Ustalarım, kısmet olursa yeni sezon açılışında tahtalıda 28 gram fişeklerle başlangıç yapmak istiyorum. sezon ortası zaten 32-34 gr kullanıyoruz mecbur hem havalar soğuyor hem de hayvan daha gergin uçuyor. Merak ettiğim konu ise mesela 28 gr 5-6 no fişek 71 namlu 1/3 sabit şok poze ile hangi mesafelere kadar etki edebilir ? mesafeler ortalama 25-35 metre arası yetişkin ağaç boyları veya bir tık daha yüksek ama makul uçuşlar oluyor sezon başında. hava sıcaklığı 10-15 derece civarında sabah geçitinde bu fişeklerden verim alabilirmiyim? aynı zamanda 5-6 no saçmaya alternatif olarak bp nin piatello marrone 28 gr 7,5 no fişeği gibi veya rc 28 gr 7,5 no competition fişekleri gibi benzer fişeklerle bu avda açılışta randıman alabilirmiyim ? amacım hem kendimi hem tüfeği yormadan tatlı şekilde av yapabilmek. cevaplarınızı bekliyorum.
EMRAH BEY
Bir hafif gramaj fişek tutkunu olarak ,,nihayet sizde doğru yolu bulmuşsunuz diyeceğim..
b&p marrone kullanmadım ancak bu fişekle ilgili yorumlar son derece olumlu
28 gr RC COMETİON LİNE son derece doğru tespit
winchester x3 fiber 28 gr 7.5 no
sellior bellot 28-30 gr skeet ve vega
remmington heavy dowe 28 gr 7.5 no
bornaggi 28 gr 7 no,,
mega ve zuber 28 gr 6,7 no fişekler önerebileceğim fişeklerdir..
6 no dan daha iri saçma kullanmanızı tavsiye etmem 6-7 no her tür av için fazlası ile yeterli gelir yeterki atışlarınız düzgün olsun
full şok yerinede mod şok kullanmanızı önereceğim
25-45 mt mesafeler içerisinde sonuçları görünce sizde şaşıracaksınız..
bu arada 30 gr bornaggi bior,, 30 gr imperial,,30 gr rc titano,,30 gr b&p f2 light 7 no fişekleride tavsiye listeme ekleyeyim..
SELAMLAR....