Gönderen Konu: FRANCHİ FİRST CLASS 71NAMLU(MOD) VE HUĞLU 401 KİNETİK 66 NAMLU(F )GRUPMAN TESTİ  (Okunma sayısı 11504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Daha önceki grupman denemelerinde sn HASAN BAŞKARA abimizin tavsiye ettiği fişeği iki tüfeğimizle kıyaslama şansım oldu.resimleri aşağıda paylaşıyorum.şunuda belirtmek istiyorum.atışlar çömelerek dizden destekli ve azami derecede itinalı yapılmıştır.çok özen gösterilmiş hiç bir tüfeğin hakkı yenmemiş nefes kontrolü tetiğin ezilerek yavaş yavaş çekilmesine özen gösterilmiştir.sadece 48mt atışınfa huğlu tüfeğin biraz sağ kaçtığını atış esnasında fark ettim.ve yine 48mt atışında franchi ile tam merkezden vurulduğunu hedef kağıdında  gördüm. hedef kağıdı sıkıntısı olduğu için görsrl çok iyi olmayabilir.buyrun arkadaşlar....

« Son Düzenleme: 28 Mart 2015, 13:52:35 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Çağrı ECE, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Hasan BAŞKARA, Mustafa BAŞHAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
hedef kağıdının 75cm önünde bulunan powe tapa.

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
Milletin beğenmediği Huğlu gerekeni söylemiş güzel test teşekkürler  O0
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
Keşke Penetrasyon (delicik=teneke) testinide yapsaydınız.Ozaman huğluyu daha da havalara çıkarırdınız.Malum kinetik ya :D
Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
http://postimg.cc/image/aymrgw8sj/  bu da 401 kinetik in bornaghi delüxe 32 gr 6 numara performansı ne tesadütür ki bu fişeğinde grupmanı % 70 imiş.

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
h
Keşke Penetrasyon (delicik=teneke) testinide yapsaydınız.Ozaman huğluyu daha da havalara çıkarırdınız.Malum kinetik ya :D

kimseyi biyerlere çıkardığımız yok huğlu benim ilk tüfeğimde değil çok şükür.basit ve mümkün olduğu kadar adaletli bir paylaşım yaptım.bu test içinde epey yol ve zaman  katettim.bu kadar emeği kendimi tatmin etmek için yapmadım.bir üstteki mesajdada farklı bir fişekle testini yapmıştım.iki testte de aynı rakamlar çıktı.fazla söze gerek yor sanırım.amacım polemik değil paylaşım.....

BİGA/1979

The following users thanked this post: Hasan BAŞKARA

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
elinize sağlık full şok tam olması gerektiği gibi grupman yapmış ne eksik ne fazla, suat abi bu çemberleri atıştan önce mi çiziyosun sonra mı ? atış hatalarını tolere etmek için grupmanın en yoğun olduğu yere sonradan çiziyolar gördüğüm bazı testlerde
bide şu var özel yapım şoklar yaygınlaştığından beri grupmanların pek önemi kalmadı bence çünkü şok değiştirerek grupmanda çok büyük oranda değişiklik oluşabiliyor. hiç av vurmaz diyebileceğiniz tüfek mükemmel grupman yapabiliyor
fotoğraftaki tapa hangi fişeğin normalde kanatların açılması gerekirdi ama açılmamış
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Sn.Çalışkan
Öncelikle emeğinize sağlık teşekkür ederiz..
Franchi nin 71 cm ye tekabul eden uzatmasının Full şok olduğuna eminmisiniz?
Genelde uzatma tüfeklerde 71 cm uzatması Mod (***) şok çıkıyor ölçümlerde..76 uzatmaları Full oluyor..
Ayrıca gazlı diye Penetrasyon düşük kinetik diye yüksek olacak diye bilimsel hiçbir kanıt yoktur..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 28 Mart 2015, 12:19:27 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Bu arada keşke şokları kumpasla ölçüp ölçtürüp yayınlama imkanınız olsa çok daha makul bir test olurdu..Çünkü yerli üreticiler Genellikle DAHA DAR şok ölçüsü kullanıyor..Nedense?
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
evet çağrı ben atış şablonlarını atış öncesi evde çiziyorum.sonra atışa gidiyorum.tapa atışlardan sonra gözüme çarptı.ancak hedef kağıtları aynı yere asıldığı için hangi tüfekten atıldığı gerçekten bilmiyorum.grupmana bakarsak sanki huğlu nun gibi ancak başka bir teste görüldüğü gibi grupmanlar birebir aynı.bu da çelişkiyi ortadan kaldırıyor sanki.....ben tüfeklerimde extra şok tercih etmiyorum .full şok hepsinde beni tatmin ediyor.genel olarakta testleri full şokla  yapma sebebim budur.franchi  iyi bir silah ve o mekanizma sesi beni gerçekten  mest ediyor.burda birini iyi kötü diye sınamıyorum.belki farklı bir fişekte frachi üstün olabilir.....!

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Bu arada keşke şokları kumpasla ölçüp ölçtürüp yayınlama imkanınız olsa çok daha makul bir test olurdu..Çünkü yerli üreticiler Genellikle DAHA DAR şok ölçüsü kullanıyor..Nedense?
elimde malesef kumpas mevcut değil .en kısa zamanda ölçeyim atarım ölçülerini.franchi nin  3 ad şoku vardı elimde biri si yüzük  diğeri 5 cm kullanmış olduğum 10 cm dıştan şok tu.kesin dimiyorum ama galiba full şok.ayrıca gazlı ve kinetik  olayına girileceğinide düşünmemiştim esasen..!
« Son Düzenleme: 28 Mart 2015, 12:33:22 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
5 cm, 10 cm, 15 cm şoklar var ama 5 cm orjinal görmedim. 15 cm full dür. 61+15 = 76 olur.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
yüzükle 61 cm.şok yuvaları hariç biri 5cm diğeri 10 cm şoklar mevcut.yani 15cm lik bir şok daha varsa ki  bende yok tu.ben ona istinaden fuul şok dedim.eğer 15 cm lik şok varsa bu şok MOD olur yoksa FULL olur.bende aslında 15 cm lik şok var gibi hatırlıyordum ama.hedef kağıtları daha önceden hazırlandığı için franchi ye ful şok yazmıştım.tüfeklerin resimlerini çekerken aralarında fark olmadığını görünce ölçmüş hatta konu başlığına 71 cm namlu olarak belirtmiştim.neyse frachi ile bir ful şok grupmanı daha yapacağız anlaşılan.olaya bu gözle bakınca huğlu için full şoka bu grupman gayet iyi %70.franchi için mod şok a göre % 59 gayet başarılı.ne şiş yansın ne kebap.herkesin gönlü olsun....ne demişler yanlış hesap bağdat tan döner diye.selamlar..
« Son Düzenleme: 28 Mart 2015, 13:26:58 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »

BİGA/1979

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1. olarak  franchi  gaslı bir tüfek ile huğlu knteik sistem test tutman  yanlış olmuş.   tnetik sistem gücü ile gaslı sistem gücü bir olamas asla. knetik sistem nerdeyse süperpose ve çifte ile aynı etkiyi verir. gaslı sistemde tüfektan basınç ve gas kaçımı olduğu için etkisi diğerine göre eksik kalacaktır.   ama her ikisinde grubman testi gayet . iyi aralarından hayvan kaça şansı yok.  dağılım olarak
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

The following users thanked this post: Meriç EGE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
1. olarak  franchi  gaslı bir tüfek ile huğlu knteik sistem test tutman  yanlış olmuş.   tnetik sistem gücü ile gaslı sistem gücü bir olamas asla. knetik sistem nerdeyse süperpose ve çifte ile aynı etkiyi verir. gaslı sistemde tüfektan basınç ve gas kaçımı olduğu için etkisi diğerine göre eksik kalacaktır.   ama her ikisinde grubman testi gayet . iyi aralarından hayvan kaça şansı yok.  dağılım olarak
günümüz fişekleriyle bu fark kapanır.ayrıca resmi olarak güç kaybını ölçmeden yorum yapmak yanlış olur diye düşünüyorum. benim kinetik tüfek almamın sebebi gazlı otomatilkerin güç kaybından çok ,çok soğuklarda çalışmama olasılığı ve az parçaya sahip olması.hoş çevremde çok soğuklarda  hiç çalışmayan gazlı tüfekte görmedim açıkçası.

BİGA/1979

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kinetik yada gazlı sistemlerin penetreleri namlu iç çapına göre kullanılan fişeğin tapa çapına göre ve hatta gazlı sistemdeki o gaz deliğinin genişliğine göre değişiklik gösteren bidurum..beretta uricalar çoğu kinetikten ii penetrelere sahip mesela yada kinetik back bore brownıng çoğu gazlıdan daha kötü penetrasyon yapabiliyor..genel kanı tabiki kinetik daha delicidir.ama hepsi değil
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
bu gün dünkü grupmandan sonra penetrasyon testi yapalım dedim.gazlı ve kinetik için de fikir verir diye düşündüm.

iki tüfek te mod şok la denenmiştir. kinetik ve gazlı arasında  fark  görülmüştür.gazlı franchi penetrasyonda biraz daha iyi gözlemlenmiştir.grupmanda ise huğlu biraz daha üstün gibi izlenmiştir.1 mm kalınlığında ki saç iki tüfeklede hem 50 hemde 40 mt de delinememiştir.şunuda belirteyim hedefi tutan ahşap sehpaya tutan saçmalar 3 ve 4 numaralar ahşapta 0.5cm kadar ilerlemiştir.

BİGA/1979

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bence en önemlisi, ikisi de hedefe oldukça iyi oturmuşlar. İsabeti artırmanın çaresi kolay. Bilen bilir, bendeki Sars. Concorde bunun kopyasıdır ve kumpasla hem şok hem namlu iç çaplarını birkaç kez ölçtüm. İç çap namluda yazdığı gibi, 10 cm olan namludan 1 mm daha dar, 5 cm olan yaklaşık 0,5 mm daha dar. Dağılım testi yapmadım ama ölçüler tam ve yarım şok görünüşünde. Mamafih kendisindeki Concord'un ölçüsünün böyle olmadığını yazanları da okudum. Aynı marka model iki tüfekle değişik yüzdeli sonuçlara ilk kez rastlamıyoruz. Önemli olan bu bilgilere avdan önce sahip olmak. Yanılıyor muyum bilmem.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2015, 21:50:51 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
Suat bey çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık bir kaç zaman dır bende bu grupman işlerine bayağı kafayı takmıştım hatta o yüzden üzümlü de bu zamana kadar üretilmeyen namlu ve şoklar yaptırmıştım hatta oralarda dalga konusu bile olmuştum ama onlarada kızmıyorum talep arz meselesi geçen gün yine üzümlüye bir arkadaş için tüfek almaya gittik elimde mevcut olan tüfeklerimi hatta arkadaşımın tüfeklerini namlu iç çaplarını ve şoklarını ölçmek için oraya götürdük ve başladık ölçmeye birde ne görelim hiçbirinin iç çapı birbiriyle eşit değil sıra geldi şoklara onlarda birbirleri ile alakasız birinin
3 şoku birini 1 şokuna ötekinin 2 şokuna denk geliyor her şok ölçüsü birbirinden farklı oradan bir 5 şok getirdiler bir ölçtük benim elimdeki 3 şoka tekabül ediyor yani uzun lafın kısası tuncay beyin dediği gibi her tüfeğin bir ruhu var bunları içine avrupalarda dahil o yüzden bence iki tüfeği kıyaslamaktansa kendi tüfeğini tanımak bana daha mantıklı geliyor ben yaptığım denemelerde namlu uzunluk ve kısalığının bir farkını görmedim çünkü dar namlu iç çaplı ve dar şoklu 66 namlulu bir tüfeğin daha uzun namlulu bir tüfeği hem paternt hemde penetrasyonda ezdiğine şahit oldum o yüzden şimdi aradığım şey benim tüfeğime hangi fişek yarıyor ona bakıyorum birde şoklara.
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
 Elinize, emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş.RC 32 CACCİA yı HANİÇ çifte için söylemiştim ;) Huğlu da sevmiş rc caccia yı..
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Elinize, emeğinize sağlık güzel çalışma olmuş.RC 32 CACCİA yı HANİÇ çifte için söylemiştim ;) Huğlu da sevmiş rc caccia yı..
sn BAŞKARA bu fişeği HANİÇ  çifte içinde kullanacağım.yalnız fişek gayet soft patlıyor.Tepmesi çok makul derecelerde. muhtemelen bu grupmanda bu patlama basıncının katkısı oldukça  büyük.Selamlar....

BİGA/1979

The following users thanked this post: Hasan BAŞKARA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Suat bey güzel bir çalışma ve paylaşım olmuş. elinize ve emeğinize sağlık
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Gürcan BAYRAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Suat bey guzel Calisma emeginize saglik bu daireleri ne ile ciziyorsunuz.bu kadar buyuk pergel varmi?
  • AKDAS-AK212
  • HUGLU 202B
  • Englisch Pointer

1989 IZMIR-TIRE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
şablonlar var daha önce hazırladığım.onların yardımıyla çiziyorum.....

BİGA/1979