Öncelikle merhaba.
Konu başlığı niye Avrupa tüfek. İthal tüfek kullanan ve tercih eden herkes kendince bir açıklama yapmış. Ama bazı arkadaşlar inatla olur mu canım yerli şöyle, yerli böyle diye fikirleri eleştiriyor. Biraz reel olalım. İthal bir tüfek alacak bütçesi olan hemen herkes gider ithal tüfek alır, üst düzey bir klasik çifte alacak parası ve merakı olan herkes gider pair tüfeğin 2 numarasını
değil, ikisini de alır. Kaliteyi arayan kim varsa kalitelisini alır , yerli ve ithal kalite farkı da ortada zaten.
Yerli bir markadan tüfek alma kriterimiz, efendim az arıza yapsın, 24 gramla bilmem kaç gram arası çalışsın, üç aşağı beş yukarı nişan aldığım yeri vursun iken niye bu kadar iddialı konuşuyoruz ki? Yeni kutusundan çıkmış bir tüfek çift patlatiyorsa ya da ejektör arızası veriyorsa, tüfek şoklarında, şok anahtarının takılacağı yuvalar, açıldığı gibi çapağıyla duruyorsa nasıl bir kalite anlayışından söz edebiliriz ki. Bunlar bire bir gördüğüm şeyler ve abartmıyorum.
Neredeyse sıfır el işçiliği ile üretilen çoğu markamızın tüfeğin alın, sanki elinize toplama bir tüfek almışsınız hissine kapılırsınız. Parçaları birbirine az hata payı ile bile uymaz. Ama bu tip estetik kaygınız yoksa bir şey diyemem tabi.
Yerli tüfekle av olmaz mı? Bal gibi olur. Halihazırda kullandığım yerli tüfeklerim var. Bir söz varya " Vurmayacak tüfek yok atmasını bilene...." Onun için yerli tüfek de av yaptırıyor bu konunun savunması olamaz. Zaten yapılış amacı bu.
Bir de tüfeğe güven meselesi var. Bir Avcı tüfeğine ne kadar güveniyorsa o kadar iyi atışlar yapar bence. Ben kullandığım ithal silahlara daha çok güveniyorum şahsen.
Yerli silahlara verilen az para da Milli servettir ve azımsanmayacak kadar çoktur toplamda. Onun için en azından düşük kalitede bile bir standart yakalamalı yerli sanayii. Bazen aynı marka ve model silah arasında işçilik uçurumu dahi oluyor. Konu milliyetçilik ise, şu yerli firmaların da buradaki arkadaşlar kadar milli hassasiyeti olsun da ülkemizin adına yakışır tüfek üretsinler. Kimse kusura bakmasın sırf yerli diye kalitesiz bir tüfeği almak milliyetçilik değildir. Önce üretici milliyetçi olacak. Milliyetçiliğinin tanımını okursanız ne demek istadigimi anlarsınız.
Kaliteyi yakalamaya çalışan yerli firmalara selam olsun. Ama verilen her kurşun hakkını vermeye çalışan İthal markalara da saygilar sunuyorum. Rastgele.