Yusuf Bey'in yazdığı , "iç çamaşırlı" ifadeleri, daha fazla seviyenin düşmemesi için sanıyorum Alkan Bey kaldırmış, Alkan Bey'e teşekkür ediyorum, ben de o mevzuya hiç girmiyorum
İstediğim özelliklerde bir çift kırma tüfek için fiyat teklifi verebiliyor mu 100 yıllık üretici ? Gravür falan da istemiyorum, sadece istediğim teknik özelliklerde bir çifte ?
İstediğim özellikler, öyle roket bilimi falan değil. Bırakın İngiliz'i falan, bazı sıra modellerinin ikinci el fiyatı 1500-2000 TL'ye olan İspanyol üreticilerin dahi üst model çiftelerinde kolaylıkla yapabildiği şeyler.
Hiç iç çamaşırına falan girmeye gerek yok. Verebiliyor mu 100 yılın ardından böyle bir tüfeğin fiyat teklifini? 100 yıllık firma veremediği için, Yusuf Bey'in tabiriyle "kendi çapımda tonlarca parayı" Avrupa'lı bir üreticiye ödüyorum ve bir çifte yaptırıyorum şuanda. Niye ülkemde , 100 yılını devirmiş üretici bunu yapamıyor da ben paramı Avrupa'ya göndermek zorunda kalıyorum ? Daha uygun şartlarda, parayı da dışarıya ödemeden, sipariş usulü de olsa kendi üreticime neden yaptıramıyorum ? Neden yapamıyor bu yüz yıllık firma ?
Beş on yıllık firmaları bu işin içine katamıyorum, zira bu tarz çifteler, birikim gerektirir, bir yerden başlayıp ürettiğiniz modeldeki tolerans ve tasarım hatalarını sonraki modellerde düzelte düzelte uzun yıllar içinde istenen kalitede çifteyi üretebilirsiniz. Bu İngiliz'lerde de böyle olmuş, Alman'lar da da böyle olmuş, İspanyol'larda da böyle olmuş.
Yüz yıl geçmiş, bir yerden hala başlanamamış, yüz yıllık birikimimiz bu denilen tüfeğe bakın. Şaka gibi. Bir yerden başlayacaksın ki, daha önce başlamış olanlar gibi sonraki modellerinde ilerletebilesin.
"Yahu bırakın bu işleri" diye yuvarlamadan, var mı bu sorduklarımın net cevabı ?
Özelliklerini yazacağım (istenirse buraya da yazarım) çifteyi üretebiliyoruz denilebiliyor mu 100 yılın ardından? Cevap rica ediyorum ama "iç çamaşarına girmeden" , "-istesek- yaparızlı falan" ifadelerle değil, net ifadeyle, üretebiliyoruz, yazın fiyat teklifini gönderelim diyebilen var mı ? Hadi "isteyin" yapın , verin fiyat teklifini ,
satın alacağım..
Bir de yukarıda, "sistemini bilmeden İngiliz tüfeğini övüyorsunuz" gibi bir ifade kullanılmış. Samimiyseniz, emeğimin karşılığını verin, size kitabını yazıp göndereyim, ama muhtemelen ilk sayfalarında sıkılır bırakırsınız anlayamayacağınız için.
Sinirlerimi zıplatan malum bir iki kişi hariç, tüm forum üyelerinden özür diliyorum.