Gönderen Konu: kurzhaar mı drahthaar mı  (Okunma sayısı 13791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mert TARLACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kurzhaar mı drahthaar mı
« : 09 Mart 2015, 22:15:10 »
arkadaşlar kolay gelsin ben 2 ay önce kurzhaar köpeğim vardı hediye gelmişti aşıları vuruldu dendi ama vurulmamış kanlı ishal oldu yapmadığım kalmadı veteriner arkadaşla ama kaybettim pek avlanma olasılığım olmadı onun boşluğunu doldurmak için köpek almak istiyorum eşimde çok üzüldü evim bahçeli eşimle 2miz ilgileniceğiz   alman ırkı bakmak istiyorum yani bana bu ikisinin artı ve eksilerini anlatabilecek bilgilendirebilecek abilerim yardımcı olursanız sevinirim... bide edirnede yaşıyorum bıldırcın çulluk tavşan domuz ördek genellikle yaptığım avlar bunlar...
1988 EDİRNE

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: kurzhaar mı drahthaar mı
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2015, 22:23:25 »
hangi avlarda kullanacağını yazsan daha arkadaşlar bilgi verirken ona göre değerlendirme yapabilirler...
1982
ARTVİN

Çevrimdışı Mert TARLACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2015, 22:27:29 »
en altta yazdım ama?
1988 EDİRNE

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2015, 22:29:35 »
ikisini de besledim. ikisi de güzel ama drahthaar bir başka.....
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2015, 22:40:41 »
Çok köpek besledim  Drahthaar  bir başka    sahibine bu kadar düşkün olanını görmedim...
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2015, 23:31:35 »
Ördek avı da yapıyorsan kesinlikle DD
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2015, 00:12:49 »
aslında ikisininde özellkleri bence aşağı yukarı aynı  :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2015, 00:35:56 »
              İkiside benzer ırklar, benim kurzaharım var.Ördek bile vursam alır gelir, çok söz dinler , sahibine çok bağlı ve akıllı bir hayvan.Ben alsam yine dk alırım.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2015, 02:36:42 »
DRAFTHAAR.yazın bıldırcın  . tavsan keklik AVINDA  pıtrak ,ot toplar....  kurtzaar da bunlar olmaz. sadıklık konusu çabuk öğrenme ve itaat dersen DRAHTHAAR
« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 02:37:53 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2015, 14:24:18 »
  Drahthaar ve Kurzhaar herkezin bildiği gibi Alman ırkı, Drahthaar cinsinin Kurzhaar ırkını temel alarak Pudelpointer,Griffon Konthals, German Broken Costed Pointing Dog  ırklarının uzun yıllar çalışma yolu ile elde edilmiştir.
   Bana göre aralarında bir farklılık yok, önemli olan avcı bir kandan alıp iyi bir eğitim vermek. Farklılığa gelince aynı batın kardeşler arasında bile farklılıklar oluyor.
    İki ırktanda uzun yıllar besledim, ikisi ile unutulmaz süper avlar yaptım.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 11 Mart 2015, 18:40:57 »
Birisi BMW... Diğeri ise MERCEDES....
Yani ikiside DÜNYA MARKASI kalite
kimisi BMW sever kimiside MERCEDES
KARAR SİZİN ZEVKİNİZE KALMIŞ....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Meriç EGE, Mert Emre TOPRAK

Çevrimdışı Mert TARLACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 11 Mart 2015, 21:33:42 »
şimdi abilerim hiç mi fark yok bide dediğim gibi kurzhaarım vardı tek problemim herşeye havlıyor çok gürültücüydü arkadaşımda drahthaar var pek havlamıyor bir türlü karar veremedim kurzhaarın tipi hoşuma gidiyor yorumlara baktım mı da diğer yanım drahthaar diyor ve 2 aydır sürekli bu soruyla yatıp kalkıyorum tek atımlık kurşunum kaldı pittbullum yavrulayacak almanyalı komşularımız var onlara bir yavru söz verdim onlardanda rica edicem masraflarını karşılayıp oradan bir yavru getirticem ama hala karar veremedim ve uykularım kacıyor...
1988 EDİRNE

Çevrimdışı Bülent BERBER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Mart 2015, 22:02:49 »
yıllardır kurtzhaar bakarım avını tartısmaya gerek  yok elbette ama  her kafam bozuldugunda da sölenirim arkadaş doymuyor doymuyo doymuyor

« Son Düzenleme: 11 Mart 2015, 22:03:51 Gönderen: Bülent BERBER »
1973-SAKARYA

resim yuklemek

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2015, 09:41:39 »
yakışıklı bir DRAHTHAAR bir adım daha öne çıkar..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Eyyüb ÖZDEMİR

• *
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2015, 21:57:11 »
slm ikisinide besledim ama ben kurzhaar derim ve ben onda karar kıldım sıcağa soğuğa dayanıklı tüylü değil sıcak da darlanmıyor kesilmiyor vücuduna yapışan yabancı otlar falan yok. koku yapmıyor kaldığı barınak kıl falan pisliği olmuyor bu sayede araç da da herhanği  bir sıkıntı olmuyor araç temiz kalıyor.Kurak yani nemli olmayan sıcak havalarda da diğer köpeklere oranla daha güzel koku takip edebiliyor bu yüzden zaten çok avcılarda bu hayvanı tercih ediyorlar çok avcıda genelde bu hayvan var.çok yediği konusu ise dişi olanları çok yiyor doymuyor  ama  sınırlarsan güzel erkeğide ise böyle bir sorun yok aksine 24 saat te 300 gram mamayı bile bitirmiyor yetişkin bir erkek kurzhaar.yinede tercih sizin slmlr
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2015, 13:20:28 Gönderen: Eyyüb ÖZDEMİR »
Eyyüb ÖZDEMİR
1971 MARDİN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 14 Nisan 2015, 22:18:39 »
Abi mercedes neyse drahthaar bence o dur taklit edilemez son noktadir  ;D
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #16 : 16 Nisan 2015, 11:11:16 »
Mert bey ben ikinci kurzhaarı besliyorum, Havlama konusunda birinci kurzhaarım hiç havlamıyordu ikincisi bazen uluma yapıyor ama onu enikten yetiştirdiğim için'kes sesini 'dediğimde susuyor.Komşularım anlayışlı olduğundan şanslıyım.Biz evde yokken uluduğunu söylüyorlar.Ama o da rahatsız etmiyor eğitirsen havladığında susması için tepki verirsen oluyor yani.Drahtar gelince kalliteli köpek ama saf temiz kanı nı bulmak zor.Kruzharın koçburunlusu görsel olarak müthiş ve ülkemizde yaygın.Anlıyacağınız bakınca hoşunuza giden içinize sinen hangisiyse onu alın.Hakkınızda hayırlısı.

Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Bülent GÖÇER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 16 Nisan 2015, 12:44:06 »
DD
Bülent GÖÇER
1968 AKÇAY
10390

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #18 : 16 Nisan 2015, 13:37:10 »
Bıldırcın sezonu misafir avcılar geldi, birinde kurzhaar vardı hem av hem gezme maksatlı getirmiş, köpeğe maşallah çekmekten dilim yoruldu :) sahibine itaati son derece iyi. köpek her tarafı yardırıyor ne yorulma var ne duraksama var, kaç yaşında bilmiyorum ama çok yiğit bir köpekti nerdeyse bel hizasında boyu vardı. Aslan gibi bir av arkadaşı işte. Drahthaar köpeğini de su kuşu avlarında görüyorum çok başarılı işler çıkartıyor. Ben av köpeği beslemiyorum, cinslerinden de pek anlamam sadece gördüğüm kadar tanırım ama köpek alacak olsam kurzhaar seçerdim..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Recep ERTUNÇ

• *
« Yanıtla #19 : 16 Nisan 2015, 14:26:26 »
bence ikiside güzel köpekler ikisini yapısıda hemen hemen aynı köpek seçimi bence tamamen insanın karakterine ve meraya göre olmalı mesela ben konya bölgesinde yaşıyorum ve genelde açık arazide avlanıyorum keklik avı hastasıyım yani köpeğimin açık aramasını isterim kokusu yüksek olmalı ve fermayı bastımı kuşu kaldırmamalı o yüzden seçimim pointer oldu o ırk benim karakterimede uygun o yüzden o ırkı yıllar önce seçmiştim ben aslen balıkesirli yim balıkesir de her ırktan çok güzel köpekler gördüm ve avlandım genelde o bölgede çulluk avı yapıldığı için setter , kurtzaar ve drahtarlar daha çok tercih ediliyor ama ben o zamanlarda da pointer bakıyordum dediğim gibi insanın zevkiyle alakalı iki ırk ile de güzel avlar yaparsınız özellik olarak dediğim gibi birbirine yakın ırklar ama drahtarlar biraz daha sert köpekler tam anlamıyla sıklık delisi köpekler tamamen zevkinize kalmış size tek tavsiyem anne baba ve atası avcı olan köpek tercih etmeniz. 
  • Franchi affinty
  • Üzümlü saka
  • Pointer
Recep ERTUNÇ
1984 KONYA

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 16 Nisan 2015, 14:46:44 »
Şuan benimde bir kurtzaarım var gayet memnunum ondan,Av köpeklerinden cok iyi derecede anlamam ama,bence biraz zevkle alakalı bir durum,Kişiden kişiye bu görüş ve düşünce değişebilir,kimi setter kimi pointer,DK veya DD sever o değişkenlik gösterir.Ağırlık hangi avı yapıyorsanız o ava uygun köpek edinmek gerekir bence,Örneğin setter culluk köpeğidir tam derler doğrudurda bu söylem,ama drathaar ile culluk avı olmazmı elbet olur.Yada bir pointer dağda keklik tavşan avını nasıl yapıyorsa setter,kurzhaar da aynı derece yapabilir.O tamamen sizin tercihinize kalmış,Ama ben Alman ırkı köpekleri daha cok beyeniyorum :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #21 : 23 Nisan 2015, 10:41:47 »
Konuyu yeni gördüm ve net bir açıklama yapmak isterim; hangi köpek ne kadar ilgi ve özen aldıysa o en iyisidir hangi köpeğin av kanı iyise onu alın derim o en iyisidir şimdi bu köpeklerin biri Mercedes biride BMW her ikiside alman mali yani hangisni seviyorsan odur yani ama benim gibi ördek avcılığı yapıyorsun Kurzhaar bir numara draathar ile ilgili daha araştırmam pek yok ama şunu söyleyebilirim çok akıllı ve zeki 2 köpekten bu DD olanı en zekisi ancak avda bildircinda ve tavşan avında çok pıtırak toplar ama kurzhaarda böyle bir şey yoktur ben bir kurzhaar besleyen olarak kurzhaarın asilliği zekası ce iyi av kanı olan akrabası varsa DK kendimce tek geçerim
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 23 Nisan 2015, 11:05:33 »
 dk
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Ziya ÖZCAN 66

• *
« Yanıtla #23 : 23 Nisan 2015, 13:34:32 »
abilerim ben 5 yıldır D.D. sahibiyim. bıldırcın, keklik ve tavşan avınıda yapıyorum. kısmet olursa Allah ömür verirse bundan sonra besleyeceğim tek ırk D.D. dir.
pıtırak olayına takıldım. Sert tüylü bir köpeğin pıtırak topladığını daha görmedim. " setter gibi değil" sıcak havalarda harlayıp (sıcaktan bunalıp) arkada kaldığını da görmedim. hava koşulları ne kadar zor olursa olsun kar tipi fırtına üşüdüğünü titrediğini görmedim.
benim şahsi fikrim Kurzhaar 4*2 Drahthaar ise 4*4 benim gözümde.  En sık böğürtlen çalılarından, taştan kayadan, kamışlıktan, sık ormandan bi kez dahi gözünü kırpdığını görmedim. çok defasında üzerinden böğürtlen dikenlerini elimle çıkartırım.
Asi bir ırk. yavruyken sosyal alıştırırsan diğer köpeklerle iyi geçiniyor. yoksa avda arkadaşının köpeğine zarar veriyor. sahibine bağlı, kıskançtır.
dediğim gibi şahsi fikrim.

Ziya ÖZCAN
1979 YOZGAT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #24 : 23 Nisan 2015, 13:46:35 »
abilerim ben 5 yıldır D.D. sahibiyim. bıldırcın, keklik ve tavşan avınıda yapıyorum. kısmet olursa Allah ömür verirse bundan sonra besleyeceğim tek ırk D.D. dir.
pıtırak olayına takıldım. Sert tüylü bir köpeğin pıtırak topladığını daha görmedim. " setter gibi değil" sıcak havalarda harlayıp (sıcaktan bunalıp) arkada kaldığını da görmedim. hava koşulları ne kadar zor olursa olsun kar tipi fırtına üşüdüğünü titrediğini görmedim.
benim şahsi fikrim Kurzhaar 4*2 Drahthaar ise 4*4 benim gözümde.  En sık böğürtlen çalılarından, taştan kayadan, kamışlıktan, sık ormandan bi kez dahi gözünü kırpdığını görmedim. çok defasında üzerinden böğürtlen dikenlerini elimle çıkartırım.
Asi bir ırk. yavruyken sosyal alıştırırsan diğer köpeklerle iyi geçiniyor. yoksa avda arkadaşının köpeğine zarar veriyor. sahibine bağlı, kıskançtır.
dediğim gibi şahsi fikrim.
Ziyade drathaarın kişilik özelliklerini iyi belirtmiş sosyal olmayan köpeklerin çoğu bu davranışları gösterir o yüzden ava giderken hep grup halinde gitmek köpek açısından ve sizin açınızdan güzel olur saygilar...
1953 Kırklareli Lüleburgaz