Gönderen Konu: süperpozeler sıralanırsa  (Okunma sayısı 4098 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Salih ASLANTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
süperpozeler sıralanırsa
« : 18 Mart 2015, 15:31:21 »
Bir arkadaşımın POZE  tüfek alacağını     Hangisini almalıyım sorusu üzerine aşağıdaki gibi bir sıralama yaptık.
(Bu güne kadar üzümlü kooperatif ve cesa dışında tüfek kullanmamış vede forumu genellikle  okuyucu olarak takip eden bir  üye olarak bizlerde oluşan kanaat aşağıdaki gibi oldu.)

1. GRUP ÜRETİCİLER: Akdaş ,Akus,Ata,Akkar,yıldız,Huğlu kop.
2. GRUP ÜRETİCİLER:Sarsılmaz,Cesa,Büyükhuğlu,,artemis,gençhuğlu
3. GRUP ÜRETİCİLER: Saka zafer,lazer,kral,torun
1973 ödemiş
Cesa poze
Akdaş ak212 otm.

Çevrimdışı Atila KAĞNICI

• *
Ynt: süperpozeler sıralanırsa
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2015, 18:34:39 »
Cesa, Büyük Huğlu, Sarsılmaz 1. grupta olmalı bence...
Atila KAĞNICI
1981AFYONKARAHİSAR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2015, 18:38:13 »
üzümlü marklarının en büyük kaybı ucuz satmaları..2000,2500 lira fiyat bandında olsaydı sattıkları silahlar 1 sınıf,fırst class tüfekler serisinde başı çekerdi bu sıralamalarda şu anda...birde her markayı merada 4,5 kişi deneyip avdaki performansına göre sıralamak lazım..hangisi cansız düşürüyor hangisi kanatıyor öldürmüyor hangisi fişek seçiyor şeklinde.

en çok arıza yapanda üzümlü silahları gibi bir algı var..hepsi yapıyor..Özgür Ataş dostumuzun sarsılmaz pitonu 28gr fişek atarken üveyik avında el kundağının pimlerini kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam,,huğlularda çift patlatma olayı çok oluyordu bi ara şu anda nasıl bilemem,artemislerde çift patlatma enjektör arzasını sıkça yapan silahlar,atada enjektör arızası ve çift patlatma en çok duyduğumuz şikayetler..ama göze batmaz..pahalı silah çünkü..ucuzsa yerden yere vurulur.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2015, 18:41:15 Gönderen: Şahin BİTEN »

Çevrimdışı Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2015, 20:15:57 »
üzümlü marklarının en büyük kaybı ucuz satmaları..2000,2500 lira fiyat bandında olsaydı sattıkları silahlar 1 sınıf,fırst class tüfekler serisinde başı çekerdi bu sıralamalarda şu anda...birde her markayı merada 4,5 kişi deneyip avdaki performansına göre sıralamak lazım..hangisi cansız düşürüyor hangisi kanatıyor öldürmüyor hangisi fişek seçiyor şeklinde.

en çok arıza yapanda üzümlü silahları gibi bir algı var..hepsi yapıyor..Özgür Ataş dostumuzun sarsılmaz pitonu 28gr fişek atarken üveyik avında el kundağının pimlerini kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam,,huğlularda çift patlatma olayı çok oluyordu bi ara şu anda nasıl bilemem,artemislerde çift patlatma enjektör arzasını sıkça yapan silahlar,atada enjektör arızası ve çift patlatma en çok duyduğumuz şikayetler..ama göze batmaz..pahalı silah çünkü..ucuzsa yerden yere vurulur.
İyi akşamlar şahin abi bi sorum olucak üzümlü tüfekleri dediğin Konya Üzümlüdeki üretilen markalarmı oluyo ?
1995-Ordu
Delilik Aynı Şeyleri Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemektir..!

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2015, 20:17:58 »
İyi akşamlar şahin abi bi sorum olucak üzümlü tüfekleri dediğin Konya Üzümlüdeki üretilen markalarmı oluyo ?

evet Yunus üzümlüde üretilen silahlar..yukarıdaki sıralamada 3. sırada olan tüfekler..av performansı ve sağlamlıkda aynıda çoğu fiyat olarak sıralamışlar sanırım.

The following users thanked this post: Yunus Emre KARA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2015, 20:27:43 »
Teşekkür ederim abi bendede var geçen sene aldım bol miktarda fişek attım çift patlatma yada patlatmama yapmadı geçen pazar ejektör sıkıştırdı biraz onun haricinde memnunum 850 tl verip almıştım yerden yere vurulucak kadarda kötü değil bence
1995-Ordu

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2015, 20:36:41 »
 fiyatları uygunsa ilk tercih akkar yada büyük huğlu yu tercih edin derim.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2015, 20:42:07 »
paha zerafet ve detaylarda gizlidir.

her parçayı sıfıra sıfır ve karşı karşıya ayarlamak
detaylara verilen önemi gösterir. gören göze pürüz yaratacak hiçbirşey
olmamalı.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2015, 21:08:08 »
Teşekkür ederim abi bendede var geçen sene aldım bol miktarda fişek attım çift patlatma yada patlatmama yapmadı geçen pazar ejektör sıkıştırdı biraz onun haricinde memnunum 850 tl verip almıştım yerden yere vurulucak kadarda kötü değil bence

enjektörü en basit iş..fabrikaya gönder hemen yaparlar..yapmayan yok o enjektör arızasını..bir browning pozelerin ejektörüne bak 70li yıllardan beri şıkır şıkır çalışıyor..değişik bir enjektör tasarımları var hala daha aynı sistem..birde bizim tüm yerlilerin enjektör sistemine bak...torundaki kötü akustaki 10 numara yada akdaştaki kötü huğludaki süper değil..hepsi birbirinden beter..aynı tip enjektör tasarımı..yapsınlar bana brownikteki enjektörün aynısını tamam dicem bu yerli firma bu işi biliyor takdir ettim..

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2015, 21:11:08 »
Büyük Huğluyuda 1. sırada incelemek gerekir . Bildiğim kadarıyla çıkartılabilir tetik gruplu poze yapabilen dünyanın sayılı firmalarından biri .
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

Çevrimdışı M.Aytaç TOK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2015, 21:25:38 »
Bu arada dikkat ettim sıralama sanki mak kararları gibi olmuş :))) 1. grup av kuşları gibi ...
Mustafa Aytaç  TOK
1968 ADANA

• *
  • Yunus Emre KARA
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2015, 21:48:57 »
enjektörü en basit iş..fabrikaya gönder hemen yaparlar..yapmayan yok o enjektör arızasını..bir browning pozelerin ejektörüne bak 70li yıllardan beri şıkır şıkır çalışıyor..değişik bir enjektör tasarımları var hala daha aynı sistem..birde bizim tüm yerlilerin enjektör sistemine bak...torundaki kötü akustaki 10 numara yada akdaştaki kötü huğludaki süper değil..hepsi birbirinden beter..aynı tip enjektör tasarımı..yapsınlar bana brownikteki enjektörün aynısını tamam dicem bu yerli firma bu işi biliyor takdir ettim..

Abi peki ejektör tüfeğin kapanmasına etki yaparmı yani biraz zorlaştırırmı işi ağır kapanıyo gibi biraz sanada çok soru soruyorum ama merak işte :)
1995-Ordu

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 18 Mart 2015, 22:34:21 »
Abi peki ejektör tüfeğin kapanmasına etki yaparmı yani biraz zorlaştırırmı işi ağır kapanıyo gibi biraz sanada çok soru soruyorum ama merak işte :)

evet zor kapanıyorlar nedense..epey bi güç harcıyon..avrupalıların elindekilerin mandala dokunmasıyla namlunun şak diye açılması düşmesi bir oluyor..kapatırkende rahat kapanıyor silahlar..nasıl oluyor bilmıyorum..hemde yeni silahlar çogu Browning B525 gibi..bunu bizim yerli silah firmalarına sormak lazım neden böyle sizin  yaptığınız bu silahlar diye..

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #13 : 18 Mart 2015, 22:49:00 »
denilen kelime : Fişek attıkça düzelir..
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Salih ASLANTAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Mart 2015, 23:50:03 »
Eyvallah dostlar
Herkesin söylediklerinde doğruluk payı var.Nedense bizim toplumumuzda pahalıların güzellerin kusurları görmezden gelinirken ucuzların kusurları hemen ön plana getiriliyor.Av meralarında nice avrupa tüfeğin fişek seçmesi,enj arızası ,avı öldürmemesi vb söylenmezken yerlilerinki hemen fark edilir.Birçok kırma köpeğin mükemmel derecedeki av performansı secereli köpekler karşısında görmezden gelinir.(Hakkını yemeyelim yabancılarda bizimki kadar olmuyor ama hiç olmuyor değil)Şans kısmet tüfek işi.Bazen elde olan beyde olmuyor.Ha bu arada ÇİFTSAN ı hangi gruba yazmalıyız.
1973 ödemiş
Cesa poze
Akdaş ak212 otm.