Selim Bey şimdi, yapmayın Allah aşkına, konuyu kilitlemişsiniz.
Tartışmak için açılmış konu, satış ilanı değil ki ? Dolayısıyla yönetime başvurdum, uygun görüldü tekrar açtılar konuyu , şansıma
“Faydalı işler yapın” demişsiniz, bu öğüt kulağımda küpe olacak emin olabilirsiniz, elimden geleni yapmaya çalışacağım bundan sonra, söz.
Ama bundan sonrasına geçmeden önce:
Siteye 1 hafta önce üye olmuşsunuz, çok güzel, siteye bizlerden daha fazla faydalı olmuş olabilirsiniz, bizim de siteye hiç bir faydamız olmamış olabilir ama konumuz o değil ki...
Bir de belki biraz yeni olduğunuz için bilmezsiniz, Tuncay Kahraman’ı kendinize özür dilettiniz ya, o özür bence size özür dilenecek bir şey yaptığı için değil, sadece ve sadece olgunluğundandı. O kişi bu sitedeki “sizin kadar olmasa da” en bilgili tecrübeli bir kaç avcıdan biridir. Ben, kendisinin yazdıklarını hep sonuna kadar okurum ve yazdıklarından da faydalanırım. Kendisine çok saygı duyarım. O’nun da hakkımda benzer hislere sahip olduğunu sanıyorum, biz avcılar genelde birbirimizi severiz ve birbirimize saygı duyarız.
Bir de böyle , avcı avcıya muhabbetlerimiz, “bizce” tatlı atışmalarımız hep olurdu, keyif alırdık, izleyenler okuyanlar da araya dahil olur hep birlikte muhabbet ederdik, siteye çoğu zaman sırf bu muhabbetler için girerdik. Bu tatlı muhabbetler arasında, arayıp bulamayacağımız tecrübeleri birbirimizden öğrenerek , keyif almaya devam ederdik. Keşke küstürmeseydiniz bu kadar tecrübeli bir avcıyı. O yazmaz, uzatmak istemez ama ben O’nun ve bunları okuyan başka tecrübeli avcıların da siteye yazmaktan imtina etmemesi için bunları yazmak zorunda hissediyorum.
Gelelim kumpastaki taksimat konusuna
Tecrübeli avcıları yazmaktan imtina eder hale getiriyorsanız biz kimlerden faydalanacağız ? Tabii ki geride kalan sizin gibi bilgili, tecrübeli avcılardan, lütfen bunu da anlayışla karşılayın.
Şimdi...
O resmi “bir büyüğünüz neden kumpasın ölçüm sonucunun göründüğü taksimat kısmı görünmeyecek şekilde çekip göndermenizi istedi” ? Bunu da merak ediyorum. Ölçüm sonucunun olduğu kısmı kesip kareden çıkardığınız kumpas ölçüm fotoğrafı ne işine yarar ki? Bu konuda bize birazcık bilgi, azıcık bilgi lütfen..
Bir de, bana hitaben "o yazdıklarınızı zaten herkes biliyor ortaya koyduğunuz bir şey yok" demişsiniz ya, ki çok iyi niyetle belki bir faydalanan olabilir diye yazmıştım o yazdıklarımı.. Demek ki faydalı olmamış. O halde sizden rica ediyorum.
Mesela ülkemizde kubuzları neden hep krom kaplama ya da biraz uyduruk “kostik” boya gibi şeyler yapıyorlar?... Bu Avrupa'lı üreticilerin ise kubuza, kubuzun parçalarına uyguladığı farklı renklendirme ve mukavemeti artırma metodları hakkında da, kullandıkları çözeltilerin formülasyonları, artıları eksileri , uygulanan işlemin süreçleri hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz? Herkes biliyorsa ben de bilmek istiyorum, benim neyim eksik? Ben bilmeden bu halimle mi kalayım? Benden niye saklanıyor? Bana da öğretin. “Bir şeyin bir şeyiyle bir şeyin bilmemne nitratı falan filanı” diyorlardı sanırım, hadi formülasyonlarını özet geçin de, kabın hacminin, parçanın çözeltiye daldırıldığı seviyesinin bile önemli olduğunu falan söylüyorlar, bir de bunların formülasyonları üreticiden üreticiye değişiyormuş? Nasıl yani, nasıl oluyor, azıcık bir şey bahsetseniz de o kadarıyla internetten google'da arayıp bir şeyler öğrensem ? Azıcık , lütfen... Bir kaç kelime yeterli.. Ben o bir kaç kelimeyle, "google"dan alır yürürüm.
Ama önce şu taksimat konusunu açığa kavuşturmamız lazım, sonra diğerleri. Başka bir kaç şey daha var kafama takılan, hani şu "yukarıda yazdığım ama bunları zaten herkesin bildiğini söylediğiniz" konuların içinden... Kafamı kurcalıyor, "nasıl oluyor da oluyor" diyorum , bilgi eksikliğinden takılıp kalıyorum. Onları daha sonra danışacağım.
Bir de şu yukarıda yazdığınız “terimsel kelimeler” ne demek? Google’dan aratsak bulabilir miyiz acaba bunun anlamını ? Sakın yanlış anlamayın, “her mesajınızda Türkçe’yi de katlediyorsunuz” demiyorum. Sadece “terimsel kelimeler” nedir? Öğrenmezsem bu gece uyuyamam.
Ama taksimat ve tüfekler konusundaki herkesin bildiği şeyler daha önemli ve öncelikli , oradan başlayın , lütfen.
Lütfen. Rica ediyorum Selim Bey. Kızmadan, konuyu değiştirmeden, yuvarlamadan sorduğum sorulara bir kaç kelimeyle de olsa (“terimsel kelimeler” de kullanabilirsiniz sorun yok) , açıklık getirin, birazcık aydınlatın.
Beyfendi o resmi bir büyükgum istedi bende yayinladim kendisi tsk etti ve elektronik olarakda vereceğimi soyledim kaldi ki benim kimseye heleki size birşeyi kanitlamaya hicmi hic ihtiyacim yok nitekit sergilemiş oldugunuz tavir ve hareketler birseyi toplum icinde ispatlamaya calismaniz sizin ne kadar tecrubeli ve bilgili ortam adami oldugunu gösterir nitelikte bu siteye faydali olmak istiyorsaniz eger gidin insanlarla didismeyi bırakarak faydali isler yapin saygi ve sevgilerimle