Gönderen Konu: İzmir Çiçekliköy atış poligonu hakkında..  (Okunma sayısı 15288 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İzmir Çiçekliköy atış poligonu hakkında..
« : 11 Nisan 2015, 00:40:04 »
  İzmir Manisa yolu üzerinde Çiçekliköy’deki Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı olan poligonda herzaman gittiğimde avcılık ve atıcılık sporcu lisans kartımı gösterip kurşun atış alanında kurşun atışı yapıyodum. Fakat son haftalarda gittiğim zaman kurşun atışı kaldırıldı yasak dendi bana. Sadece trap-skeet atışı yapılabilindiği söylendi bana. Bende kurşun atıcam diye yanıma 51 namlu pompalı tüfek almıştım tamam bende skeet atıcam ozaman dedim tamam dediler bagajdan tüfeği çıkartınca ordaki görevli olmaz pompalı savunma tüfeği av tüfeği değil bunla atılmaz burda dedi. Nasıl savunma tüfeği av tüfeği olarakta kullanılıyo dedim görevli valla ben bilmiyorum başkan orda diye ak saçlı yaşlı bir amcayı gösterdi yanına gittim pompalıyla atış yapılmıyomu burda dedim amca gayet suratlı ve alakasız bir şekilde olmaz diyip sonra suratıma bile bakmadı.
  Poze tüfeğim Manisa’daki  evde kaldığından sadece otomatik vardı pompalıya alternatif olabilicek İzmir’de. Gidip otomatik getireyim dedim olmaz otomatiklede skeet atılmaz boşuna getirme dediler.
  Şimdi atış poligonundaki kuralları kim belirliyo? Belliki oraya başkan diye atanan kişi kafasına göre kurallar koyuyo. Herkesi pozeyle trap skeet atıcak diye standartlaştırma hakkı varmı? Tek kurşun çalışıcaklar yada otomatik tüfeğini kullanmak istiyenler nerede atış yapıcaklar? Bide şimdiye kadar otomatikle skeet atılan, tekkurşun atış çalışılan poligonda bu saatten sonra neoldu?
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 00:41:47 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
Ynt: İzmir Çiçekliköy atış poligonu hakkında..
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2015, 00:57:14 »
bogle bir poligondan haberim bile yoktu acikcasi ogrendigim iyi oldu, orda trap almak icin poze sart yani oglemi baska biseye evrak lazimmi? kendim icin sordumda..

sizede gecmis olsun gercekten gereksiz bir durum yaratmislar istersen havali tufekle gir kardesim yani sonucta atis sahasi degilmi
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2015, 02:09:49 »
bogle bir poligondan haberim bile yoktu acikcasi ogrendigim iyi oldu, orda trap almak icin poze sart yani oglemi baska biseye evrak lazimmi? kendim icin sordumda..

sizede gecmis olsun gercekten gereksiz bir durum yaratmislar istersen havali tufekle gir kardesim yani sonucta atis sahasi degilmi
Önce Türkiye avcılık ve atıcılık federasyonuyla iletişime geçip belge almanız gerekiyo
http://www.taf.gov.tr
 Kendi sitelerindeki başvuru formu, atıcılık spor lisansı için aile hekiminden doktor raporu bide banka hesaplarına 20tl yatırıyorun sonra Ankara'daki yerlerine kargoluyosun sana bir hafta 10 gün içerisinde sporcu lisans kartını gönderiyolar. Sonra atışa gittiğinizde 25plak atışı 12tl + plakların ücreti.
 O kart olmadan zaten poligona adım bile atılamıyoda şimdide türlü türlü yasaklar koymaya başlamışlar. Orda atma burda atma nerde atıcaz biz bu tüfekleri izlemek içinmi aldık. Vatandaşı illa dağda ormanda atışa itiyolar birgün çalıların arkasında mantar topluyan biri kayıcak aradan Allah muhafaza.
  Şimdi müsabaka gibi bir resmi durum olsa onda resmi kurallar geçerli olur trap için 76cm namlu olucak poze olucak askı kayışı olmuyacak v.s. v.s. ama oraya serbest atış için gidenlere bile saçma sapan yasaklar koymak bana yanlış geldi. Adam tek kırmaylada skeet atar otomatiklede atar kimi ne ilgilendirir. Sonra tek kurşun çalışanlar, domuz avcıları, savunma amaçlı çalışanlar, te kurşun yarışmasına katılıcak  olanlar nerde kullanıcak tüfeklerini.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 02:11:28 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Onur ORAL

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2015, 18:08:27 »
trap skeet antrenmanlarında diğer atıcıların konsantrosyonları ve bu işin bir düzene konulması amacı ile böyle bir uygulama olduğunu bütün sporcular bilir ve onaylar...tabiki bu işe merak salanlar ellerindeki silahlar ile atmak isteyebilirler..biz kendi poligonumuzda bile bu uygulamayı yapıyoruz..ancak ya yanlız atış yaptırıyoruz yada aynı tüfekler varsa bir keze mahsus olmak üzere aynı grupta attırıyoruz...izmir poligonu lisanslı sporcular için antrenman yapması için açık oluyor o şartlarda herkes atabilir.yoksa bir düzen olmaz ise canı atmak isteyen gelir ve oradaki düzen bozulur...bu yüzden uygulamada bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2015, 20:58:32 »
Bunda şöyle bir sorun var: Birisi tüfek alıyor ama av yapmak istemiyor; taşa toprağa sıkmak istiyor. Bu faaliyeti nerede gerçekleştirebilir? Boş bir yerde veya poligonda. Poligon kullandığı silahı beğenmediğinde kabul etmiyor. Diğer durumda atış yaparken kontrol ekiplerine rastlasa ya av yapmadığını ispat etmek zorunda kalacak, ya avlanmadığı halde av belgelerini çıkarmak durumunda kalacak veya atış yaptığı yer av alanı değilse, av alanı olmayan yerde av yaptığı zannı altında kalacak.

Bu ülkede av yapmadıkları halde elindeki silahlarla (poligon dışında) atış yapanlar suçlu damgası yeme riski altındalar.

Bunun dışında polignların kurallarını her poligon kendisi ayarlıyor diye biliyorum. Malesef elden gelen bir şey yok.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2015, 21:24:56 »
Bunda şöyle bir sorun var: Birisi tüfek alıyor ama av yapmak istemiyor; taşa toprağa sıkmak istiyor. Bu faaliyeti nerede gerçekleştirebilir? Boş bir yerde veya poligonda. Poligon kullandığı silahı beğenmediğinde kabul etmiyor. Diğer durumda atış yaparken kontrol ekiplerine rastlasa ya av yapmadığını ispat etmek zorunda kalacak, ya avlanmadığı halde av belgelerini çıkarmak durumunda kalacak veya atış yaptığı yer av alanı değilse, av alanı olmayan yerde av yaptığı zannı altında kalacak.

Bu ülkede av yapmadıkları halde elindeki silahlarla (poligon dışında) atış yapanlar suçlu damgası yeme riski altındalar.

Bunun dışında polignların kurallarını her poligon kendisi ayarlıyor diye biliyorum. Malesef elden gelen bir şey yok.
Sayın üstadım doğru söze ne hacet bizi doğru dürüst yönetecek kıravatlı beyefendileri görmek nasip olacak mı acaba.
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2015, 21:39:13 »
Sayın üstadım doğru söze ne hacet bizi doğru dürüst yönetecek kıravatlı beyefendileri görmek nasip olacak mı acaba.
Olur inşallah. Bunlara çözüm bulmak ne kadar zor olabilir?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2015, 22:37:52 »
trap skeet antrenmanlarında diğer atıcıların konsantrosyonları ve bu işin bir düzene konulması amacı ile böyle bir uygulama olduğunu bütün sporcular bilir ve onaylar...tabiki bu işe merak salanlar ellerindeki silahlar ile atmak isteyebilirler..biz kendi poligonumuzda bile bu uygulamayı yapıyoruz..ancak ya yanlız atış yaptırıyoruz yada aynı tüfekler varsa bir keze mahsus olmak üzere aynı grupta attırıyoruz...izmir poligonu lisanslı sporcular için antrenman yapması için açık oluyor o şartlarda herkes atabilir.yoksa bir düzen olmaz ise canı atmak isteyen gelir ve oradaki düzen bozulur...bu yüzden uygulamada bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum..
  Polat Bey, konuda belirttiğim gibi bende zaten sporcu lisansı var. Lisansım olmasına rağmen trapçıların skeetçilerin dikkati dağalıyo gibisinden bahanelerle karşılaşıyorum ki benim kullandığım 28gr. tekkurşunlar yeri göğü inleticek gibide patlamıyo hatta dikkatediyorum bazı trapçıların kullandığı fişekler tek kurşundan bile daha yüksek desibellere ulaşıyo patlama anında.
  Poligonda 3 saha var 2 tanesinde sadece trap ve skeet diğer 3. olan alandada trap-skeet vede tek kurşun ortak şekilde. Trapçılara 3.sahayıda tahsisetmek için kurşun atışlarını kafalarına göre yasaklıyolar. Tamam oraya kadar geldim atış yapmadan dönmüyeyim diye pompalıyla skeet atıcam diyorum olmaz bu savunma tüfeği deniyo tamam otomatik alıp geleyim diyorum olmaz sadece s.poze yada çifte olucak diyo. Atış yapmak için illakide trap yada skeet tüfeğiylemi gelmemiz gerekiyo. Ozamanda bu kıyafetle atılmaz derlerse bana şaşırmam.
  Ben ordaki şuanki durumu gençlik spor il müdürlüğüne bağlı olan (kimsenin babasının malı değil yani) bu alanı tanıdık eş dosta tahsisetme guruplaşma tekdüzeleştirme hareketi olarak görüyorum dışarıdan.
  Volkan Köydemir Bey bahsettiğim durumu gayet iyi anlamış. Bazen av bayisinden sıfır tüfek alıyoruz bayi götür dene beğenmezsen tutukluk yaparsa yarın getir ruhsatına işletmeden faturasını iptaledelim öyle bir şansımız var diyo. Gidip biyerde denemek durumundayız bu tüfeği gidicez orman kenarı v.s. biyerde atış yapıcaz milli parklar gelicek burda atış yapılmaz diyecek av sezonu haricinde av hayvanlarını rahatsızettin diyecek 500tl para cezası kesicek. O parayı poligonda motivasyonu bozulan trapçı ahbap gurupmu karşılıyacak?

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 22:39:04 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2015, 15:54:17 »
Her isteyen eline topu alıp Alsancak Stadına biz arkadaşlar ile çift kale top oynayacağız demeye benzetiyorum...Arkadaşlar ben 30 yıldır poligonlardayım ve poligonunu kendi yapan bir grubun parçasıyım..Yapmak korumak o kadar zorki...zaten destek yok...her hafta biz kendi çöpümüzü toplarız ama maalesef fişek denemeye gelenlerin sağa sola kurşun sıkanların pisliklerini biz toplayıp üstüne de hesabını biz vermek zorunda kalırız...bir kaç kez poligonu kapattırmaktan kurtardık arkadaşlarım bile bilmez...bizim gibi bir yer olsa seve seve yardımcı oluyoruz ancak resmi poligonlarda uyulması gereken kurallar var...ben izmir poligonunun olmadığı  zamanından beri atıcıyım oranın ilk kahrını çamurunu biz çektik..kürekte salladım makinada kurdum parada verdim ama kural neyse hala gidip uyarım..bu gözle bakın.anlamaya çalışın..eğer bir sıkıntı varsa şikayet mercileri vardır..sıkıntınızı dile getirirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 13 Nisan 2015, 22:01:27 »
Her isteyen eline topu alıp Alsancak Stadına biz arkadaşlar ile çift kale top oynayacağız demeye benzetiyorum...Arkadaşlar ben 30 yıldır poligonlardayım ve poligonunu kendi yapan bir grubun parçasıyım..Yapmak korumak o kadar zorki...zaten destek yok...her hafta biz kendi çöpümüzü toplarız ama maalesef fişek denemeye gelenlerin sağa sola kurşun sıkanların pisliklerini biz toplayıp üstüne de hesabını biz vermek zorunda kalırız...bir kaç kez poligonu kapattırmaktan kurtardık arkadaşlarım bile bilmez...bizim gibi bir yer olsa seve seve yardımcı oluyoruz ancak resmi poligonlarda uyulması gereken kurallar var...ben izmir poligonunun olmadığı  zamanından beri atıcıyım oranın ilk kahrını çamurunu biz çektik..kürekte salladım makinada kurdum parada verdim ama kural neyse hala gidip uyarım..bu gözle bakın.anlamaya çalışın..eğer bir sıkıntı varsa şikayet mercileri vardır..sıkıntınızı dile getirirsiniz.
Bende sporcu lisansı olmasa dediğiniz benzetme geçerli olurdu. Bende durumu sporcu lisansı olan futbolcuların antreman için sahaya gittiği zaman burda antreman yapılmaz sadece maç oynanır denmesine benzetiyorum  ;)
 Ben boş kovanlarımı herzaman toplarım toplamıyanları uyarmak zaten ordaki görevlinin işi. 3-5 kişi fişeğini yerden toplamıyo diye herkese fatura kesmek yanlış.
 Ayrıca benim görüşüm her eline tüfeği alanın gelip orda atış yapması yanlış olabilir ama insanları trap skeet çalışan belli bir ahbap gurubun motivasyonu bozulmasın diye dışarı alanlarda atış yapmak durumunda bırakmak risk yönünden çok daha yanlış.
 Madem oranın kurulmasına katkınız oldu hareketli domuz hedefi neden artık kullanılmıyo belki söylersiniz? Resmi poligon diyosunuz uyulması gereken kurallar v.s. fakat ozaman baştan resmi poligona kurşun atış alanı yapılmamalıydı?
 Ben zaten gerekli mercihlere şikayet dilekçemi vericem ülkemizde etkisi olur yada olmaz bilemem ama ben vatandaş olarak şikayetimi belirticem. Benim burda konu açmamın sebebi trapp skeet dışındada tüfeğini kullanmak denemek istiyen, tek kurşun çalışmayı seven birçok insan var ve poligonda bu imkan olmasına rağmen bazı insanların keyfi gereği kullandırılmadığının daha çok bilinmesi.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Orhan AKSOY

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 03 Mayıs 2015, 05:46:30 »
Ben cidden anlamadim yahu ? Sizde normal bos vakitlerinizde Istanbul,izmir,bursa gibi buyuk sehirlerde gidebilinecek poligon vs. atis talimi yapabilmek icin sporcu karti ve "super poze" tufek mi gerekiyor ?  :o Gercekten boylemi yani ?!?!
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Alper OKUDUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Haziran 2015, 18:49:03 »
Merhaba herkese, aranıza yeni katıldım ve bu yazıyı okuyunca bugün başıma gelen olayı bende paylaşmak istedim
bugün lisansım ve superpoze tüfeğimle poligona gittim ve trap atışı yapmak istediğimi söyledim. lisansın varmı diye sordular bende var dedim. sonra ama sen bizim kulübe üye değilsin atamazsın burada zaten plak da kalmadı diye cevap verdi. Bende gelmeden önce Erhan beyi arayıp sorduğumu atış yapabilirsiniz dediğini söyleyince, o zaman atış yapabilirsiniz dedi. sonra da yaklaşık 1-1,5 saat bekletti makinayı açmadı işlerim var diyerek. neyse zor bela açtırdık ve 2 seri atışımı yapıp geriye döndüm. buradaki çalışanlar gerçekten kafalarına göre kurallar uyduruyor ve yalanlar söylüyorlar. önce plak yok diyor sonra atış yaptırıyor vs..
birde bana söylenene göre sadece salı ve perşembe günleri atış yapılabiliyormuş, çarşamba günleri de kapalıymış. bu poligona ait kuralları nereden bulabiliriz acaba? okuyalım da öğrenelim bari!!!
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Serkan GÜNGÖR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Ağustos 2015, 00:04:27 »
  Poligonla ilgili kuralları poligon müdürü kimse onun cebindeki saçmalardan seçmeler isimli kitaptan bulabilirsiniz  ;D ;D Aynen dediğiniz gibi kafalarına göre kural yazıyolar kendi tanıdıkları gurup dışında dışarıdan gelip insanlar spor yapmaya alışmasınlar orda diye. Nasılmış o salı çarşamba sadece atış varmış hafta sonu gidin bakalım nasıl atış yapılıyo. Hafta içi işi olan neyapsın böyle saçmalık olurmu? Kulüp üyeliği falanda neymiş atıcılık lisansını aldıktan sonra? ordanda saçma bir defetme bahanesi uydurmuşlar.

Poligon orman arazisinde. Orman arazisi devletindir milletindir!!! Spor il müdürlüğüne başvurup biz burayı sporcuların atıcıların hizmetine bir alana dönüştürücez diyipte izin aldıktan sonra orman arazisinin üzerine çöküp kendi tanıdıklarına peşkeh çekmeye diğer faydalanmak istiyen vadandaşı dışlamaya yıldırma çabalarına hiç hakları yok. Şikayetçi olan herkes bence spor il müdürlüğüne dilekçe versin bu konuyla alakalı. İnsanlar sustukça bazıları bildikleri gibi at oynatmaya devamedicek çünkü. >:( >:(

Madem kurallar var yazıp asmak zorundalar oraya. Yazıp asınlar o uydurdukları saçma kuralları orayada bende alıp manisadaki diğer spor il müdürlüğüne bağlı poligona gideyim bu kurallar sizdede geçerlimi diye sorayım içlerinde uydurulma kurallar varsa spor il müdürğüne gideyim. Oraya gelen herkes profesyönel atış turnuvasına katılmak zorunda değil. Amatör olarakta atış yapılabilir. Sizi ne ilgilendirir adamın tüfeğinin cinsi namlu boyu. Otomatik tehlikeliyse eğer atış alanına inene kadar mekanizma geride olucak şekide tüfek tutulmalıdır diye kural koyulması yeterlidir. Onun dışında pozeyle otomatiğin güvenlik açısından bir farkı kalmıyo zaten.

« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2015, 00:21:26 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Ağustos 2015, 00:07:34 »
Ben cidden anlamadim yahu ? Sizde normal bos vakitlerinizde Istanbul,izmir,bursa gibi buyuk sehirlerde gidebilinecek poligon vs. atis talimi yapabilmek icin sporcu karti ve "super poze" tufek mi gerekiyor ?  :o Gercekten boylemi yani ?!?!

Yok kardeşim sporcu lisansı ve super poze tüfekte yetmiyo, biz onlar olmasına rağmen atış yapamıyoruz. Başka türlü şeyler gerekiyo bilmem anlatabildimmi  ;)
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2015, 00:25:16 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Enes AHMET

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 03 Ağustos 2015, 17:28:45 »
 >:( >:( >:( >:(kraldan cok kralcılar
Süleyman AYDIN
1973-İzmir