Gönderen Konu: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI  (Okunma sayısı 57296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Huğlu yeni 2015 modelleri ALINTI
« Yanıtla #25 : 13 Nisan 2015, 15:58:31 »
Bir sürü video ve resimlere bakıyorum avcı arkadaşların alayının elin de y. otomatik tüfek var.

Bana göre görüntü kirliliği.

Bıldırcın,üveyik,tavşan,keklik,çil,çulluk gibi avlarda.

Yerli-yabancı ne olursa olsun çifte veya poze kullanımını yaygınlaştırsak çok iyi olur.
Bizim büyüklerimizde otomatik tüfekleri tüfek yerine koymuyorlar, getirip benellinin en üst sınıf tüfeğini koysam önüne onu bırakıp benim eski pozeyle ava gidecek adamlar bunlar :) ben ava ilk önce tek kırmayla başlayıp pozeyle devam etiğim için şanslıyım, pozenin değerini kıymetini kendimce iyi bilirim. Otomatik hevesim olduğundan aldım ama pozeden asla vazgeçmedim geçmemde. En iyi otomatik tüfekde olsa pozenin bendeki yeri başka.. Oyüzden size katılıyorum.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #26 : 13 Nisan 2015, 15:59:16 »
İbrahim bey ;

bizim zamanımız da derken sanki o zaman Dinozorlar yaşıyormuş gibi yazıyorsun :)

Bizim zamanımızda tüfek çoktu ama böyle tüfekler yoktu. :)

Fuar geliyor şimdi fuar da yeni modelleri görüp not tutacağım fakat ben eski modeller denvazgeçemem.

Yeni tüfekler de ruh yok cezbetmiyor.

Patlasın yeter mantığı bana uzak.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #27 : 13 Nisan 2015, 16:02:21 »
Yanlış anlaşılmak istemem. Benim de bu forumdaki avcı dostlarımızın büyük bir çoğunluğu gibi bütçem sınırsız değil, ben de maaşlı , bordrolu çalışan biriyim. Ayrıca her bütçeye uygun tüfeğin bulunabilmesi çok güzel. Bunu canı gönülden söylüyorum.

Ama 100 yıllık üreticimizin, üst düzey tüfek üretebildiğini de görmek isterdim. Benim alabileceğim tüfekten daha kalitelisini de isteyebilir bir Türk avcısı, üst düzey kaliteli tüfek isteyen Türk avcısının, Avrupa'lı üreticilere bu kadar muhtaç ve mecbur olması hoşuma gitmiyor benim... :(

Vallahi ibrahim Bey . biz normal bir maaşa çalışan kişileriz onun için gidip bir tüfeğe 10.000 TL veremiyoruz hem Türkiyede av yok gidip 10.000 TL tüfek ile bıldırcın avı yapsam arkadaşlar dalga gecerler utanırım vallahi öyle tüfek ile meraya cıkmaya :) ben de inceliyorum paranıza göre opsiyonlar eklenebiliyor mesela Huğlu nun arslanlı bir tüfeği vardı sanırım 1 adet yapıldı çok güzel bir tüfekti tabiki biz alamayız. burada 1500 - 1600 TL cebimize koyup da o sizin söz etmiş olduğunuz tüfekleri almaya gitmemiz gülünç olur. bence bu paralara çok kaliteli tüfek yapıyorlar saygı duymak gerekir. bu sezon gördüğüm kadarıyla en çok çeşit Huğlu da var . inşallah fuarda yakından inceleyeceğim.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
« Yanıtla #28 : 13 Nisan 2015, 16:04:36 »
      Zaten grupman sağlamlıkta  TC TR Huğlu Koop . eksiği yok , tek eksik stil , şekil ve görsellik.Umuyorum ama çok da değil  :D Saygılarımla...
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #29 : 13 Nisan 2015, 16:06:34 »
Osman Bey,

Estağfurullah, dinazor falan, ne haddimize, yanlış anladınız. Sadece eskiyle yeni kıyasını yapmanızı rica etmiştim, zaten yapmışsınız teşekkür ederim.

Fuara ben gelemeyeceğim ama "gönlüm" orada olacak.

İbrahim bey ;

bizim zamanımız da derken sanki o zaman Dinozorlar yaşıyormuş gibi yazıyorsun :)

Bizim zamanımızda tüfek çoktu ama böyle tüfekler yoktu. :)

Fuar geliyor şimdi fuar da yeni modelleri görüp not tutacağım fakat ben eski modeller denvazgeçemem.

Yeni tüfekler de ruh yok cezbetmiyor.

Patlasın yeter mantığı bana uzak.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 13 Nisan 2015, 16:09:48 »
İbrahim Bey yani modelleri inceliyorum bende fuar dan sonra bir tüfek alacağım. gerçekten çok iyi gravürlü tüfekler var İWA fuarında yaban tv de izledik Ömer Beyin tanıttığı tüfek çok iyidi ama biz alamayız bütce bakımından . ama bence 1500 1600 TL ye bu modeller içinden güzel birşey seçilebilir. bende çok eski tek kırma var tank gibi tüfek. fuarda detaylı inceleyeceğim.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #31 : 13 Nisan 2015, 16:20:30 »
Mert Bey,

1500-1600 TL fiyat bandı için bu tüfeklerden daha fazlasını istemek haksızlık olur, buna katılıyorum.

Ama Ömer Bey'in tanıttığı tüfekte, ağaç ve gravür farkı vardı sadece, teknolojik olarak , teknik olarak tüfeğin diğerlerinden hiç bir farkı yoktu. Varsa teknik bir üstünlüğü, bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim.

1.500 TL bütçe ayırsam tüfeğe, diğer ilk tanıttığı tüfeklerden alabilirim, "bu paranın karşılığı bu kadar olur" diyebilirim, ama muhtemelen o Ömer Bey'in tanıttığı tüfeğe isteyecekleri parayı (gravürcüyü çalıştırdıkları süreden tahmin ediyorum, sanırım 15.000TL-20.000TL aralığında bir şey isterler) o tüfeğe sadece ağacı ve gravüründen dolayı o parayı vermem. Teknik olarak da bazı konularda daha farklı özellikleri olsun isterim, bunu beklerim.

İbrahim Bey yani modelleri inceliyorum bende fuar dan sonra bir tüfek alacağım. gerçekten çok iyi gravürlü tüfekler var İWA fuarında yaban tv de izledik Ömer Beyin tanıttığı tüfek çok iyidi ama biz alamayız bütce bakımından . ama bence 1500 1600 TL ye bu modeller içinden güzel birşey seçilebilir. bende çok eski tek kırma var tank gibi tüfek. fuarda detaylı inceleyeceğim.
1978 - Istanbul

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : 13 Nisan 2015, 16:27:43 »
İbrahim Bey . evet izledim teknik olarak sistemin değiştiğini söylediler fakat detaylı açıklama yapmadılar. yeni sistem olmuş iç mekanizmaları detayları bence açıklamaya bilirler haklılar da . bugün bir çok firma yaptığı yeniliği açıklıyor fakat detaya inmiyorlar vardır bir bildikleri. fuarı bekliyoruz. şuan görüldüğü gibi diğer eski modellere göre çeşit baya artmış seçenekler. çift tetik ejektörlü pozeler  mevcut. önceden 1 model vardı çift tetik olarak onuda ben göremedim. bence ömürlük tüfekler. kullanan arkadaşlarım var 104 A modelini sabit şoklu gayet memnunlar. benim kafamda otomatik var ama bu çifte pozeleri gördükten sonra fikrim değişti gibi :))

Çevrimdışı Yusuf GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 13 Nisan 2015, 16:43:11 »

Sayın İbrahim Aysu,

birinci sayfada ingiliz tüfeği ne estetik ne kadar güzel şuna bak diye övüyordunuz ki sistemini bilmeden sadece görselliğine bakarak. Şimdi ise huğlunun  görünüşü için o parayı vermem diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu lafı cuk diye oturuyor bu duruma.

1500-1600 TL fiyat bandı için bu tüfeklerden daha fazlasını istemek haksızlık olur, buna katılıyorum.

Ama Ömer Bey'in tanıttığı tüfekte, ağaç ve gravür farkı vardı sadece, teknolojik olarak , teknik olarak tüfeğin diğerlerinden hiç bir farkı yoktu. Varsa teknik bir üstünlüğü, bilen bir arkadaş yazarsa sevinirim.

1.500 TL bütçe ayırsam tüfeğe, diğer ilk tanıttığı tüfeklerden alabilirim, "bu paranın karşılığı bu kadar olur" diyebilirim, ama muhtemelen o Ömer Bey'in tanıttığı tüfeğe isteyecekleri parayı (gravürcüyü çalıştırdıkları süreden tahmin ediyorum, sanırım 15.000TL-20.000TL aralığında bir şey isterler) o tüfeğe sadece ağacı ve gravüründen dolayı o parayı vermem. Teknik olarak da bazı konularda daha farklı özellikleri olsun isterim, bunu beklerim.
« Son Düzenleme: 13 Nisan 2015, 16:44:38 Gönderen: Yusuf GÖNEN »
1975-Antalya

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : 13 Nisan 2015, 16:48:30 »
Sayın İbrahim Aysu,

birinci sayfada ingiliz tüfeği ne estetik ne kadar güzel şuna bak diye övüyordunuz ki sistemini bilmeden sadece görselliğine bakarak. Şimdi ise huğlunun  görünüşü için o parayı vermem diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu lafı cuk diye oturuyor bu duruma.

Size de katılıyorum Yusuf Bey.  Paranıza göre seçenek sunmuş adamlar daha ne yapsınlar 1 kolide fişekmi hediye etsinler :))

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #35 : 13 Nisan 2015, 16:51:50 »
Çiftelerde namlu ucundaki o kurbağa yutmuş yılan görüntüsünü(şok yatağı) de düzeltmişlerdir inşallah,benim ilk gözüme batan yer orasıydı.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 13 Nisan 2015, 17:02:55 »
Çiftelerde namlu ucundaki o kurbağa yutmuş yılan görüntüsünü(şok yatağı) de düzeltmişlerdir inşallah,benim ilk gözüme batan yer orasıydı.

Erol Bey . yani hani tüfeğim olmasa mobil şoklu namlu ucunda kurbağa var sanacağım :)) yahu böyle bir yorummu olur Allah aşkına acemi bir tüfek kullanıcısı bile mobil şoklu namlu uclarının öyle olduğunu bilir yahu . namlu ucu öyle olmasa mobil şoku nasıl takacaksınız ?  mobil şok yatağının namlu ucuna gelen kısmınımı incelt'sinler yani. mantık bumu . yapmayın yahu . Yok kurbağa yutmuş yılan. yok çıkmaya gelmiş yumurta :D

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #37 : 13 Nisan 2015, 17:03:22 »
Yusuf Bey,

Konular birbirine karışmaya başlıyor. O resimleri , Emrah Bey'in verdiği "Almanlar gibi estetik kaygısı yok (estetik bakımından zayıf) ama sağlam" şeklinde ifadesine cevap olarak , -estetik kaygılarının düşük olduğu söylenen Alman tüfeklerinin "bile", estetik olarak yarıştırıldığı tüfeklere bir örnek olsun- diye koydum. Teknik özelliklerine hiç girmedim, zira İngiliz tüfeklerinin özellikleri sadece estetiklerinden ibaret değil, teknik özellik ve üstünlüklerini yazmaya başlasam saatler sürer. Oraya hiç girmedim, konu başlığındaki tüfeklerle karşılaştırmaya sokmak hata olur, haksızlık olur.

Biz Emrah Bey'le karşılıklı ne demek istediğimiz konusunda uzlaşmıştık.

Şimdi anladığım kadarıyla belki hızlıca okumuş olabilirsiniz diye tahmin ediyorum dolayısıyla ufak bir yanlış anlaşılma var sanırım ama çok önemli değil.

Selamlar.
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #38 : 13 Nisan 2015, 17:08:44 »
Mert Bey,

Erol Bey tecrübeli bir avcı.. Yanlış anlamadıysam Erol Bey'in söylediğini söylediğinde de haklı. Öyle değil. Bakın bir iki örnek, sökülebilir choke olacaksa namluda şişkinlik yapmadan da üretilebiliyor:

Erol Bey . yani hani tüfeğim olmasa mobil şoklu namlu ucunda kurbağa var sanacağım :)) yahu böyle bir yorummu olur Allah aşkına acemi bir tüfek kullanıcısı bile mobil şoklu namlu uclarının öyle olduğunu bilir yahu . namlu ucu öyle olmasa mobil şoku nasıl takacaksınız ?  mobil şok yatağının namlu ucuna gelen kısmınımı incelt'sinler yani. mantık bumu . yapmayın yahu . Yok kurbağa yutmuş yılan. yok çıkmaya gelmiş yumurta :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Yusuf GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 13 Nisan 2015, 17:14:02 »

Yani dönüp dolaşıp Huğlu tüfeği ile ingiliz alman tüfekleri kıyaslanıyor. Demek ki kıyaslanabilecek durumda Huğlu. Ne güzel.....

Yusuf Bey,

Konular birbirine karışmaya başlıyor. O resimleri , Emrah Bey'in verdiği "Almanlar gibi estetik kaygısı yok (estetik bakımından zayıf) ama sağlam" şeklinde ifadesine cevap olarak , -estetik kaygılarının düşük olduğu söylenen Alman tüfeklerinin "bile", estetik olarak yarıştırıldığı tüfeklere bir örnek olsun- diye koydum. Teknik özelliklerine hiç girmedim, zira İngiliz tüfeklerinin özellikleri sadece estetiklerinden ibaret değil, teknik özellik ve üstünlüklerini yazmaya başlasam saatler sürer. Oraya hiç girmedim, konu başlığındaki tüfeklerle karşılaştırmaya sokmak hata olur, haksızlık olur.

Biz Emrah Bey'le karşılıklı ne demek istediğimiz konusunda uzlaşmıştık.

Şimdi anladığım kadarıyla belki hızlıca okumuş olabilirsiniz diye tahmin ediyorum dolayısıyla ufak bir yanlış anlaşılma var sanırım ama çok önemli değil.

Selamlar.
1975-Antalya

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #41 : 13 Nisan 2015, 17:17:11 »

Mert bey isterseniz bolca çeşit olan biryerde inceleyebilirsiniz,HUĞLU`nunkiler çok bariz insanın resmen gözünü tırmalıyor AKUS`ta okadar belli değil mesela hiç olmayanlar da çok var.İbrahim bey vermiş örneğini,selamlar.

« Son Düzenleme: 18 Nisan 2015, 20:48:43 Gönderen: Erol ÖZTÜRK »
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Mert YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : 13 Nisan 2015, 17:19:59 »
Huğlu da namlu ucu şok yatağına gelen kısım namlu kalınlığı ile aynı duruyor . burada namlu şok yatağına gelen kısım inceltilmiş bu yüzden şişkinlik yok. mantıklı düşünürseniz. Mobil Şokun bir kalınlığı var ve hangi şoku takarsanız takın namlu içinden baktığınız da namlu dışına doğru dümdüz görülür. eğer mobil şok namlu içinden böyle görülüyorsa namlu şok yatağına ayrılan kısım inceltilmekten sonra nasıl dümdüz olur ? eğer inceltme yoksa mobil şok takıldığında namlu içinden bakıldığında mobil şok namlu içine taşmış olmazmı  ve buda atışlara zarar vermezmi ? mantıklı resim paylaşın lütfen. namlu uçu şok yatağı inceltilmekdikten sonra o şişkinlik giderilmez. ben bunu ARMSAN ve ATA ARMS da gördüm kullandım .

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #43 : 13 Nisan 2015, 17:20:24 »
Mert Bey,

Erol Bey tecrübeli bir avcı.. Yanlış anlamadıysam Erol Bey'in söylediğini söylediğinde de haklı. Öyle değil. Bakın bir iki örnek, sökülebilen choke olacaksa namluda şişkinlik yapmadan da üretilebiliyor:

Teşekkür ederim İbrahim bey,anlatmak istediğim tamda buydu.Selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #44 : 13 Nisan 2015, 17:20:59 »
Yok yok, yine yanlış anlaşılma oldu sanırım Yusuf Bey.

"..karşılaştırmaya sokmak hata olur, haksızlık olur." yazmıştım ben, tam tersi yani. Tam tersi anlamda bu yazdığım cümle :)

Yani dönüp dolaşıp Huğlu tüfeği ile ingiliz alman tüfekleri kıyaslanıyor. Demek ki kıyaslanabilecek durumda Huğlu. Ne güzel.....

1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Yusuf GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 13 Nisan 2015, 17:25:59 »
Hiç te öyle demiyor yazdıklarınız. Sabati ile ingiliz tüfeklerle italyanlar la karşılaştırılıyor. Görüyoruz nihayetinde neler yazdığınızı İbrahim Bey.
Yine de harikulade bir durum. Bir türk markasının  türk tüfekleriyle değil de yabancı tüfeklere göre kıyaslanması . Saygılar

Yok yok, yine yanlış anlaşılma oldu sanırım Yusuf Bey.

"..karşılaştırmaya sokmak hata olur, haksızlık olur." yazmıştım ben, tam tersi yani. Tam tersi anlamda bu yazdığım cümle :)
1975-Antalya

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #47 : 13 Nisan 2015, 17:31:30 »
Peki Yusuf Bey. Bu konuda ısrar etmeyeceğim.
Yazdıklarım yukarıda aynen duruyor, hiç birini "edit"lemedim.

Selamlar.

Hiç te öyle demiyor yazdıklarınız. Sabati ile ingiliz tüfeklerle italyanlar la karşılaştırılıyor. Görüyoruz nihayetinde neler yazdığınızı İbrahim Bey.
Yine de harikulade bir durum. Bir türk markasının  türk tüfekleriyle değil de yabancı tüfeklere göre kıyaslanması . Saygılar

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #48 : 13 Nisan 2015, 17:35:26 »
Örneği ben verdim.
Sabatti dediğiniz firma öyle ahım şahım dünyaca tanınan bir marka değil.
Web sayfasına bakın tüfeklerinde her taraf sidelock tüfek dolu değil.
Sarsılmazın bundan önce fason getirdiği tüfeklerin poze-çifte alayı bu firma dan fason idi sanırım.
İngiliz tüfeklerinin yanında dış kapının mandalı olur.
Bu saatten sonra İngiliz tüfekleri ile dünya da kimse yarışamaz.
O da belirli markalar arasında.

Sarsılmazın fason örneğini verdim. O tüfeklerden ben de kullandm çok güzel tüfeklerdi hala kullanıcıları memnun.
Biz bu tüfek işinde böyle lerleyemiyoruz. Müşteriler iç çaplardan ondan bundan memnun değil kanısı yaygın.
Dışarıdan işlenmiş fason metal kısımı ithal etmek daha akıllıca olur.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #49 : 13 Nisan 2015, 17:37:46 »
Mert Bey, yanlış anlamış olabiliriz. Ben de Erol Bey'in anladığı gibi anlamıştım ilk yazdığınızı.

Allah aşkına acemi bir tüfek kullanıcısı bile mobil şoklu namlu uclarının öyle olduğunu bilir yahu . namlu ucu öyle olmasa mobil şoku nasıl takacaksınız ? 
Yani , bu ilk söylediğinizden, "şişkinlik olması gerekir, bunu da  en acemiler dahil herkes bilir" demek istediğinizi anlamıştık.

Huğlu da namlu ucu şok yatağına gelen kısım namlu kalınlığı ile aynı duruyor . burada namlu şok yatağına gelen kısım inceltilmiş bu yüzden şişkinlik yok. mantıklı düşünürseniz. Mobil Şokun bir kalınlığı var ve hangi şoku takarsanız takın namlu içinden baktığınız da namlu dışına doğru dümdüz görülür. 
Burada ise, ilk söylediğinizden anladığımızın yanlış olduğunun farkına varıyorum, zira siz, "Huğlu'da öyle bir şişkinlik yok" diyorsunuz sanırım burada da...
1978 - Istanbul