Gönderen Konu: avlakta ikinci tüfek  (Okunma sayısı 6503 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avlakta ikinci tüfek
« : 10 Mart 2015, 19:20:17 »
forumdaki bütün avcı arkadaşlara selam olsun bi sorum olacak bir tüfeğim var ikinci bi tüfek daha almak istiyorum allah  nasip ederse yakın zamanda alıcam konu şu yeni aldığım tüfeğe alışana kadar ava gittiğimde hem yeni tüfeğimi hem eski tüfeğimi taşısam yanımda biri elimde diğeri kılıfında ve boş olarak sırtımda bir kontrol sırasında orman veya jandarma sorun olurmu bunu merak ediyorum şimdiden sağolun
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: avlakta ikinci tüfek
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2015, 19:34:39 »
bir sorun olmazda gerekte varmı 2 tüfekle ava çıkmaya
ben bazen ağırlık diye şok bile almam yanıma
tüfeğini beğenmezsen o gün
biraz daha az keyif almış olursun birde yanında tüfeksiz biri varsa
şüphelenebilirler acaba tüfeği onamı kullandırıyor diye...
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2015, 20:23:17 »
Yaninda evraksiz biri olmasin tasiya biliyorsan 6 tufek götür
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Mart 2015, 18:53:16 »
avda yanımda kardeşimde olur genelde 18 yaşında yani o olduğu için sorun olurmu diyosunuz ?
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2015, 19:17:45 »
görevliler kardeşinin elin de tüfeği görse ve birde fotosunu çekse, hem kardeşiniz hem siz iki ayrı ceza yersiniz normalde :(
mevcut duruma göre herkes aynı şüphe ile bakar size :(

bence 18 yaşından küçüklerin velisinin onayı ve açılacak tüfek kullanım kursundan sonra, yine velisinin onayı ile avlara katılabilmeli....
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2015, 21:19:30 »
şimdi ben ormancı olsam (yanlış anlama ama) seni iki tüfekle yanında da tüfeksiz birini görsem
yanında arkadaşını (kardeşini artık ne ise) getirmiş av yapıyorlar diye düşünürüm.
arkadaşına kaçak avlanmaktan bir ceza yapıştırırım sen sonra adliyede itiraz filan ne edersen et
birde sana da kıl olacam ya :) sanada artık allah ne verdiyse.

şimdi uzaktan öyle görünür. tek tüfekle çık arada sırada ona attır kimse bişey demez. tek kişilik kota
dolana kadar. sonuçta belki avcılığı sevip sevmediğini bilmeyen ilk defa giden biri var yanında
tüfek atmadan bunu anlayamaz ama tek tüfekle gitmek lazım.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Mart 2015, 09:24:15 »
avcı sertifikam var ama avcılık belgesini henüz çıkarmadım araziye atışa giderken biri sırtımda biri elimde özellikle iki tüfek taşıyorum  ormancı denk gelir de kaçak av mı yapıyon derse sen hiç iki tüfekle dolaşan avcı gördün mü arkadaşım demek için.

satıcı değil içiciyim abi gibi  ;D

yanında tüfeksiz birileri yoksa istersen 6 tane taşı kardeşim.
1978-İZNİK

The following users thanked this post: Meriç EGE

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 16 Mart 2015, 19:56:24 »
dediğim gibi kardeşim olmadan ava gitmem kolay kolay oda bırakmaz zaten bakalım ya yeni aldığım tüfeğe alışıcam yada başka bi çözüm bulucaz :)
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2015, 22:34:59 »
Aslında suç işlenmemişse işlem yapılmaması lazım. Yanında tüfeksiz biri var diye mana çıkarılması görevi suistimal sayılır. İşlenmemiş suçla itham etmek yetkini aşmak olmaz mı?

Lakin malum gündemdeki "paket". Paketin bazı maddelerini komisyona çektikleri halde, sözgelimi "makul şüphe" gibi kolluk gücüne yetki veren maddeler meclisten onay aldı. İşlememiş de olsan, suçu işleyebilirsin diye hükmederse bilinmez ki neler olur. Suçu işlemediğin ispat etmen gerekebilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Muhsin UYSAL

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 17 Mart 2015, 16:29:55 »
kesinlikle size katılıyorum kaçak avcılara denk gelmeyen görevliler biz vergimizi yatıran günlere ve limitlere uyan avcılara gelip böyle bi neden den ceza yazarlar kesinlikle tek tüfek gitmek en mantıklısı sanırım
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Mart 2015, 21:54:08 »
Aslında suç işlenmemişse işlem yapılmaması lazım. Yanında tüfeksiz biri var diye mana çıkarılması görevi suistimal sayılır. İşlenmemiş suçla itham etmek yetkini aşmak olmaz mı?

Lakin malum gündemdeki "paket". Paketin bazı maddelerini komisyona çektikleri halde, sözgelimi "makul şüphe" gibi kolluk gücüne yetki veren maddeler meclisten onay aldı. İşlememiş de olsan, suçu işleyebilirsin diye hükmederse bilinmez ki neler olur. Suçu işlemediğin ispat etmen gerekebilir.

MAkul şüphe olayı çok ciddi. Kolluk mensubunun insafına kalıyorsunuz.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 29 Mart 2015, 23:42:52 »
forumdaki bütün avcı arkadaşlara selam olsun bi sorum olacak bir tüfeğim var ikinci bi tüfek daha almak istiyorum allah  nasip ederse yakın zamanda alıcam konu şu yeni aldığım tüfeğe alışana kadar ava gittiğimde hem yeni tüfeğimi hem eski tüfeğimi taşısam yanımda biri elimde diğeri kılıfında ve boş olarak sırtımda bir kontrol sırasında orman veya jandarma sorun olurmu bunu merak ediyorum şimdiden sağolun

Bu bahsedilen senaryoda hic birsey olmaz.
Istersen beline iki tanede tabanca takarsin kimse karisamaz.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2015, 23:48:43 »
avda yanımda kardeşimde olur genelde 18 yaşında yani o olduğu için sorun olurmu diyosunuz ?

Bu senaryoda kardesinin eline bos ve kiliftaki tufegi verirsen yine sorun olmaz diye dusunuyorum.
Cantaciligimi yapiyor,yedek tufegimi tasiyor gibi iyi niyeti gosterebilirseniz sorun cikmaz.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2015, 00:03:25 »
sağolun sanırım sezon açıldığında bu riski göze alıp iki tüfek ve kardeşimle ava gideceğim bakalım eğer uygulama olursa orda belli olucak herşey sağolun düşünceleriniz için
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2015, 00:23:10 »
ava giderken sen avcı gibi giyin ama kardeşin giyinmesin senin elinde avladığın hayvan olsun ama onun elinde olmasın orman görevlisi eger sizi yakalarsa dik dur alttan alma kardeşinin ruhsatı sorar sen ona kardeşim avlanmıyor buyurun bu benim ruhsatım ve av belgem dersin ceza filan derse eger sende neye istinaden dersin suç nedir unutmaki ispatlanamayan fotograflanamayan ve farzetki diye ceza kesilmez yok eğer hala israr ediyorsa kardeşinin elindeki tüfeği ver ve sen de bir kağıt kalem iste görevliden kağıda mevkini senin ve kardeşinin adın tc sini olayın nasıl geliştiğini görevlinin elinde delil olmadan cezai işlem başlatmak istediğini bu kutsal görevi kötüye kullanmak istediğini efendice yaz ve görevliye imzalat (tabi imzalamak istemeyecektir)  sende israr et imza atmassa görevlinin adını soyadı sor elindeki kağıda "görevliye olayın bu şekilde geliştiğini ve imza atmak istemediği için iş bu belgeyi açık halde arz ederim de imzanı at  görevli %99.9 silahını geri verecektir. ve birşey demiyecektir. unutma bu senin en doğal hakkın herkes hakkını savunursa inanınki hayat daha kolay oalcak...
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Ali AKIN, Muhsin UYSAL

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 14 Nisan 2015, 02:56:33 »
ben bizim memurları anlamıyorum vergisini veren günlerine alanlarına uyan avcılara bir bahane bulurlar cezayı yazarlar obur tarafta elin oglu far avı yapar zamansız mekansız kayıtsız ava cıkar ona yazamazlar. trafik poisi varsa aramızda alınmasın trafık polisleride nerde akıllı uslu ceza yazabıleceklerı adamlar var onlara ceza yazıyorlar
1987 KONYA

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Semih TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2015, 19:21:58 »
belgeli avcıya yapılan haksızlık zaten kimseye yapılmıyor bende farkındayım ve birazda bu yüzden avdan soğumuş durumdayım ama bırakmam bakalım kardeşimide götüreceğim yanımda eğer bi uygulamaya denk gelirsem ne olacak o zaman hepimiz göreceğiz hepiniz sağolun
Semih TURAN
1983 ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Mehmet MUTLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 25 Nisan 2015, 10:34:34 »
Av esnasında arkadaşınızla muhabbet ederek geziyorsunuz. Kopeğiniz av arıyo, Görevli geliyor evrak kontrolü herşey tamam arkadşınızın avlanma belgeselini soruyo tabiki yok arkadaşınıza ceza kesiyor. Ava iştirakten yani size  av bulmanızda vurmanızda yardımcı olmaktan kaçış yok her türlü kanun nizam avcıyı somurmekten geçiyor.
Mehmet MUTLU
1980-Kırklareli/Babaeski 
05375661200

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Ağustos 2015, 21:58:05 »
merak ettim acaba fomda böyle bir olaydan ceza yiyen var mı?
1987 KONYA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 18 Ağustos 2015, 23:08:50 »
ben bizim memurları anlamıyorum vergisini veren günlerine alanlarına uyan avcılara bir bahane bulurlar cezayı yazarlar obur tarafta elin oglu far avı yapar zamansız mekansız kayıtsız ava cıkar ona yazamazlar. trafik poisi varsa aramızda alınmasın trafık polisleride nerde akıllı uslu ceza yazabıleceklerı adamlar var onlara ceza yazıyorlar

Geçen motorsikletle 5 dakkalık bir mesafeye gideyim dedim havalar sıcak kask falan takmadım (tabi doğru değil) trafik polislerini geçtim gidiyorum peşime takıldılar kenara çektirdiler yanıma geçip işaret edip. Ehliyet ruhsat herneyse kasktan cezayı yapıştırcak. Bende yazın tamam haklısınızda ben istiyorum herkese aynı muameleyi yapın ben bu bölgenin insanıyım etrafta ne oluyo bitiyo gözlemliyorum önünüzden kasksız şekilde döküntü motorsikletle 2 tane serseri geçer durdurmazsınız nerde düzgün vatandaş ozaman kanunlar işler dedim.

Öncdende başıma geldi şehir içerisinde emniyet kemeri takmamışım polis beni çekiyo kenara ceza yazıcak o esnada arkasından hurda kıvamında hertarafı dökülmüş murat 124 geçer egzozunu bağırta bağırta arabanın üzerinde plakası bile yok onu çekmez polis kenara. Düzgün vatandaş oldumu işlerine geliyo çünkü polise saygımız var işini bitirip makbuzu verip eline vatandaşın arkasını dönüyo. Serseri kopuk tip gördülermi aman bu yerlere yatar yaygara yapar kendini paralar çamur olur uğraşılmaz diye kafalarını bile çevirmiyolar.

Ceza yemek istemiyosanız paslı dökük bir araba alın camları film kaplatın arka camada yazı yazdırıp egzozu açtırın kolunuzuda camdan ördek gibi dışarı sarkıtıp arabada tekno yada arabesk çaldınızmı milletvekili kadar dokunulmazlığınız olur trafikte  ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2015, 23:11:57 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Ali AKIN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #20 : 23 Ağustos 2015, 00:30:51 »
+1 +1 +1 +1
1978 Bursa

Çevrimdışı Emrah GÜNDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 21 Ocak 2016, 23:32:39 »
Evet arkadaşlar varmı çevrenize ruhsatlı veya ruhsatsız olup ceza yiyen
1987 KONYA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 22 Ocak 2016, 00:56:43 »
Sevgili Selim abim sen sen ol bu dediklerini yapma devlet memuru demek devlet demektir orada devleti temsil eder yani kısaca orada devlet odur kanunlar dahilinde onun söylediği söz doğrudur.

Kısa bir örnek olay anlatayım adamı polis çevirir baslar ehliyet ruhsat adam kendinden emin boşuna uğraşma kardeş herşey tamam ceza falan yazamassın der kendinden emin polis aldırmaz bey efendi lütfen seviyeli konusun rutin kontrol bu der adam yine herşeyim tamam boşuna uğraşma kardeşim der poliste peki bey efendi lütfen bekleyiniz der araçtan makbuzu alır ayağıyla tampona basar baslar yazmaya tabi abi hop der ne yazıyosun farın yanmıyo der ee cezası farın ısıgında yazıyosun resim çekicem seni yakıcam der KARDEŞ BEN GÖRDÜĞÜMDE YANMIYODU AL MAKBUZU SEN GİT DERDİNİ KİME İSTERSEN ANLAT kıssadan hisse insanlara kerşı seviyeli olmak alttan almak hatta yeri geldiğinde ayıya dayı demek işinizi çözer bu tip insanlar en çok kendinden çok emin olan insanlardan nefret eder
ava giderken sen avcı gibi giyin ama kardeşin giyinmesin senin elinde avladığın hayvan olsun ama onun elinde olmasın orman görevlisi eger sizi yakalarsa dik dur alttan alma kardeşinin ruhsatı sorar sen ona kardeşim avlanmıyor buyurun bu benim ruhsatım ve av belgem dersin ceza filan derse eger sende neye istinaden dersin suç nedir unutmaki ispatlanamayan fotograflanamayan ve farzetki diye ceza kesilmez yok eğer hala israr ediyorsa kardeşinin elindeki tüfeği ver ve sen de bir kağıt kalem iste görevliden kağıda mevkini senin ve kardeşinin adın tc sini olayın nasıl geliştiğini görevlinin elinde delil olmadan cezai işlem başlatmak istediğini bu kutsal görevi kötüye kullanmak istediğini efendice yaz ve görevliye imzalat (tabi imzalamak istemeyecektir)  sende israr et imza atmassa görevlinin adını soyadı sor elindeki kağıda "görevliye olayın bu şekilde geliştiğini ve imza atmak istemediği için iş bu belgeyi açık halde arz ederim de imzanı at  görevli %99.9 silahını geri verecektir. ve birşey demiyecektir. unutma bu senin en doğal hakkın herkes hakkını savunursa inanınki hayat daha kolay oalcak...
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 22 Ocak 2016, 01:05:30 »
Ayrıca dağın tepesinde elinde bi tüfek omzunda bir tüfek sizi görürse delidir heralde der ellemez  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Şaka bir yana yanınızda ruhsatsız avcı varsa tüfeğinize el konur ve ruhsatsız silah tasımaktan av belgesi olmadan avlanmaktan iste avbis ve saire varsa vurulan av hayvanları bunlar hep extra

Ayrıca yanınızda ki kişiye 700 tl ruhsatsız silah tasımaktan mahkeme hatta hapis cezası paraya cevrilir veya hükmün acıklanması geriye ertelenir  ayrıca av ruhsatı olmadan avlanmaktan yine 600 tl civarı olması gerekli ceza yazarlar sizede mülkiyeti size ait olan silahı bir baskasına kullandırmaktan size ayrıca 700 tl civarı muhtemelen sizde mahkemeye cıkarsınız mahkeme konusundan emin değilim sizin için kanuna bakmalı ama yüzde 90 sizede mahkeme ve hapis cezası cıkar
Taner MEMET
Bursa-1988