yaklaşık 30 yıldır yurt dışı menşeili bir firmanın arge bölümünde çalışıyorum ve 20 gün evvel almış olduğum belalı taktik tüfek sayesinde yerli üretimin ne kadar vasat olduğunu gördüm, işyerinde arkadaşlarımda gazlı yarı otomatik tüfeği olanda da benzer sorunlar var, marka ismi vermeyeceğim fakat sizlerin çok iyi yerli marka dediğiniz tüfekleri kullanıyorlar,
sorun şu; maalesef ülkemizde av tüfekleri üreten kurumsal bir firma yok, kendi argeleri yok, bilimsel çalışma yok, dayanıklılık testi yok, malzeme analizi yok, bunlara bir çok şey ekleyebilirsiniz, sonuçta ateşli silah üretiyorsunuz bunları yapmanız gerekli, kimi yalağın içine tüfeği atar kimi üzerinden araba geçirir, kimi paletli araçla ezer kimi 10 kutu fişek atarak şov yapar falan falan, 500 fişekten sonra tüfek ne duruma geliyor nerelerde zafiyet oluşuyor kimse bilmiyor analizinide yapmıyor. bir çoğu merdiven altı üretimden kazandıkları para ile işlerini büyütmüş firmalar, tüfeğinizde problem yaşadığınızda fabrikaya gönderirsiniz ve oradaki usta kontrol eder veya tamir ederek size gönderir, usta tüfek ile atış yapar ve size bir video göndererek bunu da tescil eder. Fakat bu arızanın neden kaynaklandığı ve bir daha bu problemin başka tüfeklerde yaşanmaması için çalışma yapılmaz, çünkü buna yeterli seviyede elemanları yoktur ve buna kimse yatırım yapmaz, geneli ezbere iş yapar veya başka marka tüfekleri kopyalarlar. benim görüşüm budur. Gerçekten bu konuda lider olmak istiyorlarsa arge çalışması yapmalıdırlar ve bu kaçınılmazdır. yukarıda bahsettiğim arge çalışmaları yapan şirketler varsa onları tenzih ederim, var mı?