Gönderen Konu: 26/05 /2015 tarihinde MAK toplanıyor öneri ve dileklerimizi paylaşalım  (Okunma sayısı 8912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
26/05/2015 tarihinde MAK toplanıyor.
MAK tan bu sezon ve gelecek sezonlar için beklentilerimizi öneri ve dileklerimizi paylaşalım, belki dikkate alınır isteklerimiz.

Benim nacizane fikrim  sezonun erken açılmasından kaynaklı henüz tüyleri dahi gelişmemiş bıldırcın yavruları ile karşılaşıyoruz bunun ve diğer konuda bıldırcın avı yapıyoruz diyerek keklik palazina tüfek atanların önüne geçmek için sezonun Ağustos sonu açılması aynı zamanda sezonun 15 gün geç kapatılması taraftarıyım.   
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2015, 13:32:06 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

The following users thanked this post: Kadir TANYILDIZI, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
Biz Afyonda sezon açılışında bıldırcın bulamıyoruz bıldırcın kalmıyor ortada ben sezonun daha erken açılması taraftarıyım
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1-Bıldırcın sezonunun erken acıldığını düşünüyorum,gecen sezon ilk hafta vurduğum bazı kuşların icinden yumurta cıkmıştı cok üzüldüm,anız kenarlarından kelebek kadar kücük kuşlar kalkıyodu tüfeği cok defa yüzüme kaldırıp indirdim birkaç tanede anlamadım vurdum malesef,bence ağustos sonu acılmalı sezon.
2-Bıldırcın GÖÇ ZAMANI,limitlerin biraz daha esnetilmesi taraftarıyım,En azından 15'e cıkarılabilir.
3-Ördek avı kapanışının mart ayı ortasına kadar sürmesini istiyorum,Erken kapandığını düşünüyorum.Bizim trakya bölgesinde kılkuyruk,mıkırdak dediğimiz genelde mart ördeği diye adlandırdığımız ördek çeşitleri genelde gelmesi sezon sonunu bulduğu icin,biraz daha uzatılmasını düşünüyorum.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Denetimler etkili yapılmadığı için sezonun geç açılması, sezon açılışını bekleyen bizleri mağdur etmekten başka işe yaramaz.
Ağustos sonunda ne Bıldırcın bırakırlar, ne de üveyik...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Tamer YİĞİT, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Denetimler etkili yapılmadığı için sezonun geç açılması, sezon açılışını bekleyen bizleri mağdur etmekten başka işe yaramaz.

Sizde haklısınız alkan bey,ben daha temmuz ayı ortalarında üveyik avı yapanlar var,bizzat kendim şahit oldum,gecen sezon o yüzden doğru düzgün üveyik göremedik daha sezonun ilk günü kuşlar yıldızdan geciyordu mübarek demekki hayvanı yıldırmışlar,Şikayet etsekte cok bir işe yaramıyor
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici

Aynen katılıyorum,sezon ağustos sonu açılırsa doğru düzgün yaptığımız tek av olan üveyik avı biter bıldırcın avı zaten yaptığımız yok senelerdir.Geriye ne kaldı tahtalı ve ördek,onlarda çok geç açılıyor şahsi fikrim tahtalı ve ördek avının ekim ayının ilk haftası açılması yönünde.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2015, 17:16:37 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Mak temsilcileri; AVLAK sisteminin gelmesi nedeni ile bundan sonra MAK ın toplanmasının anlamsız olduğunu ve bütün kararların DKMP nin alacağını ifade edip toplantı sonun da tutanakları imzalamadan salondan ayrılsınlar gerisi YALAN... yakışan bu bence !!!
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Halil ARIK, Ali AKIN, Mustafa GÜRHAN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
başlık güzel inşallah kale alırlar :)

1-keklik ve tavşan eskiden olduğu gibi aynı gün açılmalı.   fasıla koyulmamalı bu sene keklik açılışında dağ taş boş kovan doluydu.
bohçacılar tavşan ayağına kekliği katletti.

2-ithal ördeğe tüfek atabilmemiz için , ördek sezonu mart ayınıda kapsamalı. bu yıl kapanış gününde kızılırmak kesikköprü-kapullukaya barajlarının üstü alay alay ördek sürüleri ile doluydu.

3-motorlu ve kanatlı mühreler serbest olmalı.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tunus-fas -mısır-gazze gibi birçok akdeniz ülkesinde  ağlarla ve başka birçok yöntemle bıldırcın katliamı yapılıyor kural falan yok hatta bazılarında bıldırcın konservesi fabrikası bile var sektör oluşmuş.
bizimkilerde şu gün olsun bugün olmasın , şukadar olsun bukadar olmasın derdine düşmüş .
bunun adı ben vurmuyorum al sen vur.
başka birşey değil, bunu bizde böyle yapalım diye yazmıyorum ancak en azından gün limiti olmamalı çünkü curnata bu ne gün yapacağı belli olmaz.
bu sene çokturki gece ses dinledik ama sabahına gidemedik ava gün yasağından dolayı. sonra benim seslerini dinlediğim kuşları akdenizin güneyindeki bohçacılar katletti. 

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
başlık güzel inşallah kale alırlar :)

1-keklik ve tavşan eskiden olduğu gibi aynı gün açılmalı.   fasıla koyulmamalı bu sene keklik açılışında dağ taş boş kovan doluydu.
bohçacılar tavşan ayağına kekliği katletti.

2-ithal ördeğe tüfek atabilmemiz için , ördek sezonu mart ayınıda kapsamalı. bu yıl kapanış gününde kızılırmak kesikköprü-kapullukaya barajlarının üstü alay alay ördek sürüleri ile doluydu.

3-motorlu ve kanatlı mühreler serbest olmalı.
Söylediklerinizin altına imzamı atarım kesinlikle bende aynı fikirdeyim,Trakya bölgesine asıl ördek bu sezon mart ayında görüldü,genelde her sene aynı oluyor,mart ördeği deriz zaten ona zaten,hatırlıyorum mart 2.haftası cok büyük ördek-kaz sürüleri gecti kasabanın üstünden ben bu sezon avda okadar görmedim acıkcası,zaten genelde en güzel ördek avlarımızı biz aralık 15 ocak 15 arasındaki 1 aylık zaman diliminde yaptık ( belkide öyle denk geldi bilemem ) bidaha bir süre durgunluk oluyor,bidaha şubat ayı sonlarında cok ördek görünmeye başlıyor,ben cok erken kapandığını düşünüyorum ördek sezonunun.Motorlu mührelerinde kesinlikle serbest olması lazım.Mühreli ördek avı yapıpta kanatlı mühre kullanmayan azdır zaten :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
ne karar alırlarsa alsınlar herkes vicdanına göre avlansın sezon açık diye yavru bıldırcını avlamak yada sezon kapalı diye göç bıldırcınını es geçmem vicdanımın el verdiğini yaparım
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
1- Yasak saha olmasın. Aksi halde serbest bırakılan av bölgeleri yoğun baskıya maruz kalıyor. Zaten bir sezon yasak uygulandıysa ertesi sezon herkes oraya üşüşüyor; bir haftada tüm popülasyon kurutuluyor.
2- Her gün serbest olsun mu desem acaba kararsızım.

3- Denetimler yetersiz. Hem sezon boyunca, hem de sezon sonrasi denetimler layikiyla yapilsin.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2015, 22:04:05 Gönderen: Nuri KOPLAY »
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Tek isteğim bu kurumdan değil avcılardanda ;
Kurumdan istediğim;
Denetimleri her gün haftanın 7 günü yapsınlar özellikle kaçak avcılar ve Far avcıları için özel yeni yaptırımlar kaçak bölgelerde av yapanları ceza almaları ve ormancilarin biraz insaflı olmaları ve ayrıca Mart 12 ye kadar sezon açık kalsın Ördekler artık daha geç geliyor ve bazen daha Erkin geliyor ekim 15 açılsın
Avcılardan istediğim;
Limitlere uysunlar,kaçak avcılık yasak yerde av yapmasınlar tar avcılığı yapmasınlar yasak hayvanları Vurmasınlar ! Zamanında av yapsınlar ! Sözüm meclisten dışarı  :) saygilar
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Şehir disina cikarken kota yazdirma diye bisey var kotalar belirleniyor gidenler limitler dahilinde avlansin vergiyi pul parasini oduyor bide gittigi yeri bildirmek gibi sacma bir kural var kaldirilsin.Denetim hergun yapilsin kimse kacak avlanmasin ...
1978 istanbul

Çevrimdışı Hakan ÜRÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bencede ördek avı Mart ayının 2 . haftasına kadar uzatılsın.Ayrıca av vergileri ve pullar av tezkeresi gibi 5 yılda bir olsun .
1973 AYDIN

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Bülent BERBER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
öncelikli sorunumuz bizi mak  toplantılarında gercekten temsil edecek birinin orda olması
1973-SAKARYA

resim yuklemek

Çevrimdışı Nurullah GÖKÇE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcılık belgesinde ve vergi fiyatlarında kolaylık sağlanırsa iyi olur böylece zengin hobisi olmaktanda çıkar belgesiz avcılıkda azalır...
DOĞUM YILI VE
YAŞADIĞINIZ İLİ YAZINIZ

The following users thanked this post: Alper BEKRET

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
özhan beyin konu başlığı altında ,

yazı kirliliği yapmak istemiyorum ,..

o kadar şey varki yazacak ama hiç içimden gelmiyor.

velakin kayıtsızda kalamıyorum sabır yarabbi çekiyorum vallahide billahide.

çünkü mak denilen merci seni beni onu hepten ötekileştirmiş,

kedinin fareyle oyunu gibi alış eline yetkiyi benimle oynamaya çalışıyor.

''AVCILIĞI AVCILAR YÖNETMELİ''

gerisi boş,...

zaten bu gidişle kabahatler kanunu had safhaya ulaşır ceza yazacam diye birileri koşar birileri kaçar.

hırsız polis oyunu,..

vakti zamaniyle kdv. hayatımıza girerkende böylesi geçişlerde gevşeklikleri kanunen ayar çektiler kimisi x markanın ithalatçısı başkası olmaz dediler esnafa yazar kasa hoop geldi birileri tarafından ithal edilip,..

gelir bir kanun maddecikleri ab uyummu olur adı mak çalıştayımı bekleyip göreceğiz. 

kursunlar avcı tek kulübü 10 miyarı veren avcı olsun her yıl yatırsın paracıkları gelsin kanatlı motorlu mühre teyp sesleri heryerde çınlasın sabahlara dek hovercraftlarla parlama avı yapalım sazlıklarda helikopterle domuz vuralım ovada dağda bataklıkta karmotosikleti ile geyik teke ayı avına çıkalım gece görüş dürbünü takıp tunceliyi vs. heryeri temizleyelim.

buneya biz katilmiyiz avcımı,..

avcı olan avcı ; doğasını vatanını milletini  bayrağını atasını korur sayan ve seven insandır.

kral ile çobanın oturduğu güzel örnek bir sofradır !,..

herneyse avcı olan zaten kabahatler kanununu irdeler ve çiğnemez bizde insanız hata bize aitse yersiz kuralları çarpık uygulamaları değerlendirip sesimizi duyuruyoruz karşımızdakiler insan evladıysa anlasın artık,.. 

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 12:18:00 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 avcı olan avcı ; doğasını vatanını milletini  bayrağını atasını korur sayan ve seven insandır.

Kanatli motorlu muhreyle avlanilinca katil ve vatan hainimi olunuyor ?
Yoksa cinbizla kelime secip hassas davranip benmi yanlis anlayarak uzerime aliniyorum!!!

« Son Düzenleme: 27 Nisan 2015, 13:09:12 Gönderen: Gürkan ONAT »

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Yoksa cinbizla kelime secip hassas davranip benmi yanlis anlayarak uzerime aliniyorum!!!

gürkan bey yanlış anlaşıldığımı görüyorum,

biz avcı olarak dıştan bakılınca katil ve cani olmuşuzya hani ,

katil olmadığımızı ve doğamızı sevdiğimizi belirterek yazdığım yazı yanlış anlaşılmış limitler zaten zorlanamıyor bile av azaldı gitti o yasak bura yasak vs. diye diye.,,

avcı olan avcının katil ve cani olmadığını tekrar yineliyeyim yanlış anlaşılmamak adına, siz avcısınız beni ve yazımı yanlış anlamışsanız anlatamamak benim hatam sayılır,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz

Arkadaşlar konuyu lütfen  kişiselleştirimeyelim, topic te sadece MAK tan isteklerimiz ve önerilerimiz ile ilgili yorumlar yapalım, zira toplanan tüm yorumlar bir cd yapılıp Ilhan Deveci  hocaya teslim edilecektir. Ilhan hoca bizim orada sesimizi olacaktır. 
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ha bir de avcılık ile ortak sorunlara katılımcılık göstermeyi unutmamak gerekir onu da ekleyiniz.

Fuarı 100.000-Kişi gezdi deniyor ama cumartesi Ayhak'ın fuar alanın da yaptığı toplantısın da 20-30 kişi anca vardı.

Tüfek,fişek,köpek vb görünce kendini kaybeden avcımız iş icraata gelince ortada yok.

Oh ne güzel ben hiçbir göreve,sorumluluğa veya toplantı seminer her ne varsa  ortak olmıyacağım, benim hakkımı başkaları savunsun

ben sezon gelince tüfeği köpeği alıp ava çıkayım.

Milli parktakiler boşuna demiyor avcılar vurdum duymaz diye adamlar haklılar.

Sokak ve vb hayvanlar ile ilgili kararlarda hayvanseverler salonları hıncahınç dolduruyor, Avcılık ile ilgili toplantılar da  tane avcı yok.

Sonuçta o toplantıya Milli Parklardan hiçbir görevli gelmedi. Biz o 20-30 kişi kendi aramızda konuştuk, daha doğrusu kendimiz çalıp
kendimiz söyledik misali.

Niye gelmediler söyliyeyim adamlar kendi planlarını yapmış,bitirmiş bu saatten sonra böyle istekler ile müzakereler ile bu iş hallolmaz.

100000 kişinin katıldığı bir fuarda 5000 kişinin toplanıp Milli Parklar önünde alkış ile protesto yapması yeterdi.

Organize edemeyenler düşünsün.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Özhan KELEŞ, Erol ÖZTÜRK, Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
Kısa ve öz olarak; öncelikle çok iyi bir temsilci bekliyoruz Avlak yönetiminden...

-Denetim olarak evrak ve izin kontrolü kesinlikle KOTA konularında sıklaştırılmalı parasını verenle vermeyen net ayırt edilmeli artık.
-Meskun mahal haricinde her yerde av yapılabilmeli, yetiştirme alanları hariç, orası yasak, burası bu sene yasak seneye açık gibi saçmalıklar ortadan kaldırılmalı.
-Av belgeleri herkese verilmemeli, sınav yetersiz, pratik sıfır, çoğu av çantaya girmeden, uzakta bir yerde ölüp kurda kuşa yem oluyor.

neyse şimdilik bu kadar yeter...
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Bende cumartesi saat 16`da oradaydım,sırf panele katılma amacıyla gitmiştim.AYHAK standına uğradım imzamı attım koluma siyah bantı bağladılar,panel nerede diye sordum bitmek üzere dediler.Nasıl yani facebook sayfalarından defalarca saat 16`da diye duyuru yaptılar,sonra orada İzmir`li arkadaşlarla karşılaştım gitmek için hazırlanıyorlardı EYHAF ile AYHAK arasında anlaşmazlık yaşanmış falan.Bende gitmedim,böyle nasıl olacak buiş ?
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

gürkan bey yanlış anlaşıldığımı görüyorum,

biz avcı olarak dıştan bakılınca katil ve cani olmuşuzya hani ,

katil olmadığımızı ve doğamızı sevdiğimizi belirterek yazdığım yazı yanlış anlaşılmış limitler zaten zorlanamıyor bile av azaldı gitti o yasak bura yasak vs. diye diye.,,

avcı olan avcının katil ve cani olmadığını tekrar yineliyeyim yanlış anlaşılmamak adına, siz avcısınız beni ve yazımı yanlış anlamışsanız anlatamamak benim hatam sayılır,..
saygılarımla.

Estagfurullah hocam ,problem yok simdi daha iyi anliyorum
Buarada ben kanatli ve motorlu muhre kullanmiyorum, kullanmamda cunku
Kendiside pahali cezasida
Ancak kullanilabilecegini savunuyorum.
15 km/s ruzgarli havada is yapabilen kanatli motorsuz muhreyi serbest kilan
Ancak motorlusunu yasaklayan şapşal kuralı elestiriyor ve degismesini arzuluyorum.
Saygilar.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA