Gönderen Konu: ata venza 66 akdaş 51 yapılacak gurupman testi  (Okunma sayısı 11452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
Ynt: ata venza 66 akdaş 51 yapılacak gurupman testi
« Yanıtla #25 : 19 Nisan 2015, 20:59:40 »
50 metrede hafif şiddetli bir ruzagar varken ruzgar sagdan esmekte acaba rüzgarın etkisi ne olur bugün basima geldi de. 32 gr kurşun
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #26 : 19 Nisan 2015, 21:04:40 »
50 metrede hafif şiddetli bir ruzagar varken ruzgar sagdan esmekte acaba rüzgarın etkisi ne olur bugün basima geldi de. 32 gr kurşun
50 metrede öyle normal rüzgar kurşunu hiç bir şekilde etkilemez. 32 gram bütün bir kütle olduğu için kendine has bir hızı ve ağırlığı var, saçma tanecikleri gibi değil yani..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
« Yanıtla #27 : 19 Nisan 2015, 21:08:28 »
Ruzgar Elimdeki tufegi oynatiyordu lakin

1980-Elazığ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #28 : 19 Nisan 2015, 21:10:40 »
Ruzgar Elimdeki tufegi oynatiyordu lakin
Ozaman seni etkiler düzgün atış yapmak zor olur :) tüfeği tezgaha sabitlemiş olsan mesela kurşun 50 metrede rüzgardan kolay kolay etkilenmez.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
« Yanıtla #29 : 19 Nisan 2015, 21:14:20 »
Bilgilendirme icin tsk.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 19 Nisan 2015, 22:14:23 »
50 mt mesafeye yazın 6 ve 7 numara atılabilir ama çok fantazi olur.5 numara kışın 50 mt mesafeye az gelir.bu mesafelerde 3 numaradan aşağısı zor olur.daha mantıklısı 0 ve yukarısı.

Sudan havalanan ördeği epey uzak mesafeden tek atışla düşürmüştüm, 34 gram 3 numara fişekle. adımlayarak ölçtüm 117 adım gelmişti, 65 cm ile hesaplayınca ortalama 75 metre yapıyor. sadece 1 saçmayla kanadı dibinden kırılmış, başka saçma yoktu hayvanda. tabiki istisna örnekler bunlar ama demekki 3 numara saçma o mesafede halen kanat kırabilecek kadar güce sahip olabiliyor. oyüzden Suat beye katılıyorum, 5 no saçmanın enerjisi daha az, 50 metre ve üzerinde etki göstermesi epey zor, göstersede sadece istisna olur..

artı

rüzgarlı ve fırtınalı havalarda , 5 no saçma , tahmin ettiğimizden daha fazla savruluyor . hatta ve hatta 30 - 35 metrelerde bile ,  belki biraz tuhafınıza gideçek ama , bu fark 10 metre gibi olabiliyor .  şöyleki ;

fırtınalı bir günde , fırtınaya karşı , bana diklemesine gelen 4 adet ördeğin , en önünde olan yeşile , tahmini olarak 2 boy önleme vererek ateş ettim . en öndeki ördek hiç sallanmadı bile . ama gökyüzünden bir ördek düşüyordu . bu ördeği kim vurdu diye şaşkın şaşkın ördeklere bakarken , düşenin ,  benim ateş ettiğim dörtlü grubun en arkadaki ördek olduğunu farkettim  . ama samimiyetime inanın , düşen en arkadaki ördekti ve yanımda başka avçı yoktu , ve nasıl oldu ise , atışla  hiç  alakası olmayan , grubun sonundaki ördek düşmüştü . mesafe tahmini olarak 35 - 40 metre . fişek 34 gram 5 no remington . tüfek 76 namlu , 1-2 şoklu kral süperpoze .  o an kafayı yardım desem yeridir . bana ,  kamera şakası falan yapıorlar zannnettim  . inanılmaz gibi değil . ben , en öndeki ördeğe ateş ediorum ama , tahmini olarak 10 metre arkasında olan ördek düşüyor . aklım ermedi , eremedi o enstantaneye .

olayı , bir kaç hafta önçe , fındıklara gübre atarken , kesin ve net olarak çözdüm . attığım gübre 33 azot , ve hava hafiften  rüzgarlı . ben gübreyi fındıkların kenarına atıyorum ama  rüzgar  , gübrei ,  oçağın içine sürüklüyor .  ne oluyor dedim kendi kendime . bu hafiften rüzgar , gübreyi nasıl bu kadar etkiler , savurur . bir metre önleme verip öyle atmaya başladım gübreyi , ve o hafiften rüzgar , gübreyi atmak istediğim bölgeye sürüklüyordu . bir  fizik kuralıydı gerçekleşen . görmeyinçe beyin maalesef algılamıyor .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #31 : 19 Nisan 2015, 22:29:02 »
artı

rüzgarlı ve fırtınalı havalarda , 5 no saçma , tahmin ettiğimizden daha fazla savruluyor . hatta ve hatta 30 - 35 metrelerde bile ,  belki biraz tuhafınıza gideçek ama , bu fark 10 metre gibi olabiliyor .  şöyleki ;

fırtınalı bir günde , fırtınaya karşı , bana diklemesine gelen 4 adet ördeğin , en önünde olan yeşile , tahmini olarak 2 boy önleme vererek ateş ettim . en öndeki ördek hiç sallanmadı bile . ama gökyüzünden bir ördek düşüyordu . bu ördeği kim vurdu diye şaşkın şaşkın ördeklere bakarken , düşenin ,  benim ateş ettiğim dörtlü grubun en arkadaki ördek olduğunu farkettim  . ama samimiyetime inanın , düşen en arkadaki ördekti ve yanımda başka avçı yoktu , ve nasıl oldu ise , atışla  hiç  alakası olmayan , grubun sonundaki ördek düşmüştü . mesafe tahmini olarak 35 - 40 metre . fişek 34 gram 5 no remington . tüfek 76 namlu , 1-2 şoklu kral süperpoze .  o an kafayı yardım desem yeridir . bana ,  kamera şakası falan yapıorlar zannnettim  . inanılmaz gibi değil . ben , en öndeki ördeğe ateş ediorum ama , tahmini olarak 10 metre arkasında olan ördek düşüyor . aklım ermedi , eremedi o enstantaneye .

olayı , bir kaç hafta önçe , fındıklara gübre atarken , kesin ve net olarak çözdüm . attığım gübre 33 azot , ve hava hafiften  rüzgarlı . ben gübreyi fındıkların kenarına atıyorum ama  rüzgar  , gübrei ,  oçağın içine sürüklüyor .  ne oluyor dedim kendi kendime . bu hafiften rüzgar , gübreyi nasıl bu kadar etkiler , savurur . bir metre önleme verip öyle atmaya başladım gübreyi , ve o hafiften rüzgar , gübreyi atmak istediğim bölgeye sürüklüyordu . bir  fizik kuralıydı gerçekleşen . görmeyinçe beyin maalesef algılamıyor .
İlginç bir örnek ama benzerini ben de yaşadım bu sezon :) belki bilirsiniz Yusuf bey sancaklı köyü var sahil kenarında,kavakdibinden az ilerde totalden giriş yolu var terme tarafından. oraya kasımda ördek avına gittik ama fırtına yağmur falan hava fena. 34 gram 36 gram 40 gram 3-4 no stokta ne varsa kutuya doldurdum :D sahile yakın gölet var akşamüstü etraf avcı kaynıyor, bende göle yakın soya tarlası buldum büyükçe, baktım kimse yok, akşam bekine durdum gelene gidene yüksek falan demeden fişek atıyoruz. bir baktım karşımdan paralel şekilde 5 tane ördek geçiyor yükseklik normal ama uzaklık olarak ciddi mesafe var uçtukları yönden tersine rüzgar da sert, grup tek sıra, en öndekine, nerdeyse bir grup boyu daha önleme verdim bismillah 3 tane peşpeşe gönderdim, tüfekte 36 gram da vardı 40 gram da vardı ama sanırım 40 gram 4 no ile düştü, 2 tane saçma almış, yan gövde ve kanattan, kanada almasa zaten düşme şansı yok ama işin tuhafı en arkadaki yeşil düşmüştü  ;D
uzak giden tahtalılara önleme vere vere bu tür sürprizlere alışkınım oyüzden önlemeyi çok verdim iyikide vermişim :) koşa koşa gittim aldım rüzgardan da savruldu biraz, adımlamak aklıma gelmedi ama düştüğü yer yine vardır 70 metre civarı, epey uzak mesafeydi çünkü..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #32 : 19 Nisan 2015, 22:58:01 »
Yusuf tam avcısın,

Gübreye de önleme veriyorsun. :) :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Yusuf SAĞLAM, Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 19 Nisan 2015, 23:19:36 »
İlginç bir örnek ama benzerini ben de yaşadım bu sezon :) belki bilirsiniz Yusuf bey sancaklı köyü var sahil kenarında,kavakdibinden az ilerde totalden giriş yolu var terme tarafından. oraya kasımda ördek avına gittik ama fırtına yağmur falan hava fena. 34 gram 36 gram 40 gram 3-4 no stokta ne varsa kutuya doldurdum :D sahile yakın gölet var akşamüstü etraf avcı kaynıyor, bende göle yakın soya tarlası buldum büyükçe, baktım kimse yok, akşam bekine durdum gelene gidene yüksek falan demeden fişek atıyoruz. bir baktım karşımdan paralel şekilde 5 tane ördek geçiyor yükseklik normal ama uzaklık olarak ciddi mesafe var uçtukları yönden tersine rüzgar da sert, grup tek sıra, en öndekine, nerdeyse bir grup boyu daha önleme verdim bismillah 3 tane peşpeşe gönderdim, tüfekte 36 gram da vardı 40 gram da vardı ama sanırım 40 gram 4 no ile düştü, 2 tane saçma almış, yan gövde ve kanattan, kanada almasa zaten düşme şansı yok ama işin tuhafı en arkadaki yeşil düşmüştü  ;D
uzak giden tahtalılara önleme vere vere bu tür sürprizlere alışkınım oyüzden önlemeyi çok verdim iyikide vermişim :) koşa koşa gittim aldım rüzgardan da savruldu biraz, adımlamak aklıma gelmedi ama düştüğü yer yine vardır 70 metre civarı, epey uzak mesafeydi çünkü..

emrah ;

bundan kelli , önleme mesafelerini  , yerine ve duruma göre , 10 metrelere kadar çıkartıoruz . tahtalılar ördekler korksun artık bizden  :D

Yusuf tam avcısın,

Gübreye de önleme veriyorsun. :) :)

sağolasın osman abi , inşallah öyleyimdir , ama hayvan haklarınada çok çalışmışlığım vardır   :D .  rüzgarlı havada gübre bile önleme istior ben napiim  .  :)
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 19 Nisan 2015, 23:21:13 »
Aynen katılıyorum soylediklerinize bizde hirfanli barajina gittik bayağı bi fırtına vardı oralara yabanci oldugumuzdan kümede bulamadik 3 arkadas ruzgarin degmedigi bir yere oturduk gelen tekli çiftli ordeklere 40 45 m mesafelere atiyoruz Ördekler orali bile olmuyor kafayi  yiyoruz tabi :) 1 sefer 8 10 lu bi sürü geldi 1 tane dusurebildik :)  ordekte kanatkirma oldu yuzerek bizden uzaklaşıyor suda vuralim dedik 36 gr 5 numara bi attim birde ne goreyim ruzgar sagdan esiyor ordegin yaklasik 2 metre soluna gidiyor sacmalar o an bizim jeton düştü  tabi bu sefer sudaki ordegin 2 m sağına atis yaptim ördek öldü orada. Dedimya bizim jeton düştü dedik ruzgar sacmayi savuruyor mesafeye göre sağına atalim dedik aynen de öyle yapip 3 kisi 9 ördek vurmayi basarabildik :)
1984 YOZGAT

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #35 : 19 Nisan 2015, 23:21:46 »
emrah ;

bundan kelli , önleme mesafelerini  , yerine ve duruma göre , 10 metrelere kadar çıkartıoruz . tahtalılar ördekler korksun artık bizden  :D

Bencede korksunlar :D bu önleme konusu gerçekten tuhaf iş, yerine göre çok değişkenlik gösteriyo..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #36 : 19 Nisan 2015, 23:34:47 »
Aynen katılıyorum soylediklerinize bizde hirfanli barajina gittik bayağı bi fırtına vardı oralara yabanci oldugumuzdan kümede bulamadik 3 arkadas ruzgarin degmedigi bir yere oturduk gelen tekli çiftli ordeklere 40 45 m mesafelere atiyoruz Ördekler orali bile olmuyor kafayi  yiyoruz tabi :) 1 sefer 8 10 lu bi sürü geldi 1 tane dusurebildik :)  ordekte kanatkirma oldu yuzerek bizden uzaklaşıyor suda vuralim dedik 36 gr 5 numara bi attim birde ne goreyim ruzgar sagdan esiyor ordegin yaklasik 2 metre soluna gidiyor sacmalar o an bizim jeton düştü  tabi bu sefer sudaki ordegin 2 m sağına atis yaptim ördek öldü orada. Dedimya bizim jeton düştü dedik ruzgar sacmayi savuruyor mesafeye göre sağına atalim dedik aynen de öyle yapip 3 kisi 9 ördek vurmayi basarabildik :)
Göl kenarında boş kovanlara bakarım hep kim ne kullanmış diye, genelde ağır fişekler ve kalın saçmalar olur. Demekki saçma savrulsun istemiyor kimse :) Sert rüzgarda soğuklarda gerçekten kalın saçma gerekiyor. Babam doldurma fişeklerle vurduğu ördeklerin sayısını unutmuştur belki, ördeğe hep 2 no saçma atarmış eskiden, oyüzden ben 4-5 no alınca beğenmez, siz bilmiyorsunuz ördek saçması 2 no der durur  :)
« Son Düzenleme: 19 Nisan 2015, 23:36:11 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 19 Nisan 2015, 23:48:59 »
Göl kenarında boş kovanlara bakarım hep kim ne kullanmış diye, genelde ağır fişekler ve kalın saçmalar olur. Demekki saçma savrulsun istemiyor kimse :) Sert rüzgarda soğuklarda gerçekten kalın saçma gerekiyor. Babam doldurma fişeklerle vurduğu ördeklerin sayısını unutmuştur belki, ördeğe hep 2 no saçma atarmış eskiden, oyüzden ben 4-5 no alınca beğenmez, siz bilmiyorsunuz ördek saçması 2 no der durur  :)

Babanız çok haklı sanırım :) ruzgara göre atış mi yapacagiz atacagiz iri sacmayi attığın yere gidecek :)
1984 YOZGAT

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 20 Nisan 2015, 00:33:27 »

ilk vurduğum ördeği , 2000 senesinde , 6 numara saçma ,  76 namlu huğlu , kendinden 1 - 2 şoklu poze ile , tahmini olarak 45 - 50 metrelerden vurmuştum . ördeğin , sağ tarafı , değim yerinde ise ,  saçmalar tarafından pırasa gibi doğranmıştı . ve bir saçmada kanadını kırmıştı .  ve o güzelim yeşil , aldığı o kadar saçmaya rağmen ölmemiş , son sürat arazide kaçmaya devam ediyordu . eğer kanadı kırılmasa , uçmaya devam edeçekti . güç bela yakalayıp  hemen kestim  .
eve gidinçe , alışkanlık olduğu için hemen otopsi yaptım . sağ tarafında 10 - 12 saçma vardı  . ama ele geçirmemi sağlayan , kanadının kırık ve arazinin müsait olması idi . aldığı saçmaların hiçbiri öldürüçü değildi , helekei bir yeşil için .

vardığım sonuça göre , ördek avının ideal saçması ( bana göre )  2 no idi  .  heleki fırtınalı havalarda  ve 45 50 metrelerde , ufak saçma istenileni veremiordu .

babanız , çok haklı bu konuda .

Babanız çok haklı sanırım :) ruzgara göre atış mi yapacagiz atacagiz iri sacmayi attığın yere gidecek :)

aynen .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

The following users thanked this post: Bahri GÖZÜYAŞLI, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #39 : 20 Nisan 2015, 09:56:15 »
ilk vurduğum ördeği , 2000 senesinde , 6 numara saçma ,  76 namlu huğlu , kendinden 1 - 2 şoklu poze ile , tahmini olarak 45 - 50 metrelerden vurmuştum . ördeğin , sağ tarafı , değim yerinde ise ,  saçmalar tarafından pırasa gibi doğranmıştı . ve bir saçmada kanadını kırmıştı .  ve o güzelim yeşil , aldığı o kadar saçmaya rağmen ölmemiş , son sürat arazide kaçmaya devam ediyordu . eğer kanadı kırılmasa , uçmaya devam edeçekti . güç bela yakalayıp  hemen kestim  .
eve gidinçe , alışkanlık olduğu için hemen otopsi yaptım . sağ tarafında 10 - 12 saçma vardı  . ama ele geçirmemi sağlayan , kanadının kırık ve arazinin müsait olması idi . aldığı saçmaların hiçbiri öldürüçü değildi , helekei bir yeşil için .

vardığım sonuça göre , ördek avının ideal saçması ( bana göre )  2 no idi  .  heleki fırtınalı havalarda  ve 45 50 metrelerde , ufak saçma istenileni veremiordu .

babanız , çok haklı bu konuda .
Normalde çeltik tarlasında akşam beki yaparken 5-6 no saçma ördeği uygun mesafelerde her halükarda alıyor zaten, ama gündüz fırtınada helede bahsettiğiniz mesafelerde çok zor, yine şansınız varmış ki 6 no saçma kanadı kırmış yoksa o yarayla giderdi hayvan yazık olurdu. ince saçma sarar kalın saçma kırar derler. Kalın saçma yerine göre iyidir.. Grupmanı pek iyi olmaz ama avı yakaladığı zaman kolay kolay bırakmaz, zorunlu iniş yaptırır.. O ördeğe 10-12 tane 6 no saçma olacağına mesela 4-5 tane 2 no veya 3 no saçma yeseydi havada paket olurdu..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986