Gönderen Konu: Nitro Beast Tek kurşun ve grupman atışı  (Okunma sayısı 1592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Nitro Beast Tek kurşun ve grupman atışı
« : 01 Nisan 2015, 22:27:43 »
Herkese merhabalar. Nitro beast ile yapmış olduğum atış videosu ve fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum. saçma grupman denemesi fotoğraflarımın hepsini bulamadım pc de, onları da paylaşmak isterdim. çalışırken öğle arasında can sıkıntısından hem hareket olsun hemde sezon kapalıyken tüfeğe uzak kalmayalım diye biraz atış yapmıştık :)
bütün kurşun atışlarında 5 çentik şok takılı. videoda yaklaşık 35 metre yerdeki CD lere meca extra slug 28 gr fişekle atış yaptık. hedef kağıtlarına da yaklaşık 50 metreye karışık şekilde meca extra slug 28gr, yavaşçalar speedy slug 32 gr, sterling big game 28 gr tek kurşunlarla karışık atışlar yaptık. birkaç farklı kağıda atış yapıldı ama videoda atışlarda 2 ayrı kağıt vardı sadece birini yakın çekim yapmışız. ayrıdan paylaştığım hedef kağıdınada yine yavaşçalar speedy ile 5 adet atış yaptım. saçma grupmanı da yavaşçalar süper trap fişeği. tüm atışlar ayakta desteksiz yapıldı. umarım beğenirsiniz . hedef kağıtlarımız 70 cm uzunluk 50 cm genişlik kırtasiye tipi fon kağıdı. hedef merkez dairesi çapı 10 cm.
Fırsat bulup yine atış yapınca sizlerle paylaşacağım inşallah.

ücretsiz resim barındırma
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2015, 18:51:30 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Nitro Beast Tek kurşun ve grupman atışı
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2015, 00:15:21 »
Yivsiz, gezsiz, optiksiz bir tüfekle kurşunlar desteksiz atılınca böyle sonuç normal. O kadar mesafeden o belli belirsiz çemberi görebildiiyseniz maşallah atmaca gibi gözleriniz vardır. Ben 36 metreden tahta kalemiyle çizdiğim çemberi görememiştim :) Kabaca ortaya atıp çemberin ortasından 12-15 cm uzaklara isabet ettirmişsiniz. İyidir, daha ne olacak. Bir de destekli, daha belirgin görünen bir noktaya atıp sonucu (sözle veya resimle) paylaşırsanız seviniriz. 24 g fişek o mesafeler için olmamış. Tabi 1-2 daha atsanız belki daha farklı sonuçlar görecektiniz. Tek atış bence yorum yapmak için yetmez. Takdir sizin tabi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Nitro Beast Tek kurşun ve grupman atışı
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2015, 10:03:34 »
Yivsiz, gezsiz, optiksiz bir tüfekle kurşunlar desteksiz atılınca böyle sonuç normal. O kadar mesafeden o belli belirsiz çemberi görebildiiyseniz maşallah atmaca gibi gözleriniz vardır. Ben 36 metreden tahta kalemiyle çizdiğim çemberi görememiştim :) Kabaca ortaya atıp çemberin ortasından 12-15 cm uzaklara isabet ettirmişsiniz. İyidir, daha ne olacak. Bir de destekli, daha belirgin görünen bir noktaya atıp sonucu (sözle veya resimle) paylaşırsanız seviniriz. 24 g fişek o mesafeler için olmamış. Tabi 1-2 daha atsanız belki daha farklı sonuçlar görecektiniz. Tek atış bence yorum yapmak için yetmez. Takdir sizin tabi.
50 metreden çember görünmüyor zaten Volkan bey :) kağıdın ortasını görebilmek için siyah bir parça yapıştırıyorum. Yeğenim bantı görerek atış yaptığı için her iki atıştada biraz üst gönderdi, benim tüfeğin dipçik ölçüleride ona uygun değil zaten. atışların istikrarsız olması, yerli kurşunların hepsi aynı istikrarda değil, birde atarken çok özenmedik nefes kontrolü, dinlenerek atış yapma vs gibi etkenleri gözardı ederek amatörce normal bir atış yaptık. Ben zaten domuz avına gitmiyorum Volkan bey, kurşun atışınıda keyif amaçlı yapıyorum. Yorum ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2015, 10:07:59 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986