Gönderen Konu: SABOT KURŞUN ATIŞ TESTİ (VİDEO)  (Okunma sayısı 11261 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: SABOT KURŞUN ATIŞ TESTİ (VİDEO)
« Yanıtla #25 : 16 Nisan 2015, 11:36:51 »
e hocam şimdi bir namlusu paradoks bir namlusu düz olan
çifteler pozeler var. geçen vardı ilanlarla hala varmı bilmiyorum.
ben fişek atan tüfek için konuşuyorum mermi atan yivliden
hiç bahsetmedim. şimdi bu tüfek ruhsata işli ise ne olacak.
orjinali böyle. hala getirtenlerde var o modeli. çokta güzel ruhsata işleniyor.

mesela bu tüfek...

http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-ithal-av-tufekleri/paradoks-namlu-beretta/

şimdi ne fark var. aslında üreticilerin paradoks namluyu 6 çizgili sabot/rifled namluyu 8 çizgili
only rifled namluyu 12 çizgili yapmalarımı böyle isimlendirmelerimi farkı yaratıyor. neden böyle yapıyorlar bilmiyorum
ama ben bunu gözlemledim geneli böyle...
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 11:43:19 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Abbas ÖZBAYRAK

• *
« Yanıtla #26 : 16 Nisan 2015, 13:07:19 »
tebrikler güzel gurupman
Abbas ÖZBAYRAK
1961-Kocaeli

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #27 : 16 Nisan 2015, 15:23:48 »
Balıkesirli bir kardeşimizin Türk avcısına kazandırdığı harika bir kurşun modeli.Zaman zaman domuz avlarında karşılaştığımız ve mesafe tanımayan atışlarına şahit olduğum bu kardeşimi başarısından  dolayı tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Keyifli seyirler.720 hd ayarında seyretmeniz tavsiye edilir.

! Linki düzenledim !

Çok başarılı bi mühimmat olmuş. Hangi tüfekle atıldı ve dürbünle ilgili bilgi verebilir misiniz
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 16 Nisan 2015, 19:54:18 »
e hocam şimdi bir namlusu paradoks bir namlusu düz olan
çifteler pozeler var. geçen vardı ilanlarla hala varmı bilmiyorum.
ben fişek atan tüfek için konuşuyorum mermi atan yivliden
hiç bahsetmedim. şimdi bu tüfek ruhsata işli ise ne olacak.
orjinali böyle. hala getirtenlerde var o modeli. çokta güzel ruhsata işleniyor.

mesela bu tüfek...

http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-ithal-av-tufekleri/paradoks-namlu-beretta/

şimdi ne fark var. aslında üreticilerin paradoks namluyu 6 çizgili sabot/rifled namluyu 8 çizgili
only rifled namluyu 12 çizgili yapmalarımı böyle isimlendirmelerimi farkı yaratıyor. neden böyle yapıyorlar bilmiyorum
ama ben bunu gözlemledim geneli böyle...
Kanunda tam olarak belirtilmediği için riflet yada paradox gibi türler yasak oluyo. Memur bunun içerisinde yiv var ama senin ruhsatın yivsiz av tüfeği dediği zaman hiçbişey diyemezsiniz orda. Ruhsata işlenmiş tüfekler olabilir her memur av tüfeklerinden anlamıyo sonuçta yada yeterince incelemiyo bakıyo tipine yivsize benziyo tamam yaz ruhsata geç. Bazı yerlerdede işlemiyolarmış namluyu. Devlet yivli tüfeklerden gayet güzel vergi alırken neden yivsiz av tüfeğinde kurşunu döndürerek uzak mesafe atışı yapılabilen namluları serbest bıraksın? işin o kısmıda var.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #29 : 17 Nisan 2015, 22:31:52 »
Bu kurşunun ağzını (afedersiniz :) ) hıyar gibi 4'e ayrılmış, keilmiş yapsa tahribat gücü epey farklı olurdu diye düşünüyorum.

Bu arkadaşın deneme yaptığı tüfek paradoks muydu? Kurşunu saran plastik kurşundan ayrılacak şekilde mi? Şunun iç yapısını da görmek isterdik.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #30 : 17 Nisan 2015, 23:50:44 »
Bu kurşunun ağzını (afedersiniz :) ) hıyar gibi 4'e ayrılmış, keilmiş yapsa tahribat gücü epey farklı olurdu diye düşünüyorum.

Bu arkadaşın deneme yaptığı tüfek paradoks muydu? Kurşunu saran plastik kurşundan ayrılacak şekilde mi? Şunun iç yapısını da görmek isterdik.

volkan bey, bu adam iyiki ağzını 4e ayırmış. Ayırarak mantarlaşmayı sağlamış.

Arkadaşta SX3 var. Ve atışlar bahsedilen namlu ile yapılıyor.

• Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #31 : 17 Nisan 2015, 23:51:54 »
Apo kalıbı sen mi yaptın?
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 19 Nisan 2015, 00:53:50 »
volkan bey, bu adam iyiki ağzını 4e ayırmış. Ayırarak mantarlaşmayı sağlamış.

Arkadaşta SX3 var. Ve atışlar bahsedilen namlu ile yapılıyor.

Tekrar izledim, deliğin içine yiv gibi bir şeyler yapmış ve bahsetmiş ama kastettiğim daha derin yarıklardı. Sol baştakinden.

Ama Fatih Bey'in kurşun da aynı sonucu verebilecek görünüyor. Kurşunu tanıtırken bunu açıklamış. Sunum güzeldi.

Remington falan bunlara benzer kurşunları bakır malzemeyle yapmış görünüyor ama böyle kurşunla yapılan bence daha güzel av kurşunu olur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Zeki TURGUT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 04 Haziran 2015, 19:17:29 »
Arkadaşımızı kutlarım, üretime dönük bu tür denemeler ve çalışmalar çok yararlı ve gerekli. Yalnız bu denemede mesafenin ne şekilde ölçüldüğünü merak ettim çünkü bu arkadaşlar hedefe yaklaşık 110 adımda ulaşıyor ki bu da yetişkin bir erkek için yaklaşık 70-72 m. demektir. Tabi bu doğru olsa bile sonuçlar bu mesafe için de çok başarılı.
1966 Istanbul

Cesur KALEYIKAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 10 Haziran 2015, 11:53:08 »
Arkadaşımızı kutlarım, üretime dönük bu tür denemeler ve çalışmalar çok yararlı ve gerekli. Yalnız bu denemede mesafenin ne şekilde ölçüldüğünü merak ettim çünkü bu arkadaşlar hedefe yaklaşık 110 adımda ulaşıyor ki bu da yetişkin bir erkek için yaklaşık 70-72 m. demektir. Tabi bu doğru olsa bile sonuçlar bu mesafe için de çok başarılı.

Zeki bey Fatih kardeşim ile görüşmemde atışların mesafe ölçer ile yapıldıgını söyledi ayrıca videodaki grupman ölçümünde kendisinin bilgi eksikliğinden dolayı yanlış hesaplama yaptıgını ünlü yivli ustası Selçuk AYDIN ile yaptığı görüşmede 3 merminin birbirine ola uzaklığın toplamının  3 'e bölümünden çıkan sonucun gerçek grupman degeri oldugundan bahsetti.Yani kurşunların 50 metredeki grupmanı 1 cm 100 metredeki grupmanı ise videodaki 7 cm deil  5,5 cm oldugundan bahsetti.

Ayrıca kurşunların üretiminde kullanılan kalıp ve makinelerin tamamen kendi tasarım ve özel üretim makinalardan oluştunu söyledi merak eden arkadaşlar için.ve bunun bir marka altında satılabilmesi için pazar arayışlarını da sürdürdügünden bahsetti.inşallah yolu açık olur.

ayrıca kurşunu test etmek isteyen arkadaşlar bana özel msj atabilirler.

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #35 : 10 Haziran 2015, 16:51:41 »
güzel bir çalışma elinize sağlık.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya