Emrah Bey,
Benim biraz çifte merakım da var , dolayısıyla gerçekten güzel bir şey üretilir mi diye sürekli bekleyişteyim, 100 yıllık firmadan da artık üst düzey bir şeyler üretmelerini bekliyorum, kimse kusura bakmasın.
Herkesin beklentileri farklı olabilir ama biz tüketiciler olarak da artık , özellikle 100 yılını devirdiğini söyleyen bir üreticiden beklentilerimizi yükseltmeliyiz diye düşünüyorum. Dünyada neler yapılıyor , bu çift namlulu tüfeklerdeki kalite kriterleri neler biraz öğrenmemiz lazım diye düşünüyorum.
Şimdi bu radikal değişiklik yaptık 101'inci yılımızda diye sunulan çiftelere bakıyorum, namlularında en ufak bir değişiklik yok. Namluları hala sıra tüfekleri, en ucuz tüfekler nasıl üretilirse öyle üretilmiş.
Namlu içlerini milimetrenin 10binde biri hata toleransında honlamışlar mı mesela? Namlu içindeki hata toleransı nedir? Yoksa delip, çelik malzemedeki delme gibi bir travma işlemden sonra kasılmaları hiçe sayıp, göz ardı edip, bir de üzerine "çakma" fişek yatağını geçirip , krom kaplayıp kubuza takmışlar mı ? Bir kere "çakma fişek yatağıyla" ince zarif bir çifte üretmek çok zordur. Hatta imkansız. Chopper Lump namluların , tasarımından gelen bir avantajları vardır ki, en ince, en zarif ve en hafif çifteler ancak bu metodla yapılabilir. Benzer şekilde , estetik olarak da kıyas edilemez "çakma fişek yataklı" tüfeklerle.
Tetik düşürme ağırlıkları regüle edilmiş mi? Yoksa fason yay üreten firmanın insiyatifinde hangi yay hangi tüfeğe hangi mukavemette düşerse şansımıza mı ?
Bu çiftelerde kullanılan ejektör sistemi nedir mesela ? Hangi modeli örnek alıp uygulamışlar ? Ya da kendi tasarımları bir ejektör mü var ?
Çakmak mekanizmasını şu kapakların üzerinde üretemeyecekler mi hala ? Güzel bir sidelock yapılamayacak mı 100 yıl geçtikten sonra bile ?
Şu kubuz kaplamalarına bakıyorum, neredeyse pazarda satılan plastik oyuncakların üzerindeki gri kadar çiğ.
Bunların hiçbiri yoksa, nedir 100 yılın sonunda , 101'inci yılda radikal olan şeyler ?
Facebook sayfasındada gördüm bunları, modeller gayet güzel. Seçenekler çoğalmış. Sağlamlık konusunda zaten söylenecek birşey yok. Nasip olursa fuarda yakından inceleme şansımız olur. Paylaşım için teşekkürler.