Gönderen Konu: 26/05 /2015 tarihinde MAK toplanıyor öneri ve dileklerimizi paylaşalım  (Okunma sayısı 8911 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Örnek ve Özel Avlak'lar dışındaki sahaların tamamını yasaklasınlar. Onlarda rahat etsin, bizde...  >:D
Adamlar 2023'e kadar her şeyi planlamış, programlamış. Karatavukdan bıldırcına hangi hayvandan ne kadar avlatacağını, tane başı ne kadar gelir elde edeceğini hesaplamış.
Şimdi bizi alıştıra alıştıra bu sisteme dahil ediyorlar, ürkütmeden, acıtmadan.
Ama bir gün gelecek ve bizde o aslan varya hani onun gibi "Boynumuzu çeviremeyeceğiz" :)
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 civarda köylerde ve tüm türkiyede kırsal bölgedeki avcılarla (yerel ahali ile) yaptığım sohbetlerde belgesiz avcılarla karşılaşıyorum,

adam ben paradan kaçmıyorum ilçeye inip kursa gidip gelmeye ne vasıtam nede zamanım var o yüzden alamıyorum halbuki onlar köye gelse civar köylerde 3/5 köy birleşip bize bu imkanı sunsalar hepten alırız ,... diye serzenişteler mesela bu konu hiç incelenmeyen veya dile getirilmeyen bir konu.

dernek ve kaymakamlıkla görüştünüzmü diye sorduğumuzda konu ile alakalı görüş beyanı boş çıktı dernekten siz geleceksiniz diye söylediler yorumuda duyduk diğer iller ne durumda bilmiyorum ama gidip geldiğim günübirlik avlarda sıkça karşılaştığımız bir konu bu. birde internete girip avbis kota izin harici ''çıktı alma problemini'' unutmadan geçmeyeyim.

naçizane bir fikir benimkisi,

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ömer ÖZSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bence;

Ördek avı en az 2 hafta daha sürmeli sökün gelmeden ava kapanıyor.
Hareketli mühreler serbest bırakılmalı.
Ava ava açık arazi kapalı arazi ayrımı kalkmalı heryer açık olmalı.
En azından göç  hayvanları için avlanmak  her gün serbest olmalı.

Daha eklemek istediğim şeyler var ama şimdilik bunlar da yeter..

1992-Ankara
Avcılık  spor veya hobi değildir bir tutkudur

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mak temsilcileri; AVLAK sisteminin gelmesi nedeni ile bundan sonra MAK ın toplanmasının anlamsız olduğunu ve bütün kararların DKMP nin alacağını ifade edip toplantı sonun da tutanakları imzalamadan salondan ayrılsınlar gerisi YALAN... yakışan bu bence !!!

+1 Konuşacak bişey kalmadı.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
özhan beye canı gönulden katılıyorum ..bugun benım yonca tarlamda bıldırcın gördüm hayvan daha yeni yeni çiftleşme ve kura başlamış
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Mak temsilcileri; AVLAK sisteminin gelmesi nedeni ile bundan sonra MAK ın toplanmasının anlamsız olduğunu ve bütün kararların DKMP nin alacağını ifade edip toplantı sonun da tutanakları imzalamadan salondan ayrılsınlar gerisi YALAN... yakışan bu bence !!!

gerçek bu işte kaçırmışım yazınızı tuncay bey,

ammavelakin,
o birlik olursa avcı camiası olarak birşeyleri doğru kalıcı mantıksal olarak ilime fene bilime dayalı yürünecek yolda atılan adımların filizlenmesi kaçnılmaz olacaktır, bu olgunun hasreti ve özlemiyle yanıp tutuşanlar olarak ,.. inşallah demek şimdilik yeterli.

saygı ve selamlarmla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz

gerçek bu işte kaçırmışım yazınızı tuncay bey,

ammavelakin,
o birlik olursa avcı camiası olarak birşeyleri doğru kalıcı mantıksal olarak ilime fene bilime dayalı yürünecek yolda atılan adımların filizlenmesi kaçnılmaz olacaktır, bu olgunun hasreti ve özlemiyle yanıp tutuşanlar olarak ,.. inşallah demek şimdilik yeterli.

saygı ve selamlarmla.

Sevgili kardeşim konuyu okuyan 580 kişi içinde yorum yapan fikir sunan 20 kişi, bizler böyle vurdum duymaz  ,adam sende duygulara sahip oldukça malesef hiç bir sonuç alamayız ve onlarda bunun farkında olduklarından dolayı istedikleri kararları  alabiliyorlar açıkçası  bizleri hiçe sayıyorlar. Umarım zaman bizler için çok geç olmadan beklentilerimiz gerçekleşir 
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Türkiye gibi halkın çoğunluğunun seslenişine kayıtsız kalan ülkelerde,

müzakere ile iş yürümez.

Seçimden seçime hatırlanıyoruz, önümüzde yakında seçim var biz kendimizi gösteremiyoruz.

İmza kampanyası ile bu memlekette sonuç çıksaydı herşey gerçekleşirdi.

Ama birde elindeki malzemeden de bir sonuç çıkmıyorsa zorlamayın bence.

22.yy da şansını başkaları denesin.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
Bizim buralarda yerli bıldırcın olmuyor ağustos sonunda zaten göçe başlıyor bıldırcın
1993 ANKARA

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
Sevgili kardeşim konuyu okuyan 580 kişi içinde yorum yapan fikir sunan 20 kişi, bizler böyle vurdum duymaz  ,adam sende duygulara sahip oldukça malesef hiç bir sonuç alamayız ve onlarda bunun farkında olduklarından dolayı istedikleri kararları  alabiliyorlar açıkçası  bizleri hiçe sayıyorlar. Umarım zaman bizler için çok geç olmadan beklentilerimiz gerçekleşir 
Abi çok haklısında, bizim millet sesi çıksa da bir şeyler elde edemeyeceğini çok çok önceden anladı artık. Yürümekle yollar aşınmaz diyeninden ben yaptım oldu diyenine türlü türlü iktidarların tezgahından geçti bu millet. Büyüklerimiz bizim yerimize düşünmüş, en doğrusu bu demiş. Yapacak bir şey var mı? Biz anca kendi kendimize strese girer saç baş yolar, sinir harbi yaşarız. Üç beş kişide bir araya geldik mi rakı masasında her şeyi düzeltiriz. Bu ülkede kimler hiçe sayılmadı ki bizi kale alsınlar?   
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Abi çok haklısında, bizim millet sesi çıksa da bir şeyler elde edemeyeceğini çok çok önceden anladı artık. Yürümekle yollar aşınmaz diyeninden ben yaptım oldu diyenine türlü türlü iktidarların tezgahından geçti bu millet. Büyüklerimiz bizim yerimize düşünmüş, en doğrusu bu demiş. Yapacak bir şey var mı? Biz anca kendi kendimize strese girer saç baş yolar, sinir harbi yaşarız. Üç beş kişide bir araya geldik mi rakı masasında her şeyi düzeltiriz. Bu ülkede kimler hiçe sayılmadı ki bizi kale alsınlar?   

Buna katılmıyorum kardeşim biz bizi ilgilendiren konularda tavrımızı koymazsak bizim hakkımızda daha çok kararlar alırlar,biz büyük bir camiayız,birlik olarak ses getirebiliriz ben beni ilgilendiren konuda benim hakkimda benimde fikrim alınmadan kimse karar versin istemem şahsen.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
Bende yazmadan edemeyeceğim
Özellikle belirtmek istediğim vize ve pul olayını mak toplantısından sonra yaptirsak neresi acik neresi kapalı bilmeden yaptırıyoruz haritayi ve limitleri görünce vah tuh cekiyoruz

Bide göçmen kuşların av süresi kisa tutulsun ama gün ve sayı limiti daha makul olsun
Ahmet ARI
1983 antalya