Peugeot aracımı 2010da sattım. Devir sırasında ne borç ne vergi çıkmadı. Geçen sene vergi dairesine gittiğimde baktım, borcum sıfırdı. Birkaç kez netten kontrol ettim, ödenmemiş ne cezam ne vergi borcum vardı. Edevlete baktım, orda da sorun yoktu.
Sonra bir gün )
E devlette 810 lira trafik cezam oldu. Hayırlı olsun. 2010da sattığım peugeot a ait radar cezası. Ana para 270 lira, katlana katlana 810 lira olmuş. 2009 ve 2010da 2 kez radara yakalandım. İkisinde de cezaları ödedim, makbuzları da ruhsattaydı. Aracı satınca ruhsat da makbuz da gitti. Zaten borç yoktur yazısı aldım. Makbuzu saklamak nasıl aklıma gelsin? Saklasam ne olur? 4-5 sene sonra yazılar siliniyor.
Şimdi benim günahım ne ? Birisi çıkıp bu topraklarda en büyük mafya devlettir dese önce ben kızarım. Ama haksız da değil sanırım. Trafik polisi cezayı yazmış, 5 sene saklamış. Sonra kafasına esmiş, vergi dairesine yollamış. Onlar da canı isteyince sisteme girmişler. Sistem şahane. Ödemezsen maaşına e-haciz koyar. Maliyeye para lazım. Enflasyon yüksek, halk fakir, satacak birşey kalmadı, bütçe açık veriyor. Eee, her cezayı, vergiyi, faturayı gününde ödeyen gariban vatandaş Gürkan 810 lirayı da ödesin, ne olur yani? Zaten ödemiş de, yanlışlık olmuş işte. Bu sefer de faiziyle 3 katını ödesin. Nasıl olsa hepimiz, 2 liralık benzine 5, 30 milyarlık arabaya 50, 1 liralık sigaraya 6 lira ödemiyor muyuz? Deli dumrul vergisi alan bir sistem; bizi, bu ülkenin vatandaşlarını dünyanın en çok vergi ödeyen insanı yapmıyor mu?
3 milyon insanı hesapsız ağırlayan, nükleer ucuz diyip 25 milyar dolara ihale veren, sırça köşkler saraylar yaptıran, memura %3 emekliye %5 verip vekile %100 öneren, bebek gibi kaldırımları her sene yenileyen harika erklerimiz var bizim. Bankaların kucağında, borç haciz kovalayan gariban esnafı düşünen mi var sanıyorsunuz? Emekliye verilen maaşa yazık, boşa gidiyor diyenler, 900 lira asgari ücretle aslan gibi geçinilir lafını sarfeden bakanlar var.
Komşumuzla, aynı mahalledeki dostumuzla mezhebi, dini, takımı, partisi farklı diye bizi düşman etmek isteyenler var.
Acun gibi adamları da var. Boşverin bunları. Açın şimdi, survivor da kim kimi tokatlamış ?