İlker Bey, Gürsel Bey;
Namlu boyu değiştikçe, namlu birleşme mesafesi de değişecektir.
Net rakam markadan markaya farklılık gösterebilir.
Yine hatırlatmak istiyorum: 66, 71, 76 cm gibi namlularla tek kurşun atışında istenen performans yüksek ihtimal elde edilemez; çünkü bu tür namluların iç çaplarının dar olması ve boylarının atış sırasında oluşan yüksek basınçtan (1050 bar) bizim gözlemleyemeyeceğimiz bir esneme yapacak kadar uzun olması, ayrıca kısmi etken olarak da mobil şoklu olmaları (5 no şok ile rahatlıkla kurşun atabilirsiniz) ve yine 2 namlunun sadece belli bir mesafede birleşecek olması bu tür namluları tek kurşun anlamında başarısız yapmaya yeter. Buradan süperpozeler ile tek kurşun atılamaz sonucu çıkarmayın. Namlu açısından tek kurşun atmanın bir riski ya da namluda oluşacak bir hasar söz konusu değildir. Gönül rahatlığıyla tek kurşun kullanabilirsiniz.
Özetle süperpozelerde ve çiftelerde test atışları tek kurşun ile yapılmaz. Saçma dağılımı ve iki namludan çıkan saçmaların hedefte örtüşmesi esastır.
Tek kurşun size kalmış, ancak saçma atışlarını 36,6 metreden 76 cm çaplı bir daireyi barındıran bir hedefe yapmanızı önereririm.
Tek kurşun için daima tek namlulu tüfekler tercih edilmelidir.
Saygılarımla
Selamlar