Eyvallah Volkan Bey. İyimser olmak ve daha iyisi için süre vermek gerek. Ama bu süreyi verirken, beklerken, amiyane tabirle "kabak" gibi duran yanlışları belirtilmezse, yanlışlarını düzeltme ihtiyacını "hiç" hissetmiyorlar firmalarımız. Yaptıkları yanlışları, eksikleri mutlaka ve net bir şekilde , altını çizerek kalın harflerle söylenmezse, yazılmazsa, düzeltme, ilerleme, geliştirme, araştırma öğrenme ihtiyacını "hiç" hissetmiyorlar Volkan Bey. Yaptıklarının doğru olduğunu, yapacak başka bir şey olmadığını düşünmeye devam ediyorlar.
İyimserliğe eyvallah ama şu videodan, eksiklerinin hiç farkında olmadıkları konusunda yüzde yüz emin oldum. Gerçekten yapılması gerekenleri bilselerdi bu videoyu yayımlamaya utanırlar, çekinirlerdi...
Forumda bir konuda, Almanya IWA fuarında, Huğlu'nun, "büyük devrim ve yenilikler yaptıklarını" hiç çekinmeden iddia ederek ortaya koydukları tüfekleri gördünüz mü ? Giderek daha da umutsuzluğa kapılmaya başlıyorum.
"Olmamış" için "olmamış" denilmesi gerektiğini düşünüyorum. "Olmamış"a, "olsun o da olur, bu da olur, bir şey olmaz hepsi olur" denilecek vaktimiz, halimiz ve lüksümüz yok diye düşünüyorum. Bir şeylerin iyi taraflarını görmeye çalışmak kulağa hoş gelse de, makas farkı bu kadar açık bir şekilde gerilerde kalınmışken, "olmamış"a "olmuş" demenin insanları geçici taltıf etmekten başka hiç bir faydası olacağını düşünmüyorum, aksine üreticiyi rehavete sokarak, iyi ve doğru yaptığını düşünmeye devam etmesine sebep ve hatalarını düzeltmesine engel olacaktır.
"Olmamış"a, "olmamış", "eksik" olana, "eksik", "yanlış" olana "yanlış"ı direkt ve net bir şekilde, ayrıca "çok acilen" söylemeliyiz diye düşünüyorum.
Konu fişekti ama dünya tüfek liginin tepesini tapulayan İngiltere, Belçika, İtalya, Almanya , Fransa, İspanya, Amerika, Japonya ardından gelen onlarca ülke arasında yok Türkiye. Türkiye , bu ligde, Brezilya ile birlikte son sırada... Hem de tescilli olarak son sırada. Çok gerilerdeyiz ve romantizm şu an en son ihtiyacımız olan şey bence. Yapılan her review/incelemenin "en ucuz tüfek" kategorisinde yapıldığı bir sanayi durumunda şu anda Türk tüfek sanayi. İyi denilene, "en ucuz tüfek kategorisinde" iyi deniliyor, başarılı denilene "bu fiyata" deniliyor. Bu durum beni bir Türk tüketici olarak ciddi rahatsız ediyor.
Bunlar benim şahsi düşüncelerim, yani bu yazdıklarımı subjektif bir metin olarak değerlendirebilirsiniz ama gerçekten çok yavaş ilerliyoruz, fark büyük ve bu beni çok üzüyor. Bence bu duruma hepimiz bir miktar üzülmeliyiz.
Hak veriyorum, layıkıyla yapılmadığı konusunda. Bu testin noksanları var. Başka eleştirilecek tarafları da var ama oradaki bir iki çalışanın "illaki iyi niyetle" yaptığı bir test yüzünden onları karıştırmak istemedim. Hatta yine karıştırmayacağım. Burada hatalı da yapılmış olsa görünen bazı şeyler var ve onlar benim çok ama çok ilgilendiğim konular. Bu nedenle eksik bile yapılmış olsa desteklerim ve gerisini beklerim. Tabi şartları, eksik yapılan işlerin belirtilmesi iyi olur. Şu testte 3 fişek hakkında kolay kolay edinemeyeceğimiz bilgiler elde ettik. Manometrik namlu fişekcilerden başka kimde var