Gönderen Konu: bayiye tüfek satma, verdiği gider pusulası ile ruhsattan düşürme  (Okunma sayısı 3626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yakın zamanda bir bayi tanıdık  tüfeğimi almak istedi. Gider pusulası vereceğini, dükkanına girişin o şekilde olacağını, satarken de fatura keseceğini söyledi.

Başka bir bayi tanıdığa sordum, evet öyle bir şey var, gider pusulası ile ruhsattan düşürtebilirsin bazı emniyet müdürlükleri bunu yapıyor, bazısı yapmaz dedi. Açtım benim tüfeğin kayıtlı olduğu şubeye sordum  öyle bir şey yok,    bayi ikinci el tüfeği o şekilde  alamaz dedi.

PEki gider pusulası ile ruhsattan düşen  emniyet birimleri başka ülkenin emniyeti mi. Bu ne biçim iş?
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 09:38:01 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
bence her bayi bunu yapa bilmeli devir işi bölece ortadan kalkar ve işler hızlı yürür aylarca beklemek zorun da kalmaz insanlar.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben 2 kez yaptım bunu. Genelge maddesini bulursam Size yardımcı olurum. Memur arkadaş işi bilmiyor o yüzden yapmak istemiyor. Ben genelgeyi buldum gösterdim öyle yaptık. Birden daire başkanlığını aramasını isteyin.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Emniyet Genel Müdürlüğü

SAYI :                                                                                  .../.../2013

KONU: Genelgelerin Birleştirilmesi

Bakanlık Genelge No:20
EGM Genelge No:39
…………………………………………………………………….
12. YİVSİZ TÜFEKLER İÇİN İKİNCİ KART DÜZENLENMESİ

2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelik’in 10’uncu maddesi (b) bendi hükmü gereği düzenlenen yivsiz tüfek ruhsatnamesi sahiplerinin altı adetten fazla tüfek satın almaları halinde tahkikatlarının yaptırılması ve mani hallerinin bulunmaması durumunda beş yıllık yivsiz tüfek harcı alınarak ikinci bir ruhsat düzenlenmesi gerekmektedir.
Av bayileri, bayilik belgesine istinaden şahısların ruhsatlarında kayıtlı yivsiz tüfekleri envanter girişi yapmak suretiyle devir alabilecekler ve üçüncü şahıslara satabileceklerdir. Bu şekilde devri yapılan tüfeklerin satış belgesinin ruhsat düzenleyen birime verilmesi halinde kayıtlardan düşümü yapılacaktır. 
1985-Ceyhan

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Evet genelge maddesini ekledim.ikinci paragraf çok net.. silah ruhsata gidince genelge var onlarda açmalarını ve ikinci kart düzenleme maddesinin ikinci paragrafını okumalarını isteyin.dahada yapmazlarsa dilekçe ile başvurun işin rengi değişecektir.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 11:39:56 Gönderen: M.Ziya DONMA »
1985-Ceyhan

The following users thanked this post: Serdar ÖZBAY

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
gider pusulası ile beraber noterden satış olabilir...noter satışı olmadan düşürülmüyor diye biliyorum...
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Ben 2 kez yaptım bunu. Genelge maddesini bulursam Size yardımcı olurum. Memur arkadaş işi bilmiyor o yüzden yapmak istemiyor. Ben genelgeyi buldum gösterdim öyle yaptık. Birden daire başkanlığını aramasını isteyin.
genelgeyi buldum. Tam adı iç işleri bakanlığı, silah ruhsat işlemleri birleştirilmiş genelgesi. 2013 yılına ait.

http://www.kayseri.pol.tr/Sayfalar/Silah-Ruhsat/Silah-Ruhsat-Anasayfa.aspx

Bu adrese girip iki linkten üsttekine tıklayın.

İkinci bölüm / yivsiz silah işlemleri

6. Madde de çeşitli sebeplerle kullanılmaz hale geldiği beyan edilen, yivsiz tüfeklerin sahiplerinin yazılı beyanı doğrultusunda düşümü yapılması hükmü var.

12. Maddede ise bir ruhsatı dolan vatandaşa ikinci kart düzenlenmesi anlatılıyor, bu maddenin ikinci paragrafında da av bayisinin belge ile alması durumunda ruhsattan düşülebileceği yazılı. Ben genelgeyi indirdim, isteyene maille atarım. Böyle bir durumda ilgili maddenin çıktsını alıp emniyete gitmek gerekirse de dilekçe ile başvurmak lazım.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 17:43:06 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimiçi Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976