Suat Bey,
Ben bu tür test ve değerlendirmeleri, elime geçen hemen her tüfekle yapıyorum zaten. Yani aslında bu benim ciddi şekilde detaylarına indiğim hobilerimden bir tanesi... Öyle ki yıllardır, biraz da obsesif bir detaycılık anlayışıyla (biraz Alman işi diyelim
) keyif alarak zaman geçirdiğim bir uğraşım. Akışkanlar Mekaniği ile tanışmamdan sonra biraz daha, biraz daha diyerek daha da derinine indiğim konulardan bir tanesi ateşli silahlar.
Bütün ekipmanlar ve ölçüm aletleri şahsıma ait, sürekli kullandığım aletler. Ekipmanlarımın bazıları, son kullanıcı ürünü değil, endüstriyel ürünlerdir, Türkiye ve OrtaDoğu'ya satışı yasak olan şeyler de var. Şu an burada marka veremeyeceğim ama son kullanıcıdan ziyade, FBI silah departmanının partner'inin de ürünü var elimde. Başkasının ekipmanını da ölçüm aletlerini de kullanmam , kendi ekipmanımı da başka kimseye kullandırmam.
Yaptığım testlerin tamamını kendim yaparım, sonuçlarını da kimseye bırakmadan kendim değerlendirim, zira izlediğim metodolojileri Türkiye'de şu ana kadar kullananı görmedim, zira bu metodolojiyi tamamen ben derleyip hazırladım. (Amerikan ve İngiliz üniversitelerinde Makine Mühendisliği ve bazı ilgili bölümlerde okutulan çeşitli akademik kaynaklardan, eski İngiliz üreticilerinin referans kitaplarından vs.)
Akdaş firması yetkilileri de , tıpkı Akus, Ata, Armsan vs gibi beni tanıyan, tanıştığımız insanlar. Kendileri tüfeklerinin tarafımdan test edilmesini büyük bir cesaretle talep ettiler. Çıkacak sonuçlar (izlediğim metodoloji gereği) tamamen matematiksel, net ve yoruma kapalı sonuçlar olacak. Sonuçlar ne çıkarsa çıksın kabul etmek zorundalar. Kimseye eyvallahım yok, ayrıca yerli sanayiimizin dünyadaki durumu hepimizin malumuyken , gereksiz romantizm yapmaya hiç de niyetim yok...
Akdaş markası tesadüfen mi seçildi.yoksa bu firmadan bir talep mi geldi merak ettim.yaban tv de bazı agalar var.onlar da testler yapıyorar.jeep lerin arkasına domuz resmi ve ördek resmi koyup ateş ediyorlar falan.tabiki büyük firmalarımız bu abilerimizin testlerine sponsor oluyorlar.çok bilimseller ya her şeyi o zatı muhteremler biliyorlar ya.şu yukarıdaki test gibi bilimsel bir testi yapıp yayınlayabilen kaç firma var.50 yıl geriden geliyorsunuz dedimi suratları bir karış oluyor.biz yaparız istesek yan yattı çamura battı imkan olsa vs vs...!