Sadece 1 tüfekte kalabilecekseniz , ne mutlu size Serkan bey.
Zamanla insanların birbirilerine " Kaç tüfeğin var" sorusunu neden sorduklarını anlayacaksınız.
Çünkü zamanla göreceksiniz ki , her tüfek farklı bir avda müthiş performans çıkartıyor. Diğer tür avlarda ehh işte..
Çift namlulu çifte veya pozelerde , uçara atacaksanız , avlayacağınız avın parlama mesafesine göre her iki namluya farklı genişlikte şok takarak , ilk parlama mesafesinde ve sonrası kaçış mesafesinde , en etkili vuruşu ayarlamak mümkündür. Kaçara atacaksanız fişeğin tüm gücünü kullanmak çoğu durumda avantajdır.
Gazlılarda fişek sayısı ve optik takabilme avantajı varken , poze ve çiftelerde fişeğin gücünün tamamını kullanma avantajı var. Domuz gibi , süpermenin dünyada yüz bulmuş hali , kolay kolay yıkılmayan bir hayvana şerit namluyla şokla , namlu yarılma korkusu yaşayarak korka korka atmak varken , slug namluyla namlu yarılması korkusu olmadan gönül rahatlıyla saydırmak var. ( İnsan lar neden Combo namlu seti alır ? )
Aynı araba gibi. Hem arazide süper gitsin , hem asfaltta uçsun ama parçası ucuz olsun , 2. elinde güçlü olsun. Birde karizması olsun. Vs vs vs Yok öyle bir dünya. Arazi için arazi aracı nasıl şart ise , Tüfektede amacınıza göre ayrı bir araç böyle şart.
Daha öncede belirttim forumlara sorarsanız , herkes kendi kullandığı ve sevdiği tüfeği methedecektir. Amacınızı net belirleyin. Av ama ne avı ? Uçar mı ? Uçarsa , Hangi uçar ?
Ördek avına standart boyalı bir tüfek ve normal kıyafetle çıkın bakalım ördek görebilecekmisiniz ? Ayazda saatlerce bekleyip eli boş dönmek var. Bilmediğiniz bir mekansa kaybolmakta işin extra bonusu. ( İnsanlar neden kamuflaj boyalı tüfek ve kıyafet alır ? )
Kafanız iyice karıştı değilmi Serkan bey. Durun daha elinizde herhangi bir tüfekte yok. İlerde buna optik takayım derseniz, "Dünyada cehennem azabı yaşamak" neymiş , O zaman görürsünüz.Allah yardımcınız olsun.
Son kez tekrar ediyorum. Başlıkta sorduğunuz markalar yerli üretimler içinde iyidir.Eğer tetik çekme mesafeniz uygun değil ise , dipçik kısa kalıyorsa Armsanın uzatma pegleri var. Atayı bilmiyorum )
Müsait bir hafta sonunu ( Cumartesi , pazar heryer kapalı ) Atlayın İstanbula gelin. Veya Av fuarını kaçırmayın mutlaka gelin. Onu , bunu , beni değil , kendinizi dinleyin. Elinize en oturan modeli alın ve güle güle kullanın.