Gönderen Konu: Baschire Pellagri Fişekleri  (Okunma sayısı 25261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Baschire Pellagri Fişekleri
« Yanıtla #50 : 23 Nisan 2015, 18:03:12 »
Ona şüphem yok :) işin içinde gırgır olacak, vuramayınca dalga geçilecek, tüfeğe fişeğe kabahat bulunacak :D
Ama yolunuz bu taraflara düşerse beklerim Özgür bey, fuara gidiyorsanız oradada görüşebiliriz, ben haftasonu iki gün oradayım inşallah.
daha önce bursa furlalarına gidiyordum ama malesef işlerimden dolayı şuan ayrılamıyorum umarım tanışmak nasip olur selamlar
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #51 : 23 Nisan 2015, 19:04:14 »
şöylede bir durum var , sizinde dikkatinizi çekmiş olabilir illaki  ;
bizim bir arkadaş bornaghi fişeği çok sever ve meth eder . geçen sene bornaghiden başka bi fişek kullanmadı , ve  gerçekten güzel avlar  yaptı bu fişekle . ama bu sezon , ördek açılışında aynı fişekle , aynı tüfekle , tam bir hüsrana uğradı . kendi bile şaşırdı buna . anlam veremedi , kendimi hatalı idi , yoksa fişekmi ?
burada olduğu gibi , kimimizin beğendiği fişekleri , kimimiz beğenmiyor  . birimiz için artı olan , diğerimiz için eksi olabilior . sanırsam , tüfekler seçior bu fişekleri , biz diil .
ne yalan diim , ben en güzel verimi remingtondan aldım .
Yusuf bey doğru söylemiş tüfek ile kombinasyon en önemlisi diğerleri boş konular ama arkadaşınız söyle bir durumda kalmış olabilir farklı şok veya hava iklim şartı koşuluyla değişkenlik göstermiştir
1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #52 : 23 Nisan 2015, 19:06:54 »
ERGİN BEY
Birçok markanın merdiven altı taklit üretimi olduğu gibi RC, ninde elbet olabilir
KIBRIS,ta yapılıp yapılmadığı konusunda bir bilgim yok ancak ,, keşke bu merdiven altı üretimler KIBRIS,ta yapılmış olsa o bile kabulümdür.. selamlar..
Doğru söylüyorsunuz evet bende şimdi araştırdım merdiven altı işler var bu işte şimdi bende kabul ederim kıbrısta yapılan şeye bile artık razi kaldık şimdi Remingtonun shurshotları bile sahte artık şeffaf kovan ile kendilerini belli ediyorlar aman dikkat Hakan bey selamlar saygilar...

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #53 : 23 Nisan 2015, 19:08:29 »
Hedef: 45 X 35 cm ebatlarında takvim kartonu / Tüfek: Nitro Beast 71 namlu 3 şok. / Fişek : Pellagri MB 32 gr 4 no

Orta daire 10 cm, isabet 7

Büyük daire 25 cm, toplam isabet 29

Dışarıda kalan 48, kağıt toplamı 77 saçma.

Paylaşıma belki küçük bir katkım olur diye bir deneme atışı yaptım. Eğer saçma 5 no olsaydı çok daha sıkı bir grupman yapıyor bu fişek.
Benim açımdan 35 metre için yeterli, aralarda ufak boşluklar olsa da genel olarak Bp nin dağılım şeklini seviyorum ve kolay kolay av kaçırmıyor, yeterki tüfeğin arkasındaki işini iyi yapsın :)

bmp resim yükle
Emrah bey katkı için bilgilendirme için çok teşekkür ederim dahada nice bir konu oldu artık güzelde grupman olmuş tebrikler

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #54 : 23 Nisan 2015, 19:16:30 »
Alıntı yapmadan yazacağım ama suna değinmek isterim kaç senelik avcıyım daha önce ne grupman denedim nede pentrasyon öyle kaç saçma deymiş ne deymiş hiç bakmam hatta Pellagri gelene kadar hep yerli kullandım sadece bu fişek markası ideal olarak ekonomik olarak uygun olduğu için vazgeçmedim suna da dikkat çekerim Hatta araştırılmasını isterim Universal aslında bir av fişeği değil Amerikada trap ve Eğlence amaçlı yapılmış fişek bu yüzden çok hızlı barutu var ve tepmesi çok az ama üveyik avında bende kullanıyorum bu fişeği ancak keklik avında ilk açılış zamanında kullanılması makul ama sonra sezon ortalarında zor bir kullanımı olur yani hersey rasgelsin saygilar ...

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #55 : 23 Nisan 2015, 21:12:59 »
Alıntı yapmadan yazacağım ama suna değinmek isterim kaç senelik avcıyım daha önce ne grupman denedim nede pentrasyon öyle kaç saçma deymiş ne deymiş hiç bakmam hatta Pellagri gelene kadar hep yerli kullandım sadece bu fişek markası ideal olarak ekonomik olarak uygun olduğu için vazgeçmedim suna da dikkat çekerim Hatta araştırılmasını isterim Universal aslında bir av fişeği değil Amerikada trap ve Eğlence amaçlı yapılmış fişek bu yüzden çok hızlı barutu var ve tepmesi çok az ama üveyik avında bende kullanıyorum bu fişeği ancak keklik avında ilk açılış zamanında kullanılması makul ama sonra sezon ortalarında zor bir kullanımı olur yani hersey rasgelsin saygilar ...
Ergin bey zaten bizim grupman denemelerimiz tamamen amatör, hani merakımız var fişeklerle uğraşmayı seviyoruz, av sezonu kapandı ama tüfekten ve tüfekle atış yapmaktan kopamıyoruz, ses çıkacak barut kokusu olacak grupman falan bahane aslında :) Ama yine de bilgi paylaşımı açısından iyi oluyor bence. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Biz doğru-yanlış bildiklerimizi ortaya koyacağız, siz ve sizin gibi tecrübeli avcılar yorumlayıp bize ışık tutacaksınız, diğer taraftan teknik bilgisi bizlerden çok daha fazla olan abilerimiz arkadaşlarımız daha doğru sonuçlar için bize yol gösterecek,sonuçta herkes bir şekilde istifade edecek.. Bence bu işin güzelliği burada..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #56 : 23 Nisan 2015, 21:14:25 »
Ergin bey zaten bizim grupman denemelerimiz tamamen amatör, hani merakımız var fişeklerle uğraşmayı seviyoruz, av sezonu kapandı ama tüfekten ve tüfekle atış yapmaktan kopamıyoruz, ses çıkacak barut kokusu olacak grupman falan bahane aslında :) Ama yine de bilgi paylaşımı açısından iyi oluyor bence. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Biz doğru-yanlış bildiklerimizi ortaya koyacağız, siz ve sizin gibi tecrübeli avcılar yorumlayıp bize ışık tutacaksınız, diğer taraftan teknik bilgisi bizlerden çok daha fazla olan abilerimiz arkadaşlarımız daha doğru sonuçlar için bize yol gösterecek,sonuçta herkes bir şekilde istifade edecek.. Bence bu işin güzelliği burada..
Katılıyorum her kelimesine Emrah bey (+1)

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #57 : 23 Nisan 2015, 21:25:51 »
eveli sezon öncesi çeşit çeşit fişek aldım keklik avında kullanmak için hepsinden 2 şer kutu  32 gr remington heavy dove 32 gr federal 32 gr armusa 32 gr bp birkaç çeşitte 30 gr çeşitli marklarda fişek fişekler keldi arkadaşın tüfeği ve benim tüfekle hemen grupman denemesi yaptık armusa harika grupman yapıyordu diğerleri vasat çıktı  keklik avı sezonu açılmasıyla önce federalları kullandık memnun kalmadık sonra remingtonları kullandık bir tane keklik  vuramadık :) armusa ya geçince iyi keklikler vurmaya başladık tabi 32 gr bp de iyi sonuç verdi
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2015, 21:27:29 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #58 : 23 Nisan 2015, 21:30:22 »
eveli sezon öncesi çeşit çeşit fişek aldım keklik avında kullanmak için hepsinden 2 şer kutu  32 gr remington heavy dove 32 gr federal 32 gr armusa 32 gr bp birkaç çeşitte 30 gr çeşitli marklarda fişek fişekler keldi arkadaşın tüfeği ve benim tüfekle hemen grupman denemesi yaptık armusa harika grupman yapıyordu diğerleri vasat çıktı  keklik avı sezonu açılmasıyla önce federalları kullandık memnun kalmadık sonra remingtonları kullandık bir tane keklik  vuramadık :) armusa ya geçince iyi keklikler vurmaya başladık tabi 32 gr bp de iyi sonuç verdi
Avdan önce fişeği denemek fişek hakkında fikir sahibi olmayı sağlıyor. Ben de yeni aldığım bir fişeği avdan önce hedefte dener dağılımına bakarım, kullanacağım av için uygun mu değilmi diye, denemek genelde iyi oluyor.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #59 : 23 Nisan 2015, 21:44:47 »
B&P benim Tercihlerim arasında idi yalnız bu sezon değiştireceğim uzak avlarda F2 yakın kalkışlarda Classic kullanırım grupmanı şahane fakat yıkıcılık konusunda ben aynı fikirde değilim. Uçan Kargayı ortalama 35 metre mesafeden yere aldım fakat hayvan neredeyse tekrar kalkıp gidecekti. bir kaç ördekte aynı durumu yaşadım, soğudum biraz, bu sezon remington kullanmayı düşünüyorum tabi orjinali ni bulabilirsem USA ama yerlide MECA yı çok tavsiye ediyorlar bunu da bıldırcında deneyecem. Bakalım met ettikleri kadar var mı.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #60 : 23 Nisan 2015, 22:59:33 »
Avdan önce fişeği denemek fişek hakkında fikir sahibi olmayı sağlıyor. Ben de yeni aldığım bir fişeği avdan önce hedefte dener dağılımına bakarım, kullanacağım av için uygun mu değilmi diye, denemek genelde iyi oluyor.
ben birde böyle deniyorum :) https://www.facebook.com/ozgur.atas.944/videos/vb.1033229136/10203590732942246/?type=3&theater
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #61 : 23 Nisan 2015, 23:20:22 »
ben birde böyle deniyorum :) https://www.facebook.com/ozgur.atas.944/videos/vb.1033229136/10203590732942246/?type=3&theater
Karabarut varsa eğer bu yöntemi birde öyle deneyin ama çakmağı 1 metre uzaktan tutun :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986