Aynen, saygı gösterelim, destekleyelim, özellikle kabuğunu kırmaya çalışan farklı bir şeyler yapmaya çalışanları destekleyelim. Yapılan eksikleri hataları da bildirelim, söyleyelim, iyileştirmelerini isteyelim. Zorlayalım üreticiyi...
Kötü üretim yapmakta ısrar eden bir üretici için ise, "olsun öyle yapsınlar o da olur olsun öyle olsun, bizim üreticimiz sonuçta" şeklinde bir yaklaşımın hiç bir faydalı yönünü göremiyorum ben. Aksine üretici için de, sektör için de yapılabilecek en büyük kötülüklerden bir tanesi. "Şunu yapamamışsınız, düzeltin bunu " demek lazım. üretici baskı hissetmesi lazım, geliştirmek için kaygılanması lazım.
Tabi bunları derken de azıcık bilinçli olmak lazım. "Ben pozemle kurşun atıyorum bilmem ne oluyor, böyle pezo mu olur"!...
O elindeki tüfek-namlusu kurşun atmak için üretilmedi canım kardeşim, kurşun atılmaz o tüfekle. Avrupa da olsa, yerli de olsa , o tüfekle kurşun a-tıl-maz.
"Yok valla, bizim köyde hep atıyorlar sen bilmiyon..."
Ya kardeşim atılmaz... A-TIL-MAZ.
Çantası için firma değerlendiriliyor, o çantayı verdiğinde tüfeğin kalitesinden azıcık dahi olsa ödün verme riski varsa hiç vermesinler. Bir av bayiinden bir kutu fişek parasına alıverin. Merkel çifte yapıyor, 2.000 Euro çantasına para vermezsen tüfeği karton kutusunda ya da en basit (muhtemelen İtalyan
) plastik kutuda gönderiyor.
Akus ve Akdaş, sektörde ciddi bir ivme yakaladılar ve bir kaç yıl içerisinde adları en çok duyulan firma oldular. Ama hala fersah fersah almaları gereken yolları var. Yine de, belli ki iyi bir şeyler yapmaya çalışan, uğraşan firmalar, "bilinçli bir şekilde" zorlayın daha da iyi şeyler yapacaklarını göreceksiniz.
Mesela , zorlayın Akus'u baskı yapın, telefon yağmuruna tutun, "yav kardeşim iyi tamam da şu çiftelere Assited-Opening sistemini ne zaman göreceğiz, bunu yapsa yapsa Akus yapar" deyin sorun baskı yapın. "Disc Set Striker özelliğini ne zaman göreceğiz" deyin.
Arayın Akdaş'ı, "şu tetik kaplamalarıyla ilgili ne yapacaksınız? Ne zaman yapacaksınız, ya da alternatif bir şeyler sunun" deyin. Zorlayın. Ama bilinçli zorlayın. "Gelecekte, değişebilir hinge pin olmayacak mı bu tüfeklerde?" deyin.
Böyle şeyleri de öğreneceğiz inşallah.. Üreticiyi gerçekten geliştirmesi gereken gerçek eksiklerine yönlendirebilmek, bu yönde zorlayabilmek dileğiyle...
Hala ısrarla "Pezomla kurşun atıcam... " diyen adama da yolun açık olsun diyorum.
yerli üreticilierimize de saygı gösterelim arkadaşlar biraz önce yukarda yazdıklarımız boş laf şamataydı arkadaşların dediği gibi ilerleme ve bu sektör için iyi şeyler yapmaya çalışan dürüst üreticilerimizde var (akdaş) gibi