Gönderen Konu: Browning legia brenneke kurşun..Kullanan?  (Okunma sayısı 7650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Browning legia brenneke kurşun..Kullanan?
« : 01 Nisan 2015, 00:38:59 »
Herkese selam,yeni sezon icin yavaştan hazırlık yapıyorum,aslında daha zaman var ama icimizdeki kurdu en azından malzemeler ile haşır neşir olarak bastırıyoruz biraz :) acaba bu kurşundan kullanan varmı yorumlarını bekliyorum  :)

çoklu resim upload
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
Ynt: Browning legia brenneke kurşun..Kullanan?
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2015, 07:52:45 »
Önceden kullanmıştım , o zaman 4,5 liraydı fiyatı. Yivsiz tüfekle atılacak en iyi kurşun diyebilirim herhalde , ama sadece domuza:) çünkü fiyatı 6 lira olmuş
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2015, 11:40:17 »
Kardeşim ben Legia yı kullanmadım ama benim kullandığım fişekler bunlar çok memnunum. 60-70 mt ye at banamısın demiyor. Genelde bu iki tek kurşunu alıyorum çok memnunum.
Bu B&P nin fişeği 32 gr (Kutusu 30 TL 10 adet)

Buda RC nin fişeği 32 gr (Kutusu 30 TL 10 adet)

Bunu da kullanma fırsatım olmadı ama bana tavsiye edildi dışardan gördüğüm kadarıyla buda güzel kurşun. Fiocchi 28 gr (Kutusu 55-60 TL arası 25 adet)

• 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı Ömer GÜNEY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2015, 12:47:55 »
Harika bir fişektir. Ben kullanıyorum. Sanırım bu fişeği Fiocchi firması yapıyor. Fiocchi Brenneke 31 gr tek kurşunla aynı diye biliyorum.
1971 İstanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2015, 13:24:24 »
ben domuz avı yapmıyorum ama merak için alıp arada atıyorum.alışveriş yaptığım bayii deki abim özellikle fioochi berenneke 31 gr kurşunları tavsiye ediyor.denedim gerçekten çok başarılı.tavsiye ederim.browning legia ya gelince kötü bir fişek olduğunu zannetmiyorum.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2015, 15:10:20 »
fiochinin bu resimdeki kurşununu domuzda kullandım sırtı bile beyazlaşmış koca domuzu tepeden al aşağı etti yerde baya bi debelendi gene kalktı hayretimden atamadım kendimi toplayıp 3. 4. atışı yaptım gene yıkamadım gitti :) ama 2. mermim tek fiochiydi ondan eminim domuzu bırakamasa da güzel kurşundu.
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2015, 21:00:34 »
Önceden kullanmıştım , o zaman 4,5 liraydı fiyatı. Yivsiz tüfekle atılacak en iyi kurşun diyebilirim herhalde , ama sadece domuza:) çünkü fiyatı 6 lira olmuş
Enes bey kardeşim,10'lu paketi 50 TL falan..Browning mutlaka iyidir zaten ona şüphe yok :) Ama bu fiyata almaya değermi onu düşünüyorum,Fioochinin brenneke modelini kullandım güzel fişek ama bununla arasında 20 TL fark var,ama bi farkı varmı ondan onu merak ettim sadece
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2015, 21:03:29 »
Kardeşim ben Legia yı kullanmadım ama benim kullandığım fişekler bunlar çok memnunum. 60-70 mt ye at banamısın demiyor. Genelde bu iki tek kurşunu alıyorum çok memnunum.
Bu B&P nin fişeği 32 gr (Kutusu 30 TL 10 adet)

Buda RC nin fişeği 32 gr (Kutusu 30 TL 10 adet)

Bunu da kullanma fırsatım olmadı ama bana tavsiye edildi dışardan gördüğüm kadarıyla buda güzel kurşun. Fiocchi 28 gr (Kutusu 55-60 TL arası 25 adet)

Teşekkür ederm verdiğin bilgiler icin,B&P'nin kurşununu merak ediyorum kısmet olursa bi ara deneyeceğim..Rc top gibi patlıyor tepmeside bayağı var ama bayağı tesirli..Fioochinin kurşunu cok güzel ama elimde 4-5 tane hala var onlardan :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2015, 21:05:01 »
Harika bir fişektir. Ben kullanıyorum. Sanırım bu fişeği Fiocchi firması yapıyor. Fiocchi Brenneke 31 gr tek kurşunla aynı diye biliyorum.
Fioochinin brennekenin aynısı abi evet,onlardan kullandım ama bunun farkı varmı onu merak ediyorum..
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2015, 21:07:08 »
ben domuz avı yapmıyorum ama merak için alıp arada atıyorum.alışveriş yaptığım bayii deki abim özellikle fioochi berenneke 31 gr kurşunları tavsiye ediyor.denedim gerçekten çok başarılı.tavsiye ederim.browning legia ya gelince kötü bir fişek olduğunu zannetmiyorum.
Suat bey abicim bende pek hususi domuz avına gitmiyorum..senede 1-2 defa anca,av dönüşü bazen hedefe atıyoruz bazende ördek,tavşan avında domuz denk geliyor o yüzden yanımda her avda birkaç tane kurşun bulundururum.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2015, 21:12:49 »
fiochinin bu resimdeki kurşununu domuzda kullandım sırtı bile beyazlaşmış koca domuzu tepeden al aşağı etti yerde baya bi debelendi gene kalktı hayretimden atamadım kendimi toplayıp 3. 4. atışı yaptım gene yıkamadım gitti :) ama 2. mermim tek fiochiydi ondan eminim domuzu bırakamasa da güzel kurşundu.
Ben fioochi ile ördek avında sazlıkta tahminen 120 kiloluk bir domuza atış yaptım,mesafe 35 metre falandı kurşunların ikiside tuttu ama domuz 70 metre ilerde düştü,yine orda kalktı 30 metre daha yürüdü yıkıldı kaldı..Winchester slug bulabilsem onlardan atarım acayip tesirli bir kurşun o :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2015, 21:25:58 »
Ben B&P kullanıyorum ve memnunum.Arkadaşlar illaki gram arttıkça darbe ve yılıcılıkta artıyor ama çok ağır Magnum kurşun atmayada gerek yok diyorum kendi kendime.Sonuçta Magnum ve Semi Magnum kurşunlar Arasında illaki tüfekteki Yıpranma payıda farklı oluyor.32-33-34 gram Avrupa her kurşun bence iş görür.Hatta yerliler bile iş görür ama kalite Standardı konusunda şüpheci olduğumdan domuz avında asla cesaret edemiyorum.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Meriç EGE

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2015, 12:10:51 »
Enes bey kardeşim,10'lu paketi 50 TL falan..Browning mutlaka iyidir zaten ona şüphe yok :) Ama bu fiyata almaya değermi onu düşünüyorum,Fioochinin brenneke modelini kullandım güzel fişek ama bununla arasında 20 TL fark var,ama bi farkı varmı ondan onu merak ettim sadece

Arada ince bi fark var fişeği kesince daha iyi anlaşılır ama kutuda 20₺ lık bi fark yok bence. Winchester kurşunu soracak olursanız o da gayet güzel e-temin de var
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ