PKK böyle istedi, böyle oldu. Aman sürece bir şey olmasın. Mesele ne popülasyon ne de başka birşey. Eğer Tunceli' de popülasyon tehlikede ise emin olun Türkiye' min diğer dağlarında kelebek bile kalmamıştır. Bu sezon genellikle Tunceli kırsalında avlanmış, daha doğrusu avlanmaya çalışmış bir avcıyım. Amaç ne hayvanları korumak ne de sahip çıkmak, tek dertleri çevre illerden, ilçelerden kimse gelmesin, bu topraklar tamamen bizim olsun, kendi içimizde devlet olalım, uçan kuşa hesap soralım. Hayvan sever insan canı çektiği zaman hadi bir teke vurup gelelim rakı içelim demez, hayvan sever insan iki yabancı gelince kıyameti koparıp sonra kendisi gidip 8 tane keklik vurmaz, hayvan sever insan avcıların önünü kazma kürekle kesip kendisi teyp kurarak 170 tane bıldırcın vurmaz. Bu yazdıklarım bizzat şahit olduğum şeyler duyma falan değil. Bu topraklarda öyle şeyler yaşanıp uygulanıyor ki Bir anlatmaya kalksam sabah olur ve sabahta yeni bir örgütün kurucusu olarak gözaltına alınmış olabilirim. Kesinlikle siyaset üstü konuşuyorum kimsenin aklına farklı birşey gelmesin. PKK köylülere haber salıp avcıları vurun, arabalarını yakın, örgüt yaptı deyin diyor ve böyle bir açıklamadan sonra benim devletim Tunceli de avı yasaklıyor. Vay benim Kürşatımla 40 adamına vayyy... Tüm Tünceli toprakları Tuncelililere bırakıldı ve bu yaban hayatı sizin, vurun, yeyin, gezin dendi. Tunceli de av yasaklanacak, kimse gelmeyecek, dağda örgütten başka kimseyi istemiyoruz, gerilla(!) rahatsız oluyor, bak yasaklamazsanız ülke yine karışır, bak seçim geliyor, çözümü unutun dediler ve benim koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ devletim öyle yaptı. Allah sonumuzu hayır etsin.