Gönderen Konu: mirage av fişeği  (Okunma sayısı 19715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
mirage av fişeği
« : 12 Mart 2015, 13:03:07 »
merhaba sizden mirage av fişegi hakkında bilgi almak istiyorum ben b&p kullanıyodum fakan degerli bir abim mirageyi tavsiye etti b&p mi miragemi,ve miragedede b&p deki gibi tüm avlar için özel fişekleri varmı,uzun menzil-dagıtıcı gibi özel fişekleri yani,hangi avda miragenin hangi modelini kullanmalıyız detaylı yazan olursa memnun olurum tüfegim huglu 601 g otomatik bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum
  • huğlu koop.601 g/kurzhaar
1982 MANİSA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: mirage av fişeği
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2015, 13:31:00 »
kalite fişektir... her ava gider...yerlide zuber ithalde rc ve mirage benim tercihimdir herzaman...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2015, 14:11:37 »
B&P nasildir bu fişeklerin içinde
1982 MANİSA

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 12 Mart 2015, 14:17:06 »
Özellikle tavşan ve uveyikte tercihimdir. İster otomatik ister çifte yumuşak tepmesi ve yumuşak saçmasıyla avı en temiz ele geçirten fişek derim.
İyi havalarda sert fişekler 2 inci atisimi bozuyor diyene, tufegim tepiyo diyene tavsiyemdir.
gramları değiştikçe biraz tuhaflasir 28 gr tertemiz namlu iken 30.5 tr biraz pislik bırakır.  Sadece ördeğe sevmedim onda da bp kullanıyorum.
Rc yi artık sevmiyorum, meca ve zuber daha iyi bence. Power tapa bp tercihim rc nin yerine.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 12 Mart 2015, 14:27:05 »
Clever mirage fişeklerini ördek ve tahtalı avlarımda huğlu pozeyle severek kullanıyorum. en çok da standart game serisi 34 gr fişekleri favorim. ama siyah kovan olacak ona dikkat edin. mavi kovanlarda tse damgası var ve barut farklı. mirage fişekleri gayet dengeli, 34 gr olmasına rağmen diğerlerine göre daha yumuşak ama daha hızlı fişektir. 40-45 metrelere kadar grupmanı oldukça iyidir. kusursuz saçmaları var ve çok güzel av yaptırır. tesirli mesafesi de gayet iyidir. 601 g otomatik tüfek için kesinlikle tavsiye ederim..

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2015, 15:37:41 »
mirage 1 kere kullandım tepmesi az ama deliciliği zayıf gibi geldi
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2015, 15:48:40 »
Clever mirage fişeklerini ördek ve tahtalı avlarımda huğlu pozeyle severek kullanıyorum. en çok da standart game serisi 34 gr fişekleri favorim. ama siyah kovan olacak ona dikkat edin. mavi kovanlarda tse damgası var ve barut farklı. mirage fişekleri gayet dengeli, 34 gr olmasına rağmen diğerlerine göre daha yumuşak ama daha hızlı fişektir. 40-45 metrelere kadar grupmanı oldukça iyidir. kusursuz saçmaları var ve çok güzel av yaptırır. tesirli mesafesi de gayet iyidir. 601 g otomatik tüfek için kesinlikle tavsiye ederim..
Siyah kovan beyaz metal en iyisidir.. artık zor bulunuyor..şimdikiler siyah kovan sarı metal ama yinede kalitelidir...
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Mutlu YAĞMUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2015, 16:01:48 »
B&P den vazgeçilip mirageye geçilirmi yani hangisi daha iyidir
1982 MANİSA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2015, 16:06:44 »
28 gr sporting biorunu ve 32 gr dispersante fişeğini kullandım iki modelide atımı yumuşak ve performansalrından  memnun kaldığım modelleridir ama 30.5 gr tam bir fiyasko oldu benim için dispersante 9 no ile parlamada  tekir ördek  de vurdum
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2015, 16:08:07 »
B&P den vazgeçilip mirageye geçilirmi yani hangisi daha iyidir
B&P den yine de vazgeçme. Mirage B&P nin yanına alternatif olsun.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2015, 16:09:54 »
Siyah kovan beyaz metal en iyisidir.. artık zor bulunuyor..şimdikiler siyah kovan sarı metal ama yinede kalitelidir...
Ben 10 yıldır kullanıyorum siyah kovan beyaz metal hiç görmedim, buralarda bayilerde yoktu. hep siyah kovan sarı metal kullandım dediğiniz gibi, avda beni hiç yanıltmadı. miragenin  jk6 serisi var beyaz metal onlar da hızlı ve güzel fişek ama standart seriye göre daha sert..

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2015, 16:21:42 »
Mirage ve B&pellagri ikisininde coğu modelini kullandım,Özellikle pellagri F2 classic modeli,her iklimde ve ortamda performansı gayet güzel standart bir fişektir her zaman kenarda 1-2 kutu bulunduruyorum :)

jpg upload
Miragenin ise özellikle soğuk ve nemli havalarda bu sene cok güzel ördek avları yaptığım bir fişek var JK6 modeli..orta hatta uzak mesafelerden cok av düşürdüm bu fişekle kesinlikle soğuk havalarda tavsiye ederim ( 5 no 34 gram )

gif upload
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2015, 16:47:34 »
Mirage ve B&pellagri ikisininde coğu modelini kullandım,Özellikle pellagri F2 classic modeli,her iklimde ve ortamda performansı gayet güzel standart bir fişektir her zaman kenarda 1-2 kutu bulunduruyorum :)

jpg upload
Miragenin ise özellikle soğuk ve nemli havalarda bu sene cok güzel ördek avları yaptığım bir fişek var JK6 modeli..orta hatta uzak mesafelerden cok av düşürdüm bu fişekle kesinlikle soğuk havalarda tavsiye ederim ( 5 no 34 gram )

gif upload
bu sene denemek için aldığım mirage jk6 34 gr fişeklerin  ben farkını göremedim 34 gr rc ve remingtondan hatta remington hepsinden başarılı idi tahtalı ve ördek avında
« Son Düzenleme: 12 Mart 2015, 17:17:05 Gönderen: Özgür ATAŞ »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2015, 16:59:46 »
bu sene denemek için aldığım mirage jk6 34 gr fişeklerin  ben farkını göremedim 34 gr rc ve remingtondan hatta remington hepsinden başarı idi tahtalı ve ördek avında
34 gr rc2 fişekler de çok iyi özgür abi kış avlarına çok uygun hem basıncı da düşük. mirage jk6 nın öyle aman aman bi farkı yok, ben hem standart 34 gr hem de jk6 34 gr çok kullandım, yine de standart olanı tercih ederim jk6 ya göre daha performanslı geldi bana avda.. ama hedefte 45 metrede ikisinin de grupmanı aynı. 34 gr standart mirage fişekle zaman zaman olmayacak mesafelerden tüfek mümkün değil almaz dediğim yerlerden avlar aldım. oyüzden seviyorum bu fişeği. zaten italyanlar yapıyor abi kim ne derse desin adamlar bu işi biliyor..

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 12 Mart 2015, 17:18:27 »
34 gr rc2 fişekler de çok iyi özgür abi kış avlarına çok uygun hem basıncı da düşük. mirage jk6 nın öyle aman aman bi farkı yok, ben hem standart 34 gr hem de jk6 34 gr çok kullandım, yine de standart olanı tercih ederim jk6 ya göre daha performanslı geldi bana avda.. ama hedefte 45 metrede ikisinin de grupmanı aynı. 34 gr standart mirage fişekle zaman zaman olmayacak mesafelerden tüfek mümkün değil almaz dediğim yerlerden avlar aldım. oyüzden seviyorum bu fişeği. zaten italyanlar yapıyor abi kim ne derse desin adamlar bu işi biliyor..
ses var tepme var ama sonuç vasat mirage jk6
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 12 Mart 2015, 17:19:42 »
Aslında biraz tüfeğe görede değişiyor bana göre,arkadaşımda Rc caccia 6 no 32 gram kullanıyordu ördek avında, bigün akşam gecitte denemek icin 4-5 fişek alıp ondan bende birkaç atış yaptım 1-2 ördek düşürdüm zorda olsa Rc ile...ama mirage jk6 ile yaptığım atışlarda genelde her atışımda ördeği cansız ele gecirdim..tabii o cifte kullanıyor ben otomatik onunda etkisi olabilir  :) Birkaç sene öncesine kadar italyan  Cheddite fişekler vardı sarı kutu tartışmasız tek gecerim o fişekleri,ama artık bulunmuyor,eğer bulursam birkaç kutu stok yapıcam kenara mutlaka..italyanlar gercekten hakkını veriyor bu işin :)
« Son Düzenleme: 12 Mart 2015, 17:22:01 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2015, 17:27:12 »
Aslında biraz tüfeğe görede değişiyor bana göre,arkadaşımda Rc caccia 6 no 32 gram kullanıyordu ördek avında, bigün akşam gecitte denemek icin 4-5 fişek alıp ondan bende birkaç atış yaptım 1-2 ördek düşürdüm zorda olsa Rc ile...ama mirage jk6 ile yaptığım atışlarda genelde her atışımda ördeği cansız ele gecirdim..tabii o cifte kullanıyor ben otomatik onunda etkisi olabilir  :)
Aslında biraz tüfeğe görede değişiyor bana göre,arkadaşımda Rc caccia 6 no 32 gram kullanıyordu ördek avında, bigün akşam gecitte denemek icin 4-5 fişek alıp ondan bende birkaç atış yaptım 1-2 ördek düşürdüm zorda olsa Rc ile...ama mirage jk6 ile yaptığım atışlarda genelde her atışımda ördeği cansız ele gecirdim..tabii o cifte kullanıyor ben otomatik onunda etkisi olabilir  :) Birkaç sene öncesine kadar italyan  Cheddite fişekler vardı sarı kutu tartışmasız tek gecerim o fişekleri,ama artık bulunmuyor,eğer bulursam birkaç kutu stok yapıcam kenara mutlaka..italyanlar gercekten hakkını veriyor bu işin :)
  32 gr  lambro klasik ve titanoyu denemezi tavsiye ederim  bu fişekleri ben -5-6 dercelerde hangi tüfekle atarsam atayım performansları  harika  seneye aklınızda olsun
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2015, 17:29:55 »
Özgür abi titanoyu hangi avlarda kullanıyorsun genelde,bende denemek icin 1-2 kutu almayı düşünüyorum?
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2015, 17:44:46 »
Özgür abi titanoyu hangi avlarda kullanıyorsun genelde,bende denemek icin 1-2 kutu almayı düşünüyorum?
ben bütün avlarda kullanıyorum ben daha önce bu sitede yazmıştım  2011 yılındaki yazımdan  ( selam arkadaşlar  geçen  hafta çay kenarında av yaparken arkadışın verdiği titano 31 gr 8 numara fişek ile tüfeğim huğlu eagle 71 namlu  yaklaşık 40-45 mt mesafeden 4 şokla çamurcun ördeğini çaput gibi düşürdü)  tahtalı, ördek, keklik ve  çulluk  kendini bozmayan nadir fişeklerden bazen hava ılık olduğunda sert bile gelebiliyor :)
Özgür ATAŞ

The following users thanked this post: Gökmen TAŞAR

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2015, 17:51:23 »
o makaleyi hatırlıyorum galiba :) hatta ördeğin resmide vardı temizlenmiş şekilde,sacmalar fitil yapmış gözüküyordu :) 31 gram olması biraz tereddütte bıraktı beni acıkcası,hafif kalır diye düşünmedim değil :) ben genelde kış avlarıda 34 gramdan aşağı pek atmıyorum o yüzden  ;)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 12 Mart 2015, 18:01:57 »
             Her tüfeğin sevdiği fişek farklı olduğu için artık kimseye fişek tavsiyesi yapmıyorum.Herkes deneyip bulsun fişeğini, bazı tüfek en pahalı ithal fişeği sever, bazısı ise yerli fişeği.Bence iyi fişek diye bir şey yok, tüfeğinize uyumlu olanı en iyisidir.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Okan YILMAZ

• *
  • Domuz takla attımı o iş bitmiştir..
« Yanıtla #21 : 12 Mart 2015, 23:33:40 »
Genellikle B&P kullanıyorum arada değiştireyim fişeği bi diyorum gene B&P alıyorum çok güzel fişek. Mirage de kötü fişek değil ama B&P bir adım önde.
  • 104-A Mallard 71
  • Ata Arms Sp Nikel 71
  • Baikal IJ 58 MA
  • Winchester Sx4
BABAM'dan miras bana bu sevda!

1993/Isparta

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 12 Mart 2015, 23:37:41 »
o makaleyi hatırlıyorum galiba :) hatta ördeğin resmide vardı temizlenmiş şekilde,sacmalar fitil yapmış gözüküyordu :) 31 gram olması biraz tereddütte bıraktı beni acıkcası,hafif kalır diye düşünmedim değil :) ben genelde kış avlarıda 34 gramdan aşağı pek atmıyorum o yüzden  ;)
hafifmi :)
Özgür ATAŞ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 13 Mart 2015, 00:21:15 »
hafifmi :)
Özgür abi benim düşüncem öyle :) tabii sen tecrübe etmişşin vardır bi bildiğin elbet öle dediğine göre :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Özcan SAVRAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 13 Mart 2015, 09:46:16 »
Mirage dispersante 9numara çulluk avı için vazgeçilmez. özellikle tavsiye ederim.

Mirage 28gr 9no, bıldırcın ve üveyk avlarında çok çok iyi. Bior'u varsa daha da güzel. Bior aynı zamanda çulluk avında da kullanılabilir.

Özcan SAVRAN
1983 AYDIN
<İSTANBUL>

The following users thanked this post: Ergin KORKUT