Sizin o kalemle hikaye değil destan bile yazılır. Şimdi bu Krieghoff' a bayıldım mesela. Demek ki ben de Almanlar gibi estetik yoksunuyum, ya da benim estetik anlayışı m böyle
Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, sanat felsefesi ile ilgilenen arkadaşlar iyi bilirler ki estetik/güzellik göreceli kavramlar dır. Almanların silah konusundaki estetik anlayışını da böyle değerlendirebilir iz. Estetik anlayışından mahrum bir ülke BMW M Serisi gibi spor Sedan bir otomobili, Mercedes Benz S500 long gibi ultra lüks makam aracını, Porsche Carrera 4s gibi asfalt canavarını, Hamann gibi modifiye markasını tesadüfen bulmuş olamaz.
Keşke biz de millet olarak tarihsel birikimizden kaynaklı değerlerimize sahip çıkıp geliştirseydik. Bugün dünyanın en iyi mimari yapıları ve bu bağlamda mimarları, en iyi silahları ve silah firmaları, en iyi ağır silah sanayii bizde olurdu. 1453'te kullandığımız ŞAHİ TOPU'NA 10 yılda bir çivi çaksaydık 550 yılda kıtada kıtaya füze atardık . Neyse konu mecraından çıkıyor. Herkese iyi akşamlar.