Gönderen Konu: KEÇE TAPA  (Okunma sayısı 23335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KEÇE TAPA
« : 15 Nisan 2015, 18:18:36 »
Kullanıpta memnun kaldığınız keçe tapa fişekler hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
1969 AFYON

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KEÇE TAPA
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2015, 18:31:53 »
Kullanıpta memnun kaldığınız keçe tapa fişekler hakkında yorumlarınızı alabilir miyim?
28-30-32 gr imperıal keçe tapa bıldırcın, çulluk,parlama ördek ve keklik avlarında harikaydı birde 28 gr winchester x3 plus keçe tapa buda keklikte çok güzeldi
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 18:38:00 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2015, 18:41:28 »
Keçe tapa plastiğine göre ağırdır ve kenarlarının olmayışından dolayı saçmanın tüfekten çıktığı anda dağılmasını sağlar çulluk ve bıldırcın da oldukça iyidir. Yakın mesafede saçma  çok dağılır

Plastik tapa; kenarlarının olmasından dolayı saçma tıpasıyla beraber namludan çıkar ve belli bir mesafeden sonra saçma dağılmaya başlar . Saçmaların namluya Sürtünmesi daha düşüktür , bu da saçmaların daha uzak mesafeye gitmesini sağlar.
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2015, 18:48:56 »
Bende kesinlikle Imperıal keçe tapa derim,ama birkaç senedir piyasada bulamaz oldum,üretimi mi durdu yada ülkemize gelmez mi oldu artık bilemem,ama eğer bulursam kesinlikle birkaç kutu kenara koyarım.
Cok güzel avlarımız olmuştu bu fişekle,Birde B&P gigante güzel fişek,Acıkcası culluk avı haricinde pek keçe tapa fişek kullanmıyorum.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 18:51:50 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Nisan 2015, 18:49:31 »
Yavaşçalar JK 6  33 gram keçe tapa 5 numara..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 15 Nisan 2015, 18:54:06 »
Bende kesinlikle Imperıal keçe tapa derim,ama birkaç senedir piyasada bulamaz oldum,üretimi mi durdu yada ülkemize gelmez mi oldu artık bilemem,ama eğer bulursam kesinlikle birkaç kutu kenara koyarım.
Cok güzel avlarımız olmuştu bu fişekle,Birde B&P gigante fena sayılmaz.
32 gr 6 no imperial ile 66 namlu armsan 612 s red line 4 şok ile vurulan kekliğin düştü yeri adımlamıştık 56 adım gelmişti
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 15 Nisan 2015, 18:56:25 »
imperial 32 gram keçe tapadan çulluk avlarımda çok memnun kaldım. fakat son kullandığım kutuda 1 tanesi kovan dibindeki sarı kısımdan plastik kısmı komple ayrıldı ve boş kovan fişek yatağıyla namlu girişine sıkıştı, sarı kısmı namlu ağzında tek başına takılı kaldı. iyiki de atış anında namluyu tıkayıp daha kötü sonuçlar doğurmadı. bu olaydan sonra korktum bu fişekten. diğer taraftan piyasada çeşitleri kolay bulunan yavaşçalar keçe tapa fişekler de güzel ama keçe ve bior için şuanda remington italya dolumları bence gayet iyi bir seçenek.
Ben memnun kaldım.. Hem kaliteli hem de fiyatları uygun.

hızlı resim yükle
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Okan YILMAZ

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2015, 00:00:40 »

Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Kurtuluş KARATAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 16 Nisan 2015, 00:18:56 »
Bornaghi 30 gr.keçe...çullukta iyi aynı zamanda keklikte de randımanlı bir fişektir
1969 Urla/İZMİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #9 : 16 Nisan 2015, 00:34:31 »

Böyle ucuz ve kalitesiz şeyleri avda kullanmak hiç doğru değil :) bizim ciğer mundar oldu yine  ;D
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Y.Bozkurt ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2015, 10:36:40 »
Keçe tapanın , plastik tapaya göre namluya sürtünerek çıkan saçmanın av üzerindeki etkisinin daha iyi olabileceğine ilişkin  düşüncelerinizi  paylaşmanızı rica ederim.
1969 AFYON

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #11 : 18 Nisan 2015, 09:11:50 »
Keçe tapanın , plastik tapaya göre namluya sürtünerek çıkan saçmanın av üzerindeki etkisinin daha iyi olabileceğine ilişkin  düşüncelerinizi  paylaşmanızı rica ederim.
Eski avcılarımızda bu şekilde düşünüyorlar aslında ama bu mantıkla bakarsak plastik tapalı fişeklerin ozaman hiç av öldürmemesi lazım. Kurşun saçmalar her halükarda az yada çok ısınıyor zaten ama namludan çıkarkenmi yoksa o hızla hava sürtüşmesiylemi onu bilmiyorum, yumuşak saçmaysa namlu içinden çıkarken daha fazla maruz kalıyor deformasyona, şekli bozuluyor, bu da uzak mesafede etkisini azaltıyor. Babam kış ördek avlarında hep kendi doldururmuş fişekleri, kağıt kovan mke barut keçe tapa 2 no saçmayla, en iyi avlarımı bu şekilde yaptım, çok uzaklardan vurduğumda oldu derdi hep. O da mesela plastik tapaları beğenmez fişeğin iyisi keçe tapadır der :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #12 : 18 Nisan 2015, 10:43:58 »
keçe tapa bence de iyidir.
kurşun dolumun da herzaman keçe tapa kullanırım.
hatta bazen saçma dolularında şu işlemi yapıyorum.
barutun üzerine plastik ara tapa, üzerine keçe tapa, üzerine de pover tapanın haznesini keserek sadece haznesini koyuyorum.
keçe tapa, önündeki saçma veya kurşunun pisliğini temizleyerek gidiyor.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #13 : 18 Nisan 2015, 12:34:12 »
keçe tapa bence de iyidir.
kurşun dolumun da herzaman keçe tapa kullanırım.
hatta bazen saçma dolularında şu işlemi yapıyorum.
barutun üzerine plastik ara tapa, üzerine keçe tapa, üzerine de pover tapanın haznesini keserek sadece haznesini koyuyorum.
keçe tapa, önündeki saçma veya kurşunun pisliğini temizleyerek gidiyor.
Power tapanın haznesini ilk defa sizden duydum, faydası oluyorsa neden olmasın. keçe tapanın altına ek tapa koyuyor zaten çoğu firma. winchester remington lambro imperial gibi markaların keçe tapa fişeklerinde var. bunun da bir faydası vardır muhakkak yoksa koymazlardı.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Berhan PINAROĞLU

• *
« Yanıtla #14 : 23 Nisan 2015, 19:01:41 »
Rotweill jagd braun fılz karlı sert havalarda 34 daha yumuşak havada 32 gr.Çulluk için 2 senedir tek kullandığım fişek.Tabi sık bölgelerde dıspersante tapada kullanıyorum.
  • Huğlu 104/A 12/71
  • Armsan Phenoma Carbo 12/66
  • İstanbul Silah Monza .308
1994/Bartın

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2015, 19:39:32 »

Keçe tapayı (Felt Vield) sadece culluk ve akşam bekinde 5 veya 4 no şok ile kullanırım sizede önerecegim ekonomik 2 fişek ;
Gigganette

Aksam bekinde başka fişek pek koymuyorum Buda güzel

Buda ne zaman nerde ne kadar isitatiks sablonu ;

SAYGILAR...
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2015, 19:43:51 »
Power tapanın haznesini ilk defa sizden duydum, faydası oluyorsa neden olmasın. keçe tapanın altına ek tapa koyuyor zaten çoğu firma. winchester remington lambro imperial gibi markaların keçe tapa fişeklerinde var. bunun da bir faydası vardır muhakkak yoksa koymazlardı.
Dediğiniz şey şu fotorafta ki sağ plastik ufak fırlatıcı bu tapanın kolay kolay yanmasada yanmamasına ve daha hızlı ve düzenli olarak göndermesini sağlar

Buda iç görünümü ;

Atış anı ;

SAYGILAR...

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2015, 19:46:29 »
Eski avcılarımızda bu şekilde düşünüyorlar aslında ama bu mantıkla bakarsak plastik tapalı fişeklerin ozaman hiç av öldürmemesi lazım. Kurşun saçmalar her halükarda az yada çok ısınıyor zaten ama namludan çıkarkenmi yoksa o hızla hava sürtüşmesiylemi onu bilmiyorum, yumuşak saçmaysa namlu içinden çıkarken daha fazla maruz kalıyor deformasyona, şekli bozuluyor, bu da uzak mesafede etkisini azaltıyor. Babam kış ördek avlarında hep kendi doldururmuş fişekleri, kağıt kovan mke barut keçe tapa 2 no saçmayla, en iyi avlarımı bu şekilde yaptım, çok uzaklardan vurduğumda oldu derdi hep. O da mesela plastik tapaları beğenmez fişeğin iyisi keçe tapadır der :)
Babanız benim gibi ben 3 numara kullanırdım ve daha çok verim alırdım doğrudur keçe tapa defarmasyonu azaltır yani bence öyle ama mantıksal bakarsak yanlış yani biz yaşlılar mantığa ayrı deneyimleri var saygilar selamlar

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2015, 21:08:01 »
Babanız benim gibi ben 3 numara kullanırdım ve daha çok verim alırdım doğrudur keçe tapa defarmasyonu azaltır yani bence öyle ama mantıksal bakarsak yanlış yani biz yaşlılar mantığa ayrı deneyimleri var saygilar selamlar
Evet günümüz bilimsel testlerine tamamen zıt olan değişik görüşleri var eski avcıların ama eski avcılar derken yaşlı ! demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın :) eski avcılar derken saygı duyarak, deneyim + tecrübe hepsini katarak söylüyorum.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2015, 22:32:21 »
Eskilerin de dediği gibi kesinlikle Keçe Tapa bıldırcında çok güzel oluyor, ama ördeğe felan denemedim. Keklikte de çok randıman alan var.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #20 : 23 Nisan 2015, 22:40:51 »
Eskilerin de dediği gibi kesinlikle Keçe Tapa bıldırcında çok güzel oluyor, ama ördeğe felan denemedim. Keklikte de çok randıman alan var.
Çil keklikte her zaman iyidir sezonun başında keklikte yakın kalktığı için çok güzel randıman alınır saygilar

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 23 Nisan 2015, 22:45:22 »
imperıal keçe tapa yakın uzak keklik tavşan ve ördekte iyi iş yapıyordu
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2015, 23:14:46 »
Özgür abi zaten ımperıal keçe tapalardan bulsam kenara kesin 3-4 kutu stok yaparım zaten,uzak yakın cok farketmiyor her mesafede iyi o fişek  :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #23 : 23 Nisan 2015, 23:36:14 »
Çil keklikte her zaman iyidir sezonun başında keklikte yakın kalktığı için çok güzel randıman alınır saygilar
Keçe tapayı tek kullandığım av çulluk. Onu da çok fazla aramıyorum bayide varsa alıyorum, yoksa bior tapada oluyor,power tapa normal fişek de oluyor, hatta bu sezon son vurduğum çulluğu tahtalı avında hiç hesapta yokken denk geldi 34 gram 5 numara fişekle aldım :D yani olmaz diye birşey yok :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 23 Nisan 2015, 23:40:56 »
burdada keçe tapa ve power tapalı fişekler ile bir karşılaştırma için atış yapmıştım 35 mt den cesa sabit şok 71 namlu 3 şok ile yapmıştım
 bp gigante 7 no

rc sipe 8 no

italyan remington 32 gr 8 no

Özgür ATAŞ

The following users thanked this post: Mehmet Ali KUNDURACI