Arkadaşımızı kutlarım, üretime dönük bu tür denemeler ve çalışmalar çok yararlı ve gerekli. Yalnız bu denemede mesafenin ne şekilde ölçüldüğünü merak ettim çünkü bu arkadaşlar hedefe yaklaşık 110 adımda ulaşıyor ki bu da yetişkin bir erkek için yaklaşık 70-72 m. demektir. Tabi bu doğru olsa bile sonuçlar bu mesafe için de çok başarılı.
Zeki bey Fatih kardeşim ile görüşmemde atışların mesafe ölçer ile yapıldıgını söyledi ayrıca videodaki grupman ölçümünde kendisinin bilgi eksikliğinden dolayı yanlış hesaplama yaptıgını ünlü yivli ustası Selçuk AYDIN ile yaptığı görüşmede 3 merminin birbirine ola uzaklığın toplamının 3 'e bölümünden çıkan sonucun gerçek grupman degeri oldugundan bahsetti.Yani kurşunların 50 metredeki grupmanı 1 cm 100 metredeki grupmanı ise videodaki 7 cm deil 5,5 cm oldugundan bahsetti.
Ayrıca kurşunların üretiminde kullanılan kalıp ve makinelerin tamamen kendi tasarım ve özel üretim makinalardan oluştunu söyledi merak eden arkadaşlar için.ve bunun bir marka altında satılabilmesi için pazar arayışlarını da sürdürdügünden bahsetti.inşallah yolu açık olur.
ayrıca kurşunu test etmek isteyen arkadaşlar bana özel msj atabilirler.