Ersin Bey,
Amerika'da ve dolayısıyla Amazon'da çeşitli hedef standları var. Ancak bu benim kullandıklarımın tedarikçisi Türkiye'ye gönderim yapmıyor diye biliyorum, Amazon da göndermiyor Türkiye'ye bildiğim kadarıyla.
Alternatif yollarla her zaman getirtebilirsiniz tabi.
Bununla birlikte , bunlar sürekli kırılan şeyler, yani "sarf malzemesi" olarak düşünmelisiniz bunları, zira ortalama her 80-100 atışta bir tane stand kullanılamaz hale gelebiliyor. Özellikle, slug atışı da yapıyorsanız ve özellikle "yerli" slug fişek de kullanıyorsanız, yukarıda verdiğim atış sayısının da altına düşebilir her birinin ömrü.
Benim elimde beş tane kaldı onları da penetrasyonda kullanıyorum, yeni temin etmem lazım , örneğin namlu önüne de bir tane daha koymam lazım, muzzle blast etkisini elimine etmek için ortası delik bir mika plaka tutmak gerekiyor namlu önünde, bu plaka olmazsa, özellikle subsonic (ses hızından daha yavaş) fişeklerle atış yaparken sorun oluyor, saçmalardan önce ses hızında yayılan blast dalgaları kronografı harekete geçiriyor ve primary velocity ölçümünde hata alınıyor vs...
Kırılmayacak olanı metalden yaptırdım, o da yerinden kalkmadı, taşımaya üşendim, hiç bir işime yaramadı
Kırılıyorlar yani
Kronografın skyscreen (üçgen çerçeve ve altlarındaki lensler de) parçaları da sürekli kırılıyorlar. Çoğu zaman saçma grupman çapını hesaba katsanız da hesaplayamayacağınız şey tapanın izleyeceği yol oluyor. Tapa çok tutarsız yol izleyebiliyor, özellikle "yerli" fişeksee ben kronograf ve tüm setup'ı söküyorum
Tapanın namlu ucundan birkaç metre uzaktaki momentumu, skyscreen'e ait side panel, üst difüzör ve screen lensleri paramparça edebilecek kadar yüksek oluyor
Dolayısıyla ben atıştan önce her nekadar hedefin ortasına "bull's eye" işlevi görecek parlak bir nokta koysam da, asıl kaygım screen üçgenlerinin üçünü birden tam merkezleyerek hedef kağıdına atmak oluyor, dolayısıyla tam ortaya değil de biraz sağa biraz sola biraz üste ya da alta atmış oluyorum ama 30inch ve 20 inch çemberleri atıştan sonra çizildiğinden sorun olmuyor. Bu durumda sadece POI hesabı çok gerçekçi olmuyor, o da hassas hesaplanmak istenirse ona özel setup da yapılır.
Orada gördüğünüz parçalar içinde en uzun ömürlüsü gun rest, o da ömürlük değil, kullanım sıklığına ve bakımınıza göre değişiyor, resimlerde görülen benim üçüncü "gun rest"im
Neyse işte, uzattım ama masraflı işler
İbrahim bey bu sabitleme aparatlarını nereden temin edebiliriz?? Özellikle atış kağıtlarını sabitleme aparatını..Bir link veya bilgi verebilirseniz memnun olurum..Konuyu sürekli takip ediyorum ve sonuçları merakla bekliyorum..Selamlar..