Gönderen Konu: tufek ruhsatlari hakkinda  (Okunma sayısı 4453 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim EMİRE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tufek ruhsatlari hakkinda
« : 06 Mart 2015, 12:39:10 »
Tufegimin ruhsat tarihi bitti 5 senesi doldu yalniz yeniden ruhsat cikarir gibi evrak yaptirmam neden gerekli vergisini versek onaylaip devam edemezmiyim acaba
İbrahim EMİRE
1984 ZONGULDAK

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: tufek ruhsatlari hakkinda
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2015, 16:43:24 »
devam edemezsiniz taşıma ruhsatı 5 yıllıgına verilir.. yenilemezseniz  bulundurmaya döner...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2015, 16:58:11 »
Tüfek ruhsatları artık taşıma veya bulundurma diye ayrılmıyor diye biliyorum. 5 yıllık süre doluncada yenilenmesi mecburi. Yenileme yapmazsanız iptal oluyor.
Artık tüfek ruhsatları bulundurma gibi ancak resmî işlemlerini yaptırırken kılıfında boş taşıma
araç içerisinde kılıfında, evde kılıfında ve boş olarak bulundurula biliyor sanırım.
Taşıma izni ise av sahasında avlanma belgesiyle
 Kılıfsız ve dolu olursa el konuluyor veya ceza var.
Av izni dışında bir tek çobanların taşıma izni var onlarda tek kurşun şartı ile izin alarak.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 17:12:35 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2015, 17:36:51 »
Yanlışlık olmasın.
Av tüfeği ruhsatı; meskun mahal dışında ve meskun mahal içinde ( kılıfında ve boş ) taşıma yetkisi verir.
Avlanma belgesi, pulu vs. bunlar avlanmaya yarar. Av belgeniz olmadan da kırsal alanda tüfeği taşıyabilirsiniz. Sadece çobana veya arıcıya değil herkese bu yetkiyi verir.
Zaten bunlar tüfek ruhsatının sayfasında da yazmaktadır.

Bu konu daha önceden de çok soruldu, yazıldı, çizildi.
Kısaca anlatıyım;
Jandarma ve polis gelirse ruhsat sorar. Orman muhafaza gelir av belgesi sorar, takoza bakar. Av belgeniz yoksa yanınızda sadece tek kurşun ve/veya şavrotin varsa, hatta bir de hedefleri dikmişseniz  bir sorun olmaz. Sadece av zamanı dışında hedef atışı yaparsanız en fazla size av hayvanlarını rahatsız etmekten ceza yazarlar. Ona da daha hiç rastlamadım. Ormancı zaten adamın tipinden avcı mı atıcı mı ne olduğunu anlıyor. Anlamayan çıkarsa tüfeğe el koyma yetkisi yok. İlle ceza yazacağım derse adamı dövmenize de gerek yok. Atış yaptığınız hedefleri, tek kurşunu, bölgeyi fotoğraflayın, videoya çekin. Böyle bir ceza yerseniz, %99 sulh cezadan dönecektir.
Atış yaparken kaç kez polise de jandarmaya da denk geldik. Bir bakıp selam verip geçtiler. Bir üstçavuş şikayet var demişti, 5 dk sonra baktık o da bizimle hedefe ateş ediyor )
Bir kere ormancıya rastladık, takoz sordu. Sohbet muhabbet ettik, gitti.

1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2015, 20:30:24 »
Benim ruhsatın süresi de 15 gün evel sona erdi ve yeniletmek için Emniyete başvurdum. Çok kısa sürede ruhsatımı yenilettim, aslında işlem yeni ruhsat çıkarma ile aynı. Farklı bir uygulama yapmıyorlar. Emniyetten size ruhsat yeniletmek için yapacağınız tüm işleri anlatan bir yazı veriyorlar. Bu yazıyı aşağıda görebilirsiniz. Ben gerekli evrakları 2 gün içinde toplayıp teslim ettim. Bir hafta içinde de yeni ruhsat çıktı.

Eski ruhsat işlemine göre farklar var. Mesela artık savcılıktan temiz kağıdı istemiyorlar. Ama farklı olarak vergi dairesinden borcu yoktur yazısı istiyorlar. Bir de parmak izi alıyorlar.

• Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2015, 21:02:39 »
yivsiz av tüfegin
Tüfek ruhsatları artık taşıma veya bulundurma diye ayrılmıyor diye biliyorum. 5 yıllık süre doluncada yenilenmesi mecburi. Yenileme yapmazsanız iptal oluyor.
Artık tüfek ruhsatları bulundurma gibi ancak resmî işlemlerini yaptırırken kılıfında boş taşıma
araç içerisinde kılıfında, evde kılıfında ve boş olarak bulundurula biliyor sanırım.
Taşıma izni ise av sahasında avlanma belgesiyle
 Kılıfsız ve dolu olursa el konuluyor veya ceza var.
Av izni dışında bir tek çobanların taşıma izni var onlarda tek kurşun şartı ile izin alarak.

ruhsatı yenilenmeyen yivsiz av tüfeginin ruhsatı otomatikman bulundurmaya döner yıllardır böyledir.. diyelimki 5 yıl doldu üçbeş yılda geçti...tekrar evraklarınızı hazırlayıp mevcut tüfeginizi taşımaya çevirebilirsiniz.. 5 yıl bitti diye evdeki tüfeginiz ruhsatsız muamelesi görmez.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2015, 21:14:36 »
ben ruhsatımı çıkarırken

1. sabıka kaydına gittim

2. aile hekimine gittim aile hekimide beni ssk ya gönderdi
orada psikoloj, psikiatrist ve nörologdan raporlar aldım
psikolog beni 500 soruluk sınava tabi tuttu (2.5 saat sürdü), nörolog öyle bir baktı
psikiatristlede 10-15 dakika sorulanları cevapladım onlardan aldığım raporlarla
aile hekimine gittim hekim onları gördükten sonra imzasını atıp kaşesini bastı
öyle bir tüfek aldım.

5 sene sonra aynı işlemleri tekrar yapacağım söylenmişti.

bence gayet mantıklı belki bu 5 senede kafayı sıyırdım belki bu 5 senede sabıkada
sorunlar oldu. bence olması gereken bu. ben şahsen çevremdeki insanlara
öyle 2 imza ile tüfek verilmesini istemem. kimin ne amaçla kullanacağı belli olmaz.
hiç olmazsa böyle %1 bile suç önleniyorsa böyle olması tercihim olur.
hatta 5 değil 2 senede 1 bu işlemler hakkı verilerek yapılmalı öyle tanıdık aile
hekimleri ile filan çözülememeli. kimileri bana karşı çıkacak belki ama benim düşüncem bu
yan komşunuzun evinde bir tüfek olduğunu sakinleştirici kullandığını ve önceden sabıkası
olduğunu bilerek uyumanız ne kadar kolay olursa sokaktaki insan içinde odur bence.

size normal olduğunuz için bu işlemler külfet gelebilir ama hergün yanından geçtiğiniz insan
normal olmayabilir daha kötüsü siz kendinizi normal zannedip aslında normal olmayabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 21:17:48 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2015, 22:02:25 »
Söylediklerimin kesin doğru olduğunu iddiaa etmedim. Ve nasi şeylerinde bize yanlış anlatıldığını öğrenmiş oldum teşekkürler.
5 yılı dolduran ve yenilenmeyen ruhsatın iptal olduğunu
Kılıfında olmadan tüfek tasiyamayacagimizi
Kursta üstüne basa başa soylemistiler.
« Son Düzenleme: 06 Mart 2015, 22:06:20 Gönderen: Mahmut ÇETİN »
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2015, 22:09:15 »
Hatta avlanma belgemizi 1 yıllık vize ettirmek istemezsek,( dilekçe verip ediliyormuş ya) bir daha avlanma izni verilmiyor da demistiler.
1981 Burdur
EY RABBIM

Çevrimdışı İbrahim EMİRE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2015, 22:51:39 »
Anlasilan o ki evraklari tektar yaptircazmasrafa gircez mahmut bey peki bu sene paramiz yok avlanmak istemiyorum vizeyi tazelemedim yaniyormu sacma degilmi bu av belgesi 1 defa ya mahsuus verilip suc isledndiginde alinip bidaha cikaramadigimizi biliyorum ben
İbrahim EMİRE
1984 ZONGULDAK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2015, 01:37:25 »
Ocak ayindan 10 gun once gibi orman suya gidip belgeni gecici iptal ettirebilirsin.
Ocak vergiside vermemis olursun agustosta pulda almazsin
Orman suya ocaktan once gitmezsen vergin isler hatta cezaya faize girer odemezsen
Pul zorunlu degil ama vergi borca giriyor
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı İbrahim EMİRE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2015, 09:26:24 »
Tesekkur ederim
İbrahim EMİRE
1984 ZONGULDAK

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2015, 21:57:00 »
Avlak ailesine teşekkürler bu durumun böyle olduğunu öğrendik.
yanlış bildiklerinizi düzeltiyoruz.
Ve bu yıl için avlanmak istemiyorsanız geç kalmışsınız, seneye avlanmak istemezseniz aralik 20 sinden evvel dilekçe verin.
1981 Burdur
EY RABBIM