bu konuya yardımcı olacak bir açıklama.: ben daha 2 hafta oldu winchester 101 12 gauge pose aldım. inanın tüfek 20 ile 30 senelikdir tahminimce. tüfek ilk geldiğinde direk kaliteli görüntüsü beni büyüledi diyebilirim. nette hakkında bilgi toplamak için forum sitelerine girdiğimde tetik emniyet kurma mekanısması anlatan yabancı siteler aradım buldum. tetik mekanısma içi fotoğrafı çekilmiş anlatımlı olarak açıklama yapılmış .kullanılan malseme kalitesi, işçilik, çalışma prensibi evet budur dedirtiyor insana. kalite burdan bile direk belli ediyor kendini. çok eski tüfek olmasına rahmen, tüfek namlu içinde dışında kasada en ufak sorun olmaması. en ufak sallantı laçkalık olmaması. vede yılların verdiği kullanıma bağlı açma mandalında en ufak bir yumuşama olmaması beni büyüledi. 30 senelik tüfeğin mandalında süspansiyonu hala sağda duruyorsa bunu oturup herkesin evet budur demesi gerekir düşünce olarak kanımca. 2. olarak tüfeği namluya takarken yerlilerde extra efor harcarken yerine yuvasına oturtmak için, bu tüfekde tam tersi namlu: tüfeğe yaklaştırdığınıs anda aşıkları sevgilileri birleştirirsinisya hani o şekilde, bisi birşeltir, bisi birleştir diye haykırırcasına yuvasına oturup şık diye kapanması. ama yerli tüfeklerin hiçbirinde bu bağrış böyle aşk yoktur sıfır bile olsa. işte bu sebepten dolayı kimse yerli tüfekler ile avrupa tüfekler aynı demesin . kalite her daim kullanılan malseme ve işçilik ile doğru orantılı sonucu ortaya çıkartır. keşke insanımısda en iyisini yapmak için çalmadan çırpmadan en kalitelisini en iyi işçilik ile sonucu ortaya koyup evet tüfek budur dedirtse herkese.....