Artık üretilmeseler de piyasada bolca sıfırı mevcut alacak olan arkadaşların bu sorundan dolayı tüfeklerinden soğumamaları için buraya yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum.
Yaklaşık üç hafta önce müşterisi olduğum bir bayinin sattığı urika2 tüfeğin tutukluluk problemi ile geri geldiğini,bana yardımcı olabilip,olamayacağımı sormaları üzerine bir umut bayinin yolunu tuttum.Tüfeği alan arkadaş birkaç iyi marka fişek denemiş ve tüfek ile ardarda asla üç el ateş edememiş.Çektiği videoda tüfek fişeği aynen benim kendi tüfeğimde gösterdiğim gibi kaşık fişeği sıkıştırıyor bu bazen ikinci bazende ilk fişekte gerçekleşiyodu.
resim yuklemekTüfeği orada söktüm ve tetik tertibatındaki kaşığın arkasındaki bu parçanın çalışmadığını farkettim.Bu tüfeklerde oldukça fazla fabrika yağı var ve donmuş!
resimParçada ufak bir yuva var ve bu yuvada ufak yay çalışıyo,burada biriken yağ katılaşmış parçayı ağır işletiyo,bazen hiç hareket ettirmiyor.
resim upload servisleriBu bölgeye ve kompile tetik tertibatına temizleme yağı veya tüfekler için hazırlanmış bir çözücü sıvı ile temizlemek gerekli ve bütün parçaları elinizle hareket ettirip alıştırmak lazım.
resim upload servisleriresimücretsiz resim barındırmaresim yükleme servisiücretsiz resim barındırmaTüfeği aynen tarif ettiğim gibi temizledik ve atışa gittik,hiç problem çıkarmadan ardarda atışlar yaptık.
NOT:Sıfır alınan tüfeklerin hiç atış yapmadan temizleme yağı ile iyice sökülüp temizlenmesi şart çünki aldığım tüfeklerin içlerinden hep ufak metal talaşı çıktı!katılaşmış yağ sorunlarından dolayıda yeni aldığınız tüfeğinizdende soğumazsınız.