Merhaba,
Merak ettigim bir konu var. 2000 yilinda aldigim 76 cm namlu, 70mm yatak, 12Ga, mobil soklu Winchester Select Sport 101 superpoze tufegim var. Yillardir kullanıyorum, her ucar avinda kullandim. 15 yil once satin aldigim zaman sartlar simdiki gibi degildi ve tufegin orjinal kilifi ve soklari bir sekilde gumrukten gecmedi. (Veya biz buna inanmak zorunda kaldik). Yerli sok kullanmaya basladim. Huglu ve Sarsilmaz tufeklerden uygun olanlari deneyerek bulmaya calistim. Uyanlari kullandim
2 hafta once arkadasimin tavsiyesi ile Carlson's Full (Long Range -1 centik ) ve Mod (Mid Range - 3 centik) soklari satin aldim.
Soklari kumpas ile olctugumde Carlsons Full sok ic capi 17,65mm, yerli Full sok ic capi ise 17,15mm idi. Ayni sekilde Carlsons MOD sok ic capi 17,90mm iken, yerli MOD sok ic capi 17.40mm idi.
Gelelim sadede; amatorce yaptigim pattern testlerinde, 35 metreden 6 no. 32 gr BP ile yaptigim atislarda, hem sacma dagilim simetrisi, hem de isabet eden sayi olarak Carlsons Sok'larda yaklasik 40 % daha fazla verim elde ediyorum. Daha dar ic capa sahip yerli soklarda bu verimi neden alamiyorum?
Fikirlerinizi ve onerilerinizi merak ile bekliyorum