Gönderen Konu: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI  (Okunma sayısı 57351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrahtunca57

• Ziyaretçi
Ynt: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI
« Yanıtla #150 : 15 Nisan 2015, 18:25:40 »
Yorumlarınıza bakma fırsatım oldu. Huğlu avrupa tüfekler ile aşık atamaz.İlk önce akus ile akdaş kalitesine ulaşsın. Kalite açısından geçmişe nazaran daha kötü diyebilirim. 1.5 yıl huğlu çifte kullandım memnun kalmadım.Estetik açıdan iyi olmadı ki bu saatten sonra iyi olmasını bekleyelim.

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #151 : 15 Nisan 2015, 19:09:31 »
101. Yılında çifteye ejektör taksınlar artık 😊
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #152 : 15 Nisan 2015, 19:38:30 »
Tek Tek hiç bıkmadan 7 sayfayı da takip ettim . Biz bir firma tüfekleri hakkındaki yorumları nerelere getirmişiz . Meydan Muharebelerine bile girmişiz çıkmışız. Arkadaşlar ben 30 yıllık avcıyım. 47 yaşındayım . İngilizce öğretmeniyim . Avda tecrübeyi her zaman savunurum . Ancak tüfek ve teknik bilgi farklı şeylerdir(İngilizce bilmekde yetmiyor). Biraz haddimizi bilerek üsturuplu yazalım . Komik olmayalım . Ben İbrahim Kardeşimi bu platformda değilde atış test platformunda görmek istiyorum :) . Seviyeyi her zaman düşürenler çıkacaktır. Saygı çerçevesini aşanları esefle kınıyorum...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

The following users thanked this post: Alkan YOKSUL, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Orhan AKSOY, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #153 : 15 Nisan 2015, 19:42:47 »
Konuyu kilitlemeye şimdilik gerek yok. Hatta arkadaşlar kilitlemiş ler açtım.
Konuyu sen ben davasına çevirmeden, küfür, hakaret, argo sözler kullanmadan olumlu olumsuz herkes fikrini ve bilgisini paylaşabilir.
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #154 : 15 Nisan 2015, 20:21:19 »
Herkesin kendine göre, ben de dahil olmak üzere okuyarak veya tecrübe ederek öğrendiği şeyler vardır. Özellikle BİRAZ AVCI olan bir insan karşısındaki muhatabının imzasını bakarak yaşına hürmeten üslup takınır,  az biraz Avcı iseniz büyüğünüze, büyüğünüz değilse tecrübwlinize saygı duyarsınız, az biraz Avcı iseniz büyüğünüzün önünden yürümeye, ona yakın ava atış yapmaya ar edersiniz. Değilseniz.......
Burada Sayın İbrahim AYSU'nun yazdıklarını iyi bir Avcı olarak da öğrenemezsiniz. Ben kendisine teknik konularda verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Hemen her konudaki teknik paylaşımlarını istifade ederek ve zevkle okuyorum. İnanın bu bilgileri Türkçe kaynaklarda detaylı olarak bulamazsınız. İngilizce olarak ise ne kadarına ulaşabilirsiniz? Onun için okuyup istifade etmek nacizane tavsiyem. Burada saygı ve nezaket çerçevesinde paylaşım yapan herkese teşekkür ederim. Bir söz vardır ya. Biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. ... Vesselam..
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #155 : 15 Nisan 2015, 20:36:28 »
Bu konularda Türkçe kaynak varmı ki alıp okuyalım öğrenelim,ben şahsen kendi adıma bu forumlardan çokşey öğrendim halende öğrenmeye devam ediyorum bu işin sonu yok.Buralar büyük bir nimet faydalanmasını bilene.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK, İbrahim AYSU, Gökhan AKDOĞAN, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Erkan BAŞARAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #156 : 15 Nisan 2015, 20:49:33 »
"Tıraşlı" mıymış o ? Ben de Yaban TV'nin IWA Fuarındaki Huğlu Tanıtım Videosu'ndaki anlatımdan "kıraçlı" diye anlamıştım :D Ben de kendi kendime "nedir bu kıraçlı ya?" demiştim :D

"Sağır duymaz uydurur" derler :D

Şahsi fikrim şu: 100 yıllık bir üreticinin, 101'inci yılında "çok büyük radikal yenilikler yaptık" diye sunduğu tüfekler bunlar olmamalıydı. Pazar "Türk üretimi olarak" kaldırmayabilir eyvallah, maliyetleri , marka değeri vs hepimiz biliyoruz. Ancak en azından, konspet modeli olsa dahi, üst düzey , güzel bir çifteyi üretip standlarına koyabilmeleri gerekiyordu. 100 yıllık bir üreticiden "İstenirse bunu da üretebiliriz" diyebilmelerini bu işlere biraz ilgilsi olan bir Türk tüketicisi olarak bekliyor olmam yadırganmamalı diye düşünüyorum.
1978 İstanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Erkan BAŞARAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #157 : 15 Nisan 2015, 20:57:21 »
 İbrahim abi kelimesi kelimesine katılıyorum,kaplamayı ahşabı renklendir daya gitsin yeni model.
 Boyası yeni tüfekler istemiyoruz namlusu mekanizması penatrasyonu şokları yıkıcıliğı kaliteli tüfekler istiyoruz.
1978 İstanbul

The following users thanked this post: Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Hikmet KIRMIZIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #158 : 15 Nisan 2015, 23:52:46 »
bende 1985 yapım huglu poze var beretta s55 in birebir kopyası,huglu 401b otomatiği inceledim beretta otomatiklerden bi dünya kopyalama var silahta, beretta 486 çifteyi inceledim bu yeni modellerde aynı onun gibi yapılmış kubuz, tabi günümüzde patent sıkıntısı olduğu için birkaç farklılık yapmak zorunda kalmışlar yoksa o da birebir kopyası olurdu:) huglu bırak artık bu kopyala yapıştır işini de güzel özgün ve de EJEKTÖRLÜ çifte yap bize ki beretta yerine sizden tüfek alayım...
  • Ata Neo & Beretta 1301 Otomatik
  • Rizzini Aurum Süperpoze & Yıldız Çifte
1986 Balıkesir

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #159 : 16 Nisan 2015, 00:29:25 »
bende 1985 yapım huglu poze var beretta s55 in birebir kopyası,huglu 401b otomatiği inceledim beretta otomatiklerden bi dünya kopyalama var silahta, beretta 486 çifteyi inceledim bu yeni modellerde aynı onun gibi yapılmış kubuz, tabi günümüzde patent sıkıntısı olduğu için birkaç farklılık yapmak zorunda kalmışlar yoksa o da birebir kopyası olurdu:) huglu bırak artık bu kopyala yapıştır işini de güzel özgün ve de EJEKTÖRLÜ çifte yap bize ki beretta yerine sizden tüfek alayım...
Huğlu, berettadan ilham alıyor, peki benelli vinciyi çalan yokmu ? winchester pozelerden etkilenip aynı görünümde yapan yokmu ? Browning otomatiklerin meşhur barak kasa modelini hiçmi çalmadılar ? Benelli montefeltro süper 90 otomatik modelinin görünümde neredeyse birebir aynısını  hangi büyük firmamız yapıyor ? Daha fazla örnek vericemde hepsini hatırlayamadım, Yani özetle yerli firmalarda dışarıdan kopya çekmeyen kaldımı Hikmet bey :)
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 00:30:34 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Onur ORAL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #160 : 16 Nisan 2015, 00:34:28 »
Huğlu, berettadan ilham alıyor, peki benelli vinciyi çalan yokmu ? winchester pozelerden etkilenip aynı görünümde yapan yokmu ? Browning otomatiklerin meşhur barak kasa modelini hiçmi çalmadılar ? Benelli montefeltro süper 90 otomatik modelinin görünümde neredeyse birebir aynısını  hangi büyük firmamız yapıyor ? Daha fazla örnek vericemde hepsini hatırlayamadım, Yani özetle yerli firmalarda dışarıdan kopya çekmeyen kaldımı Hikmet bey :)
evet var arkadaşım.çifte tüfeklerde kopya yapmayı bile beceremeyen bir dünya üretici var...!
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #161 : 16 Nisan 2015, 00:35:33 »
Emrah abi soylediklerine hatsan dynamic ve vinci nin benzerligini ekliyorum  :)
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #162 : 16 Nisan 2015, 00:56:06 »
Amacım marka övmek-kötülemek değil bunu tekrar söylüyorum. Yerli firmalarımıza herzaman destek olmamız lazım. Armsan phenomasını ata venzayı, huğlu nitroyu, sarsılmazın saw serisini, diğerlerini, pozelerini çiftelerini vs ilk çıktıklarında veya ulaşabildiğim zamanlarda defalarca gidip bayide kendi çapımda incelemişimdir. ben huğlu kullanıyorum diye huğluyu övmek değil mesele. firmalarımız yeni şeyler ortaya koymaya çalışıyorlar, az yada çok, belki kopya çekiyorlar belki ilham alıyorlar ama öyle veya böyle başarılı yada başarısız bir şekilde daha iyi olmaya gayret gösteriyorlar. yabancı hayranlığı iyi güzel ama yerli firmalarımıza biraz daha hak tanımak lazım. bir firmadan herkesin beklentisi aynı seviyede değil.. eleştirilir tabiki eleştrilmezmi ama eleştirel anlamdada hep birşeylere kulp bulmak yerine azcıkda yapıcı olmak gerekmezmi ? bugün burada başka bir tüfek firmamızın yeni ürünleri olsa yine aynı şeyleri yazarım. yani azcık da milli düşünmek lazım bence.. bazı şeylere olumlu düşünmek olumlu bakmak istiyorum ama anlatmak istediğim şeyi daha farklı nasıl anlatabilirim bilmiyorum.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 00:58:55 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #163 : 16 Nisan 2015, 01:20:33 »
Emrah Bey,

Allah aşkına bu ne demek ? :) "Yabancı hayranlığı ?" İfadenin içinde zaten bir ön kabul ve ön yargı var.  "Yabancı hayranlığı iyi güzel de..." demişsiniz ama "Yabancı hayranlığı" hiç de güzel bir şey değil ve kullanım amacının  "yerici" olduğu aşikar olan bir ifade. "Yabancı hayranlığı" deyip , konuda "kolayca" haklı duruma geçilemez. Ortada kocaman bir boşluk var... Koskocaman bir boşluk var, bu boşluk "yabancı hayranlığı" denilerek doldurulabilecek, geçiştirilebilecek bir boşluk değil.

Biraz daha hak tanımak lazım ?

100 yıl ?

Ortada "hiç bir şey" yok Emrah Bey :)

Bakın, "başladılar, iyi yoldalar böyle devam ederlerse falan" demiyorum, ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOK diyorum. Nasıl ? Yeterince açık değil mi ?

ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOK...

"Kalite" konusunda, daha dünkü firmalar,  Akus, Akdaş 100 yıllık üreticinin yanından futboldaki popüler ifadesiyle resmen "bastı geçti".  Ki onların da daha çook uzun yolları var.

100 yılın birikimi?

Anlayabildiğim kadarıyla imzanızda Huğlu tüfekler görünüyor, Huğlu'ya sempati duyuyor olmanızı ya da kendinizi Huğlu'yu savunmak zorunda hissediyor olmanızı anlayabiliyorum ama kullandığınız bir kaç ifadeyi düzeltmek istedim, dayanamadım.

yabancı hayranlığı iyi güzel ama yerli firmalarımıza biraz daha hak tanımak lazım.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK, Orhan AKSOY

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #164 : 16 Nisan 2015, 01:31:47 »
Anlayabildiğim kadarıyla imzanızda Huğlu tüfekler görünüyor, Huğlu'ya sempati duyuyor olmanızı ya da kendinizi Huğlu'yu savunmak zorunda hissediyor olmanızı anlayabiliyorum ama kullandığınız bir kaç ifadeyi düzeltmek istedim, dayanamadım.
Dilim döndüğünce kendi fikrimi yazıyorum, birşeyler paylaşmaya çalışıyorum ama benim yazdıklarımı bile eleştiriyorsunuz kusur bulup düzeltmeye kalkıyorsunuz İbrahim bey :) İmzamdaki fotoğraflarla kalkıp diğer firmaları kötülediğimi gördünüzmü hiç ? Veya bu konuya yazmak için imza resminde farklı tüfekmi olması gerekiyor ? Savunmak zorunda hissetmek ne demek ?yazdıklarımdan bu cümleleri anladıysanız ben başka bir şey demiyorum :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #165 : 16 Nisan 2015, 01:42:10 »
"Yabancı hayranlığı" ifadenizle beni ve/veya bu konuda benimle paralel düşünenleri kastettiğinizi düşünmüştüm, yanılmış olabilirim, yanıldıysam gereksiz bir alınganlık göstermişim. Ama okuyorum okuyorum, yine beni kastettiğiniz izlenimine kapılıyorum :)

Biraz daha zaman vermeyi hakedecek üreticiler arasında, en az kredisi olan en eski olandır... Zamanı falan kalmadı, artık ortaya "bir şeyler" koyma zamanı...

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #166 : 16 Nisan 2015, 01:50:47 »
2 günde 165 mesaj yazılmış.2bin küsür okuyanı olmuş konunun.zaten bu rakamlar neyin ne kadar önemsendiğinin yada yermek için yer arandığının cevabını vermişte neyse.yeni çıkan tüfeklerle alakalı açılan konu berettalardan bilmem nelerden huğlunun 100 yıllık tarihine kadar gelmiş.yani konu huğlunun tarihi ve inkılapları olsa bu kadar olurdu.buradan bile bazı yorumların çok masumca olmadığı belli oluyor malesef.beğenmediysen eleştirim şu şu sebepten demek varken bu konular nasıl buralara geldi anlamış değilim.belki bu durumda huğlu severlerin yorumlarınında payı var ama ilginç gerçekten.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #167 : 16 Nisan 2015, 02:11:28 »
"Yabancı hayranlığı" ifadenizle beni ve/veya bu konuda benimle paralel düşünenleri kastettiğinizi düşünmüştüm, yanılmış olabilirim, yanıldıysam gereksiz bir alınganlık göstermişim. Ama okuyorum okuyorum, yine beni kastettiğiniz izlenimine kapılıyorum :)

Biraz daha zaman vermeyi hakedecek üreticiler arasında, en az kredisi olan en eski olandır... Zamanı falan kalmadı, artık ortaya "bir şeyler" koyma zamanı...
ben bu yorumu yaparken sizi kastetmedim, zaten sizi doğrudan muhatap alacak şekilde isim de zikretmedim. Sayın Gökhan bey bir yorumunda en kötü hurda avrupa en iyi yerliden daha iyi demişti. Oradan yola çıkarak yine şahıs olarak kastetmeden genel bir ifadeydi yabancı hayranlığı kelimesi. Sizin alınmanız normal çünkü yorumlardan kelime veya cümleleri cımbızla seçip öyle cevaplıyorsunuz :) herneyse. Ben hikmet beyin kopya yorumuna kendimce esprili yanıt verdikten sonra devamında düşüncelerimi tekrar dile getirmiştim hepsi bu..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #168 : 16 Nisan 2015, 08:37:03 »
Geçen yıl sezon kapanınca bir yarı otomatik için arayışa girdim.ve kinetik sistem 401B huğluda karar verdim.24 gr fişeklerde dahil tüfeğimi sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.belkide sitedeki en nadir en şanslı en memnun. 401 kullanıcısı benim.Benim aldığımda HUĞLU bir asırı tamamlamış bir firma idi.Şimdi bir resim ekliyorum dikkat......

Bir asırlık firma namlu üzerine kendi adını bile doğru yazamıyorsa................
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2015, 08:38:18 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #169 : 16 Nisan 2015, 09:04:30 »
Emrah Bey,

Allah aşkına bu ne demek ? :) "Yabancı hayranlığı ?" İfadenin içinde zaten bir ön kabul ve ön yargı var.  "Yabancı hayranlığı iyi güzel de..." demişsiniz ama "Yabancı hayranlığı" hiç de güzel bir şey değil ve kullanım amacının  "yerici" olduğu aşikar olan bir ifade. "Yabancı hayranlığı" deyip , konuda "kolayca" haklı duruma geçilemez. Ortada kocaman bir boşluk var... Koskocaman bir boşluk var, bu boşluk "yabancı hayranlığı" denilerek doldurulabilecek, geçiştirilebilecek bir boşluk değil.

100 yıl ?

Bakın, "başladılar, iyi yoldalar böyle devam ederlerse falan" demiyorum, ORTADA HİÇ BİR ŞEY YOK diyorum. Nasıl ? Yeterince açık değil mi ?

"Kalite" konusunda, daha dünkü firmalar,  Akus, Akdaş 100 yıllık üreticinin yanından futboldaki popüler ifadesiyle resmen "bastı geçti".  Ki onların da daha çook uzun yolları var.

100 yılın birikimi?

Anlayabildiğim kadarıyla imzanızda Huğlu tüfekler görünüyor, Huğlu'ya sempati duyuyor olmanızı ya da kendinizi Huğlu'yu savunmak zorunda hissediyor olanızı anlayabiliyorum ama kullandığınız bir kaç ifadeyi düzeltmek istedim, dayanamadım.

ibrahim bey yukarıdaki yazınızda Akus ve Akdaş. firmalarını örnek vermişsiniz.Akus zaten belirli bir çizgide gidiyor gerek fiyat gerek kalite olarak.Akdaş için fazla da bir şey söylemek istemiyorum yenilikçi iyi şeyler üretmeye çalışan büyük bir ustanın firması.Ancak sitede Akdaş tüfekleriyle ilgili sayı arttıkça şikayetlerde artmaya başladı dikkat ederseniz.bu ülkede her evde bir konya üretimi tüfek varsa bunların % 50 den fazlası da HUĞLU dur.Ve  genel olarak çifte tüfeklerde satılan ürünlerin arıza yapma yüzdesi diğer tüfeklerden daha azdır kanımca.Ama şu da bir gerçek beklentiler daha büyük olduğu için ortaya çıkan ürünler tatminkar olmamış malesef.Bu gidişlede piyasa da satılan sıradan ispanyol tüfekleriyle bile rakip olmamız uzun yıllar alacaktır.Gözlemlediğim kadarıyla av camiasındaki biz kullanıcıların daha iyisi olsun diye yaptığımız eleştirilerde pek başarılı olmayacak.Siz ne söylerseniz söyleyin bir tane firma yetkilisi var mı konuya dahil olan.Olmaz olmasınıda beklemiyorum.Herşeyin en iyisini yaptılar zaten eleştirilecek yanları yokki.....

BİGA/1979

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK

emrahtunca57

• Ziyaretçi
« Yanıtla #170 : 16 Nisan 2015, 09:33:02 »
Emrah Bey,

100 yıl ?

100 yılın birikimi?

++++1

Çevrimdışı Alpay ARICI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #171 : 16 Nisan 2015, 12:57:30 »

100 Yıllık bir Firma nın kendi markaları hakkında bu kadar yorum yapılmasına  rağmen (övgü-yergi ) zahmet edip hiç bir yetkilisinin konuya müdahil olmaması ,kendilerini ifade etmeye çalışmaması müşterilerine  layık gördüğü özeni gösterir

1978 İSTANBUL

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, İbrahim AYSU, Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #172 : 16 Nisan 2015, 20:57:35 »
Suat beyin dediği gibi..beklentiler büyük,ortaya çıkan ürünler tatmin edici değil..sorun da burada..Örneğin Eagle modelini çıkardılar..grupman,ergonomi ve bir çok yönü ile tatmin edici bir model ama hala ejektör yok..neden??Star Huğlu firması aliminyum kasa sp modelllerinde ejektör uyguladı ve başarısız oldu..çift göz patlatma,dolu fişeği dışarı atma gibi bir çok sorunla karşılaştılar..mekanik olarak bir sorun vardı..ama neydi??aynı kasaba içerisinde benzeri model Eagle nin üretimini yapan kooperatif aliminyum kasada ejektör olayına girmedi ve topu taca attı..enteresan değilmi??
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #173 : 16 Nisan 2015, 22:27:49 »
İbrahim bey , huglu daha çok yol almalı demişsiniz peki size gore huglu yada diğer firmalar kendilerini geliştirmek daha iyi şeyler yapmak için ne yapmalilar nereden baslamalilar büyük firmalardan usta mi gelip is ogretmeli saçma bir soru oldu ama yada siz şirketin sahibi olsaydınız ne yapardınız
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #174 : 16 Nisan 2015, 22:54:24 »
Arkadaşlarımız çok güzel bilgiler paylaşmışlar, çok faydalı buldum. Ben de bir kaç şey paylaşmak isterim.
1-Eğer Huğlunun ne yaptığı dahi biz avcılar tarafından bu kadar paylaşıldı ve kafa yoruldu ise bu o üreticinin bir yerde olduğunu gösterir sıfırda değil.
2-Huğlu markası ülkemizin dünyada tanınan ender markalarından biridir. Uluslararası düzeyde de sektörde tanınır ve bilinir.
3-Hemen hepimiz yerli kullanıcılar olarak Huğlu kullanmışız veya bir yakınımız mutlaka kullanmıştır. Çoğumuzun evinde bir Huğlu vardır.
4-Akus Akdaş vs Huğlu kooperatifinin birikimi ve üreticilerinden doğmuştur. Gökten inmemiştir.
5-Bir ülkede meydana gelen, üretilen  her şey, kural olarak  o ülkenin sosyal, ekonomik,kültürel, tarihsel vb birikimleri ile o ülke halkının genel talep eğilimleri kadardır. Silah imalatı da bunun dışında değildir. Ülkemiz avcısı her şeye layıktır demekle her şeye layık olunmuyor. Avlaklarında av kalmamış, avcılık temel etik ve değerlerine sahip insanların parmakla gösterildiği bir ülkede, talep ne ise üreticiler de o talebin ürünüdür. 300 TL ye otomatik 450TL ye süperpoze alacaksan üretici ne yapsın. Üretecek otomatiği satacak. Adam avcı değil ki tüfek tüfek olsun. Benim çocukluğumda av tüfeği sahibi olmak bir marifetti. Tüfek kıymetli idi. Kimde ne varsa bilinirdi.
6- Bu talep eğiliminde huğlunun nerede olduğunu söylemek gerekirse, Türkiye 1. liginin üst sıralarında.
7-Bu genel saptamalardan sonra 2015 modellerine gelirsek ve resimlerden gördüğüm doğruysa ne yazık ki tam bir görsel felaketle karşı karşıyayız. İnanın klasik huğlu modelleri çok daha güzel.
8-Huğlunun standart modelleri fiyat kalite bareminde ağırlıkları biraz azaltılsa biraz da işçilikleri arttırılsa ülkemiz avcısının genel talebini karşılamaya devam eder diye düşünüyorum. 
9-Peki kaliteli tüfek talebi ne olacak? derseniz. Ben Huğlunun bir kaç gravür ve ağaç kalitesi arttırmadan ibaret olan özel silahlarının hiç özel olmadığını düşünüyorum. Hatta övünerek bu silahların kalite olarak diğerlerinden farkı olmadığını! kendileri söylüyorlar.
10-Ne yapılmalı? En iyi ustalardan özel bir birim kurularak üst segment ve özel imalat silahlar üretilmeli. Burası genç yetenekler içinde kurmay okulu olmalı Nasıl?
      a- Bu silahlar için özel çelik ithal edilmeli.
      b-En iyi honlama makinaları getirilmeli.
      c-Süratle sürme boya ve kromsuz namlulara dönülmeli. (Krom kaplama namlu boyası dünyada yok, sürme boya demek doğru düzgün zemin tesviyesi, Kromsuz namlu da benim çeliğim
        adam gibi çelik demektir demektir. )
       d-Namlu bitiştirmeleri, bantlar, sok verilmesi vs her işçilik tam hakkı ile yapılmalı.
       e-Kubuzlar sementasyona tabi tutulmalı. Krom kaplama başlık teknolojisi çoktan tarih oldu.
       f-Gravür sanattır ama mevcut gravürcülerimiz teşvikle geliştirilmeli yeni yetenekler aranmalı.
       e-El işçiliği kundaklar yapılmalı. Huğluda dünya çapında kundak ustaları var ve yenileri de pekiala yetiştirilir.
       f-Yeni daha hızlı ve kusursuz tasarım, mekanızma ve kilit sistemleri üzerinde çalışılmalı.
       g-Bu imalatların parası da hakkı ile tüketiciden alınmalı.
11- Huğlu Koop yapısı itibari ile ortaklardan oluştuğundan, ortaklar üst yönetimi belirlediğinden, orada herkese becerisine tam bakılmadan iş verilmek gerekiyor. Herkes patron yani. O zamanda standart bir imalat ortaya çıkmıyor. Çok farklı kalitede huğlular mevcut. Siparişte şans işi. Bu yapı değişmezse reform zor gelir.
12-Tüm bunlara rağmen dışa bağımlı değiliz. Hatta ihracat gücümüz var. Her ne yapılacaksa bu yine huğludan (kasaba olarak söyledim) olacak. Son 40 yılda nerelerden nerelere gelindi. Daha iyilere de gidilecek.
13- Yazılacak çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter sanırım. Hem nalına hem mıhına.
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

The following users thanked this post: Aycan AY, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Yasin AKTAŞ