Gönderen Konu: Baschire Pellagri Fişekleri  (Okunma sayısı 25260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Baschire Pellagri Fişekleri
« : 22 Nisan 2015, 22:34:05 »
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere boş vaktimde yapmak istediğim bir şeyi burda tasarlayarak tanıtıcam; çoğunlukla kullandığımız popüler olan BP fişeklerinden bularak sizlere nasıl olduklarını detaylı biçimde göstericem şimdiden iyi seyirler...
BP LIGHT 30 GRAM

BP MB 32 GRAM

BP EXTRA 35 GRAM

BP LONG RANGE 36 GRAM

BP F2 CLASSİC 34 GRAM

AYRICA:bunlara uygun görülen avlar ise extra ile longe range bütün waterfowl avları (şu kuşu avları) ayrıca BP F2'yi keklikte kullanmayı tavsiye ediyorlar.30 gram Light bıldırcın üveyik keklik avında yine tasviye etmişler.Belirtmek isterim ki f2 classic 5 numara güzel ördek avı yaptırıyor tasviye ederim şimdiden yenileri gelicek saygilar...
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Baschire Pellagri Fişekleri
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2015, 22:43:30 »
B&P nin 30 32 ve 34 gram, light klasik ve f2 ürünleri gerçekten verimli fişekler. 34 gram f2 5 numara ile biz de ördek bulursak güzel avlar yapıyoruz :) Ayrıca tahtalı avındada çok güzel işler çıkartıyor bu fişekler. Güzel bilgilendirme olmuş Ergin bey teşekkürler.  O0
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2015, 22:45:32 »
B&P nin 30 32 ve 34 gram, light klasik ve f2 ürünleri gerçekten verimli fişekler. 34 gram f2 5 numara ile biz de ördek bulursak güzel avlar yapıyoruz :) Ayrıca tahtalı avındada çok güzel işler çıkartıyor bu fişekler. Güzel bilgilendirme olmuş Ergin bey teşekkürler.  O0
Çok teşekkürler Emrah bey sizin yazdığınız her kelimeye katılıyorum tabi en güzel esprisi ördek bulursak aynen öyle ördek bulmakta zorluk çekiyoruz nede olsa fişek çok  :) saygilar

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2015, 22:49:57 »
Paylaşım için teşekkürler
B&P fişekleri güzel,sevdiğim avların sevdiği fişektir  :)
1993 ERZİNCAN

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2015, 23:18:10 »
B&P Classic F2 sürekli her zaman kenarda 1-2 kutu bulundurduğum fişekler arasındadır,B&P fişeklerinde gordon sistem olmasından dolayı basıncı düşük tutar ve tepmeyi en aza indirir.Bu özellik sanırım sadece B&P firmasında var üretim hakkı onlarda diye biliyorum,Özeliikle tavşan avı ilk zamanlarında ve ördek gecitlerinde severek kullandıqım bir fişektir,uzun yıllardır performansını hiç bozmayan nadir fişekler arasındadır. :)

resim yükle
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2015, 23:19:59 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2015, 23:28:18 »
Bp fişeklerinin kaliteli olduğuna adım kadar eminim. Ama renginden midir şeklinden midir nedir bilmiyorum hiç alıp kullanasım gelmiyor.aldığımda da tüfeğe koyarken burun kıvırıyorum.çözemedim ben bu işi
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2015, 23:32:48 »
Bp fişeklerinin kaliteli olduğuna adım kadar eminim. Ama renginden midir şeklinden midir nedir bilmiyorum hiç alıp kullanasım gelmiyor.aldığımda da tüfeğe koyarken burun kıvırıyorum.çözemedim ben bu işi
:) :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2015, 23:58:41 »
F2 benim favorim 32 gr clasik ise üvey yine camurcun keklik için ideal lang range  benim tüfek lerle random alamıyorum .
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 23 Nisan 2015, 00:39:54 »
Merhaba arkadaşlar bugün sizlere boş vaktimde yapmak istediğim bir şeyi burda tasarlayarak tanıtıcam; çoğunlukla kullandığımız popüler olan BP fişeklerinden bularak sizlere nasıl olduklarını detaylı biçimde göstericem şimdiden iyi seyirler...
...
Çok teşekkürler Ergin Bey (ağabey). Bunlar da çok önemli. Güzel başlık olacak inşallah. Saygılarımla
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Nuri ÇELİK, Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #9 : 23 Nisan 2015, 09:04:26 »
Çok teşekkürler Ergin Bey (ağabey). Bunlar da çok önemli. Güzel başlık olacak inşallah. Saygılarımla
Rica ederim Volkan bey, boş zamanlarda böyle güzel şeyler yapmak keyfi veriyor daha nicelerini paylaşıcam kısmetse saygilar...

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #10 : 23 Nisan 2015, 09:06:39 »
B&P Classic F2 sürekli her zaman kenarda 1-2 kutu bulundurduğum fişekler arasındadır,B&P fişeklerinde gordon sistem olmasından dolayı basıncı düşük tutar ve tepmeyi en aza indirir.Bu özellik sanırım sadece B&P firmasında var üretim hakkı onlarda diye biliyorum,Özeliikle tavşan avı ilk zamanlarında ve ördek gecitlerinde severek kullandıqım bir fişektir,uzun yıllardır performansını hiç bozmayan nadir fişekler arasındadır. :)

resim yükle
Evet şimdi sabah sabah dedim Gordon sistemide koyayım diye teşekkür ederim doğru tavşan ve ördek avında sistem geri tepmeyi bir miktar azaltıyor sadece BP firmasının patentinde olan bir şeydir saygilar...

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #11 : 23 Nisan 2015, 09:07:55 »
F2 benim favorim 32 gr clasik ise üvey yine camurcun keklik için ideal lang range  benim tüfek lerle random alamıyorum .
Keklik için firma F2'yi önerimiş 6-7 numara olarak isterseniz sezon açılınca bir deneyin 3 şok ile kullanmayı Tavsiye etmişler

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 23 Nisan 2015, 11:33:14 »
benim kara listemde ilk sırada  >:( sadece armsan 612w kullnırken 32 gr klasiği iyi iş çıkardı oda kısa meafelerde
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2015, 11:35:43 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #13 : 23 Nisan 2015, 11:35:13 »
benim kara listemde ilk sırada  >:(
Özgür bey sizin tüfeğiniz ile Huğlu Eagle gerçekten sevmiyor bu fişekleri özellikle F2'yi hiç sevmiyor arkadaşımdan biliyorum saygilar...

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 23 Nisan 2015, 11:38:16 »
Özgür bey sizin tüfeğiniz ile Huğlu Eagle gerçekten sevmiyor bu fişekleri özellikle F2'yi hiç sevmiyor arkadaşımdan biliyorum saygilar...
engin abi hemen her tüfekte bir şans verdim hep fiyasko özelikle 34 gr ve 30 gr olanı sadece armsan 612w kullanırken 32 klasiği ile parlama ördek ve  yakın kalkan keklik avında iyi sonuç almıştım
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2015, 11:42:54 »
engin abi hemen her tüfekte bir şans verdim hep fiyasko özelikle 34 gr ve 30 gr olanı sadece armsan 612w kullanırken 32 klasiği ile parlama ördek ve  yakın kalkan keklik avında iyi sonuç almıştım
32 gram MB barutlu olanları ile bende AKDAŞ superpoze ile bende keklik avında güzel sonuçlar aldım 7 numarasi ile 32 gram 5 numarasi ilede güzel avlar yaptım ördek avında çamaşır havasında saygilar ...

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2015, 11:58:13 »
Merhabalar bugün daha iyi şeyler ile geldim şimdiden saygilar ve sevgiler iyi seyirler işallah yardimci olabilirim;
MB dispansante Tapa 33 gram

MB barutu var bu fişekte

BABY MAGNUM 42 GRAM

Hangi şokla hangi mesafede atış imkanları

TEK KURŞUNLAR;

THRULL SHOCK SLUG

Big Game Te Kurşunu Siyah mat Kutuda

MB 36 GRAM TRICLOUR KEÇE TAPA

MB 32 gram Keçe Tapa Gigganette

Saygilar ve Sevgiler...  O0

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2015, 12:10:50 »
benim kara listemde ilk sırada  >:( sadece armsan 612w kullnırken 32 gr klasiği iyi iş çıkardı oda kısa meafelerde
Aynen özgür , benimde kara listemde . bende , huğlunun hem çiftesi , hemde pozesi ile kullandım  ördekte , bende hiç ramdıman alamadım  . remington fişek kullanmaya başladıktan sonra , hiç almadım bu bp fişeklerinden . uzak mesafeli atışlarda vasatı aşamadı . kuşun gergin ve yüksek geçtiği soğuk ve fırtınalı  havalardaki  avlarda resmen fiyasko bana göre . heee deki , birtek bu fişekmi berbat , pekçok fişek gerçekten vasatı aşamıor maalesef . ördek için pek çok fişek denedim , denemediğim  pek kalmadı gibi  . bizim için berbat olabilir belki , ama , herkes randıman aldığı fişeği illaki bilir . memnun kalanlar illaki bu fişeğe güzel der . önemli olan , tüfek fişek kombinasyonu zaten . ,,
( not ; 202 b , 104 a  . 202 b geçen sene satıldı . )
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2015, 12:38:51 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Özgür ATAŞ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2015, 12:15:37 »
Aynen özgür , benimde kara listemde . bende , huğlunun hem çiftesi , hemde pozesi ile kullandım  ördekte , bende hiç ramdıman alamadım  . remington fişek kullanmaya başladıktan sonra , hiç almadım bu bp fişeklerinden . uzak mesafeli atışlarda vasatı aşamadı . kuşun gergin ve yüksek geçtiği soğuk ve fırtınalı  havalardaki  avlarda resmen fiyasko bana göre . heee deki , birtek bu fişekmi berbat , pekçok fişek gerçekten vasatı aşamıor maalesef . ördek için pek çok fişek denedim , denemediğim  pek kalmadı gibi  . bizim için berbat olabilir belki , ama , herkes randıman aldığı fişeği illaki bilir . memnun kalanlar illaki bu fişeğe güzel der . önemli olan , tüfek fişek kombinasyonu zaten .
Yusuf bey doğru söylemiş ama şunu söylemek lazım siteye ziyaretçi olarak bakan arkadaşlar için bu fişekler tüfek kombinasyonuna göre degerledilir aynı Yusuf bey ve Özgür bey gibi çoğunlukla yarı otomatik silahların sevdiği bir fişek aslında Pellagri ama superpozeyede güzel kombinasyon yakalayabilirsiniz bu fişek ve tüfekle olan kombinasyondur ayrıca şunuda belirtmek isterim huğlunun hangi modeli olsun bu fişekleri pek sevmiyor şaşırdığım bir noktadır saygilar...

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2015, 13:23:23 »
Yusuf bey doğru söylemiş ama şunu söylemek lazım siteye ziyaretçi olarak bakan arkadaşlar için bu fişekler tüfek kombinasyonuna göre degerledilir aynı Yusuf bey ve Özgür bey gibi çoğunlukla yarı otomatik silahların sevdiği bir fişek aslında Pellagri ama superpozeyede güzel kombinasyon yakalayabilirsiniz bu fişek ve tüfekle olan kombinasyondur ayrıca şunuda belirtmek isterim huğlunun hangi modeli olsun bu fişekleri pek sevmiyor şaşırdığım bir noktadır saygilar...
Yusuf bey ve özgür bey de sevmemiş fişeği :) Bizdeki durum da tam aksine, benim küçük amcaoğlunda eski model 202 b var, bp fişeği bulduğu zaman tüfek coşuyor, bendeki 104a desen öyle, yeğenimle beraber iki adet huğlu nitro otomatik kullanıyoruz ikisi de bp fişekle çok güzel işler çıkartıyor. huğlu facebook sayfasında bakıyorum mesela 103 de ile fe ile ördek avı yapanlar, üveyik yapanlar vesaire ısrarla bp fişek diyorlar. huğlu 200 ac sanırım kırşehirde kaz avı yapan bir arkadaş vardı videosunu izledim bp 42 gram baby magnum atmış kazları çaput etti havada.. yani demek istediğim aynı marka model de olsa tüfekten tüfeğe çok şey değişiyor. Mesela ben tahtalı geçitinde genelde 5 no saçma kullanırım bp klasik 32 gram,çok hoş oluyor av, ama hayvan yüksek giderse f2 34 gram 3-4 no fişeği sürüyorum pozeye veya nitroya, 45-50 metreye kadar mesafeyi gözüm görmüyor yeterki doğru önlemeyle saçma tutsun, muhakkak iniyor aşşağı. Bp nin sitesine baktım şimdi siteyi komple değiştirmiş yenilemişler, güzel de olmuş hani daha detaylı bilgiler, basınçlar hız değerleri etkili mesafeler, böyle şeylere de meraklıyız ya biraz :)  Ergin bey de sağolsun burada bu bilgileri herkese sunuyor bilenler tekrar hatırlıyor bilmeyenler faydalanıyor, emeklerinize ve elinize sağlık...
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #20 : 23 Nisan 2015, 13:32:42 »
Yusuf bey ve özgür bey de sevmemiş fişeği :) Bizdeki durum da tam aksine, benim küçük amcaoğlunda eski model 202 b var, bp fişeği bulduğu zaman tüfek coşuyor, bendeki 104a desen öyle, yeğenimle beraber iki adet huğlu nitro otomatik kullanıyoruz ikisi de bp fişekle çok güzel işler çıkartıyor. huğlu facebook sayfasında bakıyorum mesela 103 de ile fe ile ördek avı yapanlar, üveyik yapanlar vesaire ısrarla bp fişek diyorlar. huğlu 200 ac sanırım kırşehirde kaz avı yapan bir arkadaş vardı videosunu izledim bp 42 gram baby magnum atmış kazları çaput etti havada.. yani demek istediğim aynı marka model de olsa tüfekten tüfeğe çok şey değişiyor. Mesela ben tahtalı geçitinde genelde 5 no saçma kullanırım bp klasik 32 gram,çok hoş oluyor av, ama hayvan yüksek giderse f2 34 gram 3-4 no fişeği sürüyorum pozeye veya nitroya, 45-50 metreye kadar mesafeyi gözüm görmüyor yeterki doğru önlemeyle saçma tutsun, muhakkak iniyor aşşağı. Bp nin sitesine baktım şimdi siteyi komple değiştirmiş yenilemişler, güzel de olmuş hani daha detaylı bilgiler, basınçlar hız değerleri etkili mesafeler, böyle şeylere de meraklıyız ya biraz :)  Ergin bey de sağolsun burada bu bilgileri herkese sunuyor bilenler tekrar hatırlıyor bilmeyenler faydalanıyor, emeklerinize ve elinize sağlık...
Emrah bey çok teşekkürler güzel sözleriniz için amacımıda yazmışsınız zaten onun içinde Teşekkürler ben şimdiden Kış avı için 36 gram longe range aldım ve 42 gram baby magnum alicam biri kaz için biri ördek için malum trakya çok soğuk oluyor özellike İpsala boş dönmemek için o kaz avını bende izledim o baby magnum ile Longe range için aynı şey geçerli ben 5 numara 2 Kutu geçen sene almıştım kazları 35 metrede çaput etmiştim

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 23 Nisan 2015, 13:48:50 »
ilk açılışta 30 g 7 no sonrasında MB 32 gram Keçe Tapa Gigante 7 no son dönemdede f2 6 no bir dönem keklik avında (2006-2009) rus çifte ve akkar otomatikte harika iş çıkarmıştı.bu fişekler yıllardır istikrarını sürdürebiliyor kanımca.yapılan av çeşidi iklim rakım farklılıkları namlu iç çapları performansını değişken hale getirebiliyor
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2015, 13:51:40 »
Emrah bey çok teşekkürler güzel sözleriniz için amacımıda yazmışsınız zaten onun içinde Teşekkürler ben şimdiden Kış avı için 36 gram longe range aldım ve 42 gram baby magnum alicam biri kaz için biri ördek için malum trakya çok soğuk oluyor özellike İpsala boş dönmemek için o kaz avını bende izledim o baby magnum ile Longe range için aynı şey geçerli ben 5 numara 2 Kutu geçen sene almıştım kazları 35 metrede çaput etmiştim
Evet çok doğru bir noktaya değinmişsiniz gerçekten, ben de durumu tasdiklemiş oldum galiba :) Kazlar bizim buralara pek uğramaz, eylül-ekim ayları göçmen geçişler olur ama konaklayan çok nadirdir. Bir defa kanada kazı denk geldi işte 2012 senesinde avda 5 tane gördüm, renkleri görünüyordu ama mesafe biraz vardı yine , hatta avdan sonra akşam arkadaşlara bahsettim inanmadılar kanada kazı ne arasın burda diye :) Armussa 32 veya 34 gram 3 numara atmıştım sanırım tam hatırlamıyorum, kar yağıyordu rüzgarlı havaydı, hayvanlar banamısın demedi. Ben 36 ve üstü fişekleri avlarda az sayıda kullanmışımdır, ama yerine göre lazım olur tabi biz yapmıyoruz ama kaz avında mesela gerekli olur diye düşünüyorum :)  bizim burası sahile yakın ova olduğundan en soğuk zamanı kar ayazında -7 -8 den daha altına düşmez. gündüz mesela fırtına olur kar tipi zamanı -2 veya -3 olur. oyüzden avlarda 34 gramı geçmiyorum, pek gerek duymadım zaten. Geçen sezon işte deniz kenarına gölete gittik çok fırtına vardı rüzgarda ayakta durmak bile zordu, 36 ve 40 gram kullandım kalın saçma, onunlada o havada 1 tane ördek almak nasip oldu işte :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 23 Nisan 2015, 13:56:29 »
B&P ve RC
istikrarını en iyi koruyan,, uzun yıllardır aynı kalite ve performansta ,, sonuçlar veren
iyi birer İTALYAN fişeğidir..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 23 Nisan 2015, 14:29:56 »
Evet çok doğru bir noktaya değinmişsiniz gerçekten, ben de durumu tasdiklemiş oldum galiba :) Kazlar bizim buralara pek uğramaz, eylül-ekim ayları göçmen geçişler olur ama konaklayan çok nadirdir. Bir defa kanada kazı denk geldi işte 2012 senesinde avda 5 tane gördüm, renkleri görünüyordu ama mesafe biraz vardı yine , hatta avdan sonra akşam arkadaşlara bahsettim inanmadılar kanada kazı ne arasın burda diye :) Armussa 32 veya 34 gram 3 numara atmıştım sanırım tam hatırlamıyorum, kar yağıyordu rüzgarlı havaydı, hayvanlar banamısın demedi. Ben 36 ve üstü fişekleri avlarda az sayıda kullanmışımdır, ama yerine göre lazım olur tabi biz yapmıyoruz ama kaz avında mesela gerekli olur diye düşünüyorum :)  bizim burası sahile yakın ova olduğundan en soğuk zamanı kar ayazında -7 -8 den daha altına düşmez. gündüz mesela fırtına olur kar tipi zamanı -2 veya -3 olur. oyüzden avlarda 34 gramı geçmiyorum, pek gerek duymadım zaten. Geçen sezon işte deniz kenarına gölete gittik çok fırtına vardı rüzgarda ayakta durmak bile zordu, 36 ve 40 gram kullandım kalın saçma, onunlada o havada 1 tane ördek almak nasip oldu işte :)
bir kaç yıl önce tahtalı avında  32 gr armusa ile çok güzel avlar yapmıştım  30 gr ilede güzel üveyik avı yapmıştık
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2015, 14:31:10 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Emrah AKDENİZ