Mert Bey,
Monoblok (
monobloc) ifadesi başlıklar (kubuz, receiver) için değil, namlular için kullanılır silahlara ait terminolojide.
Monobloc denildiği zaman da, en ucuz, en alt seviye tüfekler akla gelir. Huğlu'nun tüfekleri, önceki modeller de dahil, zaten "
monobloc"tu , yani en ucuz metodla üretiyordu tüfeklerini. Yeni tüfeklerinin tamamı da yine "
monobloc". Değişen bir şey yok.
Kubuz (receiver) tarafında Browning,
Monolock Hinge denilen , namluyla kubuzun temas yüzeyini ve mukavemeti artıran, aynı zamanda profil seviyesini düşüren özel bir tasarımı sunmuştu. Bunun adı,
Monobloc değil, "
Monolock". Ancak o terim de Browning tarafından özel olarak kullanılmıştı Cynergy tüfeklerinde. Kelimeler birbirine benziyor ama tamamen farklı ve ayrı şeyler. "Sizinkiler" karıştırmış olabilir.
Azıcık daha okuyup öğrenseler keşke... Bir de böyle, yanlış kullanılan terim ve terminolojiler, bir de İngilizce olarak kullanarak, Türk avcısına yenilik, radikal değişiklik diye sunulmaya çalışılmasa keşke.
Türk avcısı, eskisi gibi, "önüne ne konursa onu yer" durumda değil artık.
Arkadaşlar bu sene en çok yeniliğe Huğlu gitmiş resimlerden görüldüğü gibi. monoblok tek başlık olmuş çifteler , çalışma sistemi süperpozeler ile aynı olmuş görünüm daha kibarlaştırılmış. ejektör yok evet ama yazılara bakıldığında koskoca Huğlu 1 ejektör yapmıyor diye çiftelerine beceriksiz yapılmış yahu . bu sene Huğlu kadar çeşit yapmayan diğer yerli üreticilere de bu işi bilmiyorlar ve tüfek yapmasından anlamıyorlar demekmi gerekir bence haksızlık olur diye düşünüyorum. bizler az para ile çok şey almayı her zaman hedefliyoruz. İthal markalar ile kıyaslamak mantıklı gelmiyor bana . bu neye benzer 30.000 TL araba ile 100.000 TL arabanın otobana çıkarıp hadi kapışalım demeye ) Ben şuan yerli malı olan ATA kullanıyorum tüfeğimin boyası soyuldu şimdi ATA için ne kadar beceriksiz bir firma kardeşim bir tüfeği bile adam gibi boyamamışlar demek gerekiyor o zaman. Geçen sene fuar da standları dolaştık arkadaşlar ile Huğlu da 1000 TL de tüfek gördük 20.000 TL de gördük. Bugün koyalım cebimize 1500 TL gidelim winchester Beretta almaya dükkan sahibi yüzü ile gülmez bize emin olun ) Huğluda bütün serilerini bence 4000 - 5000 TL den başlatsa ejektör değil her namluya adam bile koyar boş kovanı atması dolu kovanı koyması için . fuarı bekliyoruz 4 gözle bakalım hangi firma ne tür yenilikler yapmış ürün yelpazesini genişletmiş .YABAN TV de İWA fuarında diğer firmalarda birşey göremedik adam akıllı. çoğu firma 1 otomatiğe odaklanmış sadece otomatik tüfek üzerinde yenilik yapıyorlar oda görsel olarak . diğer firmaların ne çiftesi nede pozesi bu kadar gündemde ve bu kadar çeşit sunuyor kullanıcıya. ben bile bu tüfekleri gördükten sonra kendi tüfeğimi satıp Huğlu GX almayı düşünüyordum fakat tam kararımı fuarda vereceğim. çifteler kalem gibi yapmışlar.