Gönderen Konu: KOMİK OLMAYALIM ...  (Okunma sayısı 8796 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
KOMİK OLMAYALIM ...
« : 31 Mart 2015, 21:54:22 »
Sevgili dostlar konuyu açmamın amacı forumdaki aile ortamının günden güne kaybolması . Hatta ortam günden güne bilgi rekabetine ve çekişmeye  doğru gidiyor . Çaylak çaylaklığını usta ustalığını bilmiyor. 20li yaşlardaki avcı kardeşim usta abilerine bilgiçlik taslıyor . Saygı ve sevgide zedelenmeler oluyor. Avcı dostluğunun tecrübe ve birikimin paylaşılmasıyla güzelleşeceğini savunan birisi olarak (Bana göre) forumda avcılarımız eğer kendi  tecrübelerini ve bilgilerini paylaşırsa çok daha güzel olacaktır. Eğer örneklersem daha net ifade etmiş olurum : Bir avcı arkadaşımız tüfeklerin namlu kalitesiyle ilgili bilgi almak istiyor ya da tecrübelerimizi duymak istiyor . Aman Allahım zatı muhterem google amcasına danışmış, kesmiş kopyalamış , Tüfek namlu çeliğini bileşenlerine ayırıyor hızını alamıyor demirin ilk icadından bugüne sıralıyor ve yeniden namlu üretiyor . Hele birde enter tuşundan sonra izle sen havayı . Ne bilgili adam derler havasında kuruluyor bilgisayar başına .Tamamen kuru kuruya bilgiler . İnanın çok komik duruma düşüyorlar . Sizden istenen sadece tecrübeleriniz sonucunda edindiğiniz bilgiler  . sadece Bilgi istense  yazılır google amcaya alınır cevabı ... saygılarımla ...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: KOMİK OLMAYALIM ...
« Yanıtla #1 : 31 Mart 2015, 21:57:12 »
Haklı...
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Serkan ÇİMEN, Ali GÜMÜŞ

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2015, 22:47:22 »
güzel bir konuya değinmişsin ağabeyim nitekim bu dediğiniz olay günlük yaşantımızda da çok sıklıkta yaşar olduk malesef sadece avcılıkta değil ki hayatın her alanında meslek branşlarının her alanında ...... malesef bu böyle. sorgulama elbette ama ahkam ve bilgiçlik asla olmamalı toplumumuz malesef bu noktada müthiş bir yıpranma sürecinde
umarım insanlar akıllarını başına alır diyeceğim ama malesef öyle bir kuşak oluştu ki ........ yine de  RABBİMDEN ümit kesilmez
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2015, 22:58:04 »
kısmen katılıyorum fakat şölede bişi var adam berki üç beş yıllık avcı digeri 20 yıllık avcı ama hala namlunun yakıcılık la ilgisi oldugunu itta ediyor ve hatta eski tüfeklerin tek bir saçmasının bile havada tetonoz dizanferi bogmaca felç ettiğini itta ediyor hadi buyrun. şimdık akıl yaştamı baştamı,cok okuyanmı çok gezenmi bilir.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2015, 23:00:28 »
Boşuna dememiş ; Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma,diye..
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2015, 23:06:27 »
bence cok haklisiniz, avcilikta degil gunluk hayattada bu boyle ozellikle buyuk sehirlerde
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2015, 23:10:41 »
Mustafa abime katılıyorum eğer avcılığın kitabı olsaydı herkes avcı olurdu..!!Buna basit bir örnek; bir arkadaşımız sormuş şu kadar mesafede uçan ördeğin ne kadar önüne atılır??
Elcevap; BOL BOL FİŞEK YAKMAK ARKADAŞIM.......TECRÜBE TECRÜBE TECRÜBE..........Bol bol deneme yapılırsa zaten bu atışlar zamanla melekeye dönüşüyor ve beyin otomatikman tetiği kesiyor ve av çantada..Selametle..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2015, 23:24:08 »
Mustafa abime katılıyorum eğer avcılığın kitabı olsaydı herkes avcı olurdu..!!Buna basit bir örnek; bir arkadaşımız sormuş şu kadar mesafede uçan ördeğin ne kadar önüne atılır??
Elcevap; BOL BOL FİŞEK YAKMAK ARKADAŞIM.......TECRÜBE TECRÜBE TECRÜBE..........Bol bol deneme yapılırsa zaten bu atışlar zamanla melekeye dönüşüyor ve beyin otomatikman tetiği kesiyor ve av çantada..Selametle..
katiliyorum
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #8 : 31 Mart 2015, 23:35:02 »
aslında forumdaki arkadaşlarımız açıkça fikirlerini söyleyebilmeli zaten gördüğümüz kadarıylada söylüyor.ancak uslup çok önemli bazen bizimde takip ettiğimiz kadarıyla aşırıya kaçmalar oluyor.Ayrıca bende bir şikayet demeyelimde serzenişte bulunayım bazı arkadaşlar silah vb. satışlarda rakamlarla ilgili yüksek olmasıyla alakalı hoş olmayan tarzlarda yorumlar yapılıyor.DEDİMYA USLUP ÇOK ÖNEMLİ.İNSANLARI KIRMAMAK LAZIM.
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 31 Mart 2015, 23:41:31 »
aslında forumdaki arkadaşlarımız açıkça fikirlerini söyleyebilmeli zaten gördüğümüz kadarıylada söylüyor.ancak uslup çok önemli bazen bizimde takip ettiğimiz kadarıyla aşırıya kaçmalar oluyor.Ayrıca bende bir şikayet demeyelimde serzenişte bulunayım bazı arkadaşlar silah vb. satışlarda rakamlarla ilgili yüksek olmasıyla alakalı hoş olmayan tarzlarda yorumlar yapılıyor.DEDİMYA USLUP ÇOK ÖNEMLİ.İNSANLARI KIRMAMAK LAZIM.

ne yapmışlar küfürmü etmişler şahsına ilan sahibinin..pahalı demişler...ne yapsınlar alkışmı tutsunlar..ödül töreni düzenleyip tüm  avlak ailesi olarak ödülmü verelim kendisine..sen bir ilksin diye..pahalı diyende olur ucuz diyende..eleştiri istemeyn ilanı yoruma kapatır.

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2015, 23:51:22 »
Bakın şahin bey ben ne dedim uslup çok önemli şu anki uslubunuz bile hoş değil.tabiki o arkadaşımız silahına pahalı yazmış olabilir.bunu ona söylemenin bile bir uslubu vardır.sizde maşallah hemen üstünüze alınmışsınız ki doğruda yaptınız çünkü ben isim falan vermedim ama sizin yazdığınız yorumlardan bahsetmek istemiştim.sayfada da zaten uslubunuzun hoş olmadığını bir kaç arkadaşımız belirtmişti yanlış hatırlamıyorsam.ASIL KONUYA GELELİM SİLAHIN O FİYATI ETMEYECEĞİNİ ÖRNEKLERLE AÇIKLAMAK ÇOK FARKLI (DALGA GEÇMEK ÇOK FARKLI).
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 01 Nisan 2015, 00:02:36 »
Bakın şahin bey ben ne dedim uslup çok önemli şu anki uslubunuz bile hoş değil.tabiki o arkadaşımız silahına pahalı yazmış olabilir.bunu ona söylemenin bile bir uslubu vardır.sizde maşallah hemen üstünüze alınmışsınız ki doğruda yaptınız çünkü ben isim falan vermedim ama sizin yazdığınız yorumlardan bahsetmek istemiştim.sayfada da zaten uslubunuzun hoş olmadığını bir kaç arkadaşımız belirtmişti yanlış hatırlamıyorsam.ASIL KONUYA GELELİM SİLAHIN O FİYATI ETMEYECEĞİNİ ÖRNEKLERLE AÇIKLAMAK ÇOK FARKLI (DALGA GEÇMEK ÇOK FARKLI).

senin şahsına bir yorumum oldumuydu..ondan dolayımı yazdın peki..seni tanımam etmem..senin ilanına yazmadım..üslüpsuzluk varsa moderatör ve admin arkadaşlar senden önce farkederdi heralde.sana ne benim yorumlarımdan sana mı düştü beni eleştirmek hakkımda yorum yapmak..arkamdan konuşmak..üslübunu bozan üzerine vazife olmayan işlere soyunan alakasız işlerle uğraşan , sırf yorum fazla gözüksün diye yazan , gidişmeyen yerleri kaşıyan üslubu zorla bozdurmakta direten sensin.

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 01 Nisan 2015, 00:24:48 »
Ozaman kimse yazmasın kendini çok usta gören arkadaşlar yazsın tek başınıza takılırsınız forumda.. Forumun amacı zaten konularda tartışmak konuşmak bazı şeyleri.. Akıl yaşta değil baştadır.. Hayatın her anı tecrübe adamın yaşı büyük diye daha tecrübeli olmasını beklemek tecrübesizliktir.. İsteyen istediğini yazar çok teknik bilginiz varsa anlatırsanız anlayan zaten anlar anlamayanla muhattap olmazsınız olur biter
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Onur ORAL, Meriç EGE

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #13 : 01 Nisan 2015, 00:28:29 »
Arkadaşlar 15 yıldır bu forumun idaresi ile iştigal ediyoruz yönetici arkadaşlarımızla birlikte ; inanın konuşma tarzı çok önemli
elbette herkes çok nazik olacak yazacak diye bir kuralımız yok herkesten bunu beklemek yada böyle yazın demek, yada sen abartıyorsun demek de bize düşmüyor :(
en son bir olay da bir arkadaşımız haklı olduğu konuda uslup nedeni ile eleştirdiği şahsın ricası ile mümkün nezaket uyardık ancak kişi buna tepki göstererek üyeliğini sildi :( bizde bu durumlardan rahatsız oluyoruz, herkesin düşüncelerini kelimelerle yazıya döküşü farklı :(

netice de konu başlığı ile ilgili olarak biz kimseye sen yanlış biliyorsun yazma DEMEK hakkına da sahip değiliz :(
öyle olsa bu site de sadece yöneticiler mesaj yazar üyelerde sadece okurlar aferim bravo derlerdi :(
Sonuçta burası bir forum herkes kendi iradesi ile yazıyor fakat yazarken karşı tarafı da aynı kendimiz gibi görmek yanlış olur her okunan doğru olmayabilir, her kaba yazan kaba olmayabilir ancak burada dostluk varsa orta yolu bulmak adına herkes kendi adına bir şey öğrenebilir !!!
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Supi İÇYÜZ, M.Aytaç TOK, Erol ÖZTÜRK, Cemal KALENDER, Meriç EGE

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2015, 00:33:46 »
Bence dinlemesini bilen bir insan En aptal insandan bile BİRŞEYLER ÖGRENE BİLİR...
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

The following users thanked this post: Supi İÇYÜZ, Meriç EGE

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Nisan 2015, 01:07:10 »
Yani; Ne söylediğimiz kadar nasıl söylediğimiz ve ne kadar okuduğumuzdan çok ne kadar anladığımız önemli!  Mesela  " Profesyonel Ördek Avcısı" denildiğinde ben, "geçimini ördek avlayarak sağlayan kişi" olarak anlıyorum. Fakat bir başkası, başka bir şeyi anlıyor veya ima ediyor olabilir. Çok takılmamak lazım..
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 01 Nisan 2015, 01:28:06 »
insanoğluyuz sonuçta her meziyet her huy çeşidi bulunabiliyor, hoşgörü, anlayış, mutevazilik, kin, nefret, ego, kıskançlık, her insanda var, kimsinde iyi meziyetler ağır basar kimisinde kötü ahlak barınır, hele hele en kötüsüde anlatsanda anlamayan anlayış göstermeyen yontulamayanlardır. Herkes kendinide haddinide bilecek bilmek zorunda.
birşey biliyorsan konuş alim sansınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar, demişşş atalarımız,
herşeyi bildiğini sananlarda var, o sananlarda bilmiyordu, ÖĞRENDİ,
öğrenirkende hırsızlık gibi öğrenir,
bu insanoğlundan herşey beklenir, Allah iyisine rast getirsin.
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Supi İÇYÜZ, Gökhan KAN, M.Ali AKDAĞCIK

Çevrimdışı Hamit SAYARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2015, 01:42:22 »
Böyle bir başlık altında dahi yazışmalar doğrudan tartışmaya gidiyor, arkadaşlar burası forum herkes tecrübe ve fikrini paylaşacak herkes aynı düşüncede olamaz birinin doğrusu diğerinin doğrusuyla çelişebilir bu çok normal ama üslup ve saygı çok önemli burada bilgi yarıştırmaya yada birilerine laf sokmaya çalışarak komik olmayalım denilmiş bende bu yoruma katılıyorum ve tartışmadan ziyade tecrübe ve edinilmiş bilgilerin paylaşımını bekliyorum.
1979 İZMİR

The following users thanked this post: Gökhan KAN, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2015, 02:31:11 »
Arkadaslar herkes istedigini forma yakisacak uslup ve tavirla aktarmasi yanitlamasi ve paylasmasi hakkinda ozgurdur birlik ve duzeni bozmayalim herkez herkezin bilgisine veya dusuncesine saygi duysun yoksa parcalanir gider burasi burdan her dusunceden insan var yaslisi genci batilisi dogulusu durumu iyi olani dusuk olani her meslekten insanlar var kimse kimseye ne istemedikce bisey yaptiramaz soyletemez ama dusuncelere saygi duymak bizim bence gorevimiz yakisan budur ben sahsim adima bu formdan cok bilgi sahibi oldum ve yonumu bunlara gore alip ilerlemeye calisiyorum silah tavsiyeleri fisek secimine kadar grupman nedir nasil test edilir burda ogrendim ogrenmenin ayibi olmaz kac yasinda olursan ol saygilarimla bi formumuz var onuda kaybetmeyelim
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, M.Aytaç TOK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 01 Nisan 2015, 04:45:57 »

arkadaşlar amacımız forumda sürekli kavga gürültü,tartışma çıkarmak üslubumuzu bozmak yada sürekli dalga geçmek değil..bir tartıştıysak 100 paylaştık,okuduk , öğrendik tavsiye aldık tavsiye verdik..sakin kafayla tekrar düşündüm sinirlenince ne kendime ne klavyeye hakim olamıyorum..eleştirelim üsluba dikkat edelim ama yukardaki arkadaşı ne tanırım nede kendisine karşı herhangi bir husumetim , sempatim ya da antipatim vardır..tanımam..selam vermişliğim yoktur..ben forumda işime bakarım yazarım çizerim paylaşırım..açtığım konu hakkında , her türlü iyi veya kötü eleştiriyede açığım kızmam..konu bu herkes ahlak kuralları çerçevesinde istediği gibi yazar..

- ''Ben üslüptan bahsediyorum sen niye üstüne alındın dedikten sonra ,,,, dönüpte ,, aslında üstüne alınmakta haklısın seni kastetmiştim'' Cümlesinden siz ne anlarsınız..hiç tanımadığınız birisi , hayatta konuşmadığınız forumda bile ilk defa gördüğünüz birisi size bunu yazsa...bumu üslup..üslup dersi böyle veriliyorsa ben böyle üslübun...adama küfreder gibi..Aytaç abimizin açtığı konu çok doğru ve anlamlı..anladığınız konuda yazın..biliyorsanız konuşun,bilmiyorsanız susun açıkcası konunun ana teması bu...köy kahvesi gibi şu şunu yapmış bu bunu yapmış dedikodu yapmaya gelmiyoruz buraya..ben 2900 liraya satılık ilanı açılmış altı üstü ata olan pozeye,, arkadaşımız yanlışlıkla tüfeğin 71 namluyla olan ağırlığını yazmıştır görünce düzeltir dedim,..böyle fiyatmı olur? yerli tüfek değilmi bu ? ,nasıl fiyat yazdın oraya ? demek yerine espriyle karışık birazda gülümseyelim  latife olsun diye silahın pahalı olduğunu kastedtim..bu kelimemde ne yanlışlık var..dalgamı geçtim şimdi yerlerdemi yuvarlandım gülmekten..adama küfretmişim,ahlaksızlık yapmışım ya da ne bileyim misal Hadi lan ordan keltoŞ Demişim gibi ne üslupsuzluğum kaldı ne saygısızlığım..dalga geçtin diyenimi ararsın üslupsuz diyenimi ararsın.... bütün forum memleket meselesi ölüm kalım meselesi yaptı herkes cephe aldı bana..üslupsuzluk , saygısızlık , hiç tanımadığın bir insanın,hiç senle alakası olmayan bir konuda yaptığı eleştiriye bile tahammül edemeyip,yazacak kelime bulamayınca olayları abartıp karşındaki insana cephe almak ,aklınca onu forum ahalisinin önünde küçük düşürmeye çalışıp takdir beklemektir..ukelalığın dik alasıdır..bundan daha iyide üslupsuzluk olamaz..saygı sevgi hoşgörü,büyük küçük saygısı dersleri verirken lütfen kendimizde bu kurallara uyalım aklınca uyanıklık,laf cambazlığı yapıp,üslupsuzca üsluptan bahsetmek , şirin gözükerek takdir beklemek benim değil her insanın canını sıkar..neyse yazacak şey çok var , ansiklopedilere sığmazda mümkün olduğunca kısa kesmeye çalışacağım..Tanımadığımız insanlar hakkında ileri geri konuşmayalım arkadaşlar..ben foruma üye olalı belki 6 yıl oldu.biz burda ,güldükte,eğlendikte,yanlışda yazdık,doğruda ..ancak hiçkimse şimdiye kadar burada direk kişileri hedef alarak sen şusun sen busun sen şöylesin sen böylesin demedi..konularla alakalı konuşmaktan ziyade insanlar eleştirilir oldu son zamanlarda..insanlar yazar ,iyi yazar kötü yazar.. az bilir , çok bilir..biliyorsan sende yaz..sen şöyle  yazdın sen böyle yazdın diye laf olsun diye kişilere yazma..açılmış bir konu varsa o konu hakkında yaz çiz..bırak kim ne yaparsa yapsın..bu işlerle forum yöneticileri ilgilensin...forum hiçbirimizin tapulu malı değil..hele benim hiç değil..ben burda olmuşum ,olmamışım  - yazmışım , yazmamışım ne forumun umrunda olur nede benim...ben şakayı,sohbeti,muhabbeti,her yerde her mekanda yaparım..takdir beklemem kimseden,ya da eksik yönlerimi başkalarını eleştirerek telafi etme yoluna gitmem.. bir pire için bırakın yorganı evi yakmış insanız biz..bugün varız yarın yokuz ..gereksiz işlerle gereksiz yere kırılmaya , kıskanmaya , saldırmaya gerek yok karşındaki insana...herkes şakalaşır,güler eğlenir..ağlama duvarı ya da dert köşesi değil burası.. forum ... Yazmak suç oldu artık forumda..kurt kocayınca çoluğun çocuğun maskarası olurmuş , ya da nerde çokluk orda ....hesabı..daha yazmıyorum buda sondur..konu iyi incelensin yazdıklarım iyi irdelensin  , sonrasıda Allah Kerim....Benden bu kadar burada..Saygılarımla.
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 05:26:47 Gönderen: Şahin BİTEN »

The following users thanked this post: M.Aytaç TOK, Sinan KARAHAYIT

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 01 Nisan 2015, 10:19:39 »
Aytaç abi konu, başlığına hizmet ediyor
başlık isabet olmuş :)
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 01 Nisan 2015, 10:30:18 »
 sayın aytaç bey güzel ve toplumun her kesiminde her basamağında kanayan ve öz benliğimizle alakalı bir konu açmış ve bu konuya parmak bastığı için teşekkür ediyorum kendisine.
 ata sözleri içinde sık kullandığım kelimedir ''anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az'' ,..
 biz ki öyle bir hale geldikki kelimelerle anlatmak çok zor oluyor bazen örnek verecek olursam toplu taşıma araçlarında yanınıza oturan bir insanın gayet rahat evinde televizyon koltuğuna oturuş edasıyla hoyratça oturma tarzını hiç gözledinizmi elinde telefon dünyadan bi haber ikili koltuğun kenarı boşsa oturduğumda kalçamın yarısı boşta oturuyorum kişi 60/70 kilo bapladığı yer 100 kiloluk bedene eşit biz hadi oturuyoruz hepimizin anası bacısı colu çocuğu kardeşi var ya onlar ne yapsın hele boş koltuk varsa bir bayanın boşyer arayan gözlerindeki endişeli bakış ikilem çok rahat görünüyor bir erkek varsa yanına oturmak yerine ayakta kalabiliyor genç öğrenci kakara kikiri ayakta orta yaşlıya veya bayana yer verme edasında bile değilki görmezden geliyor dünya umrunda değil ,.. bu gözlem basit ama toplumumuzun aynası olan çocuklarımızın ve toplumdaki bireylerin toplu ve bireysel hayattaki saygı ve saygının kalite kıriterlerinin işaretleridir, bunu her birey rahatça gözleyebilir en fazla 2 tl. ye basitbir gözlem.

çok uzattım kusura bakmayın sayın arkadaşlar,
ama türk toplumu olarak öyle bir hale geldikki aile çatısından tutunda eğitim öğretime sosyal alanlardan tutunda özel eğitimlere kadar toplumun değer yargıları o derece dejenerasyona malupolduki sormayın gitsin.

büyüğün küçüğü koruduğu, küçügün büyüğe saygı duyduğu, ilerici müreffeh bir toplumun gerçek eğitimle hamurunu yoğurup mayasının kaybolmaması temennisiyle allah hepimizin hakkında hayırlısını ve bu yolda üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz için bize akıl fikir güç kuvvet ve başarılı bir yol nasib etsinde yeni nesili yetiştirmede muaffak olabilelim.

mersin'den tüm avlak ailesine , en derin saygı sevgi vede selamlarımla.
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 10:42:03 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Hasan AKSU, M.Aytaç TOK

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 01 Nisan 2015, 10:47:10 »
  Sevgili dostlar amacım sanırım anlaşıldı ama hala sıkıntılar yaşanıyor. Öncelikle bana katılan katılmayan bütün kardeşlerime teşekkür ederim . Ben de formun eskilerinden sayılırım . yaşımızda ilerledi . Avcılıkta 30 yılı bitirdim( çantacılık hariç) . Şahin kardeşimin üslupsuz tavrını görmedim . Kaldıki Şahin Bey ukalalıktan ziyade tecrübelerini paylaşan ve bilgili olduğuna inandığım bir kişidir. Onun aramızdan ayrılması forum için kayıptır . Bakın bir örnek vereyim Volkan KÖYDEMİR Bey sayesinde ben bir tüfeğimi geri kazandım . Sadece tecrübelerini aktardı . Satlık ilanlar konusu bu konunun dışında olan bir olay . Eğer yorum istemiyorsan kitlersin konunu olur biter . Gökhan kardeşimede hak vermedim desem yalan olur .Bence birbirimizi kucaklama , sevme ve sayma zamanı ... saygılarımla...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

The following users thanked this post: Hasan AKSU, Erol ÖZTÜRK, Hamit SAYARER, Meriç EGE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 01 Nisan 2015, 11:17:28 »
çağımız digital çağ ve sınırsız nimetlerle donatılmış.en önemlisi de internet.Allah(c.c)ilimi araştırana parayı istediğim veririm demiş.yani siz merak edip araştırıyorsanız yaş ın hiç önemi yok.hurafe dinlemekten se merak edip araştırmak daha iyidir.50 sene önce ki şartlarla günümüz şartları bir değil.bence araştırmak lazım.malum öğrenmenin yaşı yok...
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2015, 11:19:06 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Meriç EGE

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #24 : 01 Nisan 2015, 11:21:11 »
Fiyatlar konusunda bende bişey söylemek istiyorum. Adam gelmiş fişek malzemesi satıyor 300 TL yazmış. Eee av bayiinde aynı ürünler 270-280 lira kardeşim. Fiyat sıfırından pahalı diye yorum atıyorum adam bana ''Arkadaslar cirkeflik yapmiyalim istiyen alir istiyen almaz kimseye zorla satmiyoruz ucuza bulan gitsin ordan alsin'' diyor. Şimdi saygısızlığı kim yapıyor? Bu işler yaşla başla değil. Ben bugün 22 yaşındayım beni tanıyan hiç bir Allah'ın kulu bu adam şurda bana saygısıylık yaptı diyemez.

Yöneticilerin fiyat konusunda gerçekliğe uzak fiyat çekenleri uyarması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz söyleğimiz zaman çirkeflik oluyor.
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

The following users thanked this post: Gökhan KAN, Alper BEKRET, Enes Sadık BALI