlarin bile namlu  iç çaplari birbirini tutmuyor bu bile fisek seçimini bu miktar etkilerken üstüne atiyorum Antalyada bu silahi kullananla trakyada kullanan arasindaki fisek secimleride tutmuyor iklim sartlari rakim nem orani falanlar filanlar  cok degiskenlik olur ama tabiki Mutlu bey sormaniz dogrudur en azindan bu model silahlarin genel olarak sevdigi marka ve gramajlar vardir bunlarin üzerinden yola cikmak tabiki en mantiklisi ama ayni silahi kullananlarin verdigi tavsiyeler üzerinden. Saygılar..
( cep tlfnundan yaziyorum yazim hatarim icin kusura bakmayin )
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Nisan 2015, 11:50:11 »
+1 olay budur aslinda ben bu foruma üye oldugumdan beri hep bunu gòrüyorum anlam veremiyorum tavsiyede bulunanlar kendi silahinin sevdigi fisekleri öneriyorlar :) birakin badka silain sevdigi fisekler ayni markalar bile ayni fisegi sevmiyor cünkü arka arkaya üretilen seri üretim ayni model silahlarin bile namlu  iç çaplari birbirini tutmuyor bu bile fisek seçimini bu miktar etkilerken üstüne atiyorum Antalyada bu silahi kullananla trakyada kullanan arasindaki fisek secimleride tutmuyor iklim sartlari rakim nem orani falanlar filanlar  cok degiskenlik olur ama tabiki Mutlu bey sormaniz dogrudur en azindan bu model silahlarin genel olarak sevdigi marka ve gramajlar vardir bunlarin üzerinden yola cikmak tabiki en mantiklisi ama ayni silahi kullananlarin verdigi tavsiyeler üzerinden. Saygılar..
( cep tlfnundan yaziyorum yazim hatarim icin kusura bakmayin )
  adaşım çok güzel özetlemiş bende geçen sezon ata poze kulanan arkadaşın çok ısrar ve tavsiye etmesi sebebiyle 30 gr 9 no rc almıştım açılışta benim eagele 18.60 iç çaplı ata pozeninki iç çapını  bilmiyorum ama daha dar olduğu kesin oda 3-3 şok kullanır bende 3-3 şok kullanırım benim için  berbat bir fişek oldu. vurduğum kuşlardan cansız düşen olmadı ayrıca tarlada üveyik peşinden koşturmak zorunda kalmıştım ve çok kan çıkartığınıda farkettim farklı 30 gr fişek deneyerek sorunu çözdüm
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2015, 12:08:13 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Onur ORAL

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #10 : 25 Nisan 2015, 12:07:33 »
Merhaba abi geçen sezon yavaşçalar aldım 7 no ile çulluklar uçamaz oldu pek beğenmedim sonra özkursan denedim sarı tapalı olanlar vardı o biraz daha iyiydi dayımla ördek avına gittiğimizde meca kullanıyodu patlaması bile fark yaratıyo Meca dene derim yani
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #11 : 25 Nisan 2015, 13:25:49 »
Tüfeğinizin iç çapı ve kullanacağınız şok numarasına göre yorum yapmamız lazım çünkü bir Avcının kullandığı fişek ile tüfek kombinasyonu çok iyidir ancak söyle bir durum var aynı silah olup aynı fişek olup Begenmemek oluyor çıkış tarihi deri üretimi ve namlu ic capi değişiklikleri oluyor birde diğer hususî konu ise her fişek her tüfekle aynı kombinasyon sağlanamaz ama ben senin için bir kaç tane söyliyim her tüfekle iyi uyumu olan Rc 30 gram 7 veya 8 numara 30,5 gram Mirage 7 numara veya BP 30 gram ama bp bazen superpozelerde problem yaratıyor ama otomatikte süper saygilarimla
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #12 : 26 Nisan 2015, 00:17:41 »
Keklikte 30 gr. BP 6 numara kullandım hızlı fişek olduğu için pozede çoğu yaralı gitti, ama y.otomatik te harika. Onun için çifte ve s.pozede kullanmasalar iyi olur, hızlı olduğundan av ele geçmiyor.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 26 Nisan 2015, 00:26:58 »

Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Ceyhun MİRİLİ

• *
« Yanıtla #14 : 26 Nisan 2015, 00:54:56 »
meca 28gr. bior, 8-9-10 no saçma. Kesin sonuç.
Ceyhun MİRİLİ
1985 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #15 : 27 Nisan 2015, 11:17:41 »
Özgür beyin kullandığım 30 gram bior tapa olan meca fişek bıldırcında 5 numara şok ile her tüfekte uyumu var tavsiye ederim
1953 Kırklareli Lüleburgaz