Emrah bey çok teşekkürler güzel sözleriniz için amacımıda yazmışsınız zaten onun içinde Teşekkürler ben şimdiden Kış avı için 36 gram longe range aldım ve 42 gram baby magnum alicam biri kaz için biri ördek için malum trakya çok soğuk oluyor özellike İpsala boş dönmemek için o kaz avını bende izledim o baby magnum ile Longe range için aynı şey geçerli ben 5 numara 2 Kutu geçen sene almıştım kazları 35 metrede çaput etmiştim
Evet çok doğru bir noktaya değinmişsiniz gerçekten, ben de durumu tasdiklemiş oldum galiba
Kazlar bizim buralara pek uğramaz, eylül-ekim ayları göçmen geçişler olur ama konaklayan çok nadirdir. Bir defa kanada kazı denk geldi işte 2012 senesinde avda 5 tane gördüm, renkleri görünüyordu ama mesafe biraz vardı yine , hatta avdan sonra akşam arkadaşlara bahsettim inanmadılar kanada kazı ne arasın burda diye
Armussa 32 veya 34 gram 3 numara atmıştım sanırım tam hatırlamıyorum, kar yağıyordu rüzgarlı havaydı, hayvanlar banamısın demedi. Ben 36 ve üstü fişekleri avlarda az sayıda kullanmışımdır, ama yerine göre lazım olur tabi biz yapmıyoruz ama kaz avında mesela gerekli olur diye düşünüyorum
bizim burası sahile yakın ova olduğundan en soğuk zamanı kar ayazında -7 -8 den daha altına düşmez. gündüz mesela fırtına olur kar tipi zamanı -2 veya -3 olur. oyüzden avlarda 34 gramı geçmiyorum, pek gerek duymadım zaten. Geçen sezon işte deniz kenarına gölete gittik çok fırtına vardı rüzgarda ayakta durmak bile zordu, 36 ve 40 gram kullandım kalın saçma, onunlada o havada 1 tane ördek almak nasip oldu işte