Gönderen Konu: drahtartarim ferma vermiyor  (Okunma sayısı 13505 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali ERDEM

• Müdavim Üyemiz
Ynt: drahtarim silah sesinden çok korkuyor
« Yanıtla #25 : 29 Haziran 2015, 14:41:21 »
Adamın biri eşekten düşmüş herkes bir şeyler söylemiş Adam "bana eşekten düşen gelsin"demiş.Bede 11 aylık silahtan korkup 15dk klübesinden  çıkmayan bir drahtaar kırması geldi.Aynen burdakiler gibi herkes yazdı olmaz felan, yok beline iple bağla uzakta sık dibinde patlat vs.vs. Araştırdım sil baştan yeniden öğret diye bişey buldum.Önce hayvan korkuyor ama aç ve yemek yemeli diye yemeğini verirken severek önüne tam koyarken eşimden çocukların kapsül tabancasının mermisinden 1 tanesinin içine küçük ve ona vurmak için büyük taş koyup yemeği verirken patlattırdım.10 güne kadar o kapsülü 3 tane yapıp 1 ay devam ettim.Köpek fazla sallamaz olunca köpeğide alıp bir kutu saçmyla dağa gittim.Köpek uzaklarda ararken arka tarafıma köpeğin aksi istikametine attım.Yanıma çağırıp sevdim.Dağın tepe noktasında sırt tabir edilen yerde yürürken köpek sağımdaysa soluma solumdaysa sağıma attım.Böylece attıkça sevdim.Ama unutma köpeğin ters istikametine.Çünkü köpek sesten değil silahın kulağındaki basınçtan korkar.Baktım gözlemledim köpek tepki vermiyor üzerinden ileri attım işlem tamam oldu.Birde köpeğin soyunda korku olmayabilir ama köpek büyüme çağında eğer yer değiştirirse bu da korkuya sebep olabiliyor.Başıma o da geldi.slmlar

Aynen katılıyorum , köpek yemek yerken ben teneke çalıyordum. Uzaktan başlayarak sesli birşeylerle yavaş yavaş yaklaş , 1 ay sürmez köpeğin düzelir. En azından benim ki öyle oldu.Rastgelsin.
Mehmet Ali ERDEM
1975 MENDERES / İZMİR

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
« Yanıtla #26 : 29 Haziran 2015, 20:05:33 »
ben olsam asla uğraşmam ev köpeği olarak iyi bakacak birine veririm.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 29 Haziran 2015, 21:05:21 »
Ramazan bey benim 9 aylık Kurzhaar 'im aynı şekilde çok korkuyordu. Hatta bu hafta sonu atışa gittik arkadaşlarla. Korkudan arkadaşın arabanın bagajına kaçtı biz atış yaparken. Sonra arkadaşların birinin köpeği geldi Setter cinsi . Alışkın tabi köpek hedef kağıdının yanına yatıyor tabi atış yapmadan önce köpeği kenara çekiyoruz gene aynı.Sonra bir baktım benim köpek trap plaklarından vuramadıklarımızı getiriyor bize.Korkusu felan kalmadı. ama 5 aydır her hafta sonu gezdirirm her ay mutlaka yanında atış yaparım.Kendi kendine alıştı. İşin sırrı alışkın bir köpek varsa onunla oynarken alışıyor kendiliğinden çok dert etmeyin bence.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Tolga SÖZER

• *
« Yanıtla #28 : 30 Haziran 2015, 00:30:33 »
 Gerçekten çok korkuyor ise elinde tüfek olan birinin önünde gezmez silah heran patlayacak gibi ürkek ürkek,saklana saklana arkadan gelir.Bu durumda kuş kaldırıp o kuşa sıkı atmanız ve köpeğin alışması mümkün değil.Silahtan korkan köpek kolay kolay düzelmez,en iyisi evde bakacak birine hediye edin.Yazdıklarım tecrübe edilmiş,kendi yaşadıklarımdır.
Tolga SÖZER
1980 aydın/bozdoğan

Çevrimdışı Ramazan ERKOP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ferma sorunu
« Yanıtla #29 : 21 Temmuz 2015, 10:00:23 »
Arkadaşlar köpeğim max (drahtar) 9. Ayına girdi 5 aydan beri ferma çalışması yapioruz hala bıldırcın kanadına direk basior ferma yok hala acaba neden olabilir şimdiden teşekkürler
1993 SAKARYA

Çevrimdışı Ümit BOLAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ferma sorunu
« Yanıtla #30 : 21 Temmuz 2015, 11:01:26 »
Ramazan Kardesim!
Eger köpegi yarismalara hazirlamiyorsaniz ferma egitimi falan vermeyi birakin.Ferma ögrenlebilir bir özellik degildir,tipki tavsan ya da domuza ya da izine ses verilmesi gibi.Köpegin kaninda varsa ki eger Drahthaar ise kaninda vardir.yeri ve zamani geldiginde ferma vermesi kacinilmazdir.siz itaat ve aport egitimlerine önem veriniz.kanat calismasi yaparak köpegi bozan sabirsizlastiran cok insan gördüm ben.
1974-Samsun/Almanya/Heinsberg

The following users thanked this post: Uğur CAMUZCU

Çevrimdışı Ramazan ERKOP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 21 Temmuz 2015, 12:45:00 »
Eyw sagolasin
1993 SAKARYA

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #32 : 21 Temmuz 2015, 12:49:17 »
Birde şu var,, bu tür fermaya geç alışacak köpeklere uygulanacak haddini aşan olta kanat eğitimi köpeği sadece görsel fermaya alıştırır...

Saygılar,,,
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U
  • Beretta A400 Xplor Unico Semi Auto
  • Fabarm Imperator Pump Action
  • Sarsılmaz Sar 9 (9x19mm)
  • English Setter (Radentis)

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Uğur UYSAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 29 Temmuz 2015, 16:58:51 »
arkadaşım kanatla falan uğraşma köpeğinin bozarsın tek yapacağın şey sabırlı olup usanmadan kopeğinle birlikte bol bol ava git.Mercan av kopeklerınden eğitimli bi şekilde gelen dd 1 yaşına kadar fermasını görmedik ama suan tam bir canavar boşu yok sadece sabır.
Selçuk Ünv. Harita ve Kadastro
Antalya/Gazipaşa

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 29 Temmuz 2015, 17:24:38 »
Ramazan bey siz kaç aydır bu ferma sorunuyla uğraşıyorsunuz daha öncede böyle bir konu açmıştınız yeterli cevabı alamadınız bu konudada alamayacaksınız. Kusura bakmayın ama kelin ilacı olsa başına Sürer.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #35 : 29 Temmuz 2015, 17:32:27 »
Ramazan bey siz kaç aydır bu ferma sorunuyla uğraşıyorsunuz daha öncede böyle bir konu açmıştınız yeterli cevabı alamadınız bu konudada alamayacaksınız. Kusura bakmayın ama kelin ilacı olsa başına Sürer.

Bu mesajda özellikle son cümleyi anlamadım... Arkadaşa cevap verenler için mi dediniz?
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 29 Temmuz 2015, 21:15:00 »
Yazdığım yazının tamamını okuyun. Öyle sadece başından sonundan kelimeleri seçipte Öküz Altında buzağı aramanın manası yok.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #37 : 30 Temmuz 2015, 20:43:43 »
Yazdığım yazının tamamını okuyun. Öyle sadece başından sonundan kelimeleri seçipte Öküz Altında buzağı aramanın manası yok.
Uğur bey ne demek istediğinizi gerçekten anlamadım. ben konuyu daha yeni gördüm. buzağı arayan mı yoksa soruna cevap arayan kişiye kendi bildiklerince yorum yapanlarmı var orasını tam anlamadım. bunlar ne anlar drahthaardan neyin cevabını arıyorsun der gibi yorum yapmışsınız. son olarak yazdığınız yazının tamamını okuyacak kadar yorumunuz yokki anlayalım. tartışma yaratmak gibi bir gayemizde yok. kime gönderme yaptınız kırıcı olmadan yazında anlayalım. şimdiden teşekkürler.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #38 : 30 Temmuz 2015, 20:47:58 »
arkadaşım kanatla falan uğraşma köpeğinin bozarsın tek yapacağın şey sabırlı olup usanmadan kopeğinle birlikte bol bol ava git.Mercan av kopeklerınden eğitimli bi şekilde gelen dd 1 yaşına kadar fermasını görmedik ama suan tam bir canavar boşu yok sadece sabır.

Ramazan bey bu arada Uğur arkadaşımın bahsettiği köpek benim köpeğim:)))
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 30 Temmuz 2015, 21:33:40 »
Daha açık nasıl yazılır anlamadım gitti. Arkadaş daha önce aynı köpek için farklı farklı konular açmış forum sayfasını sadece günlük yazılanlar olarak değilde genel olarak inceliyor olsanız fark ederdiniz. Ilk açtığı konuda istediğini bulmuş olsa zaten diğerlerinide açmazdı. Demekki buradan yazarak teknik taktik veren arkadaşların dedikleri bir işe yaramamış. Bende ne okuduysam ne gördüysem yorum yazdım. Esas Anlamadığım şey neden herkes üzerine alınıyor.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Kemal KAYAN

• *
  • SETTER
« Yanıtla #40 : 30 Temmuz 2015, 23:21:19 »
Okuma yazma bilen veya okuduğunu anlayan insan, burda konuyu açan arkadaşa cevap verenlere "kelin ilacı olsa başına sürer " diyerek bu sorunu çözecek yetenekte insanlar olmadıklarını belirtiğinizi anlar...

Ha öyle demek istemedim diyorsanız yanlış bir söz seçtiğinize siz idrak edin önce...
O kadar tavsiyede bulunulmuş ama sorun çözülmemiş diyerek tavsiyelerin işe yaramadığını da söylediğinize göre tavsiyede bulunanlar direkt olarak ilacı olmayan Keller oluyor ..

Lütfen yazdıklarınızı tekrar okuyun...  İlacımız yok ama en azından okuduğumuzu anlayabiliyoruz. ..
  • Akus Estate SxS
  • Akus Hunter Deluxe O/U

Balıkesir/Erdek 1981

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 30 Temmuz 2015, 23:26:17 »
Konuya çare bulmak yerine maşallah herkes kolayını buldu yaptığım iki benzetmeye takıldı kaldı. 😂😂😂
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 30 Temmuz 2015, 23:33:10 »
Daha Köpeğin  canlı olarak ne yaptığını görmeden. Karakterinizin ne olduğunu annesinin babasının ne olduğunu bilmeden. Kıscası İnmidir cinmidir bilmeden fikir yürütmek bence yanlışlar zincirine bir halka daha eklemekten başka bişey değil.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 31 Temmuz 2015, 08:33:48 »
kelin ilacı olsa başına sürer yazarsanız Uğur bey sorulan herneolursa olsun cvp vermez biri kalkıp sizin yaptığınız gibi tersleyecek bi cvp yazar diye. Herkez son derece mantıklı cvp vermiş uygulamada yada köpeğin kanında sorun varsa cvp verenlerin ne suçu var.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 31 Temmuz 2015, 10:59:26 »
Bu mesajda özellikle son cümleyi anlamadım... Arkadaşa cevap verenler için mi dediniz?

evet , aynen öyle demiş . konu drahtar ise , bu arkadaş böyle agrasif yorumlar yapmaktan hiç çekinmiyor maalesf.

kelin ilacı olsa başına sürer yazarsanız Uğur bey sorulan herneolursa olsun cvp vermez biri kalkıp sizin yaptığınız gibi tersleyecek bi cvp yazar diye. Herkez son derece mantıklı cvp vermiş uygulamada yada köpeğin kanında sorun varsa cvp verenlerin ne suçu var.

http://avlakforum.com/forum/deutsch-drahthaar-klubu/soguk-havada-ordek-avi/msg1185822/#msg1185822

bu paylaşımdada , aynı bu şekilde agrasif yaptı sağolsun
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Orhan AKSOY

• *
« Yanıtla #45 : 31 Temmuz 2015, 12:40:16 »
         Ramazan kardeşim yanlışı sen kendin ifade etmişsin. 9 aylık köpeğe 5 aydır bıldırcın kanadı ile ferma çalıştırarak zaten 5 ay yanlış çalışma yaptırmış durumdasın kaldı ki ferma verse bile görsel fermaya yönlenmiş durumda olacak gerçek avda da ferma için görmeye çalışacak muhtemelen kuşu kaçıracaktır.
         Ferma çubuğu ile çalışmanın doğru olmadığı bu forumda defalarca gündem edildi. Neyse olan olmuş çözüm için şahsi fikrimi söyleyeyim bol bol ava götürüp ferma vermeden kalkan kuşlara atmamalısın örneğin bıldırcında isen 1,2,3 fermasız kalkan kuşlara atmayarak irade ortaya koymalısın, bıldırcının kokusuna tepki verdiğini hissettiğinde bazılarına tüfek at yalnız vurmaya değil aradığımız bu mesajını vermek için 1,2,3 derken ferma verecektir. İlk fermasında kuşu vurduğunda kuşu ancak fermalı ele geçirdiğini algılamaya başlayacak ve devamında pekiştirecektir. Sana düşen bıkmadan 5 ay nasıl yanlışta ısrar ettiysen doğrusunu yaparken da o kadar sabırlı olmalısın.
          Bir diğer seçenek fırlatma makinası ile çalıştırmak ama bu daha profesyonel bir çalıştırma gerektirir.
Umarım olumlu netice alırsın, selamlar.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 12:42:54 Gönderen: Orhan AKSOY »
  • Benelli Raffaello Special Lusso
  • Fabarm Elos C
  • Perazzi mx8
  • Pointer ve Setter
Orhan AKSOY
1969 Serik/ANTALYA  BRh +

The following users thanked this post: Uğur CAMUZCU

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 31 Temmuz 2015, 13:54:45 »
         Ramazan kardeşim yanlışı sen kendin ifade etmişsin. 9 aylık köpeğe 5 aydır bıldırcın kanadı ile ferma çalıştırarak zaten 5 ay yanlış çalışma yaptırmış durumdasın kaldı ki ferma verse bile görsel fermaya yönlenmiş durumda olacak gerçek avda da ferma için görmeye çalışacak muhtemelen kuşu kaçıracaktır.
         Ferma çubuğu ile çalışmanın doğru olmadığı bu forumda defalarca gündem edildi. Neyse olan olmuş çözüm için şahsi fikrimi söyleyeyim bol bol ava götürüp ferma vermeden kalkan kuşlara atmamalısın örneğin bıldırcında isen 1,2,3 fermasız kalkan kuşlara atmayarak irade ortaya koymalısın, bıldırcının kokusuna tepki verdiğini hissettiğinde bazılarına tüfek at yalnız vurmaya değil aradığımız bu mesajını vermek için 1,2,3 derken ferma verecektir. İlk fermasında kuşu vurduğunda kuşu ancak fermalı ele geçirdiğini algılamaya başlayacak ve devamında pekiştirecektir. Sana düşen bıkmadan 5 ay nasıl yanlışta ısrar ettiysen doğrusunu yaparken da o kadar sabırlı olmalısın.
          Bir diğer seçenek fırlatma makinası ile çalıştırmak ama bu daha profesyonel bir çalıştırma gerektirir.

+10 katılıyorum,

Orhan bey abicim bilgi paylaştıkça paylaşanı değerlendirir, bildiğini paylaşmak erdemliktir, kişinin kalite kalibresini gösterir,
sana buradan teşekkür ediyor, canı gönülden kutluyorum,
bu bilgileri bilipte paylaşmayan paylaşmayı kıskananlarında ders almasını umut ediyorum, yazık onlaraki bilerek doğmadılar sonradan öğrendiler.

Şahsen bende benzeri bir durum yaşamış bir avcı olarak ferma çubuğuyla eğitimlerde dört dörtlük ferma verip fermasını tekmeyle bile bozmayan köpeğim, avda canlı ava ferma vermediğine hatta kuşu geçirdiğine defalarca şahit oldum, buna çok şaşırıyordum o zamanlar, tabi bunuda ava götürerek çözdük, önünden kalkan avı vurdukça düştüğünü gördükçe açılacaktır, bir ay boyunca hafta sonları gidilen avlarda vurulan 15/20 ava şahit olan köpek sonunda bir an baktımki fermada, o ilk fermadan sonra hiç kuş atlamadı müthiş bir koku takibi yapmaya başladı ve bir anda patladı usta köpekten farksız bir duruma girdi, bu köpek 7 aylık bir seterdi.
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2015, 13:56:37 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Orhan AKSOY

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #47 : 31 Temmuz 2015, 15:34:16 »

Orhan abiye bende katılıyorum.Kesinlikle kanada ferma verdirmeye bende karşıyım.Köpeği daha fazla bozuyor.Köpeğin avda biraz daha üzerine düşerek açığı kapatabilirsiniz umarım..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

The following users thanked this post: Orhan AKSOY

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 01 Ağustos 2015, 01:41:30 »
evet , aynen öyle demiş . konu drahtar ise , bu arkadaş böyle agrasif yorumlar yapmaktan hiç çekinmiyor maalesf.

http://avlakforum.com/forum/deutsch-drahthaar-klubu/soguk-havada-ordek-avi/msg1185822/#msg1185822

bu paylaşımdada , aynı bu şekilde agrasif yaptı sağolsun

EVET KONU DRAHTHAAR OLUNCA MAALESEF AGRASİF OLUYORUM VE BUNDANDA GAYET MUTLUYUM BELKİ BENİM BU TUTUMUM GEREKSİZ HER KONUYA YORUM YAPAN KENDİNİ HER KONUDA UZMAN GÖRENLER İÇİN BİRAZDA OLSA CAYDIRICI OLUR.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 01 Ağustos 2015, 07:40:55 »
Bu sorun setterde pointerde olsa çözüm yolu tavsiyeler farklımı olacaktı?  draahtarla ilgili bi sorun olunca sadece Uğur beymi cvp verecek
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM