Gönderen Konu: ARMSAN YADA ATA OTOMATİK TÜFEK ARIYORUM  (Okunma sayısı 2997 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan SAYDAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ARMSAN YADA ATA OTOMATİK TÜFEK ARIYORUM
« : 11 Mart 2015, 12:43:11 »
MERABA İYİ GÜNLER ARMSAN YADA ATA OTOMATİK TÜFEK ALACAĞIM YANLIZ KARAR VEREMEDİM SİZCE HANGİSİNİ ALMALIYIM BAŞLANGIÇ OLACAK BU BENİM İÇİN LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
1985 kırıkkale

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
Ynt: ARMSAN YADA ATA OTOMATİK TÜFEK ARIYORUM
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2015, 14:15:21 »
MERABA İYİ GÜNLER ARMSAN YADA ATA OTOMATİK TÜFEK ALACAĞIM YANLIZ KARAR VEREMEDİM SİZCE HANGİSİNİ ALMALIYIM BAŞLANGIÇ OLACAK BU BENİM İÇİN LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ.
Merhaba;
Tavsiye vermek çok kolay ancak öncelikle kendin araştırıp biraz fikir sahibi olursan, sorularını genel değil nokta atışı yapabilirsin.
Bende 2 ay öncesine kadar aynı araştırma içindeydim. Ata venzadan çıktım Yola , Armsan Phenomayı düşündüm ,Stoeger M3000 de noktayı koydum ve aldım.
Araştırdıgında O kadar çok değişken var ki , beklentilerine göre karar vermen ve tüfeğin içine sinmesi çok önemli.
Değişkenleri az çok şöyle ifade edebilirim.
Öncelikle Fiyat , Gazlı , kinetik, hedef av , Namlu boyu , fişek ve gramaj seçimi, namlu iç çapı, ağırlık, tetik mesafesi, nişana gelmesi, şarjör kapasitesi, dağılım, penetrasyon, temizlik şekli, estetik, servis problemleri, servis maliyetleri, servis ulaşılabilirlilik , kullanıcı yorumları vs. vs. vs.

Olabilir dediğiniz modelleri bir bayide elinize alın omuzlayın , nişana gelmesine bakın , verdiği hisse bakın olabilir dediğiniz modelleri bu şekilde kıyaslayın.

Sonuç olarak Benim tavsiyem ATA Venza, Neo , Armsan Phenoma , Paragon, Stoeger M3000 Kıyaslayabilirsiniz.
Saygılar

1985 BURSA

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Mart 2015, 14:58:25 »
Öncelikle foruma hoş geldin,
Her iki markada kaliteli tüfek üretiyorlar,tabi tüfek işi biraz da şans işi. inş. kısmetinde sorunsuz bir tüfek olur.
Benim tavsiyem
  ATA VENZA

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2015, 17:51:23 »
Foruma hoşgeldin..yapmak istediğin av türlerini belirtirsen daha detaylı yardımcı oluruz..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2015, 20:03:15 »
Serkan bey, Sorduğunuz 3 markada yerli üretimde başı çeken firmaların ürünleri. Ciddi sayıda kullanıcısı olan markalar.

Bunları satın alanlarlar "Kendi kullanım ihtiyaçlarını" göz önünde bulundurarak alan kişiler ( genelde ). Elbette herkesin tüfekten beklentisi ve kullanma niyeti farklı farklıdır.Bu yüzden tercihlerinin de farklı markalar olması da gayet normaldir.

Marka model tavsiyesi isterken , almayı düşündüğünüz  tüfekle tam olarak ne yapmayı amaçladığınızda belirtirseniz , gelecek tavsiyeler , sizin için daha mantıklı seçenekler içerecektir.

Elbette öncelikle , tetik mesafenizi öğrenmek ve sorduğunuz bu modelleri omuzlamanız menfaatinize olur. Kışın kalın kaban giyeceğinizi ve yazın belki keyif için hedef çalışması yapacağınızıda  düşünerek ( Belkide böyle yapmazsınız , size kalmış ) , Beğendiğiniz modelin , size uygun dipçik boylu modelinin olup olmadığı , yok ise ped uzatması olup olmadığı önem kazanıyor.

Ben kendi Phenomamı alırken başıma neler geldi biraz özetleyeyim vaziyeti siz anlayın.

Combo namlu olmasını talep ettim ( slug ve şerit ayrı ayrı iki namlu ) Ata'yı sorduğum satıcı beni deli etti.  ( marka çok iyi ama satış aşamasında en ufak bir ciddiyetsizlik son kullanıcıyı markadan soğutabiliyor . Belki size saçma gelebilir ama en ufak fark bile marka tercihinde önemli )

Hatsan suprime max alayım dedim. İzmirdeki fabrika  beni 3 ay oyaladı. En sonunda hatsan markasından , ben vazgeçtim.

Stoeger firmasıda  combo namlu olayınca biraz  yavaş kalınca , tercihimi Armsandan yana kullandım. Uzatma pedlerinide satın aldım. Zaten son kullanıcısının taleplerine hassas yaklaşan bir firma.

Size tavsiyem öncelikle amacınızı belirleyin , sonra tetik çekim mesafenizi . Amaca ulaştıracak araç bulmak işin kolay kısmı.

Çevrimdışı Serkan SAYDAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 12 Mart 2015, 18:09:02 »
TEŞEKKÜR EDERİM YORUMLARINIZ İÇİN BEN KIRIKKALEDE OTURUYORUM ARADIĞIM 2 MODEL SİLAH KIRIKKALEDE YOK AVCI DOSTLARIN TAVSİYESİ ÜZERİNE ARMSAN 612 W 66 NAMLU 12 KALİBRE TÜFEĞİ ALMAMI TAVSİYE EDİYOLAR UMARIM ONLAR HAKLI ÇIKAR VE DOĞRU TERCİH ETMİŞ OLURUM..
1985 kırıkkale

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 12 Mart 2015, 18:24:41 »
Amaç ??

Av ? , talim ? , güvenlik ? Dursun kenarda , lazım olur.  Hepsi , hiçbiri ?

Tetik çekme mesafenizi öğrendiniz mi ? Bu size tavsiye edilen Armsan 612 w'nin fabrikasyon üretilenleri  bu mesafe değerleri içinde mi ? Optik takacakmısınız ?  Uzar uzar . en iyisimi susayım.

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 12 Mart 2015, 19:51:15 »
Ahmet bey ilginç bir noktaya değinmiş.

Ben tam manasıyla ateş etmeyi rahmetli bir komşumdan  öğrendim. "Tüfekle konuşacaksın" derdi rahmetli. Tüfek sana ne olduğunu söyleyecek. "Sana yaramam" ," pahalıyım", "sana gereksizim" veya tam tersi. Dış görünüşe aldanma , Görünüş yanıltır.  Hoşuna giden tüfeğide 3-5 demeden alırdı.

Marka gözetmeksizin  rastgele omuzlardı.  Dünyanın en önde gelen markalarını denediyse ve  hoşlanmadıysa , bedava verseniz , bana göre değil derdi.

Serkan bey yere göge sığdırılamayan benelli süper nova pompalıyı defalarca ve farklı farklı zamanlarda ve kıyafetlerle ,  ani omuzladığım halde bir türlü rahat pozisyon alamadım. Bundan dolayıda bedeli ve satın alma izin belgeleri hazır olduğu halde pompalı tüfek tercihimi , başka bir markadan yana tercih ettim.

Size yapılacak tavsiyelerin tamamı , tavsiyeyi eden kişinin severek kullandığı model üzerine olacaktır. Bana uygun gelen , size gelmeyebilir. Dünya markasıdır fakat ölçüleri size uygun değildir.Herşeyi iyidir , bulabildiğiniz fişekte nazlanır.   Belirlediğiniz marka ve modelleri ne yapın edin , bizzat görmeden almayın
« Son Düzenleme: 12 Mart 2015, 19:53:03 Gönderen: Cömert ÖZEN »

Çevrimdışı Serkan SAYDAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2015, 09:37:56 »
cömert bey tabiki amacım av olacak işte şöyle bi sıkıntı var 1 haftadır nette tüfekler hakkında yorumlar okuyorum kişilere göre her tüfeğin bi sıkıntısı var kimi gazlıya iyi diyo kimi kinetik sisteme iyi diyo kafam allak bullak oldu bayiye gittim bi kaç tüfeği aldım elime baktım ama işte ya kötü çıkarsa dikerse diye içim rahat olmadı bi türlü ya bismillah deyip alcam bi tane buda tecrübe olur bana artık
1985 kırıkkale

Çevrimdışı Serkan SAYDAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2015, 09:38:57 »
ahmet bey cömert bey teşekkürler değerli yorumlar için
1985 kırıkkale

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2015, 14:43:48 »
Sadece 1 tüfekte kalabilecekseniz , ne mutlu size Serkan bey.

Zamanla insanların birbirilerine " Kaç tüfeğin var" sorusunu neden sorduklarını anlayacaksınız.
Çünkü zamanla göreceksiniz ki , her tüfek farklı bir avda müthiş performans çıkartıyor. Diğer tür avlarda  ehh işte..

Çift namlulu çifte veya pozelerde , uçara atacaksanız , avlayacağınız avın parlama mesafesine göre her iki namluya farklı genişlikte şok takarak , ilk parlama mesafesinde ve sonrası kaçış mesafesinde , en etkili vuruşu ayarlamak mümkündür. Kaçara atacaksanız fişeğin tüm gücünü kullanmak çoğu durumda avantajdır.

Gazlılarda fişek sayısı ve optik takabilme  avantajı varken , poze ve çiftelerde fişeğin gücünün tamamını kullanma avantajı var. Domuz gibi , süpermenin dünyada yüz bulmuş hali , kolay kolay yıkılmayan bir hayvana şerit namluyla şokla , namlu yarılma korkusu yaşayarak korka korka atmak varken , slug namluyla namlu yarılması korkusu olmadan gönül rahatlıyla saydırmak var. ( İnsan lar neden Combo namlu seti  alır ? )

Aynı araba gibi. Hem arazide süper gitsin , hem asfaltta uçsun  ama parçası ucuz olsun , 2. elinde güçlü olsun. Birde karizması olsun. Vs vs vs  Yok öyle bir dünya. Arazi için arazi aracı nasıl şart ise , Tüfektede amacınıza göre ayrı bir araç böyle şart.

Daha öncede belirttim forumlara sorarsanız , herkes kendi kullandığı ve sevdiği tüfeği methedecektir. Amacınızı net belirleyin. Av ama ne avı ? Uçar mı ? Uçarsa , Hangi uçar ?

Ördek avına standart boyalı bir tüfek ve normal kıyafetle çıkın bakalım ördek görebilecekmisiniz ? Ayazda saatlerce bekleyip eli boş dönmek var. Bilmediğiniz bir mekansa kaybolmakta işin extra bonusu.  ( İnsanlar neden kamuflaj boyalı tüfek ve kıyafet alır ? )

Kafanız iyice karıştı değilmi Serkan bey. Durun daha elinizde herhangi bir tüfekte yok. İlerde buna optik takayım derseniz,  "Dünyada cehennem azabı yaşamak"  neymiş , O zaman görürsünüz.Allah yardımcınız olsun.

Son kez tekrar ediyorum. Başlıkta sorduğunuz  markalar  yerli üretimler içinde iyidir.Eğer tetik çekme mesafeniz uygun değil ise , dipçik kısa kalıyorsa Armsanın uzatma pegleri var. Atayı bilmiyorum )

Müsait bir hafta sonunu ( Cumartesi , pazar heryer kapalı ) Atlayın İstanbula gelin. Veya Av fuarını kaçırmayın mutlaka gelin. Onu , bunu , beni değil , kendinizi dinleyin. Elinize en oturan modeli alın ve güle güle kullanın.

Çevrimdışı Çağan ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2015, 12:13:16 »
armsan
1983-Çanakkale