Gönderen Konu: Harika Bir Ördek Avı  (Okunma sayısı 10802 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Harika Bir Ördek Avı
« : 20 Nisan 2015, 22:58:47 »
Havada fıy fıy kanat sesleri, düdüğe cevap veren yeşilbaşlar, hastayım şu seslere.. Bize de böyle bir av nasip olurmu ki...
( Ama atıcılar birazcık acemi  :D )

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Harika Bir Ördek Avı
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2015, 23:19:48 »
Cok değil senede 1 defa böyle denk gelse yeter fazlasında gözüm yok :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2015, 23:22:29 »
Aynen, hem limit doldurmak için de hiç acele etmem valla seyreder zevkini alır aheste aheste av yaparım  :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2015, 23:48:06 »
Aynen, hem limit doldurmak için de hiç acele etmem valla seyreder zevkini alır aheste aheste av yaparım  :D

Biz catlayip ölelim o zaman :) biriniz samsun biriniz Kırklareli'desiniz 50 m ve ustune 8 10 fisek atarsak bugun iyi av oldu diyoruz biz :)
1984 YOZGAT

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2015, 23:52:18 »
Biz catlayip ölelim o zaman :) biriniz samsun biriniz Kırklareli'desiniz 50 m ve ustune 8 10 fisek atarsak bugun iyi av oldu diyoruz biz :)
Birimiz bafraya yakın birimiz ipsalaya değilmi :) valla ipsala bizden daha ileridir gerçi bafranın hakkını verenler de var biz okadar değil, ama yinede bu videolardaki gibi ördek görmemiz veya av yapmamız zor..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Bahri GÖZÜYAŞLI

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2015, 23:54:51 »
Ördek ve keklik konusunda kendimizi şanslı görüyorum çünkü yeterince var buralarda güzel av yapmış adamlar
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

The following users thanked this post: Bahri GÖZÜYAŞLI, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2015, 00:09:15 »
Birimiz bafraya yakın birimiz ipsalaya değilmi :) valla ipsala bizden daha ileridir gerçi bafranın hakkını verenler de var biz okadar değil, ama yinede bu videolardaki gibi ördek görmemiz veya av yapmamız zor..
İpsalaya sezonda 1-2 defada olsa gitmeye çalışıyoruz fazla uzak sayılmaz zaten 2 saatlik bir mesafe,orda arkadaşlarımız var güzel ördek çalıştığı zaman davet ediyorlar saolsunlar,bizde doya doya fişek atıyoruz,av yapıyoruz bazen ee gittiğimiz zamanda 2 gece kalıyoruz gittiğimize zahmetimize deysin diyoruz :) Ama her zaman bir olmuyor,10 dakikada limitleri doldurduğumuz zamanlarda oldu,saatlerce bekleyip 3-4 tane ördekle döndüğümüzde,Mesela bu sene hep beceneler,barınaklar su altında kaldı cok yağış oldu,bulgaristanda kapaklar acıldı falan avın pek tadı yoktu.Ama genelde cok güzel ördek avlarımız oldu karpuzlu civarında.En son 2 sezon önce böyle bir av yapmıştık orada 3 kişi 15-20 Dakikada limitleri doldurmuştuk :)
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2015, 00:15:06 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2015, 00:20:05 »
İpsalaya sezonda 1-2 defada olsa gitmeye çalışıyoruz fazla uzak sayılmaz zaten 2 saatlik bir mesafe,orda arkadaşlarımız var güzel ördek çalıştığı zaman davet ediyorlar saolsunlar,bizde doya doya fişek atıyoruz,av yapıyoruz bazen ee gittiğimiz zamanda 2 gece kalıyoruz gittiğimize zahmetimize deysin diyoruz :) Ama her zaman bir olmuyor,10 dakikada limitleri doldurduğumuz zamanlarda oldu,saatlerce bekleyip 3-4 tane ördekle döndüğümüzde,Mesela bu sene hep beceneler,barınaklar su altında kaldı cok yağış oldu,bulgaristanda kapaklar acıldı falan avın pek tadı yoktu.Ama genelde cok güzel ördek avlarımız oldu karpuzlu civarında.En son 2 sezon önce böyle bir av yapmıştık orada 3 kişi 15-20 Dakikada limitleri doldurmuştuk :)

Bu bizim icin bir rüya :) 3 kişiyle  15 20 dakikada doldurdugunuz limiti biz heralde 4 kisiyle sezon boyunca dolduramiyoruzdur :)
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2015, 00:55:49 »
Bu bizim icin bir rüya :) 3 kişiyle  15 20 dakikada doldurdugunuz limiti biz heralde 4 kisiyle sezon boyunca dolduramiyoruzdur :)
Aynen ogle ustam...
Bana denk gelir limiti asarim ilk defa sak diye gorevli denk gelir yapistirir cezayi, yanimda adam hep limiti asar hic bir sey olmaz... bendede boyle bir sans var  :(
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2015, 02:01:30 »
2014/2015 sezonunda sadece uzaktan bir adet ördek görmüş biri olarak, bu gibi videoları ağzım açık izliyorum....
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2015, 09:30:59 »
Aynen ogle ustam...
Bana denk gelir limiti asarim ilk defa sak diye gorevli denk gelir yapistirir cezayi, yanimda adam hep limiti asar hic bir sey olmaz... bendede boyle bir sans var  :(

Bu ilk ve son olur insallah (ceza olayi ) Şükür biz limiti dolduramadigimiz için ormancyla işimiz olmuyor :)

2014/2015 sezonunda sadece uzaktan bir adet ördek görmüş biri olarak, bu gibi videoları ağzım açık izliyorum....
Beterin beteride var derler yine biz uzak filan atiyoruz :)
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #11 : 21 Nisan 2015, 14:17:45 »
Abdullah bey bu videoları biz her zaman ağzımız açık izliyoruz ördek görsekte görmesekte :) çünkü böyle ördek görme veya av yapma şansımız zaten yok  :(
Aynen ogle ustam...
Onur bey, bizim burada ava yasak bölge var yaban hayatı koruma sahası, bu alan içinde iki adet göl varki 1. sınıf ördek yatağı. Mesela yasak bölge olduğu halde oranın köylüsü yerlisi istediği zaman girip av yapabiliyor, adamın evi gölün dibinde, mühreleri atsa balkondan oturduğu yerden av yapar o derece :) ama ben kalkıp gitsem anında enselerler şikayet gider vs vs :) çifte standart oluyor öyle bazen. mesela belgesi olan adam geçen sene günde 40 küsür çulluk vurdu yakalanmadı, belgesi olmayan ama adam gibi av yapan adam 2 çulluk vursa yakalanır..
Ben şahsen bu videodaki gibi ördek bulsam limit aklıma bile gelmez, çünkü limit doldurmaya uğraşmam, mutluluk vurduğun av sayısında değil, aldığın keyifte gizlidir. mesela bu sezon bu videodaki ördeklerden kat kat fazla tahtalı vardır buralarda, istesem gidip her avda 10-15 tane çok rahat vurabilirdim. popülasyon iyi olunca avı zamana yaydık, çok vurma hatta illede vurma amacı gütmeden avın keyfini almaya çalıştık, vuramadıkça gırgır şamata yaptık, piknik yaptık, işin özeti, avın güzelliği muhabbetinde gizli..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 21 Nisan 2015, 14:52:12 »
Zaten genelde hep en kıymetli güzel yerler yasak bölge,Doğru düzgün av yapacağımız yerde kalmadı pek,yasak yerlerde ava giden yokmu elbette var hemde birsürü,Ama onlara doğru düzgün bakan yok,Asıl suclu muamelesi belgeli avcılara yapılıyor,bende şahsen yaşadım bunu,Son 2-3 senedir buralardada tahtalı pek görünmez oldu az yani,Trakyada pek hususi tahtalı avına giden yoktur,öyle cullukta veya tavşan avında denk gelirse atarız :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 21 Nisan 2015, 17:45:34 »
ördeğin avından bahsedebilmekte mesele.. bunun merasında hiç ördek olmayanı da var  :(  :D :D :D
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #14 : 21 Nisan 2015, 18:04:50 »
ördeğin avından bahsedebilmekte mesele.. bunun merasında hiç ördek olmayanı da var  :(  :D :D :D
Benim de mesela iç anadolu avcıları gibi keklik avı veya üveyik avı yapma şansım hiç olmadı ama ben hayıflanıyormuyum  :D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 21 Nisan 2015, 18:56:53 »
Güzel Paylaşım teşekkürler ...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 21 Nisan 2015, 19:12:51 »
Benim de mesela iç anadolu avcıları gibi keklik avı veya üveyik avı yapma şansım hiç olmadı ama ben hayıflanıyormuyum  :D
hayıflanmak değilde işte merak ediyoruz napalım?:) Keklik için söz veremem sayıca azaldıkları için koruma eğilimindeyiz en azından bizim bölgede ama üveyik avı için bekleriz:)
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 21 Nisan 2015, 19:22:43 »
Ben keklik konusunda dert yanabilirim bak,daha Cünkü trakya bölgesinde yok :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #18 : 21 Nisan 2015, 19:27:27 »
hayıflanmak değilde işte merak ediyoruz napalım?:) Keklik için söz veremem sayıca azaldıkları için koruma eğilimindeyiz en azından bizim bölgede ama üveyik avı için bekleriz:)
Düşünmeniz yeterli sağolun :) Hayıflanmayı espri olarak yazmıştım, keklik avını görüyorum dağ taş geziyorlar çok zor iş, bizde çulluğa çok geziyoruz ama çalı çırpı olsada düz arazi olduğundan okadar yormuyor.
Bu bölgede ayçiçeği tarımı pek yok, bafra tarafında var işte biraz. üveyikler buraya mayısta gelir haziran temmuz kalır sezon açılınca ağustos sonunda çoktan kaybolmuş olurlar :) ama öyle geliyorlar dediysem toplam gördüğüm 10-15 taneyi geçmez, en iyi üveyik avımı 2 tane vurarak yapmıştım :D parlamadan ziyade geçiş avlarını daha çok seviyorum oyüzden üveyik avına da merakım var, imkan olsaydı kaçırmazdım..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 21 Nisan 2015, 19:28:14 »
bizim arazi olarak kekliğe uygun fakat üremesi için salınan keklikleri vatandaşımız avlamak için biraz erken davranıyor anlayış bilinç meselesi sebiyle.onun için keklik işi sıkıntılı..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #20 : 21 Nisan 2015, 19:30:08 »
bizim arazi olarak kekliğe uygun fakat üremesi için salınan keklikleri vatandaşımız avlamak için biraz erken davranıyor anlayış bilinç meselesi sebiyle.onun için keklik işi sıkıntılı..
işte her bölgenin kendine göre sıkıntısı var. bizim burdada denizde sakin havada konaklayan ördek gruplarını balıkçılar rahatsız ediyorlar, bu sefer ördek poyuyo ve açıklara kaçıyor yada diğer kıyılara gidiyor. Burda tekneyle balığa çıkan 10 kişi varsa en az 7-8 tanesi yanında tüfek götürür ve sabaha karşı denizde ördek avlar..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 21 Nisan 2015, 19:43:32 »
Düşünmeniz yeterli sağolun :) Hayıflanmayı espri olarak yazmıştım, keklik avını görüyorum dağ taş geziyorlar çok zor iş, bizde çulluğa çok geziyoruz ama çalı çırpı olsada düz arazi olduğundan okadar yormuyor.
Bu bölgede ayçiçeği tarımı pek yok, bafra tarafında var işte biraz. üveyikler buraya mayısta gelir haziran temmuz kalır sezon açılınca ağustos sonunda çoktan kaybolmuş olurlar :) ama öyle geliyorlar dediysem toplam gördüğüm 10-15 taneyi geçmez, en iyi üveyik avımı 2 tane vurarak yapmıştım :D parlamadan ziyade geçiş avlarını daha çok seviyorum oyüzden üveyik avına da merakım var, imkan olsaydı kaçırmazdım..
aynen her av kendine göre bir başka.umarım üveyik avlarınzda verimli geçer :D
işte her bölgenin kendine göre sıkıntısı var. bizim burdada denizde sakin havada konaklayan ördek gruplarını balıkçılar rahatsız ediyorlar, bu sefer ördek poyuyo ve açıklara kaçıyor yada diğer kıyılara gidiyor. Burda tekneyle balığa çıkan 10 kişi varsa en az 7-8 tanesi yanında tüfek götürür ve sabaha karşı denizde ördek avlar..
malesef :( önce korumayı öğrenmek gerek.gerek ki doğada bize nimetlerini sunsun.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 21 Nisan 2015, 19:50:09 »
aynen her av kendine göre bir başka.umarım üveyik avlarınzda verimli geçer :D
inşallah bakalım nasip :)
malesef :( önce korumayı öğrenmek gerek.gerek ki doğada bize nimetlerini sunsun.
+1 O0
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #23 : 21 Nisan 2015, 20:54:21 »
Abdullah bey bu videoları biz her zaman ağzımız açık izliyoruz ördek görsekte görmesekte :) çünkü böyle ördek görme veya av yapma şansımız zaten yok  :(Onur bey, bizim burada ava yasak bölge var yaban hayatı koruma sahası, bu alan içinde iki adet göl varki 1. sınıf ördek yatağı. Mesela yasak bölge olduğu halde oranın köylüsü yerlisi istediği zaman girip av yapabiliyor, adamın evi gölün dibinde, mühreleri atsa balkondan oturduğu yerden av yapar o derece :) ama ben kalkıp gitsem anında enselerler şikayet gider vs vs :) çifte standart oluyor öyle bazen. mesela belgesi olan adam geçen sene günde 40 küsür çulluk vurdu yakalanmadı, belgesi olmayan ama adam gibi av yapan adam 2 çulluk vursa yakalanır..
Ben şahsen bu videodaki gibi ördek bulsam limit aklıma bile gelmez, çünkü limit doldurmaya uğraşmam, mutluluk vurduğun av sayısında değil, aldığın keyifte gizlidir. mesela bu sezon bu videodaki ördeklerden kat kat fazla tahtalı vardır buralarda, istesem gidip her avda 10-15 tane çok rahat vurabilirdim. popülasyon iyi olunca avı zamana yaydık, çok vurma hatta illede vurma amacı gütmeden avın keyfini almaya çalıştık, vuramadıkça gırgır şamata yaptık, piknik yaptık, işin özeti, avın güzelliği muhabbetinde gizli..
Aynen ogle Ehrah abi dedigin gibi izmirdede ordegin yatagi olan milli parklar var tabi isim vermek istemiyorum simdi oraya yakin bazi koyler ormanciyi bile sokmaz oraya, kaz ordek yatagi, burda meshurdur adamlar kapali gume yaparlar icinde kuru fasulye bile pisiriller sicacik, ustune birde canli muhre kazikla cakarlar zaten her evden 10-15 ordek var hepsi kanat karigi yabani, buralara gorevlu gidemiyo bile adam cirit atiyo, gece ay isiginda belini kiriyolar hayvanin...bide rekabet olur siz 40 vurdunuz yok biz 46 vurduk diye bunlar olan gercek limitler ben 80 ni duydum ya:) insaf be kardesim sen vurucaksin yine bu hayvani baska kimse vurmucak hadi hersey illegal tmm da katliama ne gerek var o ordek yine gelicek oraya yine senin...
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #24 : 21 Nisan 2015, 20:56:55 »
Mustafa abi bu kis guzel ordek olur insallah seni beklerim Izmire slmlar
1992 LONDRA&İZMİR