Tarkan Bey teşekkürler...
Ben de geçen hafta dosyamın Maltepe Emn.Md.'ne transferi için yazı yazdırmıştım. Söylediklerinize göre iyi yapmışım.
Ataşehir Emn.Md. satın alma belgesi için dahi, dilekçeyi kaymakamlığa götürüp vermemizi ve oradan havale ettirmemizi istiyor hala, Maltepe öyle bir şey istemedi, "kaymakamlığa gerek yok ,şimdi burada yazabilirsiniz gerisini biz hallederiz" dediler. Belli ki, valilikten gelen genelgelerin uygulamaya geçişleri emniyet müdürlüklerine göre değişiklik gösteriyor.
Maltepe'ye gittiğimde başka bir şok daha yaşadım. TC kimlik numaramı alıp sistemden kontrol ettiler ve şok: "İbrahim Bey, sizin hiç yivsiz silahınız yok"... Ben de çıkardım ruhsatı, "peki ya bunlar ne ola ki acaba?" dedim.
Ruhsatın üzerinde Ataşehir Emn. ifadesini gören memur, "ahh ahh şu Ataşehir ahh" diye mırıldandıktan sonra, ruhsatın üzerindeki defter kayıt no'yu alıp Ataşehir'i aradı ve gerçek ortaya çıktı, ruhsatları bilgisayar sistemlerine kaydetmeyi bazen atlıyormuş Ataşehir
Maltepe'den tekrar Ataşehir'e gittim, "efendim rica ediciiiimm, şunları kaydetmemişsiniz, bilgisayar sistemine bir giriverin lütfen" dedim, belli ki olağan bir şeymiş, hiç bir şey demeden aldılar ruhsatı girmeye başladılar sisteme, günlük rutin işlerdenmiş gibi
İbrahim Bey, Ataşehir' de sıkıntı var o konuda. Sağlık raporlarını genelde vermiyorlar, bacanağım ve başka bir arkadaşım da alamadı. Zaten sizin emniyet de 1 haftalık işi 20 küsür günde yapıyor Maltepe' de 1 haftada ruhsat çıkarken, Ataşehir' de 1 aya yakın bekliyorsunuz.
Ersun Bey,
Heyet raporu zorunlu değil sanırım. En son arkadaşlara çıkarttık ruhsat. İlk kez başvurmuşlardı. Sağlık ocağından alındı raporları. Şu anda ruhsatları var ikisinin de. Ben de devamlı aile hekimimden alırım sağlık raporumu.