Gönderen Konu: CARLSONS MOBIL SOK UZMANLIK SORUSU  (Okunma sayısı 8235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
  • Oldurmekten degil,kopegimizden zevk alalim...
CARLSONS MOBIL SOK UZMANLIK SORUSU
« : 22 Mart 2015, 21:25:37 »
Merhaba,

Merak ettigim bir konu var. 2000 yilinda aldigim 76 cm namlu, 70mm yatak, 12Ga, mobil soklu Winchester Select Sport 101 superpoze tufegim var. Yillardir kullanıyorum, her ucar avinda kullandim. 15 yil once satin aldigim zaman sartlar simdiki gibi degildi ve tufegin orjinal kilifi ve soklari bir sekilde gumrukten gecmedi. (Veya biz buna inanmak zorunda kaldik). Yerli sok kullanmaya basladim. Huglu ve Sarsilmaz tufeklerden uygun olanlari deneyerek bulmaya calistim. Uyanlari kullandim

2 hafta once arkadasimin tavsiyesi ile Carlson's Full (Long Range -1 centik ) ve Mod (Mid Range - 3 centik) soklari satin aldim.
Soklari kumpas ile olctugumde Carlsons Full sok ic capi 17,65mm, yerli Full sok ic capi ise 17,15mm idi. Ayni sekilde Carlsons MOD sok ic capi 17,90mm iken, yerli MOD sok ic capi 17.40mm idi.

Gelelim sadede; amatorce yaptigim pattern testlerinde, 35 metreden 6 no. 32 gr BP ile yaptigim atislarda, hem sacma dagilim simetrisi, hem de isabet eden sayi olarak Carlsons Sok'larda yaklasik 40 % daha fazla verim elde ediyorum. Daha dar ic capa sahip yerli soklarda bu verimi neden alamiyorum?

Fikirlerinizi ve onerilerinizi merak ile bekliyorum
Yiğit IŞIK
İstanbul

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: CARLSONS MOBIL SOK UZMANLIK SORUSU
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2015, 21:50:47 »
Benim tüfekte de ayni durum olmuştu orijinal crio şoklarla sacmalarin nereye gittigi belli degildi diğer briley ve kicks şoklarla çok düzenli grupman yapiyor. Bence şok dişlerinde çok hafif gözle görülmeyecek kadar yamukluk olabilir onun için bazı şoklar namlu ekseniyle tam cakismiyor ve şok yüzeyi tam pürüzsüz olmayabilir benim aklıma gelenler bunlar
« Son Düzenleme: 22 Mart 2015, 21:56:45 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN, Fahri EREN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2015, 23:07:50 »
O tüfeğe hangi marka yerli tüfeğin şoku uyuyor Yiğit Bey? Tüfeğinizin namlusunun iç çapını biliyor musunuz?

Namluya göre çok dar şoklar işe yaramaz neticeler verebilirler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2015, 10:26:54 »
Volkan Bey Merhaba,

Namlu ici 18,4", Huglu pozelere olan soklar birebir uyuyor.

Carlsons veya Briley al diye bir tavsiye geldi. Carlsons da karar kildim. Sonuçlar harika oldu.

Bir de Carlsons soklarin 1cm kadar disarda kalan kisimlari var(Disler ve yivler tamamen oturuyor sadece boy 1 cm kadar uzuyor)
Yiğit IŞIK
İstanbul

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2015, 20:37:32 »
Sn. Tuncay Kahraman abimiz  yorum yapmamis bekliyoruz :)
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2015, 00:03:53 »
O tüfeklerin Beretta tipi şoklu (Mobilşok) modellerini bulamadım. Bildik Winc. tipi şokları var sadece. Hatta yazdığınız modelin namlusu da yalnızca Backbore olması lazım. Bakın Winch. sitesinde yazdığınız modelle ilgili neler yazılmış:

http://www.winchesterguns.com/products/catalog/category.asp?family=020C

Gördüğünüz gibi Backbore namlu ve ona uygun şokları var. Mamafih Model 101 diye bir tüfek eskiden beri var ve ben de çok beğenirim. O da şu:

http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.aspx?Item=474548808

ama bunun şokları da Huğlu şoklarıyla uyumsuzdur.

Yiğit Bey, tüfeğiniz o şokları kullanıyorsa bizim biyasada rastlanan "melez" Winc. süperpozelerden olduğunu düşünüyorum. Namluları yerlidir ve üzerlerinde bizim firmaların damgaları, yazıları vardır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2015, 00:44:26 »
Sn.Yiğit bey
Volkan bey in söylediği gibi Namluyla ilgili bir sıkıntı var..
Winchester-Browning şok tüpleri invector- invector plus  isimleriyle adlandırılırlar ve Alttan vida dişi -paso- ne sahiptirler..
Huğlu da dahil yerli firmaların %95 i Üstten pasolu Beretta mobil şok replikasyonu kullanırlar..
Bu durumda şokunuzun namluya uymaması gerekir..
Siz uyduğunu hatta Extented 1 cmlik bölüm olduğunu söylüyorsunuz iyice işler karışıyor..
Tüfeğiniz Back bored ise namlu çapınız 18.7-18.8 olmalı ve bu şoklar bu yüzdende olmamalı..
Siz neye göre 18.4 diyorsunuz? Sadece Huğlu şokları uyuyor diyemi namlu çapını bu kabul ediyorsunuz yoksa elinizde böyle bir verimi var?
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2015, 00:58:19 »
Volkan bey,
Winchester için fason olarak yapılmış tüm namlular 76 mm fişek yatağına haizken Orjinal Select Winchesterlerin Sporting modellerinin tamamı 70 mm fişek yatağına sahiptir..
Yiğit beyin ifadesiyle fişek yatağı 70 mm..
Buda ayrı bir muamma..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2015, 09:36:53 »
Merhaba,

Aslinda cozmek istedigim tam da bu.

Bir sikinti var ve reel durumu bilemiyorum. Aksam is donusu hem namlu üzerindeki 2 3/4" yazisini ve invector yazisini fotograflarim. Soklarin da fotosunu cekerim.

Dedigim gibi bir baska sorunda daha dar soklar ile daha sacma sapan dagilim alirken carlsons lar ile daha fazla verim aliyorum.
Yiğit IŞIK
İstanbul

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2015, 11:34:17 »
Namlu yerli winchester olmasın.
Şokların ölçüsü grupmana etki ettiği kadar
Koniklik ve bu konikliğin namlu iç çapından
Başlayarak kaç mm ve kaç derece açıyla şok ölçüsüne geldiği de önemli.Bu yüzden bazı durumlarda geniş şok dar şoktan daha iyi grupman yapar.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2015, 21:14:33 »

Yiğit IŞIK
İstanbul

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
« Yanıtla #11 : 24 Mart 2015, 21:16:15 »
Malzeme bu ... Degerli yorumlar icin tesekkurler. Bİr fikir edindim:) bir kez daha, deneyerek acik olarak sorarak daha cok sey ogrenecegimi de gordum.
Yiğit IŞIK
İstanbul

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2015, 21:49:17 »
Resimlerin birinde namluda INVECTOR yazıyor sanki. Bu doğru olsa  Beretta tipi * şoklar o tüfeğe olmazdı. Çünkü Invector Browning, Winchester gibi tüfek şoklarının patentli ismidir. Bayağı kısa bir şok ve yivleri ortadan aşağılarda bir yerlerde olur. Durum normal değil bence. Tuncay Bey haklı, bir gariplik var.

Tuncay Bey 101 Sportingler'i iyi bilmiyorum, öyle diyorsanız doğrudur. Melez Winc namluları da çok iyi bilmiyorum. Yani benim gördüğüm de 76 mm yataktı ama hepsi mi öyle bilmiyorum. Bu resimdekiler melez modele benzemiyor. Aklıma geleni yazıp bulandırmak istemiyorum. Şimdilik bilemediğim bir izahı vardır belki.

(*): Mobilşok Beretta tipi şoklara denir. Her vidalı şoka mobilşok denmesi yanlıştır.
1968

Çevrimdışı Ömer KARABÖRK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 25 Mart 2015, 09:50:02 »
bariz bir çelişki var ortada http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.aspx?Item=474548808 sitesinnde incelediğinizde ordaki tüfeğin şoklarına dikkat edin şok dişi alta gelecek şekilde monte ediliyor..ama bahsi geçen tüfekte şoklar üstten dişli
  • Franchi first class
  • Benelli montefeltro
1986- AFŞİN

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 25 Mart 2015, 10:51:50 »
bencede bir çelişki var resimdeki şokun alttan dişli olması gerekiyor,zira browning şoklarının invector ve invector plus olanları alttan dişli invector ds olanları üstten dişli onlarda son çıkardığı modellerde kullanıyor bu tüfekte invectör ds şok olması imkansız hem çok daha uzun ınvector plus ve ınvector ds şoklar...
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin