Gönderen Konu: muhteşem bir keklik fişeği  (Okunma sayısı 53801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman TOLGA

• *
Ynt: muhteşem bir keklik fişeği
« Yanıtla #50 : 27 Temmuz 2009, 10:18:39 »
arkadaşlar hepiniz çok güzel yazmışsınız fakat çogunuz ya ovada yada yazın keklik avlıyor anlamadım gidiceginiz yere göre fişek çok farklılık gösterir ben mesela afyon ısparta o taraflara gidiyorsam 34-35 gr dan aşagı fişek tüfegime sokmam asıl izmirde oturuyorum bu çevrede bir yere gidiceksem 32-33 gr fişek kullanırım hava durumuna göre bu çok farklılık gösterir. Ben genelde keklik ve ördek için kendi yaptıgım fişekleri güvenerek atıyorum ama bunun yanında RC JK6 T3 süper 35 gr ördek ve keklik için başka fişek kullanmam ama dedigim gibi hava ve yere göre yada RC S4 oda süper ama eski S4 ler daha iyi gibi geliyor bana hepinize saygılar.....
Osman TOLGA
1976 İZMİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 27 Temmuz 2009, 19:06:09 »
arkadaşlar hepiniz çok güzel yazmışsınız fakat çogunuz ya ovada yada yazın keklik avlıyor anlamadım gidiceginiz yere göre fişek çok farklılık gösterir ben mesela afyon ısparta o taraflara gidiyorsam 34-35 gr dan aşagı fişek tüfegime sokmam asıl izmirde oturuyorum bu çevrede bir yere gidiceksem 32-33 gr fişek kullanırım hava durumuna göre bu çok farklılık gösterir. Ben genelde keklik ve ördek için kendi yaptıgım fişekleri güvenerek atıyorum ama bunun yanında RC JK6 T3 süper 35 gr ördek ve keklik için başka fişek kullanmam ama dedigim gibi hava ve yere göre yada RC S4 oda süper ama eski S4 ler daha iyi gibi geliyor bana hepinize saygılar.....

osman bey ben afyonluyum isterseniz konu ile ilgili mesajlarıma bir bakınız 32 gr üzerindeki hiç bir fişeği kekliğe sıkmak uygun olmaz diye düşünüyorum
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #52 : 27 Temmuz 2009, 20:22:14 »
fişek-tüfek muhabbeti aynı köpek muhabbeti gibidir ..Herkesiz kendi doğrusu vardır....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 28 Temmuz 2009, 10:32:39 »
fişek-tüfek muhabbeti aynı köpek muhabbeti gibidir ..Herkesiz kendi doğrusu vardır....
evet sevgili SELÇUK bizim bu av aleminde her çeşit konunun ,, her çeşit avcının kendine göre doğruları yokmu  zaten,,,AV VE AVCILIK KONUSUNDA her çeşit olay göreceli ,, kimine göre doğru, kimine göre yanlış amma birde değiştiremeyeceğimiz bir sürü gerçek var İSTEYEN OKUR ARAŞTIRIR BİLGİYE ULAŞIR FARKLI KAYNAKLARI KARŞILAŞTIRIR KARAR VERİR ALLAH İNSANLARA AKIL VERMİŞ DEĞİLMİ ??KULLANSINLAR DİYE ...... :-X :-X :-X
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2009, 10:34:44 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #54 : 28 Eylül 2009, 15:47:06 »
bende degısık bırsey yazayım barı .. eskısı gıbı kendınız doldur  :-*
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı Süleyman AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #55 : 08 Ekim 2009, 15:13:19 »
hepsını denedım en guzelı kafama gore kendım dolduruyom
Süleyman AYDIN
1973-İzmir

Çevrimdışı Mecit ATEŞ

• Müdavim Üyemiz
  • rastgele
« Yanıtla #56 : 21 Ekim 2009, 20:20:23 »
en iyisi yerli  (yaf ,ysf ,zuber,gold,vb fişekler saçması da harika hem ucuz hemde şimdilerde çok daha kaliteli çulluk açıldı  yaf 30 gr 9 numara kaçarı yok .
Mecit ATEŞ
0 Rh + 1979 Bursa Mustafakemalpaşa

Çevrimdışı Fatih KÜÇET

• *
« Yanıtla #57 : 05 Mayıs 2010, 21:34:09 »
tüfek : Bernardelli sporting süperpoze
fişek : reminghton
ekim , kasım 24 gram 7,5 no
aralık ocak: 28 gr 6 no
şoklar 3-5
32 gr da denedim kışın ama 1 tane bile vuramadım:)))
Fatih KÜÇET
1982-Adana

Çevrimdışı Gökhan BARUT

• *
« Yanıtla #58 : 13 Mayıs 2010, 01:00:45 »
Federal 28 gr. 6 numara... Keklik, tavşan, ördek, kaz....yaz, kış, kar, buz... Memnuniyetimi anlatamam. Tek diyebileceğim tüm avcı dostlarıma tavsiye ederim...
Gökhan BARUT
Malatya-30

ferhatatasoy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : 25 Ekim 2010, 00:02:05 »
lambro ama bulunmuyor nerden bulacaz? rc iyi hiç olmazsa bulunuyor

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #60 : 25 Ekim 2010, 00:27:45 »
arkadaşlar yurdun malı yavaşçalar kullanan vardır süper fişek hem para yurdumuzda kalıyo hemde iyi bir fişek tavsiye ederim bundan ucuzuda yok sanırsam hem ucuz hem kaliteli  kolisi 11.5 süper fişek tavsiye ederim
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA   

Çevrimdışı Selçuk YAKAR

• *
Ynt:RC S4 T2 FİŞEK
« Yanıtla #61 : 01 Kasım 2010, 14:02:56 »
BİR HAFTALIĞINA GİTTİĞİM AVI REZİL ETTİ BU FİŞEKLER .FORUMLARDA SÜPER YORUMLAR YAPILAN BU FİŞEK BEŞ PARA ETMEZ BİR FİŞEKTİR.ÖLÜ DÜŞEN KEKLİK NEREDEYSE GÖRMEDİM.30 METREDEN SONRA ZATEN HİÇ ATMA.KEKLİĞİ YOLUYOSUN DERİNİN ALTINA SAÇMALAR ZOR GİRMİŞ.TAVŞANI ZOR BELA ÖLDÜRÜR.YÜZERSİN YİNE BİR AVUÇ SAÇMA DERİNİ HEMEN ALTINDA.AVDA KURUSIKI KULLANDIK.HAYVANLARIN ÇOĞU YARALI GİTTİ YAZIK ETTİK.
3-5 LİRADAN KAÇTIK AVIMIZI REZİL ETTİK.
AYRICA SELLİOR BELLOT TA ALMIŞTIK 10 KUTU.NE ÇİFTEDE NE OTOMATİKTE İYİ SONUÇ ALAMADIK.  TÖVBE YA YORUMLARI OKUYUPTA FİŞEK ALIRSAM O FİŞEKLERLE AVA GİDERSEM.
YANLIŞ ANLAŞILMASIN .BEN MEMNUN KALMADIM RANDUMAN ALAN DA OLABİLİR BU FİŞEKLERLE.
EN İYİSİ KENDİ BİLDİĞİN VE KULLANDIĞIN ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇMEYECEKSİN.
SAYGILARIMLA RASGELE.....
Selçuk YAKAR
1977 RİZE

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #62 : 01 Kasım 2010, 22:56:19 »
Huğlu 601 G 71 namlu yarı otomatik tüfeğimde çeşitli markalarda fişek kullandım sadece herkesin çok beğendiği belki federal 32 gr 7.5 numaralı fişek tüfeğimde arasıra tutukluk yaptırdı. Bunun harici hiçbir markada sıkıntı yaşamadım ister yerli ister yabancı.Avda da vurmayan tüfek olmaz önemli olan arkasında duran avcıda iş biter gerisi hikaye bence ne avı olursa olsun... tüm avcı kardeşlerime saygılarımla.
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimdışı Sedat KAHRAMAN

• *
« Yanıtla #63 : 07 Kasım 2010, 22:58:34 »
 DOSTUM BU MAKİNA 28 GR 30GR 32GR HEPSİNDE ÖLÜM KUSUYOR DAHA YÜKSEĞİNİ DENEMEDİM BİRTEK SAÇMASI YETİYOR CANSIZ GURUPMAN HARİKA 30 35 METREDE GURPMANINDAN SERÇE KAÇMAZ ÇOK UZUN MENZİLDE GURPMANI ÇOK AÇACAĞINI TAHMİN EDİYORUM BİRDE YÜKSEK GEÇİT AVLARINDA PERFORMANSINI GÖRMEK İSTİYORUM. ;)
Sedat KAHRAMAN
1978 MANİSA

Çevrimdışı İkbal PEKER

• *
« Yanıtla #64 : 30 Kasım 2010, 18:15:01 »
Bende B&P 32Gr 6 No diyorum...
İkbal PEKER
1978 Osmaniye

Çevrimdışı M.Halit DEVECİOĞLU

• Free Üye
  • *
  • LAMBRO AV FİŞEKLERİ
    • DEVECİOĞLU AV BERGAMA - İZMİR
« Yanıtla #65 : 21 Aralık 2011, 17:38:19 »
Arkadaşlar Lambro fişekleri heryerde bulamayacağınız çeşitleri ile satışta www.deveciogluav.com adresinden inceleyebilirsiniz.
Mehmet Halit DEVECİOĞLU
1960 İzmir - Bergama

LAMBRO AV FİŞEKLERİ
https://www.fisekmarket.com

Çevrimdışı İsmail TALAY

• *
« Yanıtla #66 : 21 Aralık 2011, 18:09:30 »
arkadaşlar lambro yu artık türkiyede hemen her bayide bulabilirsiniz, bu fişeği Balıkesir RASGELE AV
ithal ediyor, ve bu fişeğin bütün çeşitleri ellerinde mevcut.

bende kullanıyorum ve çok memnumum , federal , rc, winc. vs bir çok markada kullandım  30-35 tl ler verip bu fişekleri alanlar neredeyse yarı fiyatına lambro yu Alıp denemeliler. dispenser tapası da bi başka.

ayrıca, bu yunan fişeği atmam diyen arkadaşlar , bahsettiğiniz diğer fişekler çok dost ülkelerden mi geliyor?? keşke hepimiz yerli fişek kullansak, yerli tüfek kullansak ... ama onlarda iyi fişek yapmıyor, veya bir dönem iyi bir dönem kötü standart ı yok.. 

zaten senede üç kere keklik görücem dağda onuda kötü fişek yüzünden kaçırcam.

ayrıca yerli fişeklerde değişik yabancı benzeri yakıştırma isimlerle üretim yapıp fişeğin içine barut yerine barutlu kükürt koyan kaç firma var biliyormusunuz.

illaki denk gelmiştir, o fişekleri attığınızda namludan çıkan koku hiç baruta benzemez.

ama herkesin düşüncesine de saygımız sonsuz . dilimizin döndüğü aklımızın yettiği bu.

İsmail TALAY
1975 BALIKESİR

işte bingo