Gönderen Konu: Pompalı tüfek hakkında yardım lütfen  (Okunma sayısı 9258 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Pompalı tüfek hakkında yardım lütfen
« Yanıtla #25 : 25 Ağustos 2015, 20:17:05 »
Tunç bey
Aynı zamanda yazmışız önceki mesajınızı yeni gördüm.
Av amaçlı düşünmüyorum. Arada bir ormanda kısa mesafe tek kurşun atayım bide Arabada bulunsun maksadiyle alıyorum.
O yüzden kısa namlu baktım.
Baktığım kısa namlu ların hepside slug. Ve fix şoklu. Mobil şok kısa namlularda satılmıyor sanırım.
Birde hem size hem genelede sorayım? 46cm ve 51cm slug namlular arasında ne fark olur?
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 25 Ağustos 2015, 21:47:38 »
benim otomatik var 51 cm slug alev gizleyenli  uzatmada takabiliyorum sizde öyle birşey düşünebilirsiniz
pompalı tüfek olarak stoeger tavsiye ederim nedeni ise hem sağlam hemde yedek namlu daha uygun hemde bana göre türkiyede üretilen en iyi namluya sahip
bir tüfek hatsanı bilmiyorum armsan ların yedek malzemesi çok pahalı iyiki varsın stoeger
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 25 Ağustos 2015, 22:22:24 »
Gürkan bey benim araç doblo olduğundan güneşliğin üstünde  boydan boya torpido var.  Orda tutmayı düşünüyorum.
O yüzden 5cm kısa olması bile bir avantaj benim için.
Aimguard ile marineguard arasında fark yoksa 50tl daha verip marineguard almak daha mantıklı duruyor.

doblodaki o yeri biliyorum da arabanın içinde tüfek taşımak yasak. Sizi sıkıntıya sokar bagajda olması laazım. Marine olanlar güneşli havada ışığı iyicene üzerine çekecektir.gözünüzü rahatsız edebilir ben almazdım şahsen.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 25 Ağustos 2015, 22:25:06 »
Akkar marka 47 namnulu pompalıların mobil (içten) şoklu olanları da var. Hatsan mpler de dıştan şoklu. Alev gizleyen takılBiliyor.  namnu uzatma aparatları takılıp namnu boyu uzatılabiliyor. Ferhan şensoyun dediği gibi  söküleybıl, takıleybıl.

51 cm çok ses çıkarır ve şahlanır 47 ise daha da fazla ses çıkarır e şahlanır. 61 cmnin altında kurşundan çok isabet beklememek lazım.  Kulaklıksız atmayınız.
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2015, 22:32:52 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 26 Ağustos 2015, 00:02:15 »
Kısa namluyla tek kurşun atışında 100 metrede dahi isabet oranı iyidir. Önemli olan kurşunun kalitesi.
Ama ses ve şahlanmaya katılıyorum.
Armsanın yedek parçası pahalı mı bilmiyorum. Kolay kolay bozulan bir parça göremedim. Birkaç eş dost da fabrikadan parça istediğinde zaten para almadılar.
Neyse zaten hatsan a karar verilmiş.
Güle güle kullanın
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 26 Ağustos 2015, 00:13:52 »
Tayfun kardeşim bahsettiğin kral pompalının aynısı bende var resminide ekliyorum geçen sene peşin  seyyar katlanabilir ve normal dipçiği ile 400 e almıştım avda kullamıyorum merakım hevesimden aldım bu pompalıyı  karışık ağır şevrottin ve domuz kursunu hepsini attım bir sıkıntı yaşamadım ancak söküp takması seni biraz sinir edebilir mekanizma ve icra yayını takmak ilk başlarda baya sinir bozucu oluyor ancak 51 cm fix şok namulusu ile bu pompalıda kursun atmak ayrı bir keyif birde geri tepmesi çok az bu kral pompalının benim yarı otomatikten bile az geri tepmesi var sen birde hatsan düşünüyorum demişssin eğer bütçen yeterliyse hiç düşünme al hatsanı ömür boyu kullanırsın hatsanın satiş sonrası desteği aynı akkar gibi şahane çok ilgileniyor müşterisiyle hatsan çok sağlam tüfektir
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #31 : 26 Ağustos 2015, 01:14:03 »
47 ile 51 arasında fark işte o kadar.
amaç av değilse olabildiğince her yere sığacak bişey olsun o zaman 47 olsun
belki 4 cm ile bir yerlere girmeyeceği tutar.

mobil şok olursa fonksiyonel kullanabilirsiniz. 47 mobil şok bazı firmalarda var.
içten dıştan pek farketmez ama ben alsam içten alırdım.

bunlar anlık yüzleyip atılacak savunma silahları olmuş olur.

mobil şokun faydası ise piyasada satılan kurşunların çapları bir değil.
şokla düzeltme yaparsınız keyfi atışlarda mesela misketi 3 orman tipini 4 gualandi 5 brenneke 4-5 şok
ile atmak daha iyi hedefi vurmanızı sağlar. sizde keyif alırsınız.

hem satılan 10-5 cm uzatmalarla veya daha uzunlarla tüfek boyunu uzatabilirsiniz.

siz mobil şoklu alın markaya karışmıyorum. pompalı olduğundan marka çokta önemli değil.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 26 Ağustos 2015, 09:20:15 »
Akkar marka 47 namnulu pompalıların mobil (içten) şoklu olanları da var. Hatsan mpler de dıştan şoklu. Alev gizleyen takılBiliyor.  namnu uzatma aparatları takılıp namnu boyu uzatılabiliyor. Ferhan şensoyun dediği gibi  söküleybıl, takıleybıl.

51 cm çok ses çıkarır ve şahlanır 47 ise daha da fazla ses çıkarır e şahlanır. 61 cmnin altında kurşundan çok isabet beklememek lazım.  Kulaklıksız atmayınız.

Savaş bey
Akkarın sitesinde 47namlu ve mobil şoklu pompalı model göremedim. Siz hangi modeldden bahsetmiştiniz?

http://www.akkar.com.tr/karatay-slug-pump-action-shotguns,2,336
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 26 Ağustos 2015, 09:21:31 »
kralın dipçik pedi güzelmiş tepmeye en kolay ve mantıklı çözüm .

tepmesi çok az bu kral pompalının benim yarı otomatikten bile az geri tepmesi var

1978-İZNİK

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 26 Ağustos 2015, 09:25:48 »
doblodaki o yeri biliyorum da arabanın içinde tüfek taşımak yasak. Sizi sıkıntıya sokar bagajda olması laazım. Marine olanlar güneşli havada ışığı iyicene üzerine çekecektir.gözünüzü rahatsız edebilir ben almazdım şahsen.

Yok güneş almıyor ve dışarıdan görünmüyor.  Resimdeki üstte aynanın üstünde boydan boya olan gözden bahsediyorum
1982 Kocaeli

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #35 : 26 Ağustos 2015, 15:50:11 »
Savaş bey
Akkarın sitesinde 47namlu ve mobil şoklu pompalı model göremedim. Siz hangi modeldden bahsetmiştiniz?

Sitelerde her model yok ki. Ara yaparlar. Yeterki sen tufeginizi alacam de. Akkar farklidir.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 27 Ağustos 2015, 00:25:30 »
Tunç abi şu şeritli namluda kursun atışına dönersek ben hala o yivsiz av tüfeklerinin incececik namlusunda tek kursun her atşımda sanki tüfeğimden bi ömür gitmiş gibi hissediyorum  sulug namlular hariç sen ne dersin fazla kursun atmak namluya zarar verirmi
1985
BURSA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #37 : 27 Ağustos 2015, 18:54:24 »
vermez canercim. yumuşacık kurşun malzeme çelik namluya ne yapacak.
tabi tüfeğin içi çapından çok daha geniş olmadıkça.
bence olası 2 durum var

1. arpacık fırlaması. onuda arpacığı sıkarken birde yapışkan sürersen çözersin
2. bant açılması. gümüş kaynaklılarda bu sorun uzuuun yıllar geçmedikçe yaşanan bişey değil.
olduktan sonra trap fişeği bile bantı açabilir. gerçek gümüş yerine bazen prinç kaynak
yapıyorlar onlar daha az dayanıyor. yinede namlu olduğu gibi duruyor.

iş birazda şans işi bant açma konusunda. tüfeğini tazecik alırsın daha sıfırdır.
yaw bir 40 gram deniyim dersin ilk atışta bile açabilir.

bir tüfeğin bantının gerçek gümüş kaynak olduğunu nereden anlarsın.
bantın namluyla birleştiği yerin kenarlarından azıcık taşar. o taşan yere bakarsan,
boyasız olduğunu görürsen hata gibi duruyorsa o gerçek gümüş kaynaktır.
gümüş kaynak boya ve kaplama tutmaz çünkü.

dikkat ettiğim akkar, sarsılmaz, akus gümüş kaynak kullanıyor. Bu arada kaynak dediğime bakma
aslında kaynak değil lehim türüdür. artık eski usul bile kaynatmıyorlar. yaprak lehimi araya koyup
indüksiyon makinasında istenilen derecede anında lehimliyorlar. işte bu işi yaparken
ustalık önemli yaprağın kalitesi ve yeterli kadar pastası.
« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2015, 18:59:07 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 28 Ağustos 2015, 07:22:23 »
Savaş bey

AKkarın 47 namnu mobil şoklusunu bazı web sayfalarında görüyordum açtım akkara telefonu sordum.fix şoklu da,  mobil şoklu da yapıyoruz dediler.
1978-İZNİK