Gönderen Konu: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI  (Okunma sayısı 57343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI
« Yanıtla #125 : 14 Nisan 2015, 15:04:29 »
Bende kurtuluş savaşında çok Mehmetçiğin kanını akıtan browning beretta gibi üreticilerin mallarını almama kullanmama taraftarıyım bir kereye mahsus gittik aldık ama keşke milli bir mesele gözüyle bakılsa da güzel ürünler çıksa bizde almasak yabancı ürün
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #126 : 14 Nisan 2015, 15:10:18 »
Keşke güzel şeyler çıksa da, paralarımız Avrupa ürünlere gitmese, aynen biz de bunu diyoruz.

Ama Mehmetçik kanıyla sınıflandırma yapmakta zorlanabiliriz Cüneyt Bey :) Zira Almanya bizim müttefikimizdi ve piyadelerimizin elindeki tüfekler ağırlıklı Alman tüfekleriydi, çok Anzak kanı akıttı Alman tüfekleri Çanakkale harbinde, buradan devam edersek, Alman tüfeklerine icazet çıkar :D

Bende kurtuluş savaşında çok Mehmetçiğin kanını akıtan browning beretta gibi üreticilerin mallarını almama kullanmama taraftarıyım bir kereye mahsus gittik aldık ama keşke milli bir mesele gözüyle bakılsa da güzel ürünler çıksa bizde almasak yabancı ürün
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hakan UYAR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #127 : 14 Nisan 2015, 15:14:25 »
sp 303 ilk aldım üveyik avında el kundağı elimde kaldı, sarsılmaz cesa 3 sefer kilit arısazı birkaç sefer çift patlatma .huğlu eagele kubuzdaki pim düştü avda   bir defasındada namlusu hafifce  taşa vurdu şok giriş yeri yamuldu önce biraz sağlamlık konusunda çalışmalar yapsalar çok daha iyi olucak gibi italyan  franchi var 1986 yılında ikinci el alınma daha tık demedi  unutmadan armsan 612 w ninde iki sefer avda mekanizma kurma kolu elimde kalmıştı :)
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2015, 15:25:19 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #128 : 14 Nisan 2015, 15:25:53 »
İbrahim bey benim kastim su browning firmasının yaptığı taramalı tüfekler saniye de bilmem kaç mermi çıkaran normal piyade tüfeklerini katarsak zaten isin içinden cikamayiz
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #129 : 14 Nisan 2015, 15:37:27 »
hani kulakdan kulaga oynarsın ya bir kelime söylersin en sondakine gidinceye kadar farklı bir kelime cıkar konu aynen ona döndü :) konunun başına bakıyorum huğlu 2015 modellleri konunun sonuna bakıyorum kurtuluş savaşı. :) ben merak ediyorum bakalım nereye kadar gidecez.

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #130 : 14 Nisan 2015, 16:24:47 »
sp 303 ilk aldım üveyik avında el kundağı elimde kaldı, sarsılmaz cesa 3 sefer kilit arısazı birkaç sefer çift patlatma .huğlu eagele kubuzdaki pim düştü avda   bir defasındada namlusu hafifce  taşa vurdu şok giriş yeri yamuldu önce biraz sağlamlık konusunda çalışmalar yapsalar çok daha iyi olucak gibi italyan  franchi var 1986 yılında ikinci el alınma daha tık demedi  unutmadan armsan 612 w ninde iki sefer avda mekanizma kurma kolu elimde kalmıştı :)
Abi valaha seninkide sans diyecemde dilim varmiyor çünkü bu kadar şeyin hatalı çıkması yerli tüfekler için kullanılan şu sözü haklı çıkarıyor '' Yerli tüfekte düzgün tüfek çıkması şans işi.'' Yerli firmalar tarafından yurtiçi piyasayasına sürülen ve düzgün olan bir tüfeğin denk gelmesi milli piyangoyla eş değer kendi başıma geldğinden biliyorum :).
Ayrıca şöyle bi duruma git gide inanmaya başladım yurt dışına gönderilen tüfeklerden iade olanlar biriktilip biraz gözden geçirildikten sonra yurdum insanına pazarlanıyor.
Artık şuna eminim en kötü hurda avrupa en iyi yerliden çok daha iyidir.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2015, 16:27:45 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #131 : 14 Nisan 2015, 20:39:32 »
"Artık şuna eminim en kötü hurda avrupa en iyi yerliden çok daha iyidir."
[/quote]
olur mu öyle şey Gökhan"ım avrupa avrupa deyip kendimizi hor görmeyelim. her ürünün yerli veya yabancı iyiside olur kötüsüde. siz konya ya yolunuz düşerse Sadık ustaya bi sorun elinden ne kadar avrupa tüfek  tamir için gelmiş geçmiş.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #132 : 14 Nisan 2015, 20:59:51 »

olur mu öyle şey Gökhan"ım avrupa avrupa deyip kendimizi hor görmeyelim. her ürünün yerli veya yabancı iyiside olur kötüsüde. siz konya ya yolunuz düşerse Sadık ustaya bi sorun elinden ne kadar avrupa tüfek  tamir için gelmiş geçmiş.
Gökhan beyin "Artık şuna eminim en kötü hurda avrupa en iyi yerliden çok daha iyidir." cümlesine bende katılmıyorum. Okadarda abartmayalım :) Yerli silahlarda başı çeken firmalarımızın malzeme olarak kullandıkları materyallerin yabancı tüfeklerden çok da farklı olduğunu sanmıyorum, namlularda fark vardır ama diğer parça kalitesinde uçurum farklar yok. Bana göre yabancı tüfekleri daha üstün gösteren, kozmetiğe çok önem vermeleri ve parçalar arasındaki uyumu titiz şekilde yapmaları (bir nevi işçilik dediğimiz şey). Bizim firmalarımız bu konuda biraz daha titiz çalışsalar bence herşey çok daha güzel olur kanaatindeyim. Yabancı firmalarla ilgili bu bahsettiğim şeyde öyle seri üretimdeki her modelde her tüfekde yok. Onlarında hatalı, kusurlu üretimleri çıkabiliyor,örneklerini gördüm. Yeri geliyor bizim ülkemizde ürettiğimiz bir tüfek o meşhur tüfeklerden çok daha güzel işler çıkartabiliyor. Başlarda söylediğim gibi ben biraz işlevsel açıdan bakıyorum oyüzden bunları yazdım..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ, Onur ORAL

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #133 : 14 Nisan 2015, 21:06:15 »
Yan yana çiftelerde akus belirli standartlari yakalamis ve daha iyi olucagini dusunuyorum
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #134 : 14 Nisan 2015, 21:15:53 »
  Türk yivsiz av tüfeği sanayisi aslında altın yıllarını yaşıyor.Büyük çapta ihraç yapıyorlar.Kuzey Amerika piyasasının yarısını kapmış durumdalar.Ancak malesef düşük fiyat politikasıyla.Umarım bu altın yılları iyi değerlendirip kurumsal ve kalite çıtası yükselen firmalar olurlar.Ucuz pazar yalancı bahar gibidir.Sizden daha ucuz yapan (görece kaliteli) çıkar ve pazardan silinirsiniz.
  Yivsiz av tüfeği sanayimiz dünden iyidir ama yeterli değil.Dünya koşarken siz yürüyemessiniz...
  Not: Browning seri atımlı makinalı (ağır/hafif) silahlar 1. dünya savaşı sonunda ilk üretimlerini yapmış olup savaşa pek yetişemediler.Kara avrupasına sınırlı sayıda gelen bu silahlar Kurtuluş savaşında Yunan silah envanterinde bulunmamaktaydı.(prototip/deneysel hariç) Türk Silahlı Güçleri ise daha ziyade Alman ve Rus menşeili silahlar kullanmışlardır...
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2015, 21:19:07 Gönderen: Hakan UYAR »
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Alper ALTUNCUOĞLU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #135 : 14 Nisan 2015, 21:33:36 »
arkadaslar lutfen konuyu saptirmayin konuyu nerdeyse irkciliga doktunuz canakkale sehitlerimizle bu konunun ayni sekilde kiyaslanmasi bile cok kotu birsey ona bakarsak bir videoda webley scout firmasinin kordinatoru bursa fuarinda akus silahi neden tercih edip silah yaptirdiklarini o kadar mutevazilikle anlatiyorki sasirdim ben sahsim adima konusayim beni o sekilde konusturamaz kimse resmen adam biz canakkaleye cok iyi silah ve donanmayla geldik ama silah kullanmayi bize TURKLER ogretti ve Turklerden ogrenecegimiz cok sey var dedi benim milliyetciligim bu konusmaya nusade etmez ki cok sukur hic bir kuvvet elhamdulilAh bilegimizi bukemedi onun icin
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #136 : 14 Nisan 2015, 21:37:08 »
kibris harekati dahil o zamandan bu zamana kadar kullanilan g_3 piyade tufegi yuzde yuz alman tasarimi bir silahtir domuz avi icin tasarlanan bir silah ama biz bu silahi senelerce kullandik ondan ki keza mg3 ve daha onceki mauserler
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #137 : 14 Nisan 2015, 22:11:24 »

Osman bey zaten bu kaniya varmamin sebebi Akdas uretimi bir poze, yani sadik aktas yapimi. Saygilar Osman bey.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #138 : 14 Nisan 2015, 22:40:16 »

konuya bu şekilde bakarsanız hiçbir elektronik mekanik gıda araba vs gibi şeyleri kullanmamanız gerek çok alakasız bir mesaj olmuş..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #139 : 15 Nisan 2015, 08:27:05 »
  Türk yivsiz av tüfeği sanayisi aslında altın yıllarını yaşıyor.Büyük çapta ihraç yapıyorlar.Kuzey Amerika piyasasının yarısını kapmış durumdalar.Ancak malesef düşük fiyat politikasıyla.Umarım bu altın yılları iyi değerlendirip kurumsal ve kalite çıtası yükselen firmalar olurlar.Ucuz pazar yalancı bahar gibidir.Sizden daha ucuz yapan (görece kaliteli) çıkar ve pazardan silinirsiniz.
  Yivsiz av tüfeği sanayimiz dünden iyidir ama yeterli değil.Dünya koşarken siz yürüyemessiniz...
  Not: Browning seri atımlı makinalı (ağır/hafif) silahlar 1. dünya savaşı sonunda ilk üretimlerini yapmış olup savaşa pek yetişemediler.Kara avrupasına sınırlı sayıda gelen bu silahlar Kurtuluş savaşında Yunan silah envanterinde bulunmamaktaydı.(prototip/deneysel hariç) Türk Silahlı Güçleri ise daha ziyade Alman ve Rus menşeili silahlar kullanmışlardır...
Ben okuduğum kadarı ile borowning otomatik silahlar vardı diye biliyordum ama düzeltme için teşekkürler ben konuya bir daha bakayım.
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #140 : 15 Nisan 2015, 08:32:32 »
konuya bu şekilde bakarsanız hiçbir elektronik mekanik gıda araba vs gibi şeyleri kullanmamanız gerek çok alakasız bir mesaj olmuş..
Yabancı malları kullanmak size göre alakasız olabilir o sizin sorununuz ben kendi hayatımdan örnek vermek gerekirse Yahudi mallarının çoğunu hemen hemen hayatımdan çıkardım coca cola mesela içmiyorum artık hiç bir ürününü ben bir Müslümansam Müslüman kanı akıtan onlara destek veren ürünleri kullanmamaya özen göstermeliyimdir kendi açımdan ama sizi bilemem
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Yasin AKTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #141 : 15 Nisan 2015, 09:36:44 »
Yabancı malları kullanmak size göre alakasız olabilir o sizin sorununuz ben kendi hayatımdan örnek vermek gerekirse Yahudi mallarının çoğunu hemen hemen hayatımdan çıkardım coca cola mesela içmiyorum artık hiç bir ürününü ben bir Müslümansam Müslüman kanı akıtan onlara destek veren ürünleri kullanmamaya özen göstermeliyimdir kendi açımdan ama sizi bilemem

Cüneyt Bey size sonuna kadar katılıyorum, alışverişlerimde sadece TÜRK Markası kullanmaya çalışıyorum. 2004 yılından beri kola içmiyorum, evime kesinlikle sokmuyorum. Yangına ağzıyla su taşıyan karınca misaliyiz, belki söndüremeyiz küfrün bu yangınını, ama tarafımız belli olsun en azından.  ;)
Saygılar. 
1988-Çanakkale

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #142 : 15 Nisan 2015, 09:51:21 »
Cüneyt Bey size sonuna kadar katılıyorum, alışverişlerimde sadece TÜRK Markası kullanmaya çalışıyorum. 2004 yılından beri kola içmiyorum, evime kesinlikle sokmuyorum. Yangına ağzıyla su taşıyan karınca misaliyiz, belki söndüremeyiz küfrün bu yangınını, ama tarafımız belli olsun en azından.  ;)
Saygılar. 
Şimdi birisi çıkar der hiç arabaya da binme o zaman yok o zaman onu da yapma çok doğru dediniz yangına ağzı ile su taşımaya çalışan karınca misali sadece 
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Yusuf GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #143 : 15 Nisan 2015, 10:49:55 »

Yahu bırakın bu işleri ibrahim bey, ingiliz tüfeği ne güzel diyorsunuz görünüşü, Huğlu nun SLX K1 nin resmini atıyorlar cvp vermiyorsunuz görünüşü ile ilgili olarak. Sistemleri değiştirdiklerini söylüyor adamlar, daha hiç kimsenin bilgisi yokken Huğlu nun yeni sistemini, ingiliz tüfeğin sistemi şöyle güzel böyle güzel diyorsunuz Tutup ingiliz tüfeğine tonlarca para veremiyorsunuz ama Huğlu ya laf üstüne laf çakmaya çalışıyorsunuz el insaf.

Ayrıca forum siteleri bilgi paylaşım siteleri diye bilirdim. Burası malesef bilgi paylaşımdan ziyade belirli markaları yüceltme belirli markaları da yerme platformu olmuş. Kim bilir kaç tane fake var.

Şunu da biliyorum ki, bu yazımdan sonra uyarı alacağım belki de kapatacaklar ama umrumda değil, gerçekleri küt küt diye söyleyeceğim her zaman

1500 TL'ye bu kadar olur, kısmen doğru .

Ancak, "100 yıllık birikim" diye pazarlaması yapılan firmanın, hiç mi üst segment bir şeyler üretebileceğiyle ilgili en ufak bir emare olmaz ? Bir konsept ürün dahi olsa, ortaya üst segment bir şey konulamaz ?

"100 yıllık birikimle ortaya koyduğumuz tüfek bu" diye, 1500 TL'lik tüfeğe 5 no ağaç + kubuza gravür yaptırtmak mıdır 100 yıllık birikim?

Türk avcısının alım gücü düşük evet ama 100 yıllık birikimle, hep mi en alt segment, en ucuz pazar hedeflenir ? Nasıl bir vizyondur? Alt segment ürünleri de olsun, herkes alabilsin ama 100 yıllık üreticimizin isteyene kaliteli üst segment tüfek de üretebileceğini bilelim . 5-10 yıllık bir üretici değil, 100 yıllık üretici deniyor, sürekli en ucuz pazarı, en alt segmenti hedefleyen 100 yıllık birikim...

Keşke, üst segment ürünler klasmanında da görebilsek yurtdışında, yabancı sitelerde de heyecanla savunsak, bu bizim firmamız, böyle üst düzey tüfekleri de var diye gururla savunsak, heyecanlansak :(

Üst segment bir tüfeği üretebileceğini görsek de, seri üretim yapmasa, sipariş usulü çalışsa da yapsa... İlk müşterisi ben olurum, söz veriyorum.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 14:36:05 Gönderen: Alkan YOKSUL »
1975-Antalya

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #144 : 15 Nisan 2015, 14:35:41 »
Yusuf Bey;
Sitemiz bir paylaşım sitesi. Her marka eleştirlecektir de övgülecektir de.
Bu konuda kimse kimseyi yönlendiremez ve eleştiremez.
Ancak yazılanların saygı çerçevesinde yazılması ve üslup çok önemli.
Sitedeki fake üyelerden bahsetmişsiniz. Site yönetimi olarak bunu engellemek ve üyelerimizin kendi ad-soyadlarıyla üye olmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu doğrultuda bu konuya taraf olan bütün arkadaşların profillerini incelemeye çalıştım. Siz hariç, bütün arkadaşlar değişik konularda paylaşımlarda bulunmuşlar...
Yalnızca sizin 4 mesajınız var ve 4 ü de bu konuda. Bu durumda bende fake üye olma şüphesi uyandıran tek üyelik sizinkisi oldu. Profilinizde Antalya yazmanıza rağmen, IP adresiniz Huğlu dan katılan pek çok üyemizle çakışıyor. Sizin fake üye olduğunuza şimdilik inanmak istemiyorum.
Saygı, sevgi çerçevesinde aramızda olmak isteyen herkese sitemizde yer vardır. Buna uymak istemeyen üyelerimiz de dilediklerinde üyeliklerini sonlandırabilirler...
TARTIŞMASIZ, POLEMİKSİZ, KEYİFLİ PAYLAŞIMLAR DİLERİM...
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 14:37:05 Gönderen: Alkan YOKSUL »
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Erkan POLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #145 : 15 Nisan 2015, 14:56:37 »
İbrahim beyin yazdıklarına tamamen katılıyorum. sektörün gelişmesi için yapılmış yerinde eleştiriler, talepler.
Epagneul Breton

Browning B725
Franchi Affinity 3

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Alper ALTUNCUOĞLU, Erol ÖZTÜRK, Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #146 : 15 Nisan 2015, 15:30:49 »
Yusuf Bey'in yazdığı , "iç çamaşırlı" ifadeleri, daha fazla seviyenin düşmemesi için sanıyorum Alkan Bey kaldırmış, Alkan Bey'e teşekkür ediyorum, ben de o mevzuya hiç girmiyorum :)

İstediğim özelliklerde bir çift kırma tüfek için fiyat teklifi verebiliyor mu 100 yıllık üretici ? Gravür falan da istemiyorum, sadece istediğim teknik özelliklerde bir çifte  ?

İstediğim özellikler, öyle roket bilimi falan değil. Bırakın İngiliz'i falan, bazı sıra modellerinin ikinci el fiyatı 1500-2000 TL'ye olan İspanyol üreticilerin dahi üst model çiftelerinde kolaylıkla yapabildiği şeyler.

Hiç iç çamaşırına falan girmeye gerek yok. Verebiliyor mu 100 yılın ardından böyle bir tüfeğin fiyat teklifini? 100 yıllık firma veremediği için, Yusuf Bey'in tabiriyle "kendi çapımda tonlarca parayı" Avrupa'lı bir üreticiye ödüyorum ve bir çifte yaptırıyorum şuanda. Niye ülkemde , 100 yılını devirmiş üretici bunu yapamıyor da ben paramı Avrupa'ya göndermek zorunda kalıyorum ? Daha uygun şartlarda, parayı da dışarıya ödemeden, sipariş usulü de olsa kendi üreticime neden yaptıramıyorum ?  Neden yapamıyor bu yüz yıllık firma ?

Beş on yıllık firmaları bu işin içine katamıyorum, zira bu tarz çifteler, birikim gerektirir, bir yerden başlayıp ürettiğiniz modeldeki tolerans ve tasarım hatalarını sonraki modellerde düzelte düzelte uzun yıllar içinde istenen kalitede çifteyi üretebilirsiniz. Bu İngiliz'lerde de böyle olmuş, Alman'lar da da böyle olmuş, İspanyol'larda da böyle olmuş.

Yüz yıl geçmiş, bir yerden hala başlanamamış, yüz yıllık birikimimiz bu denilen tüfeğe bakın. Şaka gibi. Bir yerden başlayacaksın ki, daha önce başlamış olanlar gibi sonraki modellerinde ilerletebilesin.

"Yahu bırakın bu işleri" diye yuvarlamadan, var mı bu sorduklarımın net cevabı ?

Özelliklerini yazacağım (istenirse buraya da yazarım) çifteyi üretebiliyoruz denilebiliyor mu 100 yılın ardından? Cevap rica ediyorum ama "iç çamaşarına girmeden" , "-istesek- yaparızlı falan" ifadelerle değil, net ifadeyle, üretebiliyoruz, yazın fiyat teklifini gönderelim diyebilen var mı ? Hadi "isteyin" yapın , verin fiyat teklifini , satın alacağım..

Bir de yukarıda, "sistemini bilmeden İngiliz tüfeğini övüyorsunuz" gibi bir ifade kullanılmış. Samimiyseniz, emeğimin karşılığını verin, size kitabını yazıp göndereyim, ama muhtemelen ilk sayfalarında sıkılır bırakırsınız anlayamayacağınız için.

Sinirlerimi zıplatan malum bir iki kişi hariç, tüm forum üyelerinden özür diliyorum. :(

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Gökhan AKDOĞAN, Tevfik GÜN, Mustafa GÖNEN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #147 : 15 Nisan 2015, 15:55:19 »
Bu forumda genellikle Drahthaar bölümünü okurdum, orda tanıdığım büyüklerime saldırılar oldu şimdi Drahthaar sayfasının hali belli eskilerden nerdeyse kimse kalmadı, forum genelinde de takip ettiğim bazı insanlar var yazılarını beğendiğim, yeni bişeyler öğrendiğim bunlardan biride İbrahim beydir onca bilgiyi paylaşıyor emeğine sağlık.
İbrahim beyin söylediklerini anlamıyor olabilirsiniz çünkü artık tüfek mevzusunda çoğumuz görünüşüne yada ağırlığına bakarken kendisi aşırı ilgi ve meraktan dolayı namluların/ namlu çeliklerinin nasıl işlenmesi gerektiği daha cok mekanik ve teknik kısmlarına (benim yazılarından çıkarabildiklerim bunlar) gelmişki aşırı merakınız yoksa bunu anlamanız/anlamamız gayet tabiki zor olacaktır.İbrahin beyi  anca bi o kadar bilgi ve meraka sahip Sn. Tuncay KAHRAMAN, Osman DÖŞLER gibi  ilgi ve merakı fazla olan abilerimiz anlar, o yüzden kişilere saldırma yerine yazılanları anlamaya çalışıp biraz saygılı davranmanız forum yararına olur, yoksa ''maşallah çok güzel, alana satana hayırlı olsun'' yorumlarını okumak zorunda kalırız.Lütfen birbirimize biraz saygılı olalım.
Fethiyeden selamlar.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 16:00:37 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #148 : 15 Nisan 2015, 17:23:15 »
konumuz huglunun yeni modelleri ama biz neleri konuşur hale geldik. konuyu vatan millet meselesi yapdık. sonucda hepimiz bu topraklarda yaşayan farklı cografyada farklı kültürlere sahip avcılarız.ben siyahı severim başka arkadaşım beyazı sever.ben yerli malına daha cok önem veriririm başka arkadaşım kalite olsun marka ne olursa olsun der. boşuna renkler ve zevkler tartışılmaz dememişler.huglunun yeni modellleri kimine göre yeterli kimine görede yetersiz oldu bunlarda normal. ama konu amacını aşdı birbirinizi kırmaya bile başladınız.zevklerimiz ve fikrimiz ne olursa olsun hepimizin ortaksı avcıyız.konuyu acan arkadaş yada yönetici arkadaşlar konuyu kilitlerse eger daha iyi olacagını düşünüyorum.

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #149 : 15 Nisan 2015, 17:35:36 »
Metin Bey,

İyi dilekleriniz için teşekkürler ama zevkler/renkler meselesi değil söylediğim. Hatta gravürü vs de geçtim dedim. Talep edilen "teknik özellikler"de bir tüfeğin 100 yıllık bir üretici tarafından yapılabilip yapılamaması.

Ayrıca, benim dikkatimi çekti, bir çoğunun da dikkatini çekmiştir muhtemelen, konuyu açan arkadaş Mert Bey'in de, yukarıda "iç çamaşırlı , yahulu" talihsiz ifadelerle mesaj yazan Yusuf Bey'in de bugüne kadar, yani 15 Nisan 2015 saat 17:30'a kadar yazdığı tüm forum mesajlarında ya bu konuda bahsi geçen markayı övücü, ya da diğer yerli markaları kötüleyici içerikler var. Dikkat çekici bence!..

konumuz huglunun yeni modelleri ama biz neleri konuşur hale geldik. konuyu vatan millet meselesi yapdık. sonucda hepimiz bu topraklarda yaşayan farklı cografyada farklı kültürlere sahip avcılarız.ben siyahı severim başka arkadaşım beyazı sever.ben yerli malına daha cok önem veriririm başka arkadaşım kalite olsun marka ne olursa olsun der. boşuna renkler ve zevkler tartışılmaz dememişler.huglunun yeni modellleri kimine göre yeterli kimine görede yetersiz oldu bunlarda normal. ama konu amacını aşdı birbirinizi kırmaya bile başladınız.zevklerimiz ve fikrimiz ne olursa olsun hepimizin ortaksı avcıyız.konuyu acan arkadaş yada yönetici arkadaşlar konuyu kilitlerse eger daha iyi olacagını düşünüyorum.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK, Erol ÖZTÜRK, Gökhan AKDOĞAN, Mustafa GÖNEN