Her isteyen eline topu alıp Alsancak Stadına biz arkadaşlar ile çift kale top oynayacağız demeye benzetiyorum...Arkadaşlar ben 30 yıldır poligonlardayım ve poligonunu kendi yapan bir grubun parçasıyım..Yapmak korumak o kadar zorki...zaten destek yok...her hafta biz kendi çöpümüzü toplarız ama maalesef fişek denemeye gelenlerin sağa sola kurşun sıkanların pisliklerini biz toplayıp üstüne de hesabını biz vermek zorunda kalırız...bir kaç kez poligonu kapattırmaktan kurtardık arkadaşlarım bile bilmez...bizim gibi bir yer olsa seve seve yardımcı oluyoruz ancak resmi poligonlarda uyulması gereken kurallar var...ben izmir poligonunun olmadığı zamanından beri atıcıyım oranın ilk kahrını çamurunu biz çektik..kürekte salladım makinada kurdum parada verdim ama kural neyse hala gidip uyarım..bu gözle bakın.anlamaya çalışın..eğer bir sıkıntı varsa şikayet mercileri vardır..sıkıntınızı dile getirirsiniz.
Bende sporcu lisansı olmasa dediğiniz benzetme geçerli olurdu. Bende durumu sporcu lisansı olan futbolcuların antreman için sahaya gittiği zaman burda antreman yapılmaz sadece maç oynanır denmesine benzetiyorum
Ben boş kovanlarımı herzaman toplarım toplamıyanları uyarmak zaten ordaki görevlinin işi. 3-5 kişi fişeğini yerden toplamıyo diye herkese fatura kesmek yanlış.
Ayrıca benim görüşüm her eline tüfeği alanın gelip orda atış yapması yanlış olabilir ama insanları trap skeet çalışan belli bir ahbap gurubun motivasyonu bozulmasın diye dışarı alanlarda atış yapmak durumunda bırakmak risk yönünden çok daha yanlış.
Madem oranın kurulmasına katkınız oldu hareketli domuz hedefi neden artık kullanılmıyo belki söylersiniz? Resmi poligon diyosunuz uyulması gereken kurallar v.s. fakat ozaman baştan resmi poligona kurşun atış alanı yapılmamalıydı?
Ben zaten gerekli mercihlere şikayet dilekçemi vericem ülkemizde etkisi olur yada olmaz bilemem ama ben vatandaş olarak şikayetimi belirticem. Benim burda konu açmamın sebebi trapp skeet dışındada tüfeğini kullanmak denemek istiyen, tek kurşun çalışmayı seven birçok insan var ve poligonda bu imkan olmasına rağmen bazı insanların keyfi gereği kullandırılmadığının daha çok bilinmesi.