Gönderen Konu: 12 kalibre ve 20 kalibre kullanımı bir hayli fazla 16 kalibre neden es geçiliyor  (Okunma sayısı 20979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
16 kalibrenin es geçilmesinin bir nedeni var mı yoksa benim çevremdeki bir anormallik mi bu kendi tüfeğim 16 kalibre olunca insan bi gariplik mi var demeden edemiyor, şimdiden teşekkürler ilgi alakanız için.
DOĞUM YILI YAZINIZ TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Talat YILMAZ 46

• *
  • çifte hastası
Söylediklerinize katılarak konuya şöyle başlamak istiyorum  ilk çıkan tek kırma av tüfekleri 16 kalipreymiş  fakat gün geçtikçe üretimi azalmış  benimde 96 model 16 cal  huğlu  süper poze var . Şuan HUĞLU av tüfekleri  16 kalipre tüfek üretmiyor. En çok 12 cal sonra 20 calipre üretiliyor tüfeklerde  işte bu yüzden 16 calire fişek şeçeneği hiç yok sadece 28 gram fişek üretiliyor.  şuan satabilsem  12 veya 20 calipre alırım  20 caliprenin   25 ,27 ,29,32 ,36  gram fişek şeçeneği var  . 12 kalipre ise istediğin kadar çok işte bu yüzden 12 kalipre fazla tutuluyor.  16 kalipre ise artık  mazide kaldı
  • Huğlu 202B 12 cal 71&76 1-3 fix
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

The following users thanked this post: Sami SEVİNÇ

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim bilgileriniz için sağ olun.

Bendede yadigar Huğlu 16 kalibre tek kırma var çok ta güzel tüfek bayağı eski model ama vuruşu hakikaten güzel ama dediğiniz gibi fişek çeşidi az olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Şimdi ise yeni bir çift kırma almak istiyorum huğlu ile yıldız arasında kaldım ama hafifliği yönünden biraz yıldız tarafına geçmiş görünüyorum. Elegant A3 TE hoşuma gitti siz bu tüfek hakkında ne düşünüyorsunuz daha genel konuşmak isterseniz çifteler konusunda da fikir beyan edebilirsiniz ayrıca süper poze tüfekler işe çift kırma tüfeklerin karşılaştırmasını yapabilirseniz bana çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
eskiden 25-30 yıl önce  16 numara tüfeklere yaygın olarak köylü tüfegi derlerdi..hazır fişek pahalı oldugundan avcılar fişegini kendi doldururdu 16 ya az malzeme gittiginden ve köylüler genelde tavşan avı yaptıgından 12 numara çokçok nadir bulunurdu...olanlarda almancıların getirdigi avrupa tüfeklerdir...kısaca maddi durumu iyi olanlar ve şehir avcıları 16 numara kullanmazlardı 20 ise yok denecek kadar azdı....sonra 16 ara çap olarak kaldı...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Birol bey siz bana hangi tüfeği almam konusunda fikir verebilir misiniz yukarıda yazdım bakıp öneride bulunmak isterseniz.

• Müdavim Üyemiz
Birol bey siz bana hangi tüfeği almam konusunda fikir verebilir misiniz yukarıda yazdım bakıp öneride bulunmak isterseniz.
sami ne Avı yapacaksın çulluk bıldırcınmı Ördekmi  domuzmu hepsimi.. ?

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Birol bey domuz avı yapmıyorum çulluk keklik bıldırcın gibi kuş avları yapmaktayım ekseriyetle.
 Ahmet bey akus derken hangi tüfeği kastettiğinizi pek anlayamadım, Elegant A3 TE hakkında bilginiz varsa bu tüfek hakkında bilginiz alabilirim.

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim ilginize, sağ olun. Akus markayıda araştıracağım.

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
İşte bu benim de anlayamadığım konularda biri. 16 kalibrenin yapamayacağı iş yoktur. Ama nedense eskisi gibi kullanılmıyor. Eskiden oldukça yaygındı ve hiç üvey evlat muamelesi görmezdi. Avdaki performansı övülerek bitirilemezdi. Belki de üreticiler hem 12 hem 20 çaplara yakın bir çap olan 16 yı kaldırarak, birbirinin yerini tutmayacak hem 20 hem 12 çapta iki tüfek satmayı mı hedefledi ve 16 yı dışladıüstelik bu konuda bir yaygın kanaat oluşturdular, diye düşünmeden edemiyorum. Hiç bir 16 kullanıcısının keşke 12 im olsaydı daha iyi iş yapar ya da daha şık görünürdü gibi bir zerzenişini duymadım. Fişek bulunmuyor da bana inandırıcı gelmiyor. Talep olursa arz da olur. Olmazsa da ben fişeğimi doldururum. Senede zaten kaç fişek atıyoruz, av mı kalmış?
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

The following users thanked this post: Engin TARHAN

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum Orkun bey bende,silahımdan  memnunum fakat tek kırma olduğundan bazı avlarda dezavantaj yaşadığımdan rahatsızım sadece eskisi gibi kullanılmayınca da fişek de çıkarmaz oldular ama dediğinize de katılmadan edemiyorum şimdi 12 kalibre bir çifte alma düşüncesindeyim fakat bazen 12 kalibre (numara) çok gibime geliyor istemeden de olsa bir tanede 20 kalibrenin yarı otomatiğini de alsam iyi olur diyede düşünüyorum.

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Huğlunun 16 lık çifteleri var, görüşlerinizi değerlendireceğim sağ olun.

• *
  • çifte hastası
Sami kardeş sana yardımcı olmak isterim şöyleki ülkemizde bir şeyin artsı  varsa  eksikleri hiç eleştirilmiyor  bu hiçde iyi birşey değil .
Benim  şuan  huğlunun 1 tane 8 li otomatiği var  ve 2 tana süper pozesi var . Huğlu av tüfeklerinin otomatik silahını önermiyorum fakat  süper poze ve çiftesine gelince ülkemizde üstüne marka yok  yerli beratta diyebiliriz. dünyanın en iyi ilk 4 av tüfeği. Yıldız silah saniyisinide gelince  tüfeklerinin grapman dağılımı iyi.  Birde kardeş sana şöyle konuyu biraz açayım  HUĞLUnun çiftelerine iyi bakarsan  kapatma mili bulunur ki buda tüfeği dağa taşa çal açılmaz  çok sağlam   pozelerinde ise kasada oturtma bulunur fakat YILDIZ silahta bu yoktur  yıldız silahın kasası hafif alaşımdan düz yapılmıştır.  Sen eğer benin tüfeğim ömürlük olsun diyorsan  sana
 HUĞLUNUN   202 B ve 200 A modelini öneriyorum bende alacağım.   
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Tüfek alırken de her şey gibi her yönünü düşünmek gerekiyor. 16 lık tüfeği satmak icap etse 12 gibi satmak zor olur çünkü fişek çeşidi kısıtlı. Neyse bu yönüyle kalmaz bu, daha çok şey var da, biri de bu :)

İhtiyacınız olduğunu anladığınızda veya kanaat ettiğinizde kimse tutamaz, alırsınız 16 lığı veya aradığınız neyse onu. İlk alınanı kullandıkça sonraki alışveriş için kanaat oluşmaya başlar.

Bir de şunu diyeyim, 16 ya karar verirseniz üyelerimizden Tevfik Gün'ün 16 lığını yaptırdığı ustayı da düşünün. Çok güzel tüfek yapmış bence. Patern bölümünde konuları mevcut.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Talat bey peki ejektör olayını nasıl değerlendiriyorsunuz iyi bişey mi alırken bu özelliği bir artı olarak mı değerlendirmek gerekiyor ?

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Volkan bey sizin önerebileceğiniz tufekleride dikkate alabilirim bu konuda sizin de önerilerinizi dinlemek isterim doğrusu.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bana sorarsanız ilk önereceklerim Huğlu, Akkar, Akdaş, Büyük Huğlu ve biraz açılırsanız Akus güzel olur. Bunları sırayla yazmadım. Her tüfeği ayrı düşünmek gerek. Bir de, yazmadığım markalar çok net kanaat veya bilgim olmayanlardır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • çifte hastası
Çifte kırmalarda ejektör bulumsaz   süperpoze alacaksan ejektörsüz almanı terciğ ederim  şimdi bir şeyim özelliği ne kadar fazla ise bozulma oranı okadar çabuk olur  ama sana şunu söylemeyi unutmayayım  amarikada  huğlunun 103DE süperpozesini 15.000 atış
testine tutmuş   15.000 atıştan sonra  ne bir ateşleme sorunu, ne bir iğne kırımı, ne ejektör arızası, ne de başka birşey   Horozun eninde ve iğnenin boyunda mikrometre kullanarak yaptığı ölçüde aşınmanın 0.0005 inch'ten küçük olduğunu, ölçü aletinin hata payınında bu miktar olduğunu dolayısı ile iç hareketli parçalarda 'sıfır aşınma' kabul edilmesi gerektiğini belirtmiş. 
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çift kırmalarında çoğunda ejektör var yıldızlarda var mesela bildiğim, insan kararsız kalıyor işte. Benim arasında kaldığın tüfek markaları huğlu ve yıldız. Bunlardan birinin çift kırmasını almayı düşünüyorum açıkçası genel araştırmalarımda iyi olarak bunları kanaat getirdim. Ejektor konusunda terettutlerim var dediğim gibi hiç ejektorlu kullanmadım nasıl olur merak etmiyorsa değilim. Bilgileriniz için teşekkürler.

• *
  • çifte hastası
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

• *
  • çifte hastası
üstteki huğlunun çiftesi alttaki yıldızın çiftesi inceleyecek olursan   huğlunun açma mandalının  orda bir  mil bulunur  namlunu ortasında bir delik var  işte tüfeği kapattığında  o mil deliğin içine girer  50 gram magnun fişek bile sıksan açılma yapmaz . fakat yıldız için aynı şeyi söyleyemem  bu onu karadığım  anlamına gelmesin.   
Talat YILMAZ 
 K.maraş   1991

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Talat bey. Varolun çok yardımcı oldunuz minnettarım.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Talat bey. Varolun çok yardımcı oldunuz minnettarım.
SAMİ BEY
Bence yaptırmayı düşünmek yerine
80 li yılların imalatı DÜZCE,,HUĞLU KOOP.,,ÜZÜMLÜ KOOP.yapımı 16 no çifteleri düşünmenizi tavsiye ederim..
çünki halen daha o yıllarda imal edilmiş çiftelerimiz ayarında ve kalitesinde (işlevsellik,,sağlamlık,,performans) bakımından günümüz şartlarında silah üretildiğini sanmıyorum..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Sami SEVİNÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yaptırmayı düşünmüyorum zaten Talat bey, Yıldız ve huğlu arasından kaldım siz bu silahları deneyim ettiniz mi ya da öneride bulunmak ister misiniz? 12 kaşibrede karar kıldım bu arada.

• Müdavim Üyemiz
Yaptırmayı düşünmüyorum zaten Talat bey, Yıldız ve huğlu arasından kaldım siz bu silahları deneyim ettiniz mi ya da öneride bulunmak ister misiniz? 12 kaşibrede karar kıldım bu arada.

hugluyu agır oldukları için sevmiyorum... hafifleride çok para...  yıldız spz me poze kullanıyorum.. bıldırcın çulluk ta süper,66 cm namlu mesafeli keklik tavşanda zayıf kalıyor...şimdiki aklım olsa 61-71 çift namlu alırdım...

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
hugluyu agır oldukları için sevmiyorum... hafifleride çok para...  yıldız spz me poze kullanıyorum.. bıldırcın çulluk ta süper,66 cm namlu mesafeli keklik tavşanda zayıf kalıyor...şimdiki aklım olsa 61-71 çift namlu alırdım...
BİROL ABİ
Senin 66 namlu yıldız pozeye SERKAN ÇİMEN beyin ürettiği namlu dışına 1 inc taşan şoklardan temin edersen açık arazide keklik ve tavşan avındada sorun yaşayacağını sanmam .. bence SERKAN BEY ile bir fikir alışverişinde bulun.. SELAMLAR...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg