Gönderen Konu: BANT  (Okunma sayısı 1716 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
BANT
« : 20 Nisan 2015, 01:18:18 »
Merhabalar;
Geniş yada dar bandın tercih sebebi nedir ? namlu boyu yada tüfek tipiyle alakalı olarak değişmelimi ? ava göre sağladığı avantajlar var mıdır? (uçar gibi).birde bazı bantlar kanallı oluyor bu fayda sağlar mı?görüşlerinizi ve sebeplerinizi yazarsanız sevinirim..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BANT
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2015, 05:17:35 »
mustafa bey merhaba ilk olarak genis banti alalim ele genis bant demek av ile gozunuz arasinda bir asfalt yol olarak izah edersek gozunuzun genis bir acida avi gormus olmaniza yarar saglar ve genelde ucar avlarinda kullanilir daha dikkatli bakmaniza yardimci olur trap cilar kullanir genelde dunya standardi 7 veya 8 mm dir cunku kalin bant demek agirlik demek tufekte 8 mm ile 10 mm arasinda yaklasik 100 gr 150 gr fark yaratir ki buda keklik avini varsayarsak asiri yorulmamiza neden olur bant uzerindeki kanala gelirsek ben bu kanallari eski kooperatif tufeklerinde gormusligum var bazilarda cift arpacik olanini dahi gordum bu bence kursun atislarinda etkili olur cunku hareketli avlarda sikinti yaratabilir aktarabileceklerim bu kadar umarim yardimci olmusumdur saygilar.

tufege nasil alisirsaniz oyle gider alismaniza bagli yani slug namlu ile bildircin avlayanini gordum yani namlu uzerinde serit bant bile yok
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2015, 05:19:57 Gönderen: İsmail CEYLAN 16 »
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2015, 09:36:08 »
Teşekkür ederim.bende o eski kooperatif diyebilecegimiz poze tüfeklerden var geniş bant ve kanallı dediğiniz gibi kurşun atışlarında falan uyumu iyi buluyorum.şu sıralar yeni yarı otomatik tüfek edineyim diyorum sorum o sebepten.ilginiz için teşekkürler tekradan.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2015, 10:32:42 »
Mustafa bey geniş bant kısa mesafe uçar avları için hedef yakalamayı kolaylaştırır. Bendeki 104a eski model, bantı 10 mm ve kanallı.
71 namlu olduğu halde çulluk avlarında hiç zorlanmıyorum, değişik boylarda fosforlu arpacıklarım var, orta boy arpacıkla geniş bant olduğu zaman bıldırcını çulluğu havada anında yakalıyorum. ince bantın avantajı belki uzak atışlarda avı havada daha rahat takip etmeyi sağlıyor ama çok da farketmiyor. kurşun atışlarında küçük arpacık takıyorum, uzak hedefi kapatmıyor ve daha hassas görmeyi ve atış yapmayı sağlıyor. Yinede bunlar kişiye göre değişen şeyler :)
İsmail beyin dediği gibi alışkanlık durumuna bağlı. Neye nasıl alıştıysanız o daha avantajlı olur sizin için.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2015, 11:11:48 »
Bendede 104 a var bahsettiğiniz şekilde Emrah bey.uçar avlarında biraz daha geliştirmeliyim kendimi diye düşünüyorum.daha önce arpacığı hiç değiştirmedim.birde namlu boyu uzun 76cm.dediğiniz gibi arpacıkta oynama yapmak konforu arttırabilir..teşekkürler
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ